Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 5, 21:32 
hát félhomélyt tudok csinálni! félek öket kiteni mert elrepülnek!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 5, 21:30 
gábor0000 írta:
zottan az elég nekik ha az ablakon át kapnak fényt??

Persze, csak kapjanak. A természetes megvilágítás fontos a galambféléknél.

Hozzászólás 2008 szept. 5, 21:07 
zottan az elég nekik ha az ablakon át kapnak fényt??

Hozzászólás 2008 szept. 5, 21:03 
gábor0000 írta:
sziasztok! nem tudja valaki hogy baj-e ha egy kicsit sötétben vannak a gerlék??? mert én betettem őket a fészerbe és ott nincs valami világos! de kénytelen voltam betteni mert a hím mindig kirepült!

Hali!
Minden madárnak nagyon fontos a fény (főleg a természetes), de a galambfélék különösen kedvelik és nem lesznek teljesen egészségesek és jókedélyűek, ha ezt megvonod tőlük... Persze nem kívánságműsör, mert csak azzal tud az ember gazdálkodni, amije van, de azért igyekezz mihamarabb megoldást találni a problémára! Nálam például mindkét párat csak reggel érik a nap közvetlen sugarai, de ez elég is nekik a jó közérzethez.

Hozzászólás 2008 szept. 5, 20:02 
sziasztok! nem tudja valaki hogy baj-e ha egy kicsit sötétben vannak a gerlék??? mert én betettem őket a fészerbe és ott nincs valami világos! de kénytelen voltam betteni mert a hím mindig kirepült!

Hozzászólás 2008 szept. 4, 23:53 
Zottan írta:
Hali!
Ha az én véleményemet is szívesen hallgatod, akkor azt tanácsolom, hogy a fészket ne a földre, hanem egy, a kalit oldalára erősített OSB-lapra, vagy más tartóra tedd! Így elfér a másik ülőrúd, mert valóban tanácsosabb két ülőalkalmatosság.
Bocs, a múltkori kérdésedre nem válaszoltam. A képen látott fészek egy 23 cm átmérőjű galambászok által használt gipsztál. A Galambász Kuckóban is hasonlót árulnak, igaz nincs odaírva, mennyiért. Én nagybátyámtól kaptam, aki galambász.

Szia!

Természetesen mindenkiét szívesen hallgatom...
Holnap kimakettezem, hogyan lehetne megoldani ésszerűen és biztonságosan! Igyekszem beerőltetni valahova a második rudat is!
A tálat kiöntöm gipszből itthon! Magát a formát ismerem, mert láttam már ilyet, csak a méretét nem tudtam emlékezetből megsaccolni, de segítettél!

Köszönöm,
Zsolt

Hozzászólás 2008 szept. 4, 23:16 
Hali!
Ha az én véleményemet is szívesen hallgatod, akkor azt tanácsolom, hogy a fészket ne a földre, hanem egy, a kalit oldalára erősített OSB-lapra, vagy más tartóra tedd! Így elfér a másik ülőrúd, mert valóban tanácsosabb két ülőalkalmatosság.
Bocs, a múltkori kérdésedre nem válaszoltam. A képen látott fészek egy 23 cm átmérőjű galambászok által használt gipsztál. A Galambász Kuckóban is hasonlót árulnak, igaz nincs odaírva, mennyiért. Én nagybátyámtól kaptam, aki galambász.

Hozzászólás 2008 szept. 4, 23:08 
Zsolt79 írta:
Bagi ha elfogadsz egy tippet egy ülőrúd helyett, kettőt teszel a madaraknak a röpkalit két szélére, úgy pozícionálva, hogy a gerlék farka ne törjön.
:wink:

Persze, szívesen fogadom a tippet, de ehhez is hozzá tenném az érveim! De koncepciós javaslat, vagy meggyőzés esetén csinálom!

Azért nem tettem a kalit bal szélére, mert oda akarom a fészekaljat betenni, és nem szeretném, ha oda hullana az ürülék! Jobb oldallal, meg az a baj, hogy amint a képen is láttad ott az ajtó, emiatt akarom oda tenni az eledel tartót és itatót, amikbe szintén nem szeretnék ürüléket!

Most úgy gondolom max középre lentebb egyet, lépcsős rendszerben tudnék betenni, de szívesen hallgatom a véleményed!

Előre is köszönöm!
Zsolt

Hozzászólás 2008 szept. 3, 19:49 
Bagi ha elfogadsz egy tippet egy ülőrúd helyett, kettőt teszel a madaraknak a röpkalit két szélére, úgy pozícionálva, hogy a gerlék farka ne törjön.
:wink:

Hozzászólás 2008 szept. 3, 19:43 
köszönöm a választ kuvik! remélem azért meggyógyul! szerinted???

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 3, 19:37 
Helló!!!

Az a rohadt SZÚNYOG! Egy kicsit jobban figyelj oda, hogy ne tudják megfertőzni. Ilyenkor a galambászok egyik legnagyobb ellensége a fertőzött szúnyog.A képen látható fiatal galamb is ennek az "álldozata."

Hozzászólás 2008 szept. 3, 18:45 
semmivel nerm kezeltem magától elmult a himlő! tegnap napraforgó olajat tettem a szemölcseire s mára a szeméről elmultak de még mindig elég sok van rajta és a tolla sem oan szép mint mikor nem volt semmi baja! itt van pár kép de nem túl jók mert nagyon közelről fényképesztem! de ha kell holnap teszek fel másikat!

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 3, 18:26 
Valóban felfelé nyílik. Így nem gond, én voltam figyelmetlen... :oops:
Várom a képeket az egyesített állományról! :D

Hozzászólás 2008 szept. 2, 23:49 
Zottan írta:
Bagi írta:
Elkészült végre az új helye a gerléimnek... :)
Itt vannak a képek róla!

Szevasz Zsolti!
Most látom csak a képeket... Nagyon zsír a hely!! Annyi megjegyzésem lenne, hogy az az egész nyitható oldal lenne az ajtó? Mert az lehet, hogy egy kicsit nagy lesz.. A helyedben csinálnék egy könnyen kivehető betétet, amit belülről az ajtó mögé raknék úgy, hogy csak az alsó kb. 10 cm-en legyen rés. Így megakadályozhatod, hogy meglépjenek a gerlék, de könnyen tudod etetni őket, és ha valami nagyobb dolgot akarsz betenni, vagy takarítasz, a betét kivétele után könnyedén hozzáférsz mindenhez.
Csak egy tanács, én a saját példámon megtanultam, hogy egy túl nagy ajtó káros lehet. Ezen kívül a madarak főleg a felsőbb részben repülnek, és errefelé szökhetnek ki, akár véletlenül is, főleg a fiatalok...

Nem tudom mennyire látszik a képen, de az ajtó felfelé nyílik, pont a szökés elkerülése miatt! Mert így ahogy benyúlok az ajtó mindig a kezemen támaszkodik fel! A madarak fellökni nem tudják, lentebb meg a karom, vagy akár a testem fedi a menekülő utat! Mi így gondolkodtunk! Remélem jó lesz, de ha netán nem, akkor az első gyanús jelnél változtatok!

Holnap reggel hívom Kynyoo-t és megyek a madarakért, ha neki is jó lesz az időpont! Akkor majd teszek fel egy képet lakókkal is, meg a kerti helyükről, így mindenem be lesz mutatva! :D

Zsolt

Hozzászólás 2008 szept. 2, 22:09 
Bagi írta:
Elkészült végre az új helye a gerléimnek... :)
Itt vannak a képek róla!

Szevasz Zsolti!
Most látom csak a képeket... Nagyon zsír a hely!! Annyi megjegyzésem lenne, hogy az az egész nyitható oldal lenne az ajtó? Mert az lehet, hogy egy kicsit nagy lesz.. A helyedben csinálnék egy könnyen kivehető betétet, amit belülről az ajtó mögé raknék úgy, hogy csak az alsó kb. 10 cm-en legyen rés. Így megakadályozhatod, hogy meglépjenek a gerlék, de könnyen tudod etetni őket, és ha valami nagyobb dolgot akarsz betenni, vagy takarítasz, a betét kivétele után könnyedén hozzáférsz mindenhez.
Csak egy tanács, én a saját példámon megtanultam, hogy egy túl nagy ajtó káros lehet. Ezen kívül a madarak főleg a felsőbb részben repülnek, és errefelé szökhetnek ki, akár véletlenül is, főleg a fiatalok...

Hozzászólás 2008 szept. 2, 21:19 
gábor0000 írta:
SOS! a kisgerlémnek az arcát ellepték szemölcsök! azt hittem hogy csak himlő mert ilyen már a galambjaimnál is volt régen de mára a szemét is beborították és nem lát semmit!!!! mitévő legyek???????? valaki segítsen!

Szia Gábor!
Én még nem találkoztam ilyennel, úgyhogy nehéz lesz segítenem... Esetleg ha tudnál képet feltenni az elváltozásról?
A himlőt mivel kezelted annak idején?

Hozzászólás 2008 szept. 2, 16:21 
SOS! a kisgerlémnek az arcát ellepték szemölcsök! azt hittem hogy csak himlő mert ilyen már a galambjaimnál is volt régen de mára a szemét is beborították és nem lát semmit!!!! mitévő legyek???????? valaki segítsen!

Hozzászólás 2008 szept. 2, 10:26 
Bagi írta:
Megkérdezhetem, hogy a fészek-aljadnak mekkora az átmérője?

Aranyosak a kicsik...

Szia Bagi!
Most nem vagyok otthon, így nem tudok pontos adatot mondani, de otthon majd lemérem és megírom!

Hozzászólás 2008 szept. 2, 5:20 
Megkérdezhetem, hogy a fészek-aljadnak mekkora az átmérője?

Aranyosak a kicsik...

Hozzászólás 2008 szept. 1, 17:41 
Szia Zsolt!
Nálam is nagyon sok volt a toll az elmúlt hetekben, ráadásul az 1.-es hímem elég ramatyul festett, csupa tolltok volt, aggódtam is, hogy ha vedlik, akkor esetleg nem lesznek termékenyek a tojások. Ám tévedtem:

Kép

Nálam sose voltak finnyásak a gerlék párválasztás terén, mindig elfogadták azt a párt, amelyiket melléjük tettem, de lehet hogy csak mázlim volt... :lol:
Annyi madárból szerintem nem lesz gond a párválasztás, de ha úgy látod, hogy a testvérek továbbra is együtt vannak, akkor válaszd külön őket, és csak idegenvérű potenciális partnereikkel hagyd őket együtt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 49  Következő