Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 12, 13:46 
Hát, most én is várakozó állásponton vagyok, egyrészt mert össz-vissz 8 db gyűrűm maradt, és már most van vagy 6 kikelt fióka. Leghamarabb október elején lesz újra gyűrűm, azok is csak natúrak... :? Mindegy legalább lesz... Másrészt azért várakozok, mert a tenyészkalitokra ráférne egy alapos tisztítás+újrafestés és ezt el akarom végezni a következő "turnus" beindítása előtt... Pedig a madarak ivarérettek és türelmetlenül várják a tenyésztést! A vasárnap vett madarakat beraktam a tojóikhoz, 3 percen belül mind a három pár párzott... Rajtuk kívül még egy szürke feketepofájú (barna hordozó) hím × barna feketepofájú tojó is várják az odút, ők is érdekesek lesznek...

Hozzászólás 2008 szept. 12, 13:42 
Spirit írta:
én látom a könnycsíkját :)

Igen, én is, de nem olyan mint egy normál szürke madárnak. Feketemellű. :wink:
Spirit írta:
a kicsikről is rakhatok képet?

Várom a képeket!!! Abból talán arra is tippelni tudok, mire "alapozhattok" velük! :D

Hozzászólás 2008 szept. 12, 13:39 
Hát ők sokat mozognak, és a hímnek egész nap be nem áll a csőre, állandóan mondja a magáét, akkor normál...

én látom a könnycsíkját :)

És velük alapozhatunk valamire? Tehát az hogy az utódokban milyen színek jönnek ki, azt a jóisten se tudja nem? Hogy melyik ágról melyik mit hordoz esetleg... eddig két fészekaljuk volt, baromi jó szülők, a kicsikről is rakhatok képet?

Zottan írta:
Szia Spirit!
A standard és a normál abban különböznek egymástól, hogy a standard zebrapinty jóval nagyobb testű és fejű, vaskosabb csőrű, mint a normál, valamint a normál sokkal aktívabb, többet mozog, csipog, repül, stb...
A te madaraid, akik a képen vannak, egy szürke feketemellű hím (feketemellű, mert: zebracsíkozás helyett egybefüggő fekete folt található a mellkasán, kiterjedt pofafoltja van, hiányzik a könnycsíkja-a tiédnek, csak részlegesen, a farokcsíkozás és az oldalpettyek pedig megnyúltak) és egy barna tojó. Hogy standardek vagy normálok, azt így meg nem mondom, de tippre szép méretes normáloknak tűnnek.

Hozzászólás 2008 szept. 12, 13:28 
Igyekszem a képfelrakással csak ezer a dolgom de lassan talán a végére érek! Zömmel ideiek a madarak úgyhogy csak tavasszal lesznek tenyésztésbe állítva! Egy pár van amelyik tavalyi rajtuk még gondolkozok mi legyen velük idén...

Hozzászólás 2008 szept. 12, 13:16 
Kynyoo írta:
Értem!

Én is hallottam ilyen árakról ezért is kérdeztem mert meglepődve hallgattam Egerszegen egy úrtól hogy 3500ért viszik pl Monoron meg a nagyobb börzéken! Régebben tettél fel egy képet egy szinte teljesen narancs madárról megtennéd még egyszer? nem találom meg itta fórumon! Mondjuk én is 25 euróért vettem párban őket Ausztriában úgy hogy többet vettem így engedtek 5 eurot páronként! Elég nagy testű madarak! Meg vettem egy pár standard méretű barna párt is a tojó egy holland tenyésztő gyűrűjét hordja! A hím pedig Peter Harrison tiszta vérvonalából származik http://finches.mysite.wanadoo-members.co.uk/ ! Ezt a párt 50 euroért vettem!

Gratula Kynyoo!
Nem tudtam hogy ilyen minőségi madaraid vannak! :o Ha esetleg lesz szaporulat, majd bizniszelhetnénk belőlük? 8) :lol: :wink:
És ha tudsz, majd tegyél fel képeket!!!!!!

Hozzászólás 2008 szept. 12, 13:14 
Szia Spirit!
A standard és a normál abban különböznek egymástól, hogy a standard zebrapinty jóval nagyobb testű és fejű, vaskosabb csőrű, mint a normál, valamint a normál sokkal aktívabb, többet mozog, csipog, repül, stb...
A te madaraid, akik a képen vannak, egy szürke feketemellű hím (feketemellű, mert: zebracsíkozás helyett egybefüggő fekete folt található a mellkasán, kiterjedt pofafoltja van, hiányzik a könnycsíkja-a tiédnek, csak részlegesen, a farokcsíkozás és az oldalpettyek pedig megnyúltak) és egy barna tojó. Hogy standardek vagy normálok, azt így meg nem mondom, de tippre szép méretes normáloknak tűnnek.

Hozzászólás 2008 szept. 12, 9:50 
Khm... futólag végigolvastam a topicot, de igazából csak még kuszább lett a fejemben minden, és még azt se sikerült megértenem, hogy mi a különbség a normál és a standard között...

a mieink... ők milyenek? (és milyen színűek?)

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 12, 7:08 
Értem!

Én is hallottam ilyen árakról ezért is kérdeztem mert meglepődve hallgattam Egerszegen egy úrtól hogy 3500ért viszik pl Monoron meg a nagyobb börzéken! Régebben tettél fel egy képet egy szinte teljesen narancs madárról megtennéd még egyszer? nem találom meg itta fórumon! Mondjuk én is 25 euróért vettem párban őket Ausztriában úgy hogy többet vettem így engedtek 5 eurot páronként! Elég nagy testű madarak! Meg vettem egy pár standard méretű barna párt is a tojó egy holland tenyésztő gyűrűjét hordja! A hím pedig Peter Harrison tiszta vérvonalából származik http://finches.mysite.wanadoo-members.co.uk/ ! Ezt a párt 50 euroért vettem!

Hozzászólás 2008 szept. 11, 20:28 
Kynyoo írta:
Szia Zottan!

Mennyiért vetted a madarakat? A narancsos színmutációk milyen árban mozognak manapság?

Szeva Kynyoo!!
Ez egy vicces sztori. :) A jobb szélen látható feketemellű standard hímet 1500-ért vettem, rendes standard árban. A vörösmellű hordozó hímet két szürke tojóért cseréltem. Hogy milyen áron mennek a vörösmellűek? Nekem a múltkor 5000 Ft/pár összegeket mondtak, normál testű madarakra, ami szerintem kicsit irreális... Annak idején nekem is voltak, a 2002-es jánossomorjai második helyezett zebrapinty egy vörösmellű barna madár volt, amit Vörös Zéta ott helyben meg is vett tőlem...
A bal szélső madarat pedig Hajnal Sándortól vettem, 800 Ft-ért. A "normál" madarak között volt, jó néhány tetsvére pedig a "mutációk" kalitkájában, ahonnan ugyanilyen normál méretű madarakat árult 1500-ért. :D

Hozzászólás 2008 szept. 11, 20:15 
Zottan írta:
Sziasztok!
A mai győri börze számomra igazán érdekes volt! Eddig ugyanis jóformán csak én árultam zebrákat, ha esetleg másnál is volt azok kicsik és fiatalok, de legjobb esetben is szép, egészséges normálok voltak. Ma viszont egy csapásra több árusnál is érdekes mutációkkal találkoztam!! :D És egy helyütt standardeket lehetett kapni (ugyanannyiért, mint másnál a normálokat...). Szóval be is vásároltam a tavasszal beszerzett feketemellű/vörösmellű tojókhoz hímeket: két feketemellű szürkét és egy barna vörösmellű örökítőt. Egy másik szépségbe is beleszerettem: egy fehér alapszínű feketepofájú tojó madárba, de még igencsak fiatalka volt, meg amúgy is, nemhez kötött mutációt tojóval rögzíteni nehézkes...
Az újonnan szerzett hímek:

Kép

Szia Zottan!

Mennyiért vetted a madarakat? A narancsos színmutációk milyen árban mozognak manapság?

Hozzászólás 2008 szept. 8, 13:16 
Sokszor írtam volna már ide szívesen, de nem mertem, most Évcsi írásán bátorodtam fel, látva hogy nem én egyedül vagyok hobbista itt... nekünk is csak egy költőpárunk van, és számomra a zebrák színei meg öröklődésük ezerszer bonyolultabbnak tűnik még a színkanáriknál is... most először is visszaolvasom a topicot, hogy ne kérdezzek hülyeségeket...

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 szept. 7, 20:29 
Hát igen, ebben különbözöm én hobbi zebrás pl. Zottantól, hogy én nem törekszem semmiféle szín előtérbe kerülésére. Főleg mert 1 pár szülőm van, tőlük van mind a 12 madárkám a röpdében, de azok is annyira sokfélék, hogy csak ámulok rajta. Az anyjuk egyszerű vadszínű szürke, az apa fahéj, és így lesz nekik vadszínű; fahéj mindenhol; fahéj csak alul; gyönyörű halvány szürke, mintha márvány lenne; hófehér; bóbítás; és mellé változó az oldalán is a pöttyök árnyalata, meg a pofafolt színe is. Csak az az édekes, hogy mindegyik testvér ugyanazt énekli, de nem azt, amit az apjuk, pedig az a legszebb számomra. És mindegyik hím sokkal szebb, mint az apa, mert annak hiányos az oldalán a pöttyözés, és mégis milyen szép kisfiúkat tud csinálni! :lol:
Szóval nagyra értékelem a tapasztalataitokat (Zottan és mások), biztos sok munka van benne és persze öröm is :!:
Évcsi

Hozzászólás 2008 szept. 7, 17:07 
Sziasztok!
A mai győri börze számomra igazán érdekes volt! Eddig ugyanis jóformán csak én árultam zebrákat, ha esetleg másnál is volt azok kicsik és fiatalok, de legjobb esetben is szép, egészséges normálok voltak. Ma viszont egy csapásra több árusnál is érdekes mutációkkal találkoztam!! :D És egy helyütt standardeket lehetett kapni (ugyanannyiért, mint másnál a normálokat...). Szóval be is vásároltam a tavasszal beszerzett feketemellű/vörösmellű tojókhoz hímeket: két feketemellű szürkét és egy barna vörösmellű örökítőt. Egy másik szépségbe is beleszerettem: egy fehér alapszínű feketepofájú tojó madárba, de még igencsak fiatalka volt, meg amúgy is, nemhez kötött mutációt tojóval rögzíteni nehézkes...
Az újonnan szerzett hímek:

Kép

Kép

Kép

És jövendőbelijeik, a tavasszal hozott tojók:

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 6, 16:28 
Szia Péter!
Én is sajnáltam, mikor az enyémek kezdtek átvedleni, de nem olyan nagy baj ez. A tőlük kelt madaraim mind szép nagytestűek és kitűnő a rajzolatuk, lehet hogy épp annak köszönhetően, hogy a szülők valaha "feketék" voltak.

Hozzászólás 2008 szept. 6, 16:14 
sziasztok!
Hát Zoli ez a madár nem semmi!!
Korábban tettem ide képet egy zebrahímről,az a kis feketeördög nézésü.
Írtad akkor nekem,hogy valószínű később kevesebb lessz benne a fekete,igazad lett,bár én ezt sajnálom.
Kép
A színe fakult ugyan de az érdemei nem,ugyanis a párjával a 2.-ik tojásnál tartanak.Ez lenne az első költésük.
üdv.: Péter

Hozzászólás 2008 szept. 6, 8:17 
Sziasztok!
Nálam a zebrák egész nyáron kaptak félérett kölest, az egyik pár kizárólag azzal nevelt fel 6 kicsit. A vetést sem kell túllihegni, nekem először a terasz alatti virágágyásban kelt tömegesen, ahová olykor a magmaradékot ki szoktam libbenteni. Áprilisban vetettem a kertbe is: szépen sorban a magkeveréket úgy, ahogy a zacsiban van. Kelt is mindenféle: vörös és sárga köles, zab, len, fürtös köles, és muhar is, bár ez utóbbi nem volt annyira népszerű, mint a többi.

Hozzászólás 2008 szept. 6, 0:41 
Ezt nézzétek!
Mintha nem is zebra lenne, hanem valami egzotikusabb madár...
Gyönyörű!!!
Kép
A forrás: http://www.vogelarena.com/voliere/voliere_166.html

Hozzászólás 2008 szept. 5, 21:42 
A zebráim szerintem a télre készülnek... :D Olyan puccos, jó melegre kibélelt fészkeket csinálnak, hogy még nekem is kedvem lenne belefeküdni...

Kép

Kép

Kép

Kép :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 5, 20:58 
zalan írta:
Sziasztok!
Nekem nem jelenik meg ez a felirat az üzenet írása közben.
A kispintyeknél normális hogy az oldalukon a farok mellett nincs egy pici foltban toll?
Az egyiknek egy kicsit kopaszabb, de látszanak már a tolltokok. A tojónak is volt egy ilyen része, de a hímen nem.
Már kezd színesedni a csőrük, az egyikről azt gondolom hogy hím lesz, mert már látszik a hullámrajzolat, és egy kicsit a pofafolt.Ez világos szürkés-barnás színű, van még egy ilyen színű, egy sötétszürkés és egy fehér, aminek látszódik nagyon a pofafoltja, de még nem színes. :D A kirepüléstől számítva mikorra lesznek teljesen önállóak?

Szia Zalán!
Az oldal kopaszsága normális, bár valószínű valamelyik szülő tevékenységének az emléke... Nálam is 10ből 6 kicsi ilyen, de ez nem gond, majd kinő a tolluk hamar. A kirepülés után három héttel lehet elválasztani őket, de az a biztos, ha figyeled, és ha már esznek önállóan, és a szülőknek is útban vannak, akkor mehetnek külön. Ilyenkor általában már 2/3-adrészt pirosas a csőrük.

Hozzászólás 2008 szept. 5, 20:13 
Sziasztok!
Nekem nem jelenik meg ez a felirat az üzenet írása közben.
A kispintyeknél normális hogy az oldalukon a farok mellett nincs egy pici foltban toll?
Az egyiknek egy kicsit kopaszabb, de látszanak már a tolltokok. A tojónak is volt egy ilyen része, de a hímen nem.
Már kezd színesedni a csőrük, az egyikről azt gondolom hogy hím lesz, mert már látszik a hullámrajzolat, és egy kicsit a pofafolt.Ez világos szürkés-barnás színű, van még egy ilyen színű, egy sötétszürkés és egy fehér, aminek látszódik nagyon a pofafoltja, de még nem színes. :D A kirepüléstől számítva mikorra lesznek teljesen önállóak?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 205  Következő