Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 18, 14:10 
Lehet....
Esetleg megpróbálhatnád egy ideig 2 kisebb kalitkában tartani őket, ha lenne hozzá annyi helyed. Esetleg felváltva, -vagy néha együtt is- kiengednéd őket kicsit repkedni, akkor nem probléma a kisebb kalitka sem, tudnának néha mozogni. Aztán hátha megszeretik egymást... :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 18, 12:36 
hm ez jó ötlet lehet, de akkor úgy kéne ugye, hogy ne is hallják egymást? sajnos ezt nem tudom megcsinálni, mivel albérletben vagyok acsak a saját szobámat használhatom fel. Nem tudom mi a bajuk, a hím föleg folyton üldözi a szegény tojót. régen durvább volt, de most kitaláltam hoyg legmagasabb rúd csak az egyik oldalon legyen azóta nagyobb a nyugi. De még sose aludtak együtt például. Úgy hallottam hoyg a hím mellett volt egy tojó akit szeretett, de az belefulladt az itatóba :46: :46: :46: Az már fél éve volt azt mondták. Lehet hogy ez a baj? Kéne eg ykis idö egyedül hogy értékelje a társaságot?

Hozzászólás 2008 szept. 18, 8:54 
Köszönöm DJ!

Náluk a korkülönbség nem hiszem, hogy számítana, de ettől függetlenül valószínű nekik sem mindegy ki a párjuk? A szerelem vagy jön, vagy nem :lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 17, 18:39 
DJackson írta:
lehetséges hogy azért nem szeretik egymást a kanáriaim, mert a hím csak 1 éves, a tojó pedig 3?

Majd felnő hozzá és talán majd beleszeret :74: ! De tudod, 8 hónapon túl már felnőttnek számít :wink: .
Még mindig bunyó van? Kicsit tedd külön őket...

Hozzászólás 2008 szept. 17, 17:21 
Sziasztok, lehetséges hogy azért nem szeretik egymást a kanáriaim, mert a hím csak 1 éves, a tojó pedig 3?

boldog szülinapot margareta!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 11, 19:13 
fric32 írta:
Látom, Spirit madárvásárlása életet lehelt ebbe a kihalt topikba...

Nana, kedves Fricc! Engem talán csak-csak le akar tekerni valami sorozatos nyavalya :? és még a netem is döglődik, de amelyik topik haldoklik, az nem ez... :24:

Szia, Spirit! Nagyon szép a kis Piroskád! Teljen benne örömed! 8)

Margó barátosném, nemsokára ünneplünk! Küldtem neked privit, de még nem ért el hozzád... :flower:

Kedves Dani barátunk, hozzád van a legtöbb szavam :wink: .
Mert mi az, hogy "Egy kicsit szomorú lettem, ha ennyire nem jók ezek a madarak akkor minek tenyésztik öket? ezt nem igazán értem. Persze nekem nem az az elsődleges, hogy mekkora a tenyészértéke."? Akkor már nem is vagy szomorú, igaz? Mert te is bent hagytad náluk a fészket, szaporítani akartad, vagy hagytad volna, pedig fogalmad sem volt, hogy van-e tenyészértékük egyáltalán... És még most sem tudod, mert egyik madarad gyűrűs- és lehet nagyon jó madár, másikról ki tudja, lehet leolvadt a gyűrű... Akitől kaptad, azt kellene kicsit vallatóra fognod. És ha kiderülne, hogy nem túl jó madarak... akkor is csak símán szeresd őket! Előbb-utóbb a legértékesebb madarak lesznek számodra a világon! Aztán "Lehetséges ilyen, hogy a tojó nem tud tojást rakni és ezért a hím mérges rá és folyton ezért üldözi szegényt, vagy ennyire nem értelmesek?"... sokmindent tudnak ők, amit mi még csak nem is sejtünk, de azt mégsem hiszem, hogy az emberi butaságra is hajlamosak lennének :shock: ... Ha pedig debreceni vagy, itt a "szomszédban" van pappcsa 8) színkanáris szaki. Szerintem tud ő neked nemcsak színkanári ügyben de Peru balzsam ügyében is tanáccsal szolgálni. És akkor ha már csomó minden okosságot és marhaságot is :lol: végigolvastál itt a kanáris topikokban, szíves figyelmedbe ajánlom a főoldalon található http://www.idre.hu/oktatas/index.html oktatás oldalt. Csak gurulj le végig és meglásd, nagyon sok hasznos olvasnivalót találsz majd! Csak győzzed kuksizni :cyclopsani: !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 szept. 11, 17:18 
Debrecenben lakom, és azt szeretném megkérdezni, hogy a környéken kitöl lehet venni Peru balzsamot? A gyóygszertárban azt mondják hogy nekik is kell és ezért nem hajlandóak eladni belöle.. ez milyen már...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 9, 23:40 
Akkor bocs ! Nem tudom kinek volt hasonló de két pasis problémája...
Amiket leírsz az természetes velejárója az ivarérett tojó állapotának ! Teljsen mormális minden.... De most már ne fogdozd....!

Hozzászólás 2008 szept. 9, 23:02 
értem akkor bennhagyom köszi!

nem áll fenn a veszélye hogy a hímek ölik egymást, mivel egyetlen pár kanáriról van szó :) két hím csak nem párzik ugye? :D bár a mai világban már ki tudja ezt is? :D Viccel félretéve a tojó már tojt idén csak nem tudom miért, de nem lett belöle sikeres fészekalj, akkor még nem voltak nálam. Lehetséges ilyen, hoyg a tojó nem tud tojást rakni és ezért a hím mérges rá és folyton ezért üldözi szegényt, vagy ennyire nem értelmesek?

újabb kérdés következik. A tojónál megfigyeltem, hogy a kloáka körül nincs neki toll, és kicsit furán néz ki, szokatlan nekem, hogy nem tudom hogy mondani, de mintha kidudorodna neki az egész. Lehetséges hogy a készülö tojások miatt van ez? Van esetleg olyan atka ami ott támadja meg a madarat? Lehet ott is ivermectinnel kezelni (nincs-e túl közel a szaporító szervéhez)? Mindenesetre az semmiképp sem normális ugye hogy alapállapotban lehet látni a kloákát?

Ha a tojó nyakán hátul nincs toll, akkor az valószínüleg atka lesz bizonyára, de mennyi az esélye hogy csak a hím csipkedte ki neki? Tudtommal párzáskor "elkapja a grabancát". Ez már így lesz a következö vedlésig igaz?

ismét köszönöm a válaszokat, lehet hogy nemsokára képekkel is tudok segíteni, elnézést a sok buta kérdésért.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 9, 22:44 
Nyugodtan toszigáljanak a madaraid ha kedvük van ! A vegyes kanáriknál tök mindegy mikor tojnak és nevelnek hisz semmilyen versenyre vagy kiállításra nem kell elkészülniük !...A Vedlés hogyan lesz vagy volt meg nem tudjuk de akkor úgy is vége lesz a rituálénak ! Hogy miért ölik a madaraid egymást ezt már soxor leírtam sőt ha jól emléxem neked külön is ?!...Szóval ha ivarérett hímeket tartasz együtt ez örök gyilkolászást eredményez ha csak nem éppen vedlenek. Nem biztos hogy széttépik egymást de a cél az ! Lehet hogy csak egyszerűen megpattan egy ér vagy eltörik a csigolya és egyszer csak ott fexik az egyik a kalitka alján....Ha több négyzetméteres röpid van és van elég tojó a fiúkhoz akkor némiképp csökkenhet a veszély.
A párzásokat követően 3-6 nap között kell a tojásokat lerakni a tojónak. Ne vedd ki a fészket hanem inkább tedd külön a hímeket...
A kutyatápokkal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy a kész kifejlett állatokat sosem szabad olyan egyébként méregdrága táppal eteni ahol néhány dekát javasolnak egy etetésre mert hogy az elegendő a kutya napi tápanyag ellátásához ! Az igaz de nem szabad elfelejteni hogy a kutya azért alapvetően ragadozó állat s mint ilyen akkor nyugodt az idegrendszere ha tele van a hasa ! Különösen este tud nyugodtan aludni ha tele a poci !....Ezért felnőtt kutyának gyengébb minőségű tápokat ajánlanék amiből 3× annyit ehet és mégsem hízik el de az idegrendszere az mint a kő !....Ja és mindig este etesünk !!!...

Hozzászólás 2008 szept. 9, 20:27 
az a baj, hogy nem tudok mindig rendszeresen adni nekik a suli miatt, és a táskákból esznek 1x vagy 2x és utána már nem túrják fel a jó magokért a héjréteget. Asszem ezért gyilkolták egymást egész nap ezek szerint! Zebráknál nem ez volt a tünete az éhségnek, hanem az hogy össze-vissza repkedtek meg ugráltak. Látszik hoyg új vagyok kanári téren :D Szeretem én ezeket a madarakat is, bár igaz mindig is ékfarkúakra vágytam. Mégjobb lenne ha szeretnék egymást és nem cívódnának anynit és fiókák is lennének. Most ismét lenne pár kérdésem.

Kb 4 napja abbahagyták a pározgatást, és még mindig nincs tojás a fészekben. Mennyi idö kell a tojónak hogy a testében kialakuljanak a termékeny tojások? Tudom, hogy iylenkor már nem szokták költetni öket, én csak szerencsét próbáltam. Viszont nem akarom kivenni a fészket, míg biztos nem lesz, hogy a tojó nem akar költeni. Még mindig beül, és kiad ilyen sípolós hangot, és most 1-2 napja látom hogy a hímtöl kér néha kaját vagy csókolóznak nem tudom mi ez. Szerintetek kivegyem a fészket?

üdv, Dani

-szerk-
az a piros madár tényleg nagyon szép, gratula hozzá fric, és mostm,ár neked Spirit.

Margó a te madaraid is nagyon szépek szerintem a fehér a legmókásabb, és igen szívderítö látvány ahoyg ott csücsülnek a szegkrény tetején :D

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 9, 20:08 
Látom,Spirit madárvásárlása életet leheltél ebben a kihalt tópikban,én is ha hagyjátok elmondom a véleményem,aki akarja betartja aki nem az nem.
Amit a spiritnek tanácsoltam,véleményem szerint az nem egy rossz dolog és tapasztalatból mondom,mert az évek folyamán csak etettem egy pár madarat,Spirit amit neked tanácsoltam probáld betartani mert hidd el az úgy a jó,nállam is vannak madarak főleg a bronzok,hogy adhatok bármenyit nem híznak el.
De nem igaz ez se mindegyik madárra én az évek sorám ezt a tipusú madarakat megprobáltam minél jobban kiszűrni a tenyészetemből amelyikek hajlamosak voltak a hízásra(meg lehet ezt figyelni embereknél is az öröklődésmenetet),egyes tenyésztők az állítoták(mikor ezt mondtam azt mondták rám dili vagyok)(a nagy öregek),nem lehet de én ez már évekkel ezelött nem hittem és most is az a személyes véleményem,hogy nem lehetetlen,csak ehezz évek kellenek és el lehet érni szerintem azt a vérvonalat is.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 18:42 
Igaz :) De azt is lehet minden nap üríteni és újratölteni :) Egyébként megcáfolnám, mert a kanárin kívül nálunk az összes többi kaliton ilyen van, és mégis teli van a szoba maggal...

nagygabe írta:
Szia DJackson!

Még annyit tennék hozzá Spirit írásához, hogy a külső "iskolatáska" etető a lehető legpraktikusabb megoldás! Könnyen leszedhető, visszarakható, nem bújnak ki a madarak a résen amíg nincs a helyén, mert a teteje automatikusan lecsukódik. De a legnagyobb előnye, és csak ez az egy etetőtípus tudja, hogy a madarak nem szórják ki belőle sem a magot, sem a héját. Nem lesz tele maggal a lakás!

Hozzászólás 2008 szept. 9, 18:13 
Irigyellek Spirit ezért a szigorú és előírás minden betüjét betartó viselkedésért, Te biztosan nem nagymama-unoka viszonyban leszel majd a madaraddal :lol: , inkább egy szigorú anyuka, aki betartja a szabályokat... Persze ez biztos jobb, de nem mindenki tudja megcsinálni a gyerekkel, unokával sem, sajnos és a kedvenc állatokkal sem, hiába tudja, hogy ez a helyes út, talán...

Hogy így ki lehessen számolni a napi adagot és ha kiszórja, vagy kiválogatja nem kap többet, hát.... az enyémek hamar éhen halnának.
Ugyanis mindig van, amelyik magot előnybe helyezik, a másikat kiszórják, aztán fordul az izlésük és megint egy másikat részesítenek előnyben... Így mindig van előttük és mindegyik azt eszi, amelyik tetszik neki, vagy amelyiket meg tudja enni. Én naponta többször kifújkálom a héjakat és teszek be pici frisset, mert ami megmarad az nem csupán héja... (persze ezt csak nyugdíjasként lehet megtenni...)
Aztán sokat ki is szórnak, főleg a Fricim, ő csakúgy repked, úgy szórja... Tehát ahány madár, annyi féle, akár az ember izlése.
Pld. a lágyeleséget mindig három felé rakom nekik, akkor nem veszekednek rajt, utána egyet már kiveszek, csak az első pár percig érdekes a dolog, addig kell, hogy legyen békesség. Nekem az a félkör alakú, felakasztható kis etetők vannak.
Most jó kis idő van, sokat napozhatnak az erkélyen, ami biztosan jót tesz a tolluknak, így vedlés idején, főleg....
További jó madarászást, üdv. Margó

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 9, 18:11 
Szia DJackson!

Még annyit tennék hozzá Spirit írásához, hogy a külső "iskolatáska" etető a lehető legpraktikusabb megoldás! Könnyen leszedhető, visszarakható, nem bújnak ki a madarak a résen amíg nincs a helyén, mert a teteje automatikusan lecsukódik. De a legnagyobb előnye, és csak ez az egy etetőtípus tudja, hogy a madarak nem szórják ki belőle sem a magot, sem a héját. Nem lesz tele maggal a lakás!

Hozzászólás 2008 szept. 9, 17:02 
Nem a földre, a rács közé van akasztva a tálka. Igen, a tenyésztő útmutatása szerinti adagot adok egy nap. Ha olyan kedve van, és kevés neki a mag, akkor hoppon marad, ugyanis ennyit kaphat, és kész. Ha többet eszik, mint kéne, akkor elhízik, mert erre a kanárik hajlamosak. És akkor se énekelni nem fog, se egészséges nem lesz.
Szombaton akkor az adag kétszeresét rakod ki :D
Szerintem ez így a legtisztább. Nem szabad teljsen hagyni magunkat elkényelmesedni az önetetők nyújtotta lehetőségekben...

Van kutyád? Ezt csak azért kérdezem, mert a kutyatápoknál is - persze egyedfüggő is - úgy van, hogy van a táposzsákon egy adagolási útmutató, hogy mekkora testű kutyának mennyi tápot jó adni egy nap. Ők se annyit esznek, amennyit csak akarnak, mert akkor gurulnának. (Egyedfüggő annyiban, hogy az enyémeknek adhatnék akármennyit, attól sem híznának, de egy hízásra hajlamos kutyának sem szoktak a zsákon előírt napi dekagramm mennyiségnél többet adni)

DJackson írta:
értem, szóval te a földre rakod ezek szerint. Ehhez hozzátársul akkor, hogy kiszámolod, hogy mennyit esznek meg egy nap? Mert mi van akkor ha mondjuk egyik nap olyan kedvük van és kevés lesz a mag? Ja még anynit szeretnék elmondani, hogy szombaton nem tudok nekik adni magot mert nem vagyok velük aznap. köszönöm a segítséget.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 16:50 
értem, szóval te a földre rakod ezek szerint. Ehhez hozzátársul akkor, hogy kiszámolod, hogy mennyit esznek meg egy nap? Mert mi van akkor ha mondjuk egyik nap olyan kedvük van és kevés lesz a mag? Ja még anynit szeretnék elmondani, hogy szombaton nem tudok nekik adni magot mert nem vagyok velük aznap. köszönöm a segítséget.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 15:55 
Szia! Én úgy oldom meg, hogy minden nap csak egy napi adaggal töltöm meg a tálkáját, és amikor adom az újat, kiszórom belőle a maradékot (ami ugye csak a kiszemezett mag héja).

DJackson írta:
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ha nem baj. Hogy oldjátok meg az etetést? A másik verzió...

Hozzászólás 2008 szept. 9, 15:43 
Sziasztok!

Egy kicsit szomorú lettem, ha ennyire nem jók ezek a madarak akkor minek tenyésztik öket? ezt nem igazán értem. Persze nekem nem az az elsödleges, hogy mekkora a tenyészértéke.

Lenne egy kérdésem, ha nem baj. Hogy oldjátok meg az etetést? Eddig egy olyan etetöbe tettem a magot, ami a kalitkán kívül van, egy kis táska és ki lehet nyitni a tetejét. Az ezzel a baj, hoyg bármenynit rakok bele egy idö után a maradék beteríto a magokat és nem esznek belöle. A másik verzió, hogy széles karéllyal rendelkezöbe rakom neki a magot, ekkor viszont azt látom hogy sokat csak leszórnaka földre és szerintem sok kárba megy. Nem lenne jobb a földre tenni egy tálkába? Ezt hogy oldjátok meg? Köszi a választ, fontos lenne mert szerintem a kaja miatt gyilkolták egymást ennyire, ez most jutott eszembe.

ui: nem adtam vissza, köszi az aggódást :D

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 4, 12:10 
matemat írta:
Hali!!én is kanárizok bár nincssok madaram mert suliba is járok és nincs túl sok időm de azért nagyon szeretem a madarakat...van valami ami már nagyon régen foglalkoztat engem, mégpedig az hogy mi a helyzet az öreg(5év<) kanárikkal amelyek már nem szaporodnak???nekem csak 2 ilyen van egyik 8 másik 10éves és ők már életük végégig nálam lesznek csak hogy ahol mondjuk 50 vagy attól is több madár van hogy oldja meg ezt vki???gondolom senki nem adja el azt a madarat ami 4-5 évig produkálta a szebbnél-szebb fiókákat, de akkor mi a teendő???(csak ha egyszer sok madaram lesz mit tegyek az ilyen madarakkal??)

Szia Matemat!
Én ugyan nem kanárizok, de a 150 körüli madárállomány már mondható nagyobbnak. Jelenleg a következő "nyugdíjas" madaraim vannak: egy pár vadszínű rizspinty (a hím nálam kelt 2000-ben, talán az első saját kezűleg gyűrűzött madaram...), egy pár nimfapapagáj (mintegy tíz éve kezdtem el papagájokat tartani, ennek a párnak a hímje azóta megvan) és egy kb. 7-8 éves zebrapinty hím. Ők mindannyian nagy röpdékben töltik nyugdíjas éveiket, a rizspinty pár például köztiszteletnek örvend abban a röpdében, ahol élnek. A nimfa pár részéről pedig még néha-néha előfordul költési kísérlet, most is kotlik a tojó.
Nálam így élnek az idős madarak.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 76  Következő