Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 19, 16:30 
Amaryl írta:
Jövő hét keddtől már otthon vagyok,bárhova,bármiért el tudok menni,csak kérek priviben címet vagy tel.számot,hogy mikor hova. :D

Oké! Akkor hozzám jöhetsz is! Mondjuk tőről csapolt feketeribizli szörpért :D . Név és cím a szerkesztőségben :lol: .

Hozzászólás 2008 szept. 19, 12:15 
Köszi a válaszokat!
Jövő hét keddtől már otthon vagyok,bárhova,bármiért el tudok menni,csak kérek priviben címet vagy tel.számot,hogy mikor hova. :D

Hozzászólás 2008 szept. 19, 11:27 
nagygabe írta:
Kynyoo! Küldtem PÜ-t!
Természetesen nem probléma...

OK!
Megkaptam!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 19, 10:26 
Na ! Figyelem emberek ! Akiknek idei kisrigói vanak !!!....
Alapvető, hogy csak a teljesen kivedlett (aljtollak is!) madarakat lehet beiskolázni !....Azokat a hímeket amelyikek felfújt torokzacskóval már kivehető trillákat, berregő hangokat hallatnak már most vagy az elkövetkező hetekben be lehet iskolázni. Először a rokon egyedeket rakjuk közel egymáshoz, egymás mellé-alá, ahogy lehet fontos hogy egy egységet alkossanak, aztán a másik család, végül a lecsorgó egykék a maradék helyekre... Első héten nem szabad a kalitkák közé elválasztót tenni, a madarak lássák és ismerjék fel egymást ! Később jöhetnek a válaszfalak de amelyik láthatóan szomorkodik annak még egy kis időre adjunk lehetőséget a szomszéd bámulgatására. Választónak ne papírlapot válasszunk mert azt szétcsipkedik néhány nap alatt.
Az elsötétítéseket fokozatosan elkezdhatjük egy hónap múlva ha most kezdtük az egészet. Az elsötétítésekre ritkább szövésű zsákszövetet használjunk vagy ha van énekszekrény akkor azt. Eleinte jó ha csak félhomályt biztosítunk 2-3 órára hogy az enni és innivalót jól meglássák de ha megy a sötétben táplálkozás akkor ez a közbetett félhomályosítás elhagyható. Az első napon délelőtt is és délután is csupán 1 órára legyenek a madarak bezárva - letakarva majd 4 nap múlva 2 - 2 órára, 14 nap múlva reggel 9 - től délután 2 -ig...November közepétől kb. ki lehet tenni a madarakat 10 - 15 percre a hallgató asztalra ahol a háttér mindig sötét legyen ! A visszatétel után nem kell azonnal becsukni őket csak akkor ha közben egy másik kollekció lett kitéve és zavarna a belecsivitelés. A versenyt megelőző 2 hétben már egész nap be vannak csukva ill. letakarva a madarak ! Csak a meghallgatásra vannak elővéve váltakozva a nap különböző szakában. Ekkor már ki lehet énekeltetni a vrsenyen előírt fél órát. Előbb azért kell rövidebb időket hagyni az előadásra mert a fiatal madár még hajlamos a becsülettel kifújt 10 -15 perc után mindenféle tökéletlen hangokat hallatni amit ha hagyunk rá időt rögződhet még a társakban is. A tréning során a sipákoló rossz hangú madarakat el kell különíteni...esetleg vissza a röpdébe de legjobb ha másik helyiségbe kerül a madár. A felkészülés ideje alatt úgy kell etetni a madarat hogy az soha ne legyen kövér de kórosan sovány se...Ezért a magkeveréket fokozatosan dúsítani kell repcével... A versenyig SEMMILYEN VITAMINT NE ETESSÜNK _ ITASSUNK !!! Csak édes alma esetleg reszelt sárgarépa egy héten egyszer -. kétszer mehet....
A repce a versenyidőszak alaptakarmánya ! Olajos mag tehát elhízásra hajlamosítana de érdekes módon a kanári soha sem eszik belőle többet a szükségesnél ...
Azt hiszem mindent leírtam ami elég a dobogóra jutáshoz !...Jó munkát és örömteli felkészítést kívánok a roller kanári tenyésztés legszebb szakaszában !...... :25:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 19, 9:05 
Kynyoo! Küldtem PÜ-t!
Természetesen nem probléma...

Hozzászólás 2008 szept. 19, 0:39 
Hello Mindenkinek!

Szombaton reggel indulok Pestre viszem az összes etető-itatót!
Neco ahogy mondtad úgy csinálom, Lajos bának adom mindet! A kalitjaimnak ne szentelj nagy figyelmet mert nincs kiket beletessékelni ha decemberben veszem át az is jó persze kifizetem elutalom a pénzt csak a tárolást megoldhatnád gondolom azért meg tudod oldani! Úgy vélem idén már nem nyírsz füvet Galambokon... Már azt se tudom mennyit kértem!
Gabe!
A címed küld el és remélem oda tudok keveredni hozzád! Megoldom...
Viszont ha Amarylnak jó akkor az övét is nálad hagyom (na meg persze ha neked ez nem probléma!)!
Azt hiszem minden simán megy majd...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 18, 23:39 
doromboló írta:
.... Hívjál fel egy diszállat kerskedést hogy ők mennyiért adják és ebből tudhatod hogy a feléért veszik át...

No ezért csuktad be a bó'tot, mert ilyen böcsületes vagy! A szolidabbja a háromszorosát kéri a vételi árnak, a pofátlanabb ötszörösnél is feljebb megy....
Szóval ha nagyon szép a termés, és nagyon jó(sok), akkor biztos megéri...
Ha már madárkajával akarsz foglalkozni, a kannabiszba biztos nagyobb üzlet van, de akkor ne verebész kuncsaftokat próbálj fogni! :(
:lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 szept. 18, 22:39 
Amaryl írta:
Senki nem tud semmit mondani a fürtösköleses kérdésemre??? kivételesen komolyan kérdeztem,nem vicc akart lenni!

Szia Amaryl!

Én olvastam 400Ft/kg-ot és 1350FT/kg-ot! Mindenki utánvéttel küdené!
Nálunk 130Ft/10dkg zacskós a legolcsóbb a boltban!

Hozzászólás 2008 szept. 18, 22:24 
Gáborom...Erről már annyit írtam, hogy az őrlet !....Nyugi ! Az október első felében szétrakott fiatalok még éppen jókor vannak...!...
Egye fene holnap írok még ha nem találod ....de most már ragadoznak lea szemeim....CIAÓ !

Hozzászólás 2008 szept. 18, 22:20 
Amariska lelkem ! Én kb. 4 éve rendeltem utánvéttel az alföldről egy jó nagy dobozra való fürtöskölest...Közben egy évig még volt boltom is ....Most fogyott el. Ráadásul olcsó volt és olyan könnyű mint a pille...
Szerintem nem nagy biznisz.... Hívjál fel egy diszállat kerskedést hogy ők mennyiért adják és ebből tudhatod hogy a feléért veszik át....De akkor még keressél olyan boltot amelyik igéretet tesz hogy átveszi....

Hozzászólás 2008 szept. 18, 19:57 
Senki nem tud semmit mondani a fürtösköleses kérdésemre??? kivételesen komolyan kérdeztem,nem vicc akart lenni!

Hozzászólás 2008 szept. 18, 19:42 
Csak hogy legyen szakmai tartalom is ;)

A szakértőktől kérdezem, hogy mikor kell beiskolázni a fiatal hímeket? (Persze idén csak akkor, ha meglesznek a kalitkák. De jövőre?) Egyszerre szoktátok az összeset, vagy egyenként, egyedi elbírálás alapján? Mennyiben kell változtatni a táplálékon? Csak magot kapjanak, vagy lágyeleséget is? Zöldeleséget? Vitamint? Hogyan kell hozzászoktatni őket a sötéthez? És ahhoz, hogy akkor énekeljenek, amikor kell? Hogyan lehet gyorsítani a madarak "érését"? És lassítani? Egyáltalán, honnan lehet tudni, hogy épp' jól halad a madár? Hol kellene most tartaniuk?

Végre oda tudtam ülni a madaraim mellé, és egy kicsit figyelni őket. Van egy teljesen zöld madaram, ő folyamatosan fújta a magáét. A többiek is már javában rezegtetik a torkukat.

Hozzászólás 2008 szept. 18, 12:42 
neco írta:
Kinyó, Gabe, többiek! Aki nem jön Inárcsra, annak elhozom a kalitjait és megoldjuk a többit valahogy.

Ok és köszi!
Majd megbeszéljük, hogy kerül hozzám.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 18, 5:45 
Szia Gabesz !

Idézet:
Igen, szeretnék! hacsak hatalmas hótorlasz nem fogja útunkat állni...

Remélem Péter apó segíti az utadat..várunk decemberben.

Hozzászólás 2008 szept. 18, 0:28 
doromboló írta:
Holnap mert ma havazás volt !....
Husom ! Én feveszlek majdan jó ?...Nehogy már pest mellől visszajöjjenek Fehérvárra !...

No látjátok, ezért jó rollerezni....
Doromboló Béla bátyánknak mindenre van megoldása! Akár ha nem fötyöl a versenyveréb a bajnokság előtt egy héttel, akár Inárcsra köll eljutni... :08:

Ferinek meg tégy rendet a fejébe. Most már vegye komolyabbra a figurát! :96:

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 szept. 17, 22:49 
Köszi a segítséget kedves Mindnyájatoknak !!!
Imádok madarász lenni !
Kedves Doromboló Béla bátyám !
Ha addig semmi nem gyün közbe, pénteken Rád csörgök .

Még 1szer mindent kössz!

canary1

Hozzászólás 2008 szept. 17, 21:37 
Holnap mert ma havazás volt !....
Husom ! Én feveszlek majdan jó ?...Nehogy már pest mellől visszajöjjenek Fehérvárra !...

Hozzászólás 2008 szept. 17, 20:05 
canary1 írta:
Sziasztok Rollerosok !

HELP !

Szeretnék Inárcsra menni, erre a Madártenyésztők Napjára. Ki tudna kocsijába befogadni "potyautasként",...

Zolikám! Pénteken megbeszéljük. :wink:

Kinyó, Gabe, többiek! Aki nem jön Inárcsra, annak elhozom a kalitjait és megoldjuk a többit valahogy.

Bélám! Ikerrel beszéltél?

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 szept. 17, 19:15 
Sziasztok Rollerosok !

HELP !

Szeretnék Inárcsra menni, erre a Madártenyésztők Napjára. Ki tudna kocsijába befogadni "potyautasként", természetesen üzemanyagköltség térítés terhe mellett ?

canary1

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 szept. 17, 18:22 
eszterolajos írta:
... ezek szerint Gabesz itt lesz a versenyen ???

Igen, szeretnék! hacsak hatalmas hótorlasz nem fogja útunkat állni és minden úgy megy, mint ahogyan elképzeltük, ott leszek. :D A forráskúti barátainknál fogunk lakni (tudod, az a fiatal házaspár és két aranyos kis prücsök, akikkel nálatok is voltunk). Ahogy megtudták, hogy Szegedre szándékszunk menni, stipp-stopp lefoglaltak minket, hogy akkor bizony náluk leszünk! No, majd látjuk. Addig még sok van.

PUSZIIII, AMARYL!!!! CSAKHOGY ELŐKERÜLTÉÉÉÉL, DRÁGAAA!!!!! :D

Sajnálom, szegény kisfecskéket... De most hallottam a rádióban, hogy holnaptól felmelegedés lesz. Egy halvány remény a kis vándoroknak, bár így legyengülve... Rettenetes! A tavaly is ugyanez volt. Mi lesz így velük :shock: ? Kipusztulnak???

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 261  Következő