Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 28, 9:56 
Szia,

ha mindenképp "fűfélében" gondolkodsz akkor a legegyszerűbb és legolcsóbban kivitelezhető a búza. Kisebb virágcserépben vagy tálkákban szépen meglehet növeszteni őket, egyszerre többet csinálva pedig akár cserélgetve a tálkákat és füveket könnyen megoldható a madárka ellátása. De hasonlóan megfelelő erre a célra bármilyen más kalászos növény is (amit könnyebben be tudsz szerezni Budapesten)

Ha van elég időd és helyed is, virágcserepekbe nevelhetsz salátát is. Tapasztalatom szerint a nimfák jobban szeretik. A saját magad termelt saláta pedig össze sem hasonlítható a boltokban kapható kétséges körülmények közt termelt és permetezett salátával.

Hozzászólás 2008 szept. 27, 12:56 
Sziasztok!

Adjatok nekem légyszíves ötleteket, milyen zöldnövényt, valami fűszerűt növesszek télire Bóbitának, amit csipegethet. És hogyan. Most a későn ültetett fürtöskölesen él :) Már nem lesz neki kölese, de szép zöld fű.

Köszi, Viki

IDRE tag

Hozzászólás 2008 szept. 24, 23:04 
anyecs írta:
Köszönöm a segítséget, és lehet hogy most hatalmasat tévedek, de a képed alapján azt hiszem Tőled hoztam az egyik szürke nimfámat kb. 2 éve... ha igen, akkor meglepő tényleg milyen kicsi ez a világ :)
A helyzet viszont valóban acutnak bizonyult, mert így estére már rendbe jött a székletük, még talán egyiküknél nem teljesen, de sokkal jobb mint reggel volt.

Örülök ha minden rendben van.

A világ bizony kicsi :)
Akkoriban még nem gyűrűztem a madaraimat.
Ha jól emlékszem a pároddal voltál nálunk...

Hozzászólás 2008 szept. 23, 20:12 
brimston írta:
Szia

Ha számít a véleményem, szerintem a kép alapján hím. A farktollai felülről nézve inkább fehérek ugye?

Szia!

Nem tudom sajnos, ez az egy képem van róla, élőben még nem láttam.

Én is hímre tippeltem a pofafoltja alapján...

Köszönöm a megerősítést.

dujuor (maximum majd 3 tojóm lesz...)

Hozzászólás 2008 szept. 23, 19:43 
Szia

Ha számít a véleményem, szerintem a kép alapján hím. A farktollai felülről nézve inkább fehérek ugye?

Hozzászólás 2008 szept. 23, 19:22 
Gyors segítséget szeretnék kérni.

Szerintetek a képen bekarikázott nimfa fiú, vagy lány?

Tudom, nehéz így megállapítani, de Tamarám mellé őt szeretném, ha fiú.

Kép

Köszönöm előre is.

dujuor

Hozzászólás 2008 szept. 23, 18:56 
Köszönöm a segítséget, és lehet hogy most hatalmasat tévedek, de a képed alapján azt hiszem Tőled hoztam az egyik szürke nimfámat kb. 2 éve... ha igen, akkor meglepő tényleg milyen kicsi ez a világ :)
A helyzet viszont valóban acutnak bizonyult, mert így estére már rendbe jött a székletük, még talán egyiküknél nem teljesen, de sokkal jobb mint reggel volt.

IDRE tag

Hozzászólás 2008 szept. 23, 16:59 
Szia,

így első nekifutásra a vitamin készítmény lehet a bűnös a hasmenésért!
A túladagolása illetve túlzásba vitele okozhat ilyen problémákat. De természetesen hasmenést okozhat a nem megfelelő minőségű lágyeleség és a kelleténél több zöldeleség is.

Javasolnám hogy a vitaminkészítmény adagolását egy jó darabig most szüneteltesd, valamint csak mageleséget biztosíts számukra.
Kiváló természetes hasfogó még a mák is... :wink:

Hozzászólás 2008 szept. 23, 10:25 
sziasztok! segítséget szeretnék kérni. van három nimfám, évek óta minden rendben. ma reggel észrevettem hogy mindháromnak hasmenése van. a hangulatuk jó, esznek, isznak, kiabálnak minden a szokásos...
a kérdésem, hogy elképzelhető hogy mindannyian ettek valamit ami ezt okozta?? Én gyanakszom arra, hogy a múlt héten viszonylag sok lágy eleséget kaptak. Jóval többet mint szoktak, ez esetleg okozhat gondot?? Mert nem gondolom hogy betegség volna, mert mindhármuknál egyszerre, ugyanazok a tünetek. Meg még azt is el tudom képzelni, hogy több zöldséget adtam volna nekik?! De szerintem abból nem kaptak többet. Utánaolvastam kicsit, hogy a sárgarépa ilyenkor jó tud lenni, vagy néhol írják a sima orvosi szenet. Valamint, még az állatkereskedésben javasoltak (anno) egy vitaminkészítményt, hogy az milyen jó mert télre "felkészíti" a madarakat. Kérdés: már egy ideje kapják folyamatosan. Ez okozhat emésztőrendszeri problémákat :?: Előre is köszi a segítséget.

Hozzászólás 2008 szept. 20, 7:24 
Szia ! Spirit

Öt is fiúnak itélem !
Ha " énekel " , ha a szárnyait szétterpeszti , mutogatja akkor biztos .
A feje besárgul, a farka alsó felének a töve egyszínű ,és nem csíkos
ez biztos jele annak , hogy hímmel van dolgunk .

Hozzászólás 2008 szept. 9, 13:12 
Őt is fiúnak ítélitek?

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 5, 16:38 
Itt az én nimfám is: ilyen kis csipkelődős mostanában, egyik pillanatról a másikra lett ilyen, úgy, hogy ugyanannyit volt kézben (velünk), mint addig is , és egyik napról a másikra kitalálta, hogy ő márpedig utálja ha hozzáérünk... ez mitől lehet?

http://www.youtube.com/watch?v=L76U1gjW3Yw

Hozzászólás 2008 szept. 1, 20:31 
szz02 írta:
Szia!
Bóbita fiú! Már az ének miatt is. De a képen is látszik, hogy kezdi elhagyni a pöttyeit az szárnyalján és a pofája körül is színesedik.

Szia!
Köszönöööm! Szuper jóó! Vagyis lényegében mindegy lenne, mert imádnivaló, de mégis, hogy ennyire kommunikatív, az szuper.
Amikor belevágtunk, nem gondoltuk, hogy ilyen aranyos, jópofa madár lesz. És a barátaink is mind beleszeretnek :lol: :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 1, 20:27 
szz02 írta:
Szia!
Bóbita fiú! Már az ének miatt is. De a képen is látszik, hogy kezdi elhagyni a pöttyeit az szárnyalján és a pofája körül is színesedik.

Szia!
Köszönöööm! Szuper jóó! Vagyis lényegében mindegy lenne, mert imádnivaló, de mégis, hogy ennyire kommunikatív, az szuper.
Amikor belevágtunk, nem gondoltuk, hogy ilyen aranyos, jópofa madár lesz. És a barátaink is mind beleszeretnek :lol: :lol:

Valódi név: Szűcs Zoltán

Hozzászólás 2008 aug. 31, 9:37 
Szia!

Hozzászólás 2008 aug. 30, 12:24 
Sziasztok!

Véleményetek szerint Bóbita fiú vagy lány? Nem biztos, hogy jók a képek a megállapításhoz. Viszont annyi, hogy 4 hónapos kora óta egyfolytában énekel, vállon, fejen, kalitkában és már megtanult egy fél dalt is. Utánozza a szirénát, autóriasztót....

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 aug. 28, 10:47 
Hahó!

Az alábbi problémámra még mindig várnám, hozzáértők szaktanácsait
8) 8) Illetve arra is kérnék segítséget, hogy mit tegyek, hogy ne így legyen és meddig tart ez az időszak?

Majdnem 6 hónapos, kézzel nevelt nimfánk személyiség változására vagyok kíváncsi.Eddig is csak és kizárólag nekem énekelt, vagy más lánynak, aki vendégségben volt nálunk, vagy vigyázott Bóbitára. A páromnak meg sem nyikkan, de eddig ő is simogathatta, és a madár játszott vele. Tegnap este, Bóbita hozzám bújt, énekelt, majd egyszer csak elkezdett átfutni a páromhoz, kitárta a szárnyát, tátott szájjal rohant és elkezdte csipkedni, csapkodott neki és csipogott! És ezt többször is megismételte. Majd, amikor hozzám visszajött, szépen nyugodtan, peckesen énekelt és bújt. Szerintem ez olyasmi lehet, mint amikor a hím a tojó mellett felfedez egy riválist és el kell üldözni. Nem? Lehet, hogy kezd ivarérett lenni?Szerintetek elképzelhető ez a dolog? Vagy mi ez?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 aug. 27, 15:33 
mistyfy írta:
Ilyen kukacdolgokba inkább nem mennék bel :roll:

Pedig a madárnak jobb, mint a csirkemellsonka... :wink:
Pitypanglevelet nyugodtan adhatsz neki, csak ha esetleg f0sik tőle, akkor kevesebbet adj. És mindig tiszta helyről kell szedni!

Hozzászólás 2008 aug. 27, 15:29 
Zottan írta:
Kedves Mistyfy!
Mit értesz kutyatej alatt? Ha a valódi kutyatejeket (Euphorbia spp.), akkor valóban nem tanácsos neki adni. De ha a gyermekláncfű (Taraxacum officinale) népi neveként érted a kutyatejet, nos gyermekláncfüvet (pitypangot, kákicsot, etc.) szabad neki adni.

Gyermekláncfű (Taraxacum officinale)
Kép

Gyümölcsök és zöld növényi részek mehetnek neki, ha valamelyiket nem fogyasztja, vagy meghajtja, azt ne add neki többet.
Az embernek való dolgok (főtt tészta, stb.) nem a legjobb táplálékok neki, már csak a sóval való főzés következtében sem.
A húst pedig felejtsd el, szerintem...
Ha plusz fehérjét akarsz neki adni, bőven elég a főtt tojás, vagy kipróbálhatod a lisztkukacot.
Túró és kétszersült mehet. :)[/i]

Kedves Zottan!
Ez alábbit, tehát a pitypang levelet szoktam neki szedni. No a túrót is megpróbálom, tojásnak meg csak a sárgáját eszi a galád. :) Ilyen kukacdolgokba inkább nem mennék bel :roll: :roll:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 aug. 27, 15:17 
Kedves Mistyfy!
Mit értesz kutyatej alatt? Ha a valódi kutyatejeket (Euphorbia spp.), akkor valóban nem tanácsos neki adni. De ha a gyermekláncfű (Taraxacum officinale) népi neveként érted a kutyatejet, nos gyermekláncfüvet (pitypangot, kákicsot, etc.) szabad neki adni.

Erdei kutyatej (Euphorbia amygdaloides):
Kép

Gyermekláncfű (Taraxacum officinale)
Kép

Gyümölcsök és zöld növényi részek mehetnek neki, ha valamelyiket nem fogyasztja, vagy meghajtja, azt ne add neki többet.
Az embernek való dolgok (főtt tészta, stb.) nem a legjobb táplálékok neki, már csak a sóval való főzés következtében sem.
A húst pedig felejtsd el, szerintem...
Ha plusz fehérjét akarsz neki adni, bőven elég a főtt tojás, vagy kipróbálhatod a lisztkukacot.
Túró és kétszersült mehet. :)[/i]

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 232  Következő