Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 402 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 21, 19:22 
Köszi szépen Gyula.Egy kis madár szerencse nekem sem ártott már.[/quote]

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 20, 19:35 
Krissz írta:
Ma végre kirepült mind az 5 kis madár.

Nagyon szépek, gratulálok! És igazán népes fészekalj.

Hozzászólás 2008 szept. 20, 18:58 
Ma végre kirepült mind az 5 kis madár.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 19, 21:09 
Üdv mindenkinek.
Az öt kis kákából ma egy kirepült.Kicsit szerencsétlenke de majd belejön.

Hozzászólás 2008 szept. 16, 11:05 
Sziasztok! Van valakinek eladó kákapinty párja?
Gyuri

Hozzászólás 2008 szept. 7, 20:41 
Hali.Sikerült egy képet csinálnom a kis kákákról.Már 6 naposak.

Kép

Valódi név: Bányai Norbert

Hozzászólás 2008 szept. 6, 23:54 
Tisztelt Kuvik!
Az lenne a kérdésem,hogy miért vagy mitől lehet az,hogy a kákáim szépen kikeltik a kicsiket a röpdében de 1-1.5 hét után nem etetik öket:( A tojó bemegy a fészekbe üll rajtuk de nem eteti és a hím sem.

Hozzászólás 2008 szept. 6, 20:59 
Sziasztok.Ma megláttam mind az 5 kis kákát a fészekben.5 tojásból 5 kicsi madár kelt ki szóval 100%-osan teljesítettek.De még nem repültek ki ezért még kicsit aggódom.Ha már kint lesznek és önállóan esznek akkor majd megnyugszom.A párt egyáltalán nem zavarja a fészek kontrol szerencsére.
A képekre még egy kicsit várni kel.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 szept. 5, 19:07 
Sziasztok!

Szerintem Kuvik által leírtak nem jelenthetnek problémát, ha a lelkiismeretes és tisztességes tenyésztő- szeretném hinni, hogy mind azok vagyunk-megfelelően tájékoztatja a vevőt. Ha tudom, hogy a piros fejű madár, amire épp vevő lennék, narancs fejű hím fia vagy lánya, akkor eldönthetem, hogy megveszem-e és esetleg narancs fejű fiókái lesznek, vagy nem veszem meg és tovább keresgélek. Akkor nincs meglepetés, nem?

(Bár én egy rizspinty párral jártam hasonló módon, a vadas színű szülők rendszeresen hozzák az ezüst utódokat. Én sem a megfelelő embertől vásároltam :? )

Milyen jó lenne, ha minden madarat a hozzá tartozó törzslappal árulnának! :roll:

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 5, 18:18 
Akkor egy kicsit részletesebben.

Eladol-mondjuk majd- egy aránylag szép pirosfejű madarat, és az új gazdánál, majd jönnek ki "más" szinek, amellyel nem tud "mit kezdeni". Én a standard szerint két fejszínnel ismerek kákát, és van egy alfaj, melynek sötétebb a sárga szine a hason. (Sajnos ma már ez keveredett).Én ezért írtam, hogy majd teszel hozzá valamilyen tojót, mert itt nem a hígulás, vagy nem hígulás a kérdés, hanem a hordozók másnak okozhatnak majd "meglepetést". És lehet, hogy több generáció múlva fog valaki mérgelődni vele.(Én biztos így lennék.) A madár körme, viszont "árulkodik".(!)Az egyik tenyésztőnknél pontosan a kákán jött ki ez a probléma, hogy minden szine volt a fejének, csak nem olyan amilyennek kellett volna, pedig a szülők fejszine aránylag jó volt. de ezt mégegyszer mondom, nem megbántásnak szánom, mert neked biztos ők lesznek a legszebbek, csak ez is benne van a "pakliban". Persze valójában azt sem tudom, hogy milyen szándékaid vannak a madaraiddal?
És mégegyszer BOCS.(!)

Hozzászólás 2008 szept. 5, 17:40 
Nem bántottál meg, de lenne pár kérdésem... hogy értetted hogy megkeverte a két színt? egyébként ha érdekel, otthon meg tudom nézni hogy ki a tenyésztő, mert adott névjegykártyát. Ő azt mondta, hogy nem "hígul" a két szín, tehát nyugodtan lehet pároztatni pirosfejűt narancsfejűvel, mert VAGY piros, VAGY narancsfejűek lesznek az utódok, nem pedig egy felhígult köztes szín... és azalatt mit értesz, hogy igazam van, hogy valamilyen tojót teszek hozzá? Ilyenkor nem inkább azt mondják, hogy úristen, ehhez aztán ne tegyek semmilyen tojót, nehogy ugyanilyen "[cenzúrázva]" utódai legyenek?

kuvik írta:
Szia!

Jó, hogy feltetted a képet, mert így rögtön tudok is mondani valamit. Biztos vágod a manakürt, így ajánlom, hogy a káka hímnek a körmeit minél előbb tedd rendbe. Biztos, hogy neked tetszik,- és neked ez most a legfontosabb- ,de a tenyésztőt(?) nem igen dicséri, hogy megkeverte a két szint. Most már igazad van, hogy valamilyen tojót teszel hozzá, mert már mindegy, hogy piros, vagy sárga fejű lesz a párja. Én nem akarlak megbántani, mert valószínű, hogy neked gyönyörű a madár, de a "tenyésztőjét" minősíti a két észrevételem. Imádd a madaradat, de ezt le kellett írnom.
EZERSZER BOCS!!!!
:26:

Hozzászólás 2008 szept. 5, 17:24 
Szia!

Jó, hogy feltetted a képet, mert így rögtön tudok is mondani valamit. Biztos vágod a manakürt, így ajánlom, hogy a káka hímnek a körmeit minél előbb tedd rendbe. Biztos, hogy neked tetszik,- és neked ez most a legfontosabb- ,de a tenyésztőt(?) nem igen dicséri, hogy megkeverte a két szint. Most már igazad van, hogy valamilyen tojót teszel hozzá, mert már mindegy, hogy piros, vagy sárga fejű lesz a párja. Én nem akarlak megbántani, mert valószínű, hogy neked gyönyörű a madár, de a "tenyésztőjét" minősíti a két észrevételem. Imádd a madaradat, de ezt le kellett írnom.
EZERSZER BOCS!!!!
:26:

Hozzászólás 2008 szept. 5, 14:33 
Hozok képet, ő a hímünk, most hétvégén veszünk hozzá Moncsi fórumtárstól egy pirosfejű tojót... ez a narancsfejű annyira megtetszett Monoron, hogy képtelenek voltunk otthagyni :)

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 5, 10:48 
Szia! Bocsi, azt hiszem félreértettük egymást :D Legalábbis én téged biztosan :lol:
"Sokszor van veszekedés de nem ők veszekednek egymással hanem mindig másokkal." => ugyanis én ezt a mondatodat úgy értelmeztem, hogy nem ők veszekednek egymással = nem a kákák egymással, hanem mindig másokkal = a kákák a gouldokkal :75:

Egyébként azért a rácsos-szárnyúról beszéltem, mert azt amúgyis mindenképpen szeretnék, és én velük gondolnám optimálisnak együtt tartani...

kuvik írta:
Helló!

Én nem írtam, hogy a kákát gould amandinával nem tarthatod, én azt írtam, hogy a fajtársával veszekedik költéskor.
Az én véleményem az, hogy összetehetők amit Te szeretnél. (bármelyiket).

Hozzászólás 2008 szept. 4, 19:48 
Üdv Kuvik.
Én januárban vettem egy pár kákát de azokkal nem jártam sikerrel.Mindig üresek voltak a tojások.Nemrég kicseréltem a hímet és azóta tojt 5 tojást amiből 3 biztosan kikelt de lehet,hogy mind az 5 is.Nem tudom biztosan,nehéz betekintenem a fészekbe.Szóval 1 párom van január óta a röpdémben és egy + hímem egy másikban.És ez első sikeres költésükön vagyok lassan túl?de a fiókák számát még nem tudom biztosra.

Hozzászólás 2008 szept. 4, 17:08 
Helló!

Én nem írtam, hogy a kákát gould amandinával nem tarthatod, én azt írtam, hogy a fajtársával veszekedik költéskor. Ha nagyobb helyre több pár -vegyes- madarat akarsz betenni, egyik fontos szempont, hogy mindíg az erősebbet tedd be előbb. Ha az már választott fészket, akkor teszem a következőt.(Erő sorrend) Így elkerülheted a fészekrombolást.
Az én véleményem az, hogy összetehetők amit Te szeretnél. (bármelyiket). Első néhány napban jobban rájuk kell figyelni. Különben a káka, ha költ akkor nem "unatkozik". Nekem költött- volierben- auróra asztrilddal, és semmi balhé nem volt. Saját fajtárssal, viszont csak idő kérdése, hogy költés estén "megöljék" egymást. Természetesen kivétel erősíti a szabályt.

Hozzászólás 2008 szept. 4, 12:53 
Értem, köszönöm! Én a civakodást nem szeretem...
Amit írtam az előzőben, azt a Siroki féle könyvben olvastam. Mármint hogy a rácsosszárnyú meg a káka az jó közösség... akkor már szívesebben csinálnék egy ilyet, ha nem szeretnek maguk lenni. Mert ez a gould pár meg olyan nehezen akar költeni, akkor inkább kivenném mellőlük a kákát, és átraknám egyelőre máshová, aztán vennék rácsosszárnyúakat, és azokkal raknám össze, azt amúgy is szeretnék már egy ideje.

Krissz írta:
Szia Spirit.
Nálam a kákák és a gouldok egy helyen költenek,igaz egy volierben vannak nem egy kalitba.Sokszor van veszekedés de nem ők veszekednek egymással hanem mindig másokkal.A káka pedig szerintem társas madár én nem is javasolnám egyedül tartani őket.A gouldok hullámos oduba szeretnek költeni a kákák pedig sás vagy tuja közé fészkelnek nálam.Szerintem kisebb civakodás mellett ellennének egymással.

Zoltánnak üzenem,hogy a kis kákák még élnek de még nem tudom hányan vannak.

Hozzászólás 2008 szept. 4, 12:47 
Helló Krisz!

Hány pár kákád van egy volierben- amelyik költ-, és mióta vannak kákáid. És még egy kérdés:- mennyit sikerült eddig szaporítani?

Hozzászólás 2008 szept. 3, 20:11 
Szia Spirit.
Nálam a kákák és a gouldok egy helyen költenek,igaz egy volierben vannak nem egy kalitba.Sokszor van veszekedés de nem ők veszekednek egymással hanem mindig másokkal.A káka pedig szerintem társas madár én nem is javasolnám egyedül tartani őket.A gouldok hullámos oduba szeretnek költeni a kákák pedig sás vagy tuja közé fészkelnek nálam.Szerintem kisebb civakodás mellett ellennének egymással.

Zoltánnak üzenem,hogy a kis kákák még élnek de még nem tudom hányan vannak.

Hozzászólás 2008 szept. 3, 11:41 
Sziasztok!

Két kérdésem lenne, az egyik, hogy tudtok -e ajánlani valakit (vagy esetleg van köztetek is), akit felhívhatnék még a héten, hogy esetleg a hétvégén Székesfehérvárra menők közül tudna -e nekünk hozni valaki káka tojót?

A másik kérdésem, hogy ha egy pár káka, meg egy pár gould van együtt egy nagy kalitkában, akkor a káka költését már a gould is zavarja, tehát attól sem lesz eredményes, vagy ez így működhet? Olvastam hogy a rácsosszárnyú, meg a káka pl. tud eredményesen egymás mellett költeni, mert az eredeti élőhelyükön is egy bokorba fészkel mindkét fajta... a gouldot, ha nem jó így ez az összeállítás a kákával, át tudjuk rakni máshova is...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 402 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Következő