mistyfy írta:
Sziasztok!
És akkor mi a szöszt csináljak, hogy én ugyan tudom, hogy az emberi kaja nem Nimfa eledel, de Bóbita nem??? Merthogy hiába gyártok én neki szuperfinom tojás-babapiskóta-alma-rizs lágyeleséget, ha ő ehelyett képes a forró paprikáskrumpliba belemászni és kilopkodni a tarhonyát és nagy elánnal zabálni? Vagy a pattogatott kukoricát? Amit beteszek neki a kalitkába a magon kívül, az nem kell!!! Se gyümölcs, se zöldség, se lágyeleség. Most hétvégén meg próbálok saját gyártású mézeskarikát neki csinálni.
Viki
Szia Viki!
Ugyan Riki most kint van a többiekkel, de nekem az vált be, ha ettem előtte. Csinálj úgy, mintha ennél a lágyeleségből. Neki is azonnal kelleni fog. Most biztos sokan nekem ugranak, de én úgy vagyok vele, hogy a legtöbb állat tudja, hogy mi kell neki. Természetesen én sem hagytam, hogy torkig egye magát a kajámból, de egy-egy falatot lophatott. Valamelyik fórumon olvastam, hogy valakinek a madara (hihi...ez most olyan, mint a barátom, barátjának a barátja hallott valakiről, akinek a barátja látott valamit....) a mindent zabáló törpefürjek "segítségével" tanította meg, hogy az is ehető, amit nem gondolt volna a madár (én itt a lágyeleségre gondolok).
Én azt mondom, nyugodtan hagyd, hogy megkostóljon mindent, de a korlátokat Te állítsd be. (egyébként ne egyél céklát a madár előtt. Nekem madártalp-lenyomatos az egyik lepedőm. Céklalé, kontra madár...)
dujuor
(és gondolom mondanom sem kell: gyárthatsz neki minden finomat, neki AKKOR IS csak az fog kelleni, amit Te eszel).