Tóni írta:
Szia Skrachlaci
Azon a linken amit cwg ajánlott ezt írja a Zsoldos az erdei pintyről : "Az idősebb madarászok többféle "pintyverést" tartottak számon, amelyeknek külön neveket is adtak. Tapasztalatom szerint ezek csak variációk és a legtöbb hím énekli is valamennyit."
Erről mi a véleményed?
Halottam már olyan pintyet aminek három füttye volt de olyat amelyik valamennyit énekelné még nem.
A fiatal süvöltőknél megfigyeltél valami nemi jellegre utaló különbséget a fióka tollazatnál?
Az véleményem, hogy botfülű! Vagy valami más madarat hallott nem pintyet

Pl egy Holcipir, vagy egy Varmos füttyére nem nagyon lehet azt mondani, hogy ez csak variáció mert annyira eltérő! Monnyuk a Durcilt keveri a Tifterrel, vagy Vilcával az még bocsánatos mert ott kis eltérés van..Meg hogy a legtöbb hím énekli valamennyit?! Ilyen madarat nem hallottam. Persze ha valahol messze északon hallgatta a pintyeket...úgy tudom arra nincsenek jó verések. Lehet ott kis eltérésekkel más dialektusban hírdetik a revírt..

A kis Süvöltők barnás szürkék voltak fekete sapi nélkül, bár az első két fióka közűl az egyiket kissé színesebbnek láttam! A második hármas fészekalj volt, a hím még etette a két kicsit amikor a tojó egy kanári faládikóba újra letojt. Nem tudtam meg mi is lett belőlük, mert akkor az egész allományt, szereléssel együtt eladtam.