Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 30, 20:30 
Ennek a román srácnak volt vagy hat darab az eresz alatt a sváb ház udvarán kicsi kalitokban fehér vászonnal takarva. A madarak farka levágva. Egy elkezdte aztán szépen sorban válaszoltak rá a többiek. Az utolsó volt a leghangosabb. Az soha sem kezdte a sort, hanem mindig zárta. Mivel a srác nem tud magyarul, csak németül meg románul és én sem nagyon vágom egyiket sem, így nem merültünk bele a témába. De nagyon érdekes amiről itt beszélgettek.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 20:15 
cwg írta:
Nna! Két fanatikus vérprofi! :-) Nem lehetne valahol meghallgatni azokat a hangokat? Például a Zsoldos a Monitoringon. Az milyen?? Ha akarom akár két félének is hallhatom. Ennyi a különbség általában a verések között?

Megkeresem a kazettákat..sajna egyre kijjebb kerültek az évek folyamán. De valamelyik nap még találkoztam 1-2 vel. Aztán valamilyen úton módon át kellene konvertálni..Tanítókazetták tehát az egyiken pl csak 1 soros durcil van, ha jólemléxem. De igazából akkor hallhatnád a különbséget, ha lenne valakinek több Pintye is amit élőben hallasz, és elmagyarázza mire figyelj. Aztán vagy rááll a füled, vagy nem.. :)

Hozzászólás 2008 szept. 30, 19:03 
Nna! Két fanatikus vérprofi! :-) Nem lehetne valahol meghallgatni azokat a hangokat? Például a Zsoldos a Monitoringon. Az milyen?? Ha akarom akár két félének is hallhatom. Ennyi a különbség általában a verések között?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 17:18 
Tóni írta:
Szia Skrachlaci
Azon a linken amit cwg ajánlott ezt írja a Zsoldos az erdei pintyről : "Az idősebb madarászok többféle "pintyverést" tartottak számon, amelyeknek külön neveket is adtak. Tapasztalatom szerint ezek csak variációk és a legtöbb hím énekli is valamennyit."
Erről mi a véleményed?
Halottam már olyan pintyet aminek három füttye volt de olyat amelyik valamennyit énekelné még nem.
A fiatal süvöltőknél megfigyeltél valami nemi jellegre utaló különbséget a fióka tollazatnál?

Az véleményem, hogy botfülű! Vagy valami más madarat hallott nem pintyet :) Pl egy Holcipir, vagy egy Varmos füttyére nem nagyon lehet azt mondani, hogy ez csak variáció mert annyira eltérő! Monnyuk a Durcilt keveri a Tifterrel, vagy Vilcával az még bocsánatos mert ott kis eltérés van..Meg hogy a legtöbb hím énekli valamennyit?! Ilyen madarat nem hallottam. Persze ha valahol messze északon hallgatta a pintyeket...úgy tudom arra nincsenek jó verések. Lehet ott kis eltérésekkel más dialektusban hírdetik a revírt.. :) A kis Süvöltők barnás szürkék voltak fekete sapi nélkül, bár az első két fióka közűl az egyiket kissé színesebbnek láttam! A második hármas fészekalj volt, a hím még etette a két kicsit amikor a tojó egy kanári faládikóba újra letojt. Nem tudtam meg mi is lett belőlük, mert akkor az egész allományt, szereléssel együtt eladtam.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 15:42 
Remus írta:
Dolgozom és csak 13.30-tol 15.30-ig van a sziesztám ekkor tudok irni vagy este mikor haza érek kb.20.30-után vagyok.

Szia Remus
Van valamilyen információd arról hogy a zöldike x mexikói pirók paszta tovább tenyészthető vagy nem?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 15:36 
Szia Skrachlaci
Azon a linken amit cwg ajánlott ezt írja a Zsoldos az erdei pintyről : "Az idősebb madarászok többféle "pintyverést" tartottak számon, amelyeknek külön neveket is adtak. Tapasztalatom szerint ezek csak variációk és a legtöbb hím énekli is valamennyit."
Erről mi a véleményed?
Halottam már olyan pintyet aminek három füttye volt de olyat amelyik valamennyit énekelné még nem.
A fiatal süvöltőknél megfigyeltél valami nemi jellegre utaló különbséget a fióka tollazatnál?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:56 
remus írta:
cwg írta:
Remus!Süvöltőnél hogyan oldják meg a párosítást? Hogyan alakítanak ki párokat. Nekem a tojó nem fogadta el a hímet, le sem bagózta. Amikor az a közelébe ment folyton zavarta. Nem voltak kicsi helyen. Ez a röpde csak az övéké volt. Úgy gondolom nem kicsi a hely
Kép
Hallottam olyat, hogy több hím (3) egy tojóhoz és az majd választ.

Dolgozom és csak 13.30-tol 15.30-ig van a sziesztám ekkor tudok irni vagy este mikor haza érek kb.20.30-után vagyok.
Na szóval választ kaptál ,én amit még tudok vagy hozzá tennék az hogy nem lehet öket ösze rakni mint a galambokat oszt maj ösze szoknak kell választó közélyük meg hagyni kell....... de inkáb utána nézek pontosan vagy még feldobom a kérdést a spanyol szak fórumon,rendben ,és utána többet tudok irni vagy ¨segiteni¨ ebben a témában.

Fiuk, lányok nekem is van madár ének hang de föleg stigó, mp3 tanitó meg magyarárat hogy és mint kell énekeljen stb. mert azért egészen másképp énekel egy tanitot mint egy magátol tanuló, nem lehet egy napon emliteni a kettöt.

Bizony a Stigónak is megvan mi a jó füttye. Lakik a Galambászkuckótól nem messze egy ismerősöm. Igaz már vagy 2 éve nem találkoztunk Ő bolondja a stigóknak csaknem úgy osztályozza az éneküket, mint a pintyekét! Kinézetre meg kis "koszos"ez a Délről jövő Olasz stigónak mondja. A nagyobbakat mélyebb színűeket meg Északinak.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:49 
cwg írta:
Ezek már egérragasztót használnak. Ugyanúgy lehozza a hamu. Erdei pinty volt. Pici kalit letakarva, rajta egy kitömött madár, ami lépes dróttal körül volt tekerve. Ment az erdőben a vendéggel és hallgatták a madarakat. Amelyik tetszett neki, azt fél órán belül megvehetted. Biznicmen volt a javából :72:

Ja az egérragacs :D Az mínusz 10 C-is fog.. :)

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:48 
Tóni írta:
Szia Laci
A pintyeim börzsönyi varmost és mély difterét fütyülnek.

Aha! Jajj az öreg Bakai mennyit vitatkozott egy másik öreg pintyessel, melyik a jobb varmos.. :) egyik mondta a -börzsönyi olyan egyenes mint a söprűnyél semmi ív lágyítás csak hosszú csörgés...-a másik a pilisi ammeg olyan mint a kanári.. :) Mély tifter ahogy Te mondod diftere...az szép nekem is tetszik!

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:40 
Szia Laci
A pintyeim börzsönyi varmost és mély difterét fütyülnek.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:36 
Tóni írta:
Szia Skrachlaci
A két költés fel is nevelődött? Ha igen mivel etettek a szülők?
Vannak ám még a természetben jó verésű pintyek, meg nálam is. :lol:

Igen felnevelték az öregek szépen, a lejjebb említett lágyeleséget kapták. ették a lisztkukacot is. Akkor egy kisebb 3x2 röpdém volt kétoldalt nyitott felül zárt. Az egyik sarokba szögeltem fel Tuja meg Boróka ágakat oda rakták a fészket. Jártunk gyűjteni ökörfarkkórót, vadkendert, meg mindent amit láttunk, hogy esznek a stigók meg a ricék..
Milyen pitykód van? Nekem legutóbb egy álom kétsoros Pergőtifterem volt, még az öreg Bakaitól..Olyan lágyan ívesen hozta a Pilisi varmost,és rá a ci ci ci ci ci tiftert jó nagy snappal a végén.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:33 
Ezek már egérragasztót használnak. Ugyanúgy lehozza a hamu. Erdei pinty volt. Pici kalit letakarva, rajta egy kitömött madár, ami lépes dróttal körül volt tekerve. Ment az erdőben a vendéggel és hallgatták a madarakat. Amelyik tetszett neki, azt fél órán belül megvehetted. Biznicmen volt a javából :72:

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:31 
cwg írta:
Holnap megyek Aggtelekre vadászni. Ha közelebb lenne az az Érsekújvár isten bizony átugranék.

Ilyenkor már nem fütyülnek a pintyek. Olaszországban nincsenek lehúzva a pintyek a versenyen úgy fütyülnek nyitott kalitkában de sajnos nem jó a verésük.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:26 
cwg írta:
Skrachlaci! Azért te is tudsz valamit. Nem csizmadia ősök leszármazottja vagy? Nagyapám szerint (Frick) nem volt igazi sváb csizmadia mester akinek a szárazkapu fölött nem veretett egy igazán jó pinty. Nekem ez amit a hangokról írtál nem sokat mond de látom Tóni veszi a lapot. Romániában Arad mellett él egy román- német kettős állampolgár srác, akinél hallottam pintyeket. Megmutatta az egyik hívóját is. Hallod, a kezében fütyült mint az állat!! Majnem magamba beszéltem mikor megláttam. Kérték tőle 50 euróért, nem adta.

Milyen hívója volt?Tarlózni járt, vagy pintyezni? Mert ha Erdei pinty, az igazán ok! Főleg ha nem is volt lehúzva a lokk! Mi már inkább kazettával meg kitömött pintyel jártunk ki :) Na meg függönyháló..úgy már nem is az igazi :) Lokk , lépes sprungli járta...de a lépet begyűjteni kifőzni...Már csak a régiek tudták jól..meg lusta is voltam.. :) Megvolt a hangulata az ilyen madarászatnak...

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:25 
Holnap megyek Aggtelekre vadászni. Ha közelebb lenne az az Érsekújvár isten bizony átugranék.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:23 
Zsoldos féle hangok vannak a Monitoring Központ lapján is, de nem mindegyik fajnál. Tőtögettem le onnan a jobbakat a telefonomra. http://www.mme-monitoring.hu/

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:19 
Szia Skrachlaci
A két költés fel is nevelődött? Ha igen mivel etettek a szülők?
Vannak ám még a természetben jó verésű pintyek, meg nálam is. :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:17 
Skrachlaci! Azért te is tudsz valamit. Nem csizmadia ősök leszármazottja vagy? Nagyapám szerint (Frick) nem volt igazi sváb csizmadia mester akinek a szárazkapu fölött nem veretett egy igazán jó pinty. Nekem ez amit a hangokról írtál nem sokat mond de látom Tóni veszi a lapot. Romániában Arad mellett él egy román- német kettős állampolgár srác, akinél hallottam pintyeket. Megmutatta az egyik hívóját is. Hallod, a kezében fütyült mint az állat!! Majnem magamba beszéltem mikor megláttam. Kérték tőle 50 euróért, nem adta.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:15 
cwg írta:
Remus!Süvöltőnél hogyan oldják meg a párosítást? Hogyan alakítanak ki párokat. Nekem a tojó nem fogadta el a hímet, le sem bagózta. Amikor az a közelébe ment folyton zavarta. Nem voltak kicsi helyen. Ez a röpde csak az övéké volt. Úgy gondolom nem kicsi a hely
Kép
Hallottam olyat, hogy több hím (3) egy tojóhoz és az majd választ.

Na szóval választ kaptál ,én amit még tudok vagy hozzá tennék az hogy nem lehet öket ösze rakni mint a galambokat oszt maj ösze szoknak kell választó közélyük meg hagyni kell....... de inkáb utána nézek pontosan vagy még feldobom a kérdést a spanyol szak fórumon,rendben ,és utána többet tudok irni vagy ¨segiteni¨ ebben a témában.

Fiuk, lányok nekem is van madár ének hang de föleg stigó, mp3 tanitó meg magyarárat hogy és mint kell énekeljen stb. mert azért egészen másképp énekel egy tanitot mint egy magátol tanuló, nem lehet egy napon emliteni a kettöt.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:10 
Tóni írta:
Szia Skrachlaci
Tenyésztettél már süvöltőt? Amúgy csak a fencirol tünt el a természetből mert kifogták az összeset így nem volt ami tanítsa a fiataloknak.

Szia Tóni!

Volt két költése nálam Süvöltőnek, kb 25 éve amit vagy hiszel vagy nem.. :) Dokumentálni nem tudom, akivel akkor madarásztam Fóton már az is meghalt.De nem olyan nagy szám mert neki is volt költés, Kenderike, és Stiglinc szaporulata is . kb 5-6 éve Lakó Antinál egy kiállításon szerepelt saját tenyésztésű TengelicxZöldike, Brimstone kanárixZöldike, KanárixZőldike pasztám...Ezenkívűl KenderikexKanári, Európai CsízxKanári, CsicsörkexKanári hybridjeim is voltak amik nálam keltek. Most Magellán, és Tűzpinty pasztákat szeretnék..az alapanyag már megvan.. :) Igen az Erdei pinty ének változatainak az eltünésének szerintem is az az oka, hogy kifogták a jó hangú hímeket.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Következő