Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 3, 18:35 
Ottó írta:
fric32 írta:
Na hát ma délután olyan láttam a bírálaton miközben pakoltam a kalitkát,hogy olyan madarat hoztak ki piros mozaikban elsőnek ráadásul 92 ponttal,hogy vagy én nagyon nem értek a mozaikhoz(de akkor az olaszok se)vagy a bíró szegény nem látott már a sok madár bírálásától.
Nem értem,hogy lehet egy piros mozaik hímet 92 pontra bírálni amikor az alsó maszkrésze hiányos,elhiszem szépen le van fehéredve a madár,de ráadásul a csörénél körben fehér.
Vagy ez az újfajta mozaik???

Ha valaki túdja szóljon,mert lehet én vagyok lemaradva!!!

Ha sikerül készítek rólla képet,csak sajnos nem tudok olyanokat mint a Gabesz.

Szia Feri!
Többek között az ilyen dolgok miatt nem állítok ki madarat! Tudtommal a kiállítónak semmi keresnivalója nincs a bírálaton! Te mit kerestél ott? A kiállításnak nem arról kell szólnia hogy bemegy a tenyésztő és meggyőzi a bírót hogy az ő madara miért jobb mint a másiké! A bírálók értenek a madár bírálathoz hiszen levizsgáztak!
Eltudják dönteni szerintem maguktól is hogy melyik madár felel meg jobban a standard leírásnak. Nem kell nekik segíteni! Esetleg nem bízol a madaraidban hogy képesek tisztán a közbenjárásod nélkül nyerni?
A kiállításon a kiállított madarat kell bírálni nem a tenyésztőt!
Sokan panaszkodtak hogy te mindig bent vagy a bírálatkor de eddig azt hittem hogy csak rosszindulatúak és íme te magad írod hogy jelen voltál a bírálaton. Ne gyere azzal hogy etetted a madaraidat mert tudom hogy ez csak kifogás hogy bemehessetek a bírálat alatt. Tudom nem te vagy az egyetlen aki bemegy. A világkiállításon ha esetleg eljutsz oda nehogy bepróbálkoz egy ilyennel mert előfordulhat hogy kizárnak.

A nyertes madár meg [cenzúrázva] mert nem a tied? Egy COM bíró csak eltudja dönteni hogy melyik madár a jobb.
Lassan már a kanárizástól is elmegy a kedvem.....

A rolleros topikban általad leírtakhoz pedig: A fekete sorozatnak az aljtollazata fekete azért fekete sorozat de ezt te is tudod. Sehol nincs leírva hogy fekete csőre és lába kell hogy legyen a bronznak mint ahogy a barna sorozatú madárnak sem barna a lába.
Üdv : Hermann Ottó

Mielött vadáskodnál menj ki és nézd meg mi a helyzet,oké?

Hát Otto nagyon érdekes a véleményed csak az a baj te is sokat adsz a hallásokra mert olyan helyre jársz ahol ezeket a híreket terjesztik és mint látom be is veszed a maszlagot, a másik szerintem ha felájálod a segítségedet a kalitkahordásra szerintem szivesen fogadták volna.

Tudod vannak emberek akik nem csak a hátérből hanem szemtől szemben is odamernek mondani és kifejezik véleményüket amit itt leírtam én ma a kíállításon is megtettem.

Vannak dolgok ami megszokott és ha valami új van rögtön felkapják a fejüket ha valami nem megszokott akkor gáz,de én szeretem a szokatlan dolgokat és bárhol elmondom a véleményemet ha tetszik ha nem amit ma is megtettem,de a félreértéseket tisztáztuk.

Arról,hogy nem bizok a madaraimaban azt sem értem,de ha megnyugtat elárulom nem én nyertem pedig állításod szerint közbejártam,akkor,hogy is van ez???

Azt hogy milyen kell legyen a madár lába a bronznak belinkelem a képet
Kép hát ez nem olyan mint amit neked mondtak azt is tudom ki.

Téged is úgy félrevezettek mint mást is.

Egyet nefelejs el a ha megnézed a bírálati lapot ami így néz ki a melaninoknál:

Melanin jegyek: max pontszám:30

Lipocrom szín: max pontszám:15

Tollazat: max pontszám: 15

Alak nagyság: max pontszám: 15

Tartás: max pontszám :10

Öszbenyomás: max pontszám:5

Összesen:100 pont

Akkor felteszek egy szakmai kérdést,az első kategoriába ami nem más

mint a "melanin jegyek",ha csak pasztel a lába,a csöre világos,rajzolata vékony csíkos mennyi pontot lehet adni?

Ha ez nem számít akkor mi?

Valyon miért nem láttam én egy fekete lábú bronzot se magyarországon

mikor elkeztem kanárizni és most egyre többet látok,valyon miért?[/url]

Kérdezem tőled te hány bronzot vagy bronféleséget tenyésztettél

összesen,hogy ennyire tudod mit hogyan mert vannak sokan sajnos akik

elméletből sokat tudnak de a tények sajnos elmaradnak.

Vagy akinek sok az szaporít és csak az tenyész akinek csak egy pár

darab van?

Hozzászólás 2008 okt. 3, 18:13 
Szia Feri!

Többek között az ilyen dolgok miatt nem állítok ki madarat!

Tudtommal a kiállítónak semmi keresnivalója nincs a bírálaton!

Te mit kerestél ott?

Akkor mesélem:sajnos mint köztudott a magyar madarászatban nincs pénz arra,hogy külön embereket megfizessenek a kalitkahordással,én is csak du,3-tól voltam ott este 7-ig meg megkértek ha tudok segíteni és ezek csak roszindulatú hangok,hogy a bírókat lehet befolyásolni nagyon tévesek,mert higyétek el azok szóba nem állnak veled,ez a gondolkodás mód csak itt ebben az országban müködik.
Ma meg is óvtam az a binyonyos mozaik hímet amit,aztán tüzetesen megnéztek és elmagyarázták mit miért és meg is értettem és el is fogadtam a magyarázatott.

Úgyhogy minden rendben!!!

Hozzászólás 2008 okt. 3, 12:11 
kedves pappcsa, remélem nem veszed tolakodásnak, csak szeretném kérdezni hogy megkaptad-e a pü-met a beteg madaram lábának fényképével?

üdv!

Hozzászólás 2008 okt. 3, 10:29 
fric32 írta:
Na hát ma délután olyan láttam a bírálaton miközben pakoltam a kalitkát,hogy olyan madarat hoztak ki piros mozaikban elsőnek ráadásul 92 ponttal,hogy vagy én nagyon nem értek a mozaikhoz(de akkor az olaszok se)vagy a bíró szegény nem látott már a sok madár bírálásától.
Nem értem,hogy lehet egy piros mozaik hímet 92 pontra bírálni amikor az alsó maszkrésze hiányos,elhiszem szépen le van fehéredve a madár,de ráadásul a csörénél körben fehér.

Szia Feri!
Többek között az ilyen dolgok miatt nem állítok ki madarat! Tudtommal a kiállítónak semmi keresnivalója nincs a bírálaton! Te mit kerestél ott? A kiállításnak nem arról kell szólnia hogy bemegy a tenyésztő és meggyőzi a bírót hogy az ő madara miért jobb mint a másiké! A bírálók értenek a madár bírálathoz hiszen levizsgáztak!
Eltudják dönteni szerintem maguktól is hogy melyik madár felel meg jobban a standard leírásnak. Nem kell nekik segíteni! Esetleg nem bízol a madaraidban hogy képesek tisztán a közbenjárásod nélkül nyerni?
A kiállításon a kiállított madarat kell bírálni nem a tenyésztőt!
Sokan panaszkodtak hogy te mindig bent vagy a bírálatkor de eddig azt hittem hogy csak rosszindulatúak és íme te magad írod hogy jelen voltál a bírálaton. Ne gyere azzal hogy etetted a madaraidat mert tudom hogy ez csak kifogás hogy bemehessetek a bírálat alatt. Tudom nem te vagy az egyetlen aki bemegy. A világkiállításon ha esetleg eljutsz oda nehogy bepróbálkoz egy ilyennel mert előfordulhat hogy kizárnak.

A nyertes madár meg [cenzúrázva] mert nem a tied? Egy COM bíró csak eltudja dönteni hogy melyik madár a jobb.
Lassan már a kanárizástól is elmegy a kedvem.....

A rolleros topikban általad leírtakhoz pedig: A fekete sorozatnak az aljtollazata fekete azért fekete sorozat de ezt te is tudod. Sehol nincs leírva hogy fekete csőre és lába kell hogy legyen a bronznak mint ahogy a barna sorozatú madárnak sem barna a lába.
Üdv : Hermann Ottó

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ottó 2008 okt. 3, 15:42-kor.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 okt. 2, 23:32 
Halihó Feri !

Küldtem e-mailt.

Hozzászólás 2008 okt. 2, 23:12 
Ma megkaptam a meghívott a
Kép
igaz még nem olvastam el,de remélem ott lehetek.[/img]

Hozzászólás 2008 okt. 2, 20:56 

Hozzászólás 2008 okt. 2, 20:51 
Spirit írta:
fric32 írta:
aki gondolja és ráér szerintem érdemes meglátogatni mert szerintem lesz mit nézni.

Mindenképpen meg fogom nézni!!!

fric32 írta:
Spirit nekifogott már a lazac hímed énekelni?

Nem, egyelőre még mindig csak prüntyög...

Hát akkor valami nics ott rendben gyere vigyél egy másikat,mert még most tudok adni de késöbb nem lesz mit,oksi?

Hozzászólás 2008 okt. 2, 10:27 
fric32 írta:
aki gondolja és ráér szerintem érdemes meglátogatni mert szerintem lesz mit nézni.

Mindenképpen meg fogom nézni!!!

fric32 írta:

Nem, egyelőre még mindig csak prüntyög...

Hozzászólás 2008 okt. 2, 6:49 
Spirit írta:
Hát igen, de a Pannónia Kupa eddig minden évben önálló rendezvény volt, így megvan a maga látogatói köre, akit csak ez érdekel, és csak ezt akarja megnézni, és a kutyakiállítás netán egyáltalán nem is érdekli, de mégis ennyivel többet kell fizetnie...

(Nekem jó így, mert én alapvetően a kutyakiállításra megyek, és arra/amiatt veszem meg a belépőt, és szerencsém van, hogy a Pannóniára nem kell külön fizetnem pluszba)

eszterolajos írta:
Tulajdonképpen kutyakiállítás lesz, de kiegészítő programja a Pannonia Kupa madárkiállítása.
.

Igen külön rendezvény az este vittem ki a madaraimat a Pannonia kupára,hát szerencsére van madár elég szépen,a számát pontosan még nem tudom mert az este csak épp,hogy sikerült bekalitkázzam öket mert 8 óra lett és el kellett hagyni az épületett,de már van madár bent szépszámmal és sokan csak ma reggel viszik öket,aki gondolja és ráér szerintem érdemes meglátogatni mert szerintem lesz mit nézni.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 12:41 
Hát igen, de a Pannónia Kupa eddig minden évben önálló rendezvény volt, így megvan a maga látogatói köre, akit csak ez érdekel, és csak ezt akarja megnézni, és a kutyakiállítás netán egyáltalán nem is érdekli, de mégis ennyivel többet kell fizetnie...

(Nekem jó így, mert én alapvetően a kutyakiállításra megyek, és arra/amiatt veszem meg a belépőt, és szerencsém van, hogy a Pannóniára nem kell külön fizetnem pluszba)

eszterolajos írta:
Tulajdonképpen kutyakiállítás lesz, de kiegészítő programja a Pannonia Kupa madárkiállítása.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 30, 21:30 
Szia Kornél!
Semmi baj nincs a mostani keverékkel.
Vegyél fénymagot és kétharmad arányban add a madárnak.
Kb 2 hét alatt visszanyeri a versenysúlyát.
A kanári alap keverékben a néger,lenmag,kender és repce az olajos a fénymag és hántoltzab lisztes mag.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 30, 17:28 

Hozzászólás 2008 szept. 30, 16:05 
Ez annak elég nagy szívás, akit a kutyakiállítás nem érdekel, vagy CSAK a pannóniára menne... mert a megszokott két és félszeresét kell kifizetni...

pappcsa írta:
Sziasztok!

Nincs külön belépő a iállításra, ugyanaz érvényes, ami a kutya kiállításra is. Szeretettel várnak mindenkit.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 30, 14:30 
Sziasztok!

Gyerkó Tibitől a Pannónia Kupa egyik főszervezőjétől a következő információt kaptam a kiállítással kapcsolatban. A kiállításon 120 tenyésztő mintegy 1250 madara vesz részt. Kanári 580db, Egzóta 150db, Nagypapagáj 130db, a többi Standard hullámos. Nincs külön belépő a kiállításra, ugyanaz érvényes, ami a kutya kiállításra is. Szeretettel várnak mindenkit.

Timba, köszi megkaptam!

Endre, ha valóban kövér a madarad jó lenne, ha egy darabig csak lisztes magokat /fénymag, sárga köles, hántolt zab/ adnál neki két mokkás kanál napi mennyiségben. Ne félj nem fog éhen halni. Zöld, gyümölcs mehet neki, de a lágykaját vedd vissza.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 11:24 
Igen, ezt tudtam, sokallom is, dehát ez van... és pont azért gondoltam hogy külön belépő lesz, mivel a kutyakiállítás hivatalos oldalán a pannóniáról nem tesz említést.

nagygabe írta:
Hát szerintem együtt lesz a kutyakiállítással, amire 2500Ft/nap a belépő. Bár igazából semmi hivatalos infot nem találok róla... A kutyákról igen, meg a tengerimalacokról, madarakról semmi....

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 30, 11:18 
Hát szerintem együtt lesz a kutyakiállítással, amire 2500Ft/nap a belépő. Bár igazából semmi hivatalos infot nem találok róla... A kutyákról igen, meg a tengerimalacokról, madarakról semmi....

Hozzászólás 2008 szept. 30, 10:30 
Arra gondolok igen!!!
Kis létszámú papagájfelhozatal??? Ez vicc? :lol: Én eddig bárhol voltam madárkiállításon, szinte jóformán csak papagájok voltak, és kis létszámú egyéb madár elvétve, egy eldugott sarokban...
Az egzóták létszáma igazán érdekelne, de ezt a kérdést a megfelelő topicban is feltettem :)
A belépő meg még így is kutyafüle a kutyakiállításéhoz képest...

Zottan írta:
Szia Spirit!
A Pannónia Kupára gondolsz, ugye? Tavaly ha jól emlékszem 1000, vagy 1200 volt a belépő a díszmadár- és tengerimalac kiállításra. Idén szinte biztos vagyok benne, hogy drágább lesz.
Hogy mennyi madár lesz, azt nem tudom, de az arányokat meg tudom saccolni. Égig érő standard hullámos és színkanári hegyek, kis létszámú, de változatos és itt-ott különleges fajokkal szolgáló papagájfelhozatal, egy-két különlegesség (pl. tavaly volt arasszári), egzótákból pedig nem sok, de az is főleg zebrapinty, Gould, csicsörke, ékfarkú, stb. Én is megyek látogatóként, kíváncsi vagyok milyen lesz idén.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 30, 10:26 
Spirit írta:
Sziasztok!

Alig várom már a pénteket!!! Megyek én is nézelődni, még nem tudom hogy hogy fogom tudni az időmet beosztani hogy itt is legyek meg a kutyáknál is, de majd valahogy megoldom! A belépődíj mennyibe kerül? Összesen mennyi madár lesz? (nem csak kanári,hanem összes összes)

Szia Spirit!
A Pannónia Kupára gondolsz, ugye? Tavaly ha jól emlékszem 1000, vagy 1200 volt a belépő a díszmadár- és tengerimalac kiállításra. Idén szinte biztos vagyok benne, hogy drágább lesz.
Hogy mennyi madár lesz, azt nem tudom, de az arányokat meg tudom saccolni. Égig érő standard hullámos és színkanári hegyek, kis létszámú, de változatos és itt-ott különleges fajokkal szolgáló papagájfelhozatal, egy-két különlegesség (pl. tavaly volt arasszári), egzótákból pedig nem sok, de az is főleg zebrapinty, Gould, csicsörke, ékfarkú, stb. Én is megyek látogatóként, kíváncsi vagyok milyen lesz idén.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 9:55 
Sziasztok!

Alig várom már a pénteket!!! Megyek én is nézelődni, még nem tudom hogy hogy fogom tudni az időmet beosztani hogy itt is legyek meg a kutyáknál is, de majd valahogy megoldom! A belépődíj mennyibe kerül? Összesen mennyi madár lesz? (nem csak kanári,hanem összes összes)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 134  Következő