Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2008 okt. 4, 20:42 
Jah, és bocsi a képért, de nincs olyan amin hullámos van. És most nem a nimfa a lényeg, hanem az ág :wink:

Hozzászólás 2008 okt. 4, 20:41 
Szia!
Én sima szomorú fűzt szoktam nekik adni, de nagyon szeretnék a közelünkbe egy csavartat! Az biztos tök jó buli nekik, hogy ilyen össze vissza csavart, szóval szerintem adhatod nyugodtan. Szerintem az sem baj, hogy ősz van, lényeg ,hogy vékony legyen az ág.
Mint ahogy a képen látszik, téptem pár csavart fűz ágat, lekopasztottam és megszárítottam. Nálam imádnak rajta csúszkálni :lol: Ráadásul a gyülömcsöt is rá tudom szúrni.
Jah, és nálam röpdében vannak.

Kép

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 okt. 3, 19:40 
daniduke írta:
Gratulálok ,hogy végre esznek:)

Daniduke, köszi :D
Nekem csavaros fűzfám van csak, az is jó?
Nálad röpdében vannak?
Mert nálam jó nagy (sosem elég nagy) kalitkában, de szívesen bedugok nekik bármit, ami színesíti az életüket, csak nem akarom teleaggatni játékokkal, mert akkor nem marad hely ennek a viszonylag nagy madárnak röppeni egyet, ráadásul 2-en vannak, de a faág jöhet, de nem baj, hogy ősz van? Vagy a vége ilyenkor is zsengének számít?
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2008 okt. 3, 19:24 
Évcsi:
Bár én nem vagyok Marcsi, de
Gratulálok ,hogy végre esznek:)
Nálam is szoktak néha napközben egylábon álldogálni, gondolom ez náluk a délutáni szieszta.
Szeretném Neked ajánlani a zsenge, vékony fűzfaágat. Én ezt délután szoktam nekik adni. Mikor már az összes játékot szétcincálták, megkóstolták az összes kaját, megkergették egymást, és már a délutáni sziesztának is vége, akkor ez nagyon jó unaloműző. Nálam imádnak az ágakon csüngeni, és rügyeket eszegetni...
:lol:

Hozzászólás 2008 okt. 3, 17:59 
Helló Marcsi,
képzeld, ma azt láttam, hogy - azon kívül, hogy habzsolva falatoznak az eddig meg sem közelített etetőből -, a fiú mintha etette volna a lányt :!: Már olvastam, hogy ez így szokott lenni, csak nem gondoltam, hogy ilyen fiatalon, mert a tenyésztő szerint 2,5 hónaposak.
A másik, hogy az normális, ha néha egy lábon üldögélnek? Azt is olvastam, hogy így pihennek, csak én azt hittem, hogy éjjel csinálják, nappal meg állandó aktivitást kéne, hogy mutassanak.
És még azt is megfigyeltem, hogy a csőrükkel néha egyfajta pattogó hangot adnak ki, ilyenkor ha jól látom, a 2 csőrt mozgatják egymáson (nem egymásnak, hanem saját maguknak). Remélem, hogy ez is természetes, és nem pedig valamiféle túlnőtt csőrt jelent, mert akkor nem tudom, mit csinálnék, ha nekem kéne a csőrükkel csinálni valamit :!:
Csőrkoptatójuk van.
Évcsi

Hozzászólás 2008 okt. 3, 10:13 
Sziasztok!
Vitakraft magkeveréket kaptam Pesten. Tegnap késő este értem haza, ma korán indultam otthonról, így nem tudtam még nekik adni, de azt láttam ma regel, hogy az eredeti magot mintha megdézsmálták volna (tehát a közelébe mentek :!: ), de leglábbis a rátett fürtöscsalikat majdnem megették.
Egyre többet beszélgetnek egymással is meg hangosan is, úgyhogy most már gondolom, hogy csak megszoknak nálam: 1 hete és 1 napja vannak :)
Évcsi

Hozzászólás 2008 okt. 1, 21:09 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van most 3 db hullámos (2 hím 1 tojó), meg egyéb papagájaim a röpdében. Viszont nem tudom, hogy még vehetek-e a hullámosoknak egy tojót, vagy majd csak tavasszal? Nem gond megvárni a tavaszt, csak akkor már lehet, fel rakom az odúkat. Ha akkor még nem lesz, csak egy tojó, nem lesz belőle gond? :oops: Hogy a fiúk összevesznek.... Úgy látom már nagyon dumál az egyik hím a tojónak, a másikat elzavarja.
Köszi a válaszokat.

Hozzászólás 2008 okt. 1, 9:51 
Sziasztok!

Az én hullámosaim 15-20 /c alatt megettek egy fürtőst!
Gyümölcs zöldség semmit, hozzá se nyultak! Egy ismerősöm azt mondta, ilyen nem létezik! Mire rájöttünk mi a bajság! (volt olyan nap hogy kétszer kaptak fürtöst!) Most heti egyszer! És gyümölcsöt van hogy napi kétszer!
AZT HALLOTTAM HOGY NEKIK OLYAN A FÜRTŐS MINT NEKÜNK A CSOKI!

Hozzászólás 2008 okt. 1, 9:27 
Nekem ők életem első papagájai, nagyon tetszenek, de teljesen meg kell tanulnom a viselkedésüket, gondozásukat, mindent. Zebrákkal kezdtem, most papikkal folytatom, és folyamatosan érzem, hogy nekem majd még kelleni fog még sok más fajta madár is. Valahol olvastam itt a fórumon, hogy sokan vannak így, hogy egyik hozza a másikat, nem lehet megállni. :) Én meg pláne ilyen vagyok, ha állatról van szó :!:

Hozzászólás 2008 okt. 1, 8:46 
Felhívtam a tenyésztőt, és ő is azt mondta, hogy amíg tart a fürtös, addig mást nem esznek, és hogy próbáljam ki azt, hogy a kajára ráteszek pár fürtös darabot, és akkor majd az odacsalogatja őket, kipróbáltam, de még csak nézegetik :? Éhen nem fognak halni szerinte, mert ha már nem lesz se fürtös, se ragacs, akkor odamennek enni.
Tegnap az alma gerezdet kilökték a rácson, ebből arra gondolok, hogy hozzányúltak ahhoz is. :)

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:21 
Brimston!
Egészen biztosan nem esznek belőle, tele van egész maggal, héj egy csepp se. És nem olyan csöves önetető, hanem kívülről van beaksztva, és be kell kukucskálni nekik az evéshez (már ha lehet érteni a leírásomat, amíg el nem készítem a fotót róluk). Csak a fürtöskölest eszik, meg azt a ragacsos csemegét, amiből ki kell csípni a magot. Szórtam le az aljába magkeveréket, de em ették azt se.
Ckuzmos írta, hogy talán nem ismerik azt a fajta etetőt, vagy a magot. Remélem, hogy amíg megjön a beakaszthatós tálka, meg kapok márkásabb magot, addig azért nagy baj nem lesz. De ha van még valami tipped, szívesen fogadom. Most már azért lejutottam odáig, hogy holnap felhívom a tenyésztőt, hogy ő mit tanácsol.
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:07 
Helló

A hozzászólásod olvasva kivsit megijedtem. Azt írod nem nyúlnak az eleséghez. Halkan megjegyzem, hogy a hullámosok visszaköpködik a léhát a tálba, ami úgy tünhet, hogy tele van, de a mag már nincs benne. Így elpusztul előbb utóbb. Ha meg önetetőből etetsz, akkor eldugulhat, és szintén úgy tűnik mintha nem ennének. Ezeket sürgősen ellenőrizd.

Üdv

Hozzászólás 2008 szept. 29, 18:42 
Sziasztok!
Ezért kérdeztem a játékokról, mert szerintem is természetesebb, ha egymással elbeszélgetnek, ha nem vagyok otthon. Plusz van vékonyabb, vastagabb ülőrúd, és egy olyan is, ami ferdén van a kalitkában, így függőlegesen is lehet rajta menni. Van még csemege, csőrkoptató, fürtösköles, alma felakasztva. Ezen kívül nem akarok mást betenni, mert bár nem egy kicsi kalitka, szerintem a hely a legfontosabb nekik.
És még tálkákat is fogok beakasztani, mert a mostaniban hozzá se nyúlnak a kajához, ez most a bánatom. Másfajta kaját nem lehet itthon kapni, csütörtökön Pesten járok, akkor majd veszek.
Üdv.: Évi

Hozzászólás 2008 szept. 29, 15:10 
Ilyen is van sajna..agyonszereti a madarát... Felbontottad!? Van ilyen irányú végzettséged? Már úgy értem ha már felnyitod, tudod-e hogy mit kell keresned, és ha látsz valamit tudod is hogy mi az, mi okozta? Ehhez nem konyítok, és nem is nagyon bírom :oops: :)

Hozzászólás 2008 szept. 29, 14:47 
feketemarcsi írta:
Ezt nézd meg!

Kép

Először az enyémeknek is volt egy tükrük csengővel, de le sem tojták, úgyhogy kidobtam.

Szóval ezért vagyok én sivár lelkű és a fenti kalitka gazdája szerint nem szabadna ezzel a lelkülettel állatot tartanom, mert erre nem vagyok hajlandó és csak nevetni tudok rajta.

Mutatós kalitka :62: Dizájnos.. :lol: ..Madár is van benne? Aha ott az odu is ...jó lenn ahogy kell..Bagolypapagájnak kiváló :D

Hozzászólás 2008 szept. 29, 14:25 
Osztom a véleményed! Maradjanak meg madárnak! Lehetőség szerint meg kell adni nekik mindent, hogy jól érezzék magukat, énekeljenek, vagy rikácsoljanak, szaporodjanak! Szval jól érezzék magukat, és közben mi is gyönyörködhessünk bennük. Ha valaki ezt, kis keljfeljancsival, vagy tükörrel akarja még megfejelni-tegye-ha a madarat ez nem zavarja! De nekem a természetes, vagy azt lehetőség szerint legjobban megközelítő tartásmód az igazi.

Hozzászólás 2008 szept. 29, 14:02 
feketemarcsi írta:
Ha átnézel a rolleres topikra kedves Laci , akkor korábban olvashatod azt a "kedves" levelet, amivel utilaput kaptam, mert nem adok játékot a papagájaimnak, hanem csak ágakat, meg teret a röpiben.
Ha elrettentő példát akartok látni játék ügyben, nézzétek meg a babagáj blogot.

Az enyémek ilyenek:

Kép

Mindkettő fiú, a kék (Reszelő) 3 éves, a sárga (Sárgácska) kb. 6 hónapos és holnap érkezik két csajszi, egy kék és egy halvány zöld, ha minden igaz...

Kedves Marcsi!

Sose bánd! Mások az elképzelések a madár és az ember kapcsolatáról. a tartási módszerekről! Biztos, hogy én nem raknék ilyen kütyüket be a kalitkába...dehát van akinek tetszik..látok néha kertitörpét, meg gipszgólyát gondozott kertben.... :) Szépek a papagájaid!

Hozzászólás 2008 szept. 29, 13:47 
Évcsi írta:
Helló,
játék csak az egyedül tartott papagájnak való, vagy ha ketten vannak, akkor is kell (ajánlott)?

A természetet próbáld utánozni sztem. Pl. rakj be egy vastagabb ágat függőlegesen néhány kapaszkodóval.Vagy akár egy kis falétrát, had tornázzanak. Feltéve hogy elég nagy a kalitjuk.

Hozzászólás 2008 szept. 29, 13:26 
Helló,
játék csak az egyedül tartott papagájnak való, vagy ha ketten vannak, akkor is kell (ajánlott)?

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 29, 12:41 
Előszedtem a Versele-Laga katalógusát

Prestige premium Budgies IMD összetétele (alap keverék):
sárga köles 63%
fehér köles 15%
fénymag 8%
hántolt zab 8%
vörös köles 6%

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416 ... 422  Következő