Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 jún. 15, 14:29 
Kedves Doromboló!

Köszönöm a választ, ez azért jó hír, mármint hogy a rollerek énekelnek versenyen kívül is! :lol:

Szeretném megkérdezni, hogy akkor foglalhatok-e le 1 db csodás hangú dalnokot? Ha igen, mit kell tennem hozzá?

Kösz

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 jún. 15, 11:15 
Kedves Neco!
Hozzád fordulnék kérdéssel, ha nem baj, persze más ok válaszaira is kíváncsi vagyok.
A többi fórumtémában már írtam terveimről /madáregyüttes- madárház/.
Talán emlékszel, már ősszel traktáltalak roller kanáris kérdésekkel, még csodaszép fotókat is küldtél róluk. Akkoriba még beltéri kalitba kerestem őket, atán fordult komolyabbra project:)
Na, a lényeg:
A vázolt együttesbe, rizspinty, esetleg zebrapinty, szeretnék kanárit is, az éneke miatt. Ha működik akkor egy vagy két párat, hogy nekik se legyen siralomház.
Ez működne véleményed szerint?
Tehát 1-2 párat betehetnék közéjük?
Tudom, hogy ezek nem tenyészkörülmények, de nem is ez a célom, csak örülnék néha, ha hallhatnám a kertben éneküket néha.
Valamint kérdezném, hogy össze tudnál -e rakni nekem fiatal 1-2 rollerkanári párat?
Legjobban a fotóidon, a vad kanárira leginkább emlékeztető /csízes színű/ -bocs nem tudom a megfelelő színelnevezést - tetszik, de meglátogatva téged, lehet, hogy másba szeretnék bele.

Várom válaszod, előre is köszi a türelmed!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 jún. 15, 2:01 
Sziasztok!

Jómagam szintén köszönök mindent a már említetteknek. De leírom mégegyszer a nevüket, mert nem lehet elégszer megköszönni amit csoportunkért tettek, tesznek.
Köszönet Tóth Sándornak, Az MDOSZ elnökének, Eszteró Lajosnak az IDRE elnökének, az MDOSZ alelnökének, aranykoszorús mestertenyésztőnek, hogy támogatták csoportunk önállósodási törekvését, és tevékenyen segítik e- madarak tenyésztőit abban, hogy a hazai díszmadártenyésztésen belül méltó rangjára emeljék e-fajtát mind népszerűségben, mind minőségben. Külön köszönet Lajos-bátyámnak, hogy egyesületének honlapján helyt adott ennek a topicnak, és elvállalta az OB megszervezését annak minden gondjával együtt. Köszönet az egyesület tagságának, hogy szeretettel fogadnak mindenkit a honlapon, aki e fajta iránt érdeklődik.
Köszönet Küzmös Csabának és Nagy Gábornak, akik végre a nyilvánosság számára is hozzáférhető helyen megjelentették a jelenleg magyar nyelven fellelhető összes rollerekről szóló irodalmat. Ezt nyomtatásban minden érdeklődő számára eljuttatni lehetetlen lett volna.
Valamint minden tagtársam nevében köszönöm Maróti Bélának, (Dorombolónak) csoportunk elnökének, gyémántkoszorús mestertenyésztőnek kitartó munkáját. Az Ő fanatizmusa nélkül jó néhány évig még csipkerózsika álmát aludta volna e-fajta. Köszönjük hogy bármikor zaklathattuk kérdéseinkkel, hogy mindannyiunknak önzetlenül segített eszközök, és minőségi tenyészállomány beszerzésében. Nélküle nem indult volna el az a folyamat, ami reményeink szerint néhány éven belül oda vezet, hogy külföldön is újra legendaként fogják emlegetni a Magyar Nemes Kanárit, ugyanúgy mint a századfordulón.

És most megragadom az alkalmat hogy minden érdeklődőt meghívjak dec. 30-án a verseny utáni eredményhirdetésre, és a madarak nyilvános meghallgatására. Gyertek el, ismerjétek meg a roller kanárit, meg persze minket, tenyésztőket is. Higgyétek el érdemes!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 14, 11:07 
DEhogynem ! nem esett leegy sem ! Hihi ... :01:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 14, 10:13 
Viszont így már nem fognak énekelni :D

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 jún. 14, 9:36 
Még valami a verseny színhelyére több helyi autóbusz járat indul a vasuti és a helyközi autópályaudvarokról. Tehát nincs rohangálás sőt a szállások is megközelíthetők erről a helyszínről közvetlen a helyi járatokkal.
Még a részletekhez kellenek a verseny kategóriák és a meghívandó magyar és vajdasági bírók nevei címei, mert azokat egy kivételével nem tudom. :75:

Azért ne örülj annyira, mert a versenyre a nevezési létszámot neked kell biztosítani, a tagjaidat meggyőzni. ha másképp nem így :80:

Hozzászólás 2007 jún. 14, 8:44 
Hurááááááááááá !.....Jövünk !
Már aki el tud jönni a térkép szélefelé..?!
Tisztelettel megköszönöm, személy szerint Eszteró Lajosnak, aki mellé állt évek óta tartó erőlködésemnek és Küzmös Csabának, aki mérhetetlen türelemmel, kedves barátsággal kezelte ügyetlen ámde jószándékú botladozásomat a világháló zűrös hullámai között....és természetesen Tóth Sándornak az MDOSZ elnökének, aki ígéretéhez híven segített a rollerosok partizán akcióit, most végre megfelelően tisztes helyére visszahelyezni....Nagy teher került le a vállamról, mivel tizenéve saját kölcségen rendeztem a versenyeket gyakorta úgy, hogy az autóversenyeken és lőversenyeken korábban nyert serlegeimről vettem le a felíratozást és raktam rá az Országos Énekeskanári Verseny-t...
El se hiszem, hogy nem kell feszült idegekkel rohangálnom, mint pók a falon, szállítani a résztvevőket a vasútról a helyszinre, kaja pia...
Húúúú ! Lajos nem tudod elképzelni mekkora terhet vállaltatok át....
Végre -legalább egyszer- hátradőlve, csak a versenyre koncentrálhatok !!!
A bajtársaim nevében KÖSZÖNÖM !!! :49:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 jún. 14, 5:13 
Szervusztok rollerosok!

Mi az (IDRE) már készülünk a verseny rendezésére, tegnap beszéltem egy szponzorral és a dijkiosztó rendezvény reprezentációját átvállalta, a kupákat, okleveleket és a tenyésztők minősítéseit a szövetség rendezi.
A mai világban türhető áron ajánlott önköltséges szállás van. (többféle kategória)
Előzetesen kitüzött időpont 2oo7. december 29-3o. Helye Szeged.
Vasárnap tartja az MDOSZ Kiállítás és Rendezvényszervező Bizottsága (továbbiakban KRB) az alakuló ülését, melyen egyik napirend a tagegyesületi rendezvények rendezvénynaptárba szerkesztése, valamint a szövetség második féléves munkatervének összeállítása.
Mindezekről 18 án már részletesen olvashattok az "Országos események oldalon" a Kiállitás és Rendezvényszervező Bizottság (KRB) Hírei topikban.
A rendezvénnyel kapcsolatosan kérjük, hogy véleményeiteket, javaslaitokat e topikban írjátok le, hogy az előkészítésbe beépíthessük és a rendezés során alkalmazni tudjuk. Szeretnénk egy nagyon jó és emlékezetes versenyt rendezni a rollerosoknak, mivel nekünk is szívügyünk ennek a régi hagyományokat felélesztő egyesületnek a segítése.
Hát hajrá rollerosok neveljétek a dalnokokat, mi majd csendben hallgatjuk öket, és kinnt az előtérben, hogy ne zavarjuk őket :55: hozzá.

Hozzászólás 2007 jún. 13, 18:39 
Szia Ákos !
Köszöntelek itt a szerény kis fészkünkben ! ...Hát persze, hogy énekelnek, de a bírálathoz legmegfelelőbb éneket a felkészítés után produkálják, ami nem biztos, hogy a kívülállónak is a legszebb...?!
Olvass az eljére, ott még komolyan írok a rollerok abszolút másságáról, aztán később már megy a pajzánkodás is...csak virtuális "tojóink" vannak, sajnos egyik sem eladó ! Boldog madarász párkapcsolatban élnek, de azért nyomulgatunk !... :lol:
Madarat azt éppen lehet kapni, de csak a verseny utn, ami az év utolsó vasárnapja és nagy valószínűséggel Szegeden kerül lebonyolításra.
Azért fel kell iratkozni, mert addigra jó rollert már előlegyeztek.

Hozzászólás 2007 jún. 13, 14:34 
Kedves Rolleresek!

Csak ámulok, bámulok ezen a topikon, milyen madárszerető, és hozzáértő emberek beszélgetnek. Csak gratulálni tudok a munkátokhoz!! :08:

Egy - számomra naív - kérdés: a rollerek csak a versenyre felkészített időben énekelnek, vagy egyébként is? Én - egyelőre - zebrapintyezem, de szeretnék egy csodásan éneklő kanárit is. Ajánljátok?

Köszönettel,

Hozzászólás 2007 jún. 13, 14:22 
Neco ! Tiéd az idei Fair Play díj !!! :20:
Tangara küldj egy emilt, mert az öreg ideküldött 2 képet az ólakról és szeretném átküldeni neked...

Hozzászólás 2007 jún. 13, 10:07 
Helló mindenkinek!

Rám járt a rúd rendesen az elmúlt hetekben, úgyhogy csak néha olvasgattalak benneteket.

Kereken 30 fiókát választottam le, ebből kettő most kezd dögrováson lenni. Csak forgatják a kaját a csőrükben, és fogynak mint a telihold. Az áztatott repcét nyámnyogják jóformán csak, ha azt nem kapnak inkább nem esznek a nyamvadtak. A székletük normális állagú. Úgyérzem lassan mindent megpróbáltam, feladom, ha menni akarnak hát menjenek. :( Szerintem egyszerűen alkalmatlanok az önálló életre. De a lényeg a 28 világszép fiatal. Egyik szebb mint a másik. :D
Különben én sem hagytam csak két költést. Úgy volt hogy nyarani megyünk, nem tudtam volna kire bízni a napi kétszeri etetést. A nyaralásból nem lesz semmi egyenlőre, de költetni már nem fogok.
Szia Béla!
Örülök hogy ilyen szépen hoztak a verebek! :31: Ha valamikor a nyolcason száguldozok, rádtelefonálok, ha ráérsz beugrom tíz percre, megnézem a szaporulatot .
Szia Gabe!
Kár hogy a krematóriumban van már ez a francos tojó. Azért meglestem volna, hátha látok rajt valamit. Azért gyere, nézzünk egy másik madarat. Nem mintha ludasnak érezném magam, de tettél annyit roller ügyben, hogy ez már jár neked.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 jún. 13, 18:07-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 13, 9:00 
Hú, későn szóltatok, a madár már messze van...... Erre nem is gondoltam..... Látom, van még mit tanulnom. Egyébként meg azt hiszem, én is megtanulnék repülni, ha beraknám a hűtőbe :lol:

Neco, te hogy állsz az idei gyűrűzésekkel?

Köszönöm a felajánlást, nagyon jólesik, és nagyon korrekt tőled. Viszont nem gondolom azt, hogy a te hibádból történt volna. Pontosabban én nem tudom eldönteni, inkább arra gondolok, hogy én rontottam el valamit.....

Hozzászólás 2007 jún. 13, 7:47 
neso ! Ha megy a Gabe és viszi a madár maradékot akkor szoljatok és elküldöm a Varga Tomi haveromat...ő a vaszprémi kórházba a boncmester
Hihi...! :lol:

Hozzászólás 2007 jún. 13, 7:42 
És a Robbantó Robogó Robertó valyon hol lehet...?!
Egyszer beköszönt az alom ajánlatával és szevasz Tavasz...?!
Robiiii !
Mi van a maradék rigókkal ?????.....

Hozzászólás 2007 jún. 13, 7:37 
Bocsi Gábor, de tényleg azthittem, hogy földön fészkelő lett a madarad, mint az enyéim fele, melyektől kivettem a fészket, hogy kösz de 3. költés már nem kell ! Most össze vissza tojnak szerencsétlenek, az etetőbe - itatóba és ami a nagyobb baj, hogy meg is kotlanak, mert szánalmas látni szegényeket, amint a tepsi valamelyik sarkában ott gubbasztanak....
65 madarat sikerült meggyűrűznöm, de 8 azóta feltartotta talpikóját a Szen Antal bácsi felé... :(

Hozzászólás 2007 jún. 13, 7:29 
Szia necoka !
Te meg csak itt sündörögsz és sehol egy helló, vagy valami...azthittem világjáró körúton vagy, mint a többi gyáros ?!... :86:

Hozzászólás 2007 jún. 12, 23:37 
nagygabe írta:
Sajnos már az sem segítene rajta....
Mi lehetett a probléma? Mitől pusztulhatott el olyan hirtelen? Néhány hete írtam, hogy teljesen jól van, jókedvű, stb... Aztán most meg..... :(

Sziasztok!

Szeva Gabe!

Szombat reggel gyere el hozzám . Választunk egy másik tojót a hímedhez. Addíg tedd be a hűtőszekrénybe a madarat egy nylonzacskóba. Hozd azt is, meg szeretném nézni!

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 jún. 12, 22:52 
Szia Béla!
Azt hiszem Te a Kriston úrról írtál, és már beszéltem vele. Valóban jók a kalitok és azt hiszem, hogy meg is fogom venni.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 jún. 12, 19:29 
Nézd meg mindegyiket !
A kisöreg amúgy igen precíz ember, majd a beszédéből kiderül, nagy fúró faragó, mindig, valami nagymester tenyészblokkját másolja le. Úgy emlékszem, a híres Makai rendszer ez, de most valami holland mesterét akarja megcsinálni ...
T : 46/368-827 30/442-4010

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 261  Következő