Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:26 
Skrachlaci írta:
cwg írta:
Már látom! Bárcsak minden ilyen könnyen menne az életben.

:D :D

Tóni!

Gratu a madárhoz, és sok sikert a tenyésztéshez! Nem értek a genetikához, de ha jól sejtem akkor hordozók lesznek a fiatalok? Azt pedig ilyen színű hordozóval kell párba tenni, vagy a hím szülő madárral , hogy legyen ez a színű változat a fészekaljban? Vagy hülyeséget mondok? :oops:

A genetikához én sem értek majd jövőre kiderül hogy lesz vagy nem lesz ilyen színű utód.

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:24 
Ha jól látom szatén zöldike. Ha jól tudom nemhez kötötten öröklődik, így a tojók szatének lesznek. A hímek mind normálok és szatén hordozók.
Egy pár éve nekem is volt belőlük, de annyira gyenge volt az immunrendszerük, hogy csak hónapokig éltek nálam.

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:18 
cwg írta:

:D :D

Tóni!

Gratu a madárhoz, és sok sikert a tenyésztéshez! Nem értek a genetikához, de ha jól sejtem akkor hordozók lesznek a fiatalok? Azt pedig ilyen színű hordozóval kell párba tenni, vagy a hím szülő madárral , hogy legyen ez a színű változat a fészekaljban? Vagy hülyeséget mondok? :oops:

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:12 

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:10 
Sziasztok!
Nálam eltűnt a kép. Vagyis igazából nem is jelent meg.

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:08 
Szia Laci
Ez egy 2007es olasz madár én idén vettem. Remélem jövőre lesznek ilyen színű gyerekei bár vadszínű tojóval tettem párba.

Hozzászólás 2008 okt. 13, 13:04 
Szia Tóni!

Szép Zöldike hím! Nálad kelt ki ez a színváltozat vagy vetted valahol?

Hozzászólás 2008 okt. 13, 12:21 
Kép

Hozzászólás 2008 okt. 9, 23:35 
A csajoknak a Simon Templar jobban bejön, de köszi a virtuális szentté avatást. :D

Hozzászólás 2008 okt. 9, 21:28 
Szerintem meg igy próbálják szivatni a parasztot,nincs benne üzlet ugy hogy k...be a paraszt!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 okt. 9, 14:22 
Vagyis ahogy már írtam, kibogozhatatlan törvény, keresztbe kasul hivatkozások, többféle értelmezés! :roll:

Hozzászólás 2008 okt. 9, 8:57 
Üdv mindenkinek! Megpróbálom mégegyszer. Tegyünk már különbséget vadonfogott és tenyésztett között, tehát amit Sanyi említ az a vadonból kiemelésre vonatkozik,ezért a tövény mej paragrafusa írja ,hogy a hatája kiterjed a tenyésztett egyedre is. Jó lenne ha különbséget tudnánk tenni az engedéj köteles, a bejelentési köteles ,és a jelölési nyilvántartási kötelezetség között. Röviden az 1991-es engedéjről, mej 12 faj 540 egyedéről szólt ,és az akkor hatájos jogszabáj alapján lett kiadva. Temészetesen akkor is kellett illetéket fizetni. Az ezt követő tenyésztett egyedek sorsával kapcsolatba idézk:" A tenyészetekben szaporodó védett énekesmadarak fiókái nemtatoznak bele az engedéjezett keretbe,azokat korlátozás nélkül tarthatják a tagok"......(természetesen a zárt gyűrűzés, nyilvántartás stb. elő volt írva.) idézet egy 1997-es egyeztetésből. "Az MDOSZ tagok a megadott engedéjezett fajok tenyésztett utódaival szabadon rendelkezhetnek,de azok kereskedelmi forgalomba nem kerülhetnek." Magyrországon is érvénybe van az eus rendelet, ami a honlapon is megtalálható. Végezetül még egy idézet egy hivatalos kiadványból:"Saját és a kipusztulás szélén álló álatok érdekében csak olyan példányt vásároljon,amelyet vagy CITES engedéllyel, származási igazolással (ha külföldről származik) vagy hazai Tenyésztői Bizonylattal, illetve az Európai Unió területén belül érvényes Bizonylattal árusítanak. Ennyit röviden. KL.[/b]

Hozzászólás 2008 okt. 8, 22:44 
http://silvestrista.mforos.com/1306925/ ... autividad/

Kezdetnek itt egy oldal hogy hol lehet esetleg vásárolni igaz spanyol oldal de létező.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 21:56 
berenyibela írta:
Mi lenne,ha mindannnyian elékezdenénk kérvényeket irogatni a lakóhelyünkön illetékes körny.véd.vizgaz. hivatalnak. Az oktatási célnak kellene megjelölni vmit.Pl., h kiállításon történő bemutatásuk az ifjú generáció tagjait megismertetné a hazai madárfauna tagjaival, ezáltal egy környezettudatos, természetvédő gondolkodásmód csíráját plántálnánk a kis kobakokba. Ha megtetszik Nekik a szép tengelic, elkezdik etetni a madarakat, h az ablakhoz csalogassák őket.Ott aztán meglátják a verebet ami nemi olyan szürke és a nyári szünetben a nagyiéknál nem lövi le légpuskával. Közben mi kedvünkre tenyésztgethetjük őket, mármint a madarakat.

Na látom kezdődik itt valami hál istenek, abba ne hagyjátok mert mert akkor most kell abba hagyni.

[/quote=cwg"]Az euba bárhol vásárolhatsz európai kulturmadarat legálisn." Akkor lécci segíts nekem abban, hogy egy magyar címet akár itt, akár pü-ben adj meg. [quote]

Én sajnos csak spanyolt cimet tudnék legfejebb.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 21:49 
Szép gondolat BB. Akinek ilyen van a fejében az meg is becsülné azokat a madarakat. Változtass felhasználó nevet Morus Tamásra.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 21:17 
Mi lenne,ha mindannnyian elékezdenénk kérvényeket irogatni a lakóhelyünkön illetékes körny.véd.vizgaz. hivatalnak. Az oktatási célnak kellene megjelölni vmit.Pl., h kiállításon történő bemutatásuk az ifjú generáció tagjait megismertetné a hazai madárfauna tagjaival, ezáltal egy környezettudatos, természetvédő gondolkodásmód csíráját plántálnánk a kis kobakokba. Ha megtetszik Nekik a szép tengelic, elkezdik etetni a madarakat, h az ablakhoz csalogassák őket.Ott aztán meglátják a verebet ami nemi olyan szürke és a nyári szünetben a nagyiéknál nem lövi le légpuskával. Közben mi kedvünkre tenyésztgethetjük őket, mármint a madarakat.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 19:45 
brimston pü

Hozzászólás 2008 okt. 8, 19:34 
szia

Mivel a régi engedélyek a hatóság szerint nem érvényesek, ezért ezek stornó. Olyat találhatsz, aki valamelyik felügyelőség engedélyével tenyészt (kacsások vannak néhányan), de nem vagy előbbre, mert neked úgyis meg kell kérned az onnan vásárolt madárra az engedélyt, és ekkor szintén igazolnod kell, milyen célra akarod. Akkor pedig elkaszálnak 5000 ft befizetése után, ha nem tetszik az ítélet akkor 10000 ft-ért fellebezhetsz, és csak ezután tagadják meg az engedélyt. Jó szórakozást a procedúrához.

Hozzászólás 2008 okt. 8, 19:19 
carduelis!
"Neharagudj de mit értesz hivatalos alatt" Hivatalos alatt azt a tenyésztőt értem, aki Magyarországon, érvényes Környezetvédelmi és vízügyi felügyelőség által kiadott engedéllyel rendelkezik, ennek birtokában tart és tenyészt, valamint zárt lábgyűrűvel ellát legalább egy utódot, hogy aztán én jól megvehessem tőle azt.

"tenyésztett vadmadár" Valóban, ez hülyeség! A magyarországon vadon is előforduló, de a fent leírt kritériumoknak megfelelő tenyészetben született zárt lábgyűrűvel ellátott madárra gondoltam.

"Az euba bárhol vásárolhatsz európai kulturmadarat legálisn." Akkor lécci segíts nekem abban, hogy egy magyar címet akár itt, akár pü-ben adj meg.

Előre is köszönöm: cwg

Hozzászólás 2008 okt. 8, 16:09 
brimston írta-"Tehát ha a törvény vonatkozik a külföldről hozott tenyésztett madarakra, akkor a 1998/8, már módosított kormányrendelet szerint csak az kaphat engedélyt védett madár tartására, aki igazolja annak közérdekét, oktatási, kutatási célból, stb. Vagyis azért hogy gyönyörködj benne, nem kaphatsz engedélyt (az ország nagy részében)."

Hihetetlen! :scratch: De messze van még Európa...
Sanyi küldtem pü-t

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Következő