Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 jún. 19, 16:54 
Sziasztok!
Én is eltüntem :30: de olvaslak titeket.Gabesz örülök, hogy megúsztátok a vihart remélem ,nem ért nagy kár , piszok tud lenni a jég.
Csörikém még mindig váltja a ruháját csendessen üldögél és nem szól.
Fionám meg csak gyüjti a fészekhez valót. Fiona búbos kanári ha jól értettem. Van a fején egy sapka féle.Majd remélem lessz egy roller párom, de nem szeretném tenyészteni csak hobbi.
Van egy zpinty párom és hét fióka nagyon jó volt végig kísérni a születésüket és a felnöté válásukat.
Nagyon sok sikert kívánok a versenyre való felkészüléshez és a versenyhez. :20:
Üdv Pocilo

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 jún. 19, 9:12 
Sziasztok! Bocsánatot kérek, hogy így elhanyagoltalak titeket, de mentségemre a talán Pocilo által kérdezett nagy időt tudom felhozni... Ugyanis olyan fergeteges jégeső sepert végig rajtunk, hogy néhol kő kövön nem maradt... Aztán a villámlás kivert minden létező biztosítékot, tökrevágva a számítógépünket is! Szörnyű érzés otthon számítógép és főklént internet nélkül!!! Már az elvonási tünetek jelentkeztek rajtam... A madaraim megúszták mert felhúzódtak a röpde felső részébe, amit nagyon helyesen szélsőséges időjárásnak megfelelően terveztem. Alul a tál vastagon babszemnagyságú jégdarabokkal volt két ujjnyi vastagon borítva... Ennyit erről.

Olvasom, hogy versenyre készültök! Azt hiszem a rollerosoknak ez a legizgalmasabb periódus :89: Kívánom, hogy sikeresen szerepeljenek dalnokaitok!!!

Pussz: Gabi

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 19, 6:56 
Gizmó ! Ne csüggedj ! Olyan ornitológust nevelek belőled, hogy a Gabesz már csak veled fog szóbaállni !!! :15:

Hozzászólás 2007 jún. 19, 5:57 
Dorombolo,

nem szivatlak, csak kepzeld el, hogy nekem meg ilyenben nem volt reszem. Ahogy most leirtad ertheto. De egyebkent honnan tudhatnam. Koszi.
Remelve hogy eddig a "kuktaeffektus" elmult udvozlok mindenkit.

Hozzászólás 2007 jún. 18, 20:42 
Gizmóóóó !
Ne izélj már !....Fogj meg egy tollhullatót, fújd fel a tollát a testén és meglátod a tollkezdeményeket...A kihullott helyett kell újnak nőni ! Nem !!??!! Úgy hívják TOKOS a madár, mert először csak ilyen kemény kis tüskéknek tünnek a tokok, majd hosszabb tüskének, majd a tüske vége kinyílik és olyan szőrféle látszik ki belőle, de ez igazából nem szőr, hanem TOLL ! Gizmó ! Te most szivatsz engem....??? :11:

Hozzászólás 2007 jún. 18, 19:56 
hmmm. Hogy megnezzem melyik sovany az meg hagyjan de honnan tudjam h mikent, hogy van kinyilva a tolla. Le fogom fenykepezni, s atkulkdom. Meg tudod onnan mondani a helyzetet?
A him enekel.

Hozzászólás 2007 jún. 18, 19:38 
Csak annak adjál most lágyeleséget, amelyik sovány. Ezt onnan tudod megállapítani, hogy kézbe veszed a madarat és megtapogatod a mellcsontját, ha nagyon kiáll, élesen, akkor soványka, ha csak normálisan érezhető, akkor csak hetente egyszer kapjon...tehát a soványka akár minden nap is kaphat.
A vedlés akkor fejeződik be, mikor már énekel a hím, a tojónak meg minden tolla kint van, teljes nagyságában és megjön a tollak fénye.
Mikor már nem hullik a toll, akkor még ugyanannyi idő kell a tokok kinyílásához és kinövéséhez mint a tollhullatás ideje volt....

Hozzászólás 2007 jún. 18, 17:08 
Koszi szepen,

a vitaminbol a javasolt mennyiseg felet tettem az ivovizbe. Mostmar csak azt nem tudom h a vedles mikor befejezett. A jozan parasztieszem azt mondja, hogy akkor amikor a tollhullas teljesen megall. Igy van ez?
A masik meg maradt kerdesem, ami a valaszodbol nem ertek, hogy most is kapjanak lagyeleseget?
Regota tervben van a kalit...ugy tunik, hogy a heten tenyleg hazakerul. Ma allitottuk ossze, megcsak a fa lakkozasa varat magara. Az aljara fenyofaforgacsot terveztem (olvastam valahol, hogy jo). Ez igy helyes?
Olyan madarcsicsergeses napot kivanok, amilyet nalunk Emmanuel produkal.

Hozzászólás 2007 jún. 17, 22:56 
Jaj ! Bocsi !
Hetente 2× zöld elég, mindegy mi az. A vedlő madárnak, vitaminos itatás, de csak igen gyenge koncentrátumban, 1 hétig,aztán 2 hétig semmi, mejd megin a gyenge, vitaminos víz. Az erős vitamin azért nem jó, mert felgyorsítja a toll növekedést és ezzel párhuzamosan nem gyorsul a tok kinyílása, ezért a madár megpróbál segíteni ezen és elkezdi csipkedni magát, aztán csupa vér lesz minden...
Lágyeleség a vedlés után már csak hetenként egy kicsi...

Hozzászólás 2007 jún. 17, 22:32 
Dorombolo, kérlek, ha idődből kitelik válaszolj a hozzád intézett levelemre.
kösz

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 jún. 16, 12:59 
Milyen szinekben van neki?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 jún. 16, 9:49 
Húúúú!
Kösz a kimerítő választ! Majd utána nézek egy határozóban. Azt hittem hogy van valami más a nálunk használatos neve. Mentségemre szóljon hogy botanikában elég gyenge vagyok.

Madárügyben meg félre ne érts . Az általad tervezett madárparadicsomba a roller biztos jól érezné magát. De a hangja elveszne. Itt egy ( vagy három ) jól éneklő csappernak a hangja érvényesülne igazán. Most kicsit a kaptafám ellen beszélek, de így van.
Itt az utcánkban a Dzsozi barátom vitte el tavaly a színkanáriaimat. Olyan körülmények közt tart egy csapatot, ahogy Te tervezed. Három tojótól több mint 20 fiókát választott le. Piszok vidám sarka ez a röpde az udvarának, és állandóan zeng a madárfüttytől. Én mindíg megcsodálom ( meg irígylem is kicsit tőle). Ha estleg jössz rollernézőbe elugrunk hozzá, szerintem ad el madarat Ő is. Gondold át, és ha komolyra fordult a dolog írj, megbeszéljük a részleteket.
Rollerekből 4tojó 2hím felállást javaslok. Ezek fiataljaival akár jövőre már a versenyre is jöhetnél. :20: Persze 2tojó 1hím felállással is lehet kezdeni az ismerkedést.

Üdv : neco

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 jún. 17, 1:19-kor.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 jún. 16, 9:31 
Kedves Gábor!
Először is hálás köszönet az őszinteségért és a tanácsokért.
Tudod, nem vagyok kanáris, tehát minden kiokítás nagyon jól jön.
A roller helyett melyik kanárit ajánlanád jobban a röpdébe?
Mintha én is olvastam volna valahol, hogy vannak - most ne mosolyogj meg, ha hülyeséget írok- csattogva éneklő kanárik, csapperek. Talán inkább valók ilyen kevésbé vájtfülű amatőrnek mint én.
Tudsz esetleg jó tenyésztőt, aki ilyenekkel foglalkozik?

A rollerekről sem biztos , hogy lemondanék, mert továbbra is megvan a benti egzóta volierem, mely jelenleg üres. Teht egy jó énekes kanári pár ode is elférne. Oda is 1 hím+ két tojó felállást javasolsz?

üdv Zsolt

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 jún. 16, 7:38 
Sokszor!

Hozzászólás 2007 jún. 16, 7:35 
Dorombolokam,

hetente 2x? Ez azt jelenti, hogy 1x hetente kap pl.murkot, s 1x pl. almat? Igy ertsem?
A muroktol kellene a szinuket kapjak? Merthogy nem kaptak semmi szinezekanyagot
Madaraim mar egy honapja is van, hogy hullatjak a szep, apro tollaikat. Fel szokott ragadni a kalit racsaira. Tehat adjam nekik a lagyeleseget is? Falls ja, wie oft?
Kosz
Czukos
hat de miutan elkuldtem mag formazhatom a szerkesztoben? Meg is probalom mindjart.
Mukodik te. De mennyi ideig lehet igy kozmetikazni?
Udv nektek

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 jún. 16, 4:00 
Hali Díszmadár!

Azokat az általánosságokat tudnám leírni, amit a "Madárház" topicban írtam Timbának. Nálad konkrétan én egy hímet engednék be két tojóval kezdetnek rollerből a többi madár közé. Két hím az reménytelen, mert állandóan figyelnék, ütnék vágnák egymást a költés alatt. A gyengébb előbb-utóbb elpusztulna. Három vagy több hím ekkora helyen talán már elvan, mert beszáll a többi is a háborúba, és amelyik nagyon kivan, az félre tud menni pihenni. De azért én a helyedben maradnék az egy hím két tojó felállásnál egyenlőre. De azért azt megjegyezném, hogy nem biztos hogy egy ilyen röpdében érvényesülne a roller hangja! A zebrák, rizsek hangicsálása közt lehet hogy elveszne a muzsika. (Sőt majdnem biztos. Nem akarlak lebeszélni, csak nem szeretném ha csalódnál a rollerben.)
Zöld madárból idén csak egy van. Úgy látom az hím lesz, meglátjuk mit hoz majd a versenyen :wink: .De van itt még egy csomó gyönyörű! El kell jönni majd valamikor, azt meglátod melyikbe szeretsz bele.

Üdv : neco

Hozzászólás 2007 jún. 15, 23:05 
Sziasztok ! A Tangarának tegnap elküldtem a kalitkasort ?!....
Gizmókám,!
Örülök, hogy megvagy ! Ne szinezd agyon a madarak kiszolgálását !
Ne add fel a járt utat... ! Elég az a sok zöldség. Hetente kétszer elég azok közül amit most etetsz és a lágyeleséget meg csak akkor adjál, most a költési idő után, ha nagyon le van robbanva a madár. Ha majd elkezd vedleni akkor nyomhatod a turbót neki, tehát lágyeleséget is, de az átteleltetéskor meg már csak kendermaggal dúsított kaja, mert zsírt kell gyártani !

Hozzászólás 2007 jún. 15, 18:02 
Hello,

egy gyakorlati, amator kerdes: adhatok-e a madaraimnak masfajta zoldseget és gyumolcsot mint amit most adok? Most murkot, almat, tyukhurt, gyermekancfuvet. Mit adhatok meg?
Most, amikor a keltetesi idon kivul vannak, adhatok lagyeleseget is? Az egyik hozzaszolasban javasolta Dorombolo egyik listatagnak.

Aldott napot :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gizmó 2007 jún. 16, 8:16-kor.

Hozzászólás 2007 jún. 15, 15:37 
Tekintettel a topik bőséges információtartalmára, még olvasom, olvasom, de ezek alapján is csak megerősíteni tudom szándékom komolyságát. Hétvégén végigolvasom a leírtakat, és még egyszer jelzek majd privátban. Addig is köszönöm!!

Hozzászólás 2007 jún. 15, 15:32 
Szia Ákos !
Kérdésedre válaszolva kérdezem., hogy elolvastad az első írásokat, tehát tisztában vagy vele, hogy a roller milyen típusú, paraméterű madár ???
Nem szeretném, ha csalódás érne...
Természetesen lehet kapni jól éneklő hímet, de tudnod kell, hogy ez nem a legolcsóbb kategória....5 - 10000 Ft közöttiek az árak attól függően, hogy mit énekel a versenyen, ill. milyen tenyészértéket képvisel...
Ha a szándékod továbbra is komoly, kérlek írj megint és felírlak az előjegyzésbe...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 261  Következő