kari4312 írta:
brimston! de igenis kötelezően beleszámítható a kiállításokon az idegen gyűrűs madár lebírálása és elhozhatja az első díjat is, ha idei gyűrűzésű.
Sajnos az egyesületek vezetői sok mindennel nincsenek tisztában.
Minden kiállításon van egy bírálati lap amit kötelező kitölteni és van egy bírálati felügyelő akinek kötelessége a bírálati lapokat összesítőn feltüntetni.
Gyűrűszám szerint a kilencven pontos madarakat beírni név szerint hogy kié a gyűrűzött madár és felküldeni a szövetség bírálati főfelügyelőjének. És az évvégén összesíti hogy a kanári tenyésztőknek hány kilencven pontos madaruk volt és az szerint kiosztani az az évi tenyésztői díjakat. Sajnos ez mostanában elmarad. És azért vagyunk ott ahol vagyunk. Régebben ez kötelező volt. üdv.kari
Sajnos az egyesületek vezetői sok mindennel nincsenek tisztában.
Minden kiállításon van egy bírálati lap amit kötelező kitölteni és van egy bírálati felügyelő akinek kötelessége a bírálati lapokat összesítőn feltüntetni.
Gyűrűszám szerint a kilencven pontos madarakat beírni név szerint hogy kié a gyűrűzött madár és felküldeni a szövetség bírálati főfelügyelőjének. És az évvégén összesíti hogy a kanári tenyésztőknek hány kilencven pontos madaruk volt és az szerint kiosztani az az évi tenyésztői díjakat. Sajnos ez mostanában elmarad. És azért vagyunk ott ahol vagyunk. Régebben ez kötelező volt. üdv.kari
Üdvözlöm Karcsi bátyám!
Nos, úgy érzem, itt a kulcsszó a régebben. Jó is lenne, ha minden olyan flottul működne ahogy leírta...
Nekem a bírálati lapok kapcsán eszembe jutott valami:
A bírálati lapnak ugye minden rovatát ki kell tölteni? Úgy értem, hogy nem csak egy odafirkantott összpontszámnak kell ott lennie, hanem külön a méret, szín, stb. rubrikák is kitöltendők. Mert én pl. ezt hiányoltam a móri minősítőn, ahol csak egy összpontszám volt a lap alján, azt' csókolom...