Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 okt. 31, 20:24 
kari4312 írta:
brimston! de igenis kötelezően beleszámítható a kiállításokon az idegen gyűrűs madár lebírálása és elhozhatja az első díjat is, ha idei gyűrűzésű.
Sajnos az egyesületek vezetői sok mindennel nincsenek tisztában.
Minden kiállításon van egy bírálati lap amit kötelező kitölteni és van egy bírálati felügyelő akinek kötelessége a bírálati lapokat összesítőn feltüntetni.
Gyűrűszám szerint a kilencven pontos madarakat beírni név szerint hogy kié a gyűrűzött madár és felküldeni a szövetség bírálati főfelügyelőjének. És az évvégén összesíti hogy a kanári tenyésztőknek hány kilencven pontos madaruk volt és az szerint kiosztani az az évi tenyésztői díjakat. Sajnos ez mostanában elmarad. És azért vagyunk ott ahol vagyunk. Régebben ez kötelező volt. üdv.kari

Üdvözlöm Karcsi bátyám!
Nos, úgy érzem, itt a kulcsszó a régebben. Jó is lenne, ha minden olyan flottul működne ahogy leírta...
Nekem a bírálati lapok kapcsán eszembe jutott valami:
A bírálati lapnak ugye minden rovatát ki kell tölteni? Úgy értem, hogy nem csak egy odafirkantott összpontszámnak kell ott lennie, hanem külön a méret, szín, stb. rubrikák is kitöltendők. Mert én pl. ezt hiányoltam a móri minősítőn, ahol csak egy összpontszám volt a lap alján, azt' csókolom...

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 31, 20:17 
brimston! de igenis kötelezően beleszámítható a kiállításokon az idegen gyűrűs madár lebírálása és elhozhatja az első díjat is, ha idei gyűrűzésű.
Sajnos az egyesületek vezetői sok mindennel nincsenek tisztában.
Minden kiállításon van egy bírálati lap amit kötelező kitölteni és van egy bírálati felügyelő akinek kötelessége a bírálati lapokat összesítőn feltüntetni.
Gyűrűszám szerint a kilencven pontos madarakat beírni név szerint hogy kié a gyűrűzött madár és felküldeni a szövetség bírálati főfelügyelőjének. És az évvégén összesíti hogy a kanári tenyésztőknek hány kilencven pontos madaruk volt és az szerint kiosztani az az évi tenyésztői díjakat. Sajnos ez mostanában elmarad. És azért vagyunk ott ahol vagyunk. Régebben ez kötelező volt. üdv.kari

Hozzászólás 2008 okt. 31, 16:51 
Hát ez a mostani viszonyok szerint nem egészen így megy. Valamire való kiállításon csak sajátgyűrűs madarak indulhatnak, ahol nem kötelező ott meg a 90 pontos madarakat nem nagyon számítanak, vagyis nem növelnek semmilyen pontokat.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 16:25 
szia feri minden kiállitáson a madár nyer nem a tenyésztő tehát mindig a kiállitás kiirásához kell igazodni a temadaradal megnyerheti a vrsenyt más kanáritartó mert a madár versenyez. Ha a madár megnyeri az országos versenyt mert eladtad ,a kiállitója megkapja a serleget teneked meg jár akiváló madár után a pontszám minnéltöbb 90 pontos madarad van egy évben anál közelebb jutsz a bronz ezüst vagy az aranykoszorus mester tenyésztői cimhez üdv kari

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 okt. 31, 14:54 
fric32 írta:
Hogy ő volt az első mazaikom?Ez mit jelent,hogy megvetted vagy nálad született és már saját gyürüd van rajta?
Mert ha valaki vesz egy madarat kíállíthatja,de csak bemutatóra az nem vehet részt a versenybe,érted?

Természetesen nem nálam kelt, hisz akkor nem a Pisti vágott!!! gyűrűje lenne rajta! Ráadásul a szülőmadár gyűrűjét viseli, hogy hogyan és miért azt tőle kérdezd! Hogy mindezek ellenére hogy lehetett tavaly I.helyezés?
Na ezt meg a bíróktól kérdezd! Biztosan látták, hogy a gyűrű vágott és nem a katalógusban szereplő a tenyésztője! Nem? Az ő hibájuk ne legyen az én hibám! Szerintem.
Én nem azért vittem a madarat a kiállításra, hogy taroljak, hanem mert kiváncsi voltam, mit is vettem valójában. Akkor még nem is hallotam Ley Istvánról!
Ahoz, meg hogy saját gyűrűs madaraim legyenek, valahonnan csak kell venni egy pár madarat nem?

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 31, 9:49 
Persze Feri ! Elmegyünk a Pistihez is !...Egyébként ez a három madara van ! Rec. fehér, lipó mozi, meg piros...de azt most nem tudnám megmondani hogy lipó vagy meló !?... :shock:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 31, 1:02 
Kynyoo írta:
Hello Feri!

Ezeken a dolgokon nem lepődnél meg ennyire ha eljöttél volna Egerszegre! Én egy senki vagyok a madarászatban még soha nem állítottam ki madarat nem is voltak eddig bomba madaraim (most azért már vannak jók)! De akár laikus szemmel is láthatóak voltak olyan dolgok erre mifelénk hogy ajajj, szegény Csabi is csak fogta a fejét néha! Ezekről a szakmai dolgokról ő jobban tudna mesélni! Bár a nevezési felhívásban benne van hogy mit lehet és mit nem és hogy csak az nyerhet akinek a madara minden kritériumnak megfelel de a gyakorlat nem ezt mutatja jó példa erre Timba esete és nem ő a hibás hanem a szervező(k) és a bíró! Timba csak örül a sikereinek én is örülnék sőt még örülük az ő sikerének is és a tietekének is de legjobban annak örülök hogy ilyen emberekkel megismerkedhettem mint TI!
:08:

Kösz,a kiígazitást hát sajnálom,hogy ...hallottam is hogy vettél jó madarakat a Csaba mondta remélem nemsokára már te is kíállítasz mert mint látod szükség van.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 0:46 
Hello Feri!

Ezeken a dolgokon nem lepődnél meg ennyire ha eljöttél volna Egerszegre! Én egy senki vagyok a madarászatban még soha nem állítottam ki madarat nem is voltak eddig bomba madaraim (most azért már vannak jók)! De akár laikus szemmel is láthatóak voltak olyan dolgok erre mifelénk hogy ajajj, szegény Csabi is csak fogta a fejét néha! Ezekről a szakmai dolgokról ő jobban tudna mesélni! Bár a nevezési felhívásban benne van hogy mit lehet és mit nem és hogy csak az nyerhet akinek a madara minden kritériumnak megfelel de a gyakorlat nem ezt mutatja jó példa erre Timba esete és nem ő a hibás hanem a szervező(k) és a bíró! Timba csak örül a sikereinek én is örülnék sőt még örülük az ő sikerének is és a tietekének is de legjobban annak örülök hogy ilyen emberekkel megismerkedhettem mint TI!
:08:

Hozzászólás 2008 okt. 31, 0:24 
Timba írta:
fric32 írta:
Timba írta:
doromboló írta:
Ja ! És egy törzsből valók a Carlos madaraival ! .... Azt meg csak fél füllel hallottam hogy mikor a Timba nyert egyéniben az is az ő madara volt !...Legalább is az ő gyűrűjét vélték fekismerni rajt ?...Ezt a Timba biztos jobban tudja... :shock:

Ez így igaz! Hálás is vagyok érte neki!
:59:

Hát remélem nem haragszik meg a Timba,de az a mozaik távolról sem úgy nézett ki mind amit itt pesten a Carlos kíállított,azért az egy másik kategoria.

A másik amit nem értek,hogy lehet kíállítani más madarász madarát és ráadásul nyerni?

Nem haragszom! De nem értem!?
Hogy lehet más madarát kiállítani? Ő volt az első mozaikom, és az első kiállításom. Kíváncsiságból vittük el. Egyszerre nem lehet saját madaram. Ha jól belegondolok, valahol el kell kezdeni.
És hogy lehet nyerni? Kérdezd meg a bírót. Mi lepődtünk meg a legjobban.

Hogy ő volt az első mazaikom?Ez mit jelent,hogy megvetted vagy nálad született és már saját gyürüd van rajta?

Mert ha valaki vesz egy madarat kíállíthatja,de csak bemutatóra az nem vehet részt a versenybe,érted?

Hozzászólás 2008 okt. 30, 22:53 
fric32 írta:
Timba írta:
doromboló írta:
Ja ! És egy törzsből valók a Carlos madaraival ! .... Azt meg csak fél füllel hallottam hogy mikor a Timba nyert egyéniben az is az ő madara volt !...Legalább is az ő gyűrűjét vélték fekismerni rajt ?...Ezt a Timba biztos jobban tudja... :shock:

Hát remélem nem haragszik meg a Timba,de az a mozaik távolról sem úgy nézett ki mind amit itt pesten a Carlos kíállított,azért az egy másik kategoria.

A másik amit nem értek,hogy lehet kíállítani más madarász madarát és ráadásul nyerni?

Nem haragszom! De nem értem!?
Hogy lehet más madarát kiállítani? Ő volt az első mozaikom, és az első kiállításom. Kíváncsiságból vittük el. Egyszerre nem lehet saját madaram. Ha jól belegondolok, valahol el kell kezdeni.
És hogy lehet nyerni? Kérdezd meg a bírót. Mi lepődtünk meg a legjobban.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 okt. 30, 22:28 
Timba írta:
doromboló írta:

Hozzászólás 2008 okt. 30, 22:25 
doromboló írta:
Nem neco ! A Pista kollekcióban nyert igaz "csak" 362 pontal és nem a legjobb madarai voltak hanem azok amelyeket ki akart adni, ami meg is történt. A recesszív fehér kollekciója meg II. lett de itt meg nem adták ki az elsőt ! A bíró szerint a fehérekben nincs tenyésztői munka ezért azt nem respektálja ! (?)...
Én ismerem az öszes madarát, valamelyest segítettem a kezdetekkor abban hogy mindig azt mondtam neki : gagyi madarat ne engedj a tenyészetbe még kezdetre sem ! Mert voltak segítői akik nem éppen a korszerű színkanári tenyésztést képviselték m. országon. Elmondhatom hogy a piros intenzív madarai jobbak csak abból még nincs kiadó. Ő meg azokat akarja kiállítani amelyeket már nem szeretné hazahozni !.... :)

Szia,Doromboló!!!Majd ha megyek hozzád rollertanulmányra,beszéld meg addig a Pistával,hogy megszeretném nézni az állományát,mert kíváncsi vagyok,rá,de ő még milyen színeket tart?

Hozzászólás 2008 okt. 30, 22:16 
kuvik írta:
Szia Ferikém!

Gondolom ezt a legnívósabbat a kanárira, és a st. hullámosra értetted. Ezt én el is ismerem, de valahol az egzóta is madár. (Gondolom én elfogult "szakbarbár".)Csak persze alapvető különbségek vannak madár és madár között, és ez sajnos megmutatkozik a kiállításokon. Legtöbb egzóta bemutatása sokkal több "akadályba" ütközik, mint a kanári, és a kisebb termetű papagájok bemutatása. És sajnos valahogy nem akar sikerülni az egzótások "összevakarása". Különben nagyon sok sikert az előtted álló célokhoz.(!!!!)

Így van,Kuvik,mert tudom a kemény egzotások karcag és környékén vannak,de azért itt Pöstön is van egy pár,csak kevesen,mint mindenben.
Köszönöm a jókívánságot,remélem ebből is okulok majd valamit a madarak terén,meg mi hogyan zajlik.

Hozzászólás 2008 okt. 30, 9:29 
Ő az:

Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 okt. 30, 9:25 
doromboló írta:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 okt. 30, 9:09 

Hozzászólás 2008 okt. 30, 9:05 
Nem neco ! A Pista kollekcióban nyert igaz "csak" 362 pontal és nem a legjobb madarai voltak hanem azok amelyeket ki akart adni, ami meg is történt. A recesszív fehér kollekciója meg II. lett de itt meg nem adták ki az elsőt ! A bíró szerint a fehérekben nincs tenyésztői munka ezért azt nem respektálja ! (?)...
Én ismerem az öszes madarát, valamelyest segítettem a kezdetekkor abban hogy mindig azt mondtam neki : gagyi madarat ne engedj a tenyészetbe még kezdetre sem ! Mert voltak segítői akik nem éppen a korszerű színkanári tenyésztést képviselték m. országon. Elmondhatom hogy a piros intenzív madarai jobbak csak abból még nincs kiadó. Ő meg azokat akarja kiállítani amelyeket már nem szeretné hazahozni !.... :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2008 okt. 30, 13:39-kor.

Hozzászólás 2008 okt. 30, 7:23 
Szia Ferikém!

Gondolom ezt a legnívósabbat a kanárira, és a st. hullámosra értetted. Ezt én el is ismerem, de valahol az egzóta is madár. (Gondolom én elfogult "szakbarbár".)Csak persze alapvető különbségek vannak madár és madár között, és ez sajnos megmutatkozik a kiállításokon. Legtöbb egzóta bemutatása sokkal több "akadályba" ütközik, mint a kanári, és a kisebb termetű papagájok bemutatása. És sajnos valahogy nem akar sikerülni az egzótások "összevakarása". Különben nagyon sok sikert az előtted álló célokhoz.(!!!!)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 30, 2:05 
doromboló írta:
Ja ! Tényleg Zegen volt első a Pisti kollekciója !...
Jó utat és egy kalappal.... !

Naja...és ott sem kollekcióban nyert, hanem egyéniben. ;) Bár ez az érdemeiből mit sem von le, mert tényleg szuper mozaikokat állított ki.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 okt. 30, 0:19 
doromboló írta:
Ja ! Tényleg Zegen volt első a Pisti kollekciója !...
Jó utat és egy kalappal.... !

Köszönöm,a jókívánságot.

Hallod doromboló,a Pannonia kiállítás szerintem eddig a legnivósabb kíállítás évek óta magyarországon,csak egy pl:a Carlos az első helyet mozaik kollekcióba 370 ponttal nyerte ami azt jelenti:1) 91 pont
2) 91 pont
3) 92 pont
4) 91 pont
öszhang: 5 pont
összesen: 370 pont

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 134  Következő