Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 dec. 10, 10:23 
André ha még erre jársz, nem tudnál nekem is tanácsolni még valamit erre a Frickó bajaira, bár már mindenki mondott valamit, de nem nagyon van javulás...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margareta 2009 márc. 14, 17:56-kor.

Hozzászólás 2008 dec. 8, 11:43 
Sziasztok!

Ma együtt volt kiengedve a két madaram repkedni és... a hím szabályosan megeröszakolta a tojót :evil: . Még az elején elrepült, meg ugrált, de a hím jobb repülö és nem hagyta annyiban a dolgot, míg végül szerencsétlen beadta a derekát. Hát ez nem igazán tetszett. :? :cry:

A tojóban a párzás élménye elindítja a tojásképzödést, vagy a kettö egyáltalán nem függ össze egymással?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 6, 21:57 
Szia dzsekxon!
Nem kell egyesével összefogod és kihúzod egyszerre.
Én mikor végeztem a tenyésztéssel akkor az összes madarat megtépem kicsit igy hamarabb túl vagyok a vedlésen én is ők is!
Szerintem ne passzold el a tojódat.
Megtanulni mindazt amit tudnod kell a kanári szaporitásról arra tökéletes.
Mindenki igy kezdte.Ha elrontasz valamit inkább ilyen madarakkal mint egy drága minőségi madárral.
Járd végig ezt az utat fokról fokra.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 16:40 
Szeva André!

Ez igen érdekes volt amit írtál, erröl a tollhúzásról még nem hallottam :)
A baj az hogy nincsenek összerakva, így nem is lesznek termékenyek a tojások, másrészt meg ezeket a madarakat ajándékba kaptam, és úgy döntöttem, hogy nem szaporítom öket, mert a tojóm szegény elég rossz "minöségü" madár, és csak rontanám vele a hazai kanáriállományt... Viszont azt szeretem a tojómban, hogy énekel :). Szívesen odaadnám azért valakinek és szereznék egy szép tojót, de csúnyácska így asszem nem kell senkinek, és megölni, elengedni nincs szívem. Hát nagyjából ez a helyzet :cry: Azért gondoltam ha levedlik és kinö a nyakán a toll akkor talán valaki befogadná, mert én azért nagyon szeretném ha tudnék egészséges szép kanárikat nevelni.

Még sose húztam ki tollat. Egy határozott mozdulattal egyesével ki kell rántani öket?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 5, 12:41 
Szia Dzseki!
A szinkanári tenyésztésének december közepén jön el a kezdete!
Ne eröltesd ezt a vedlés dolgot ha be van indulva a tojó akkor csapj bele a lecsóba.
Engedj nekik 2 keltést és utána szedd szét öket.A következő vedlés már biztosan rendben zajlik majd.
A kanárit különben könnyű vedlésre birni ha kihuzod a fartollait akkor 2 héten belül beindul a vedlés.

Hozzászólás 2008 dec. 5, 12:31 
Sziasztok!

Ma egy érdekes dologra lettem figyelmes a kanáriaimnál. Eddig is a hím már egy jó ideje énekelgetett, mióta abbahagyta a vedlést. Ma kiengedtem, és ilyenkor mindig felrepül a tojó kalitjára, onnan szokott margareta szavaival élve "vadászrepülőset" játszani, ez egyben a kifutó is és a leszállópálya is. Viszont ami érdekes volt, és még ilyet nem láttam mióta nálam vannak, hogy a hímen látszott, hogy nem csak a vakvilágba énekelt, hanem a hölgynek címezte dalát, mert furcsa mozdulatokat csinált a nyakával közben és úgy tűnt "mintha nagyon oda akarna menni" :P

Igen kellemes látvány volt.

Lenne egy kérdésem is. Szerintem a tojóm be van indulva, de olyan szinten, hogy lehet rajta látni hogy egy rúdon is fészket rakna. A gond az hogy szerintem ebben az évben még nem vedlett a szerencsétlen. Nem lehet valami kajával rábírni, hogy szexuális ösztöneit háttérbe szorítsa? és akkor végre kinőne a nyakán a toll.

Hozzászólás 2008 nov. 6, 12:55 
igen szerintem még nem vedlett... ugyanis atollak amik alul voltak mind a hím színét viselik... hogy lehetne rábírni a vedlésre?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 5, 12:03 
A tojó még ezek szerint nem vedlett ?...Ez ám a baj mert a vedléstől még szintén kell vagy 5-6 hónap neki is mire megint kész lesz a párzásra...A hím meg tudja várni de az megint május körül lenne....

Hozzászólás 2008 nov. 4, 22:54 
Nocsak ez igen szép magyarázatnak tünik! Köszi szépen! Van erre módszer hoyg összehangoljon az ember 2 madarat? Mármint hoyg egyszerre induljanak majd be tavasszal, illetve hoyg lehetne lelöni ennek a csajszinak a kanosságát? :D Már jóideje nem kap lágyeleséget. Meg az is eszembe ötlött hoyg talán beteg mert még 1 tojást se rakott, pedig anyira be van indulva már mióta nálam van 2 hónapja... Doktor Úr mentorom és segítöm eljön a napokban megvizsgálja a gyógyuló lábat is.

Javaslatodra behozom a szobába a hímet, mert könnyebb úgy az élet azért. Köszi!

Hozzászólás 2008 nov. 4, 22:40 
Akkor megvan a baj ! A tojó teljesen kész a párzásra mert a kloáka körüli kikopaszodás is ennek a jele ! A hím viszont már elkezdte a tollváltást egy két pihetollal sokkal korábban de már ilyenkor sincs érett sperma. Azért ráugrott a ribancoskodó csajszira de már csak amolyan megszokásból...Most meg rá sem ugrana, ezért volt a verekedés, mert a tojó ilyenkor nekimegy a hímnek ...provokálja hogy jöjjön meg bele az élet...de csak annyit ért el, hogy védelemből jó visszaverekedett !...Ha nem tudsz szerezni mellé jó hímet akkor le fog tojni magától is a földre üreset persze. De nem kell külön szobában tartanod őket csak egy kalitba ne mert akkor jön a bunyó...Ez a hím legközelebb áprilisban lesz igazán ütőképes !...Akkor meg lehet hogy a tojó nem !?...Bár ahogy írod lecseréled őket....tehát mindegy ...

Hozzászólás 2008 nov. 4, 22:19 
Szia!

Köszi hogy mondod, de fiú lakás, keveset fözünk :lol: Mindenesetre ha mégis elöfordul, majd kivisszük addig!

Hozzászólás 2008 nov. 4, 21:37 
Szia DJ!

Ha a konyhában lakik a fiú, ugye nem főztök teflonos edényben?
Nem olvastam vissza, lehet, hogy itt már elhangzott párszor, én nyár óta tudom, hogy a teflonból felszabaduló gázok mérgezőek a kanárikra nézve.

Hozzászólás 2008 nov. 4, 19:17 
Sziasztok!

Köszi az érdeklödést :) Nos elvannak a kis gyagyások, úgy érzem. Esznek, isznak, ugrálgatnak. Sajnos nem elég nagy a lakás, hogy úgy tegyem öket, hogy ne is hallják egymást. Délelött a pasit kirakom az erkélyre kicsit napozni. Mikor viszem kifelé át kell menni a szobámon ahol a hölgy van, és ilyenkor megkergülnek. Egymás hangjára is gerjednek, de ha meglátják egymást egy kis idöre is, a kurtizán máris hívja párzani: felveszi ezt a párzó pózt és úgy is ciripel, azon a hívó hangon. Míg kinn van az erkélyen, egymást hívják folyton, meg énekelnek duettet is, az nagyon vicces és szép. Asszem kezdik elfogadni a cölibátust. A csajszi sötétedéskor megint rákezdi és fújja, míg el nem alszik. A pasi a konyhában van sajnos nem elég magasan, és az a szoba sötétebb is, így ö anynira nem énekel csak mikor kinn van az erkélyen. Naponta párszor rájuk jön és nagy hevességgel szólongatják egymást, 2 ajtón is átmegy a hangjuk és így még jobban szenvednek szerintem hoyg tudják, hogy ott van a szex, a közelben, de mégse érhetik el a gyönyört. :twisted: :oops: Nem tudom jó ez ez a megoldás, mert látszik, hogy akarják egymást, de ha meg összetenném öket megint kezdödne a veszekedés. A tojó éneklése meggyöz engem, hogy jól érzi magát, a pasi biztos hiányoja a nagyobb teret... Reptethetném, de csak az én szobámban, ahol a csajszi van, nem tudom mi legyen. A csajszika tolla még nem újul, lehet kéne neki valami spec vitamin. A pasi úgy tünik még vedlik, vannak tollak a kalitka alján. A kanárimagon kívül zöldet szoktak kapni, meg almát, fürtös kölest amit nagyon szeretnek. Hát ez van most, nem tudom még mi legyen velük :shock:

Doromboló kérdésedre a válasz, hogy még nem láttam tojni, de már vagy 100x párzottak, és pappcsa is volt itt és ö nem szolt, hoyg 2 hím van együtt, bár nem is gondoltam még akkor erre. A csajszi kloákája körül nincs toll és egyértelmü, hogy nem cerkát látok 8) Ezzel a tollhibával nem tudom mi a teendö... ?

Margó, nagyon szép ez a madár! Jó lenne nekem egy ilyen mondjuk csajsziban kéne :) Tényleg gyönyörüséges!

Hozzászólás 2008 nov. 4, 10:10 
Te Dzseki !
Gyanús nekem ez a dolog !...Láttad te a tojót tojni ? Volt tojás már alatta ?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 okt. 29, 22:09 
DJackson írta:
A pasi szomorkodik. Kisebb kalitba került, nincs kit kergetnie, bevágta a durcit, most biztos utál is engem. Ha meghallják egymást akkor azért megkergülnek, de úgy látom hogy a tojóról egy nagy teher szakadt le. Szerintem ö ilyen emancipált egyéniség lehet, tipikusan egy olyan csaj akinek csak a sperma kell :twisted: De mivel a pasi úgy látom azért anynira nem küszködik a magánytól arra gondolok, hogy vele meg az volt a helyzet hoyg csúnyácska asszonyát nem tartotta magához méltónak. Bár tudom egy madárnak nem az a szép ami az embernek...

Jaj, Te!
Jókat derülök itt :lol: , micsoda élethelyzeteket ültetsz be kanáriékhoz :lol: :D ... Ki tudja, lehet azért benne valami. Ha még csak az ösztönök szintjén, még akkor is. :wink: De hogy jó csajszi ez a tojó, az biztos :D ! Örülj neki a csodálkozás helyett! Nem kuriózum az, ha egy tojó dalra fakad, de ha még szépen is dalol 8) , na akkor olyan mint az én Fiónám volt :wink: .

Puszi neked: Gabesz

Hozzászólás 2008 okt. 29, 17:55 
nem, azt mindenképp megvárom, hogy meggyógyuljanak!

A szétválasztás úgy tünik jót tett a tojónak vígan dalolászik, mióta nem zavargatják... Mi lehet erre a magyarázat? Miért énekel? Nem mintha zavarna, csak ez elég fura. Ugye olyan nincs az állatvilágban, hogy az egyik felveszi a lány szerepét meg ilyesmi? És ha már párzottak akor biztos a nemük...

A pasi szomorkodik. Kisebb kalitba került, nincs kit kergetnie, bevágta a durcit, most biztos utál is engem. Ha meghallják egymást akkor azért megkergülnek, de úgy látom hogy a tojóról egy nagy teher szakadt le. Szerintem ö ilyen emancipált egyéniség lehet, tipikusan egy olyan csaj akinek csak a sperma kell :twisted: De mivel a pasi úgy látom azért anynira nem küszködik a magánytól arra gondolok, hogy vele meg az volt a helyzet hoyg csúnyácska asszonyát nem tartotta magához méltónak. Bár tudom egy madárnak nem az a szép ami az embernek...

Hozzászólás 2008 okt. 29, 17:06 
Látod?
Csak ámulsz és bámulsz, hogy micsoda madaraid vannak!!! És még el akarod adni őket... Ráadásul úgy, hogy tudod, tele vannak mindenféle nyavajával... amin esetleg Te tudnál segíteni, de egy kiskölyök, aki a fagyipénzén venné meg őket nagy lelkesen, egyáltalán nem biztos. Az viszont biztos, hogy a kedvét szegné a madarazástól, ha első héten már el is pusztulnának :roll: . Valóban, tényleg nincs helyed számukra?

Hozzászólás 2008 okt. 29, 15:16 
szétszedtem öket és a csajszi úgy fújja a nótát mint a hím. Komolyan meg vagyok rökönyödve :shock: :shock: :shock: :shock:

a pasi meg csak hallgat, és még válaszra se méltatja régi párját mikor az kétségbeesetten hívja... furák ezek a madarak.

Hozzászólás 2008 okt. 28, 20:37 
Szia Gabesz!

Most az a tervem, hogy az öcsém hoz egy kalitkát, abba átrakom a hímet. Kivárom hátha a tojónak rendbe jön a nyakán a toll, meg a kloákájánál hátha visszanö neki (van erre esély?) Illetve hoyg a lába rendbejöjjön a hímnek. Ha ezek megtörténtek akkor pedig megpróbálom elpasszolni öket ahoyg mondod, fagyipénzért. Bár gondolkodok hogy a hímet megtartsam önmagában... úgy csak nem veszekszik majd. Ö okos fajta és visszarepül a kalitkába ha veszélyt érez(elkezdem üldözni) így a kiskalitban ellenne, tudna repülni a szobában, és énekelne nekem egész évben :)

Hozzászólás 2008 okt. 28, 20:23 
DJackson írta:
felcserélödtek a szerepek nálunk. Uraság talán még mindig a peru balzsam utohatása alatt van és nem énekel, de nem úgy a hölgy! Eszméletlen :D még csak nyöszörög, de egyre több hangot vélek felfedezni a repertoárjában ami jól sül el :D

Akkor mégis csak megtartod a kanárikat? Vagy mégsem? És ki fog róluk igazából gondoskodni? Mi lesz a sorsuk? Megveszik majd egy kisgyereknek :roll: ... Gondolom. Vagy egy kisgyerek veszi meg magának majd a fagyipénzén...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Következő