Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 98  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 21, 21:59 
Üdv Zsolt79.
Egy haverom szerzett milbetod spryt jövő héten kapom meg és már hétfőn kapja is az első adagot.Ő erre esküszik,mert neki mindig segített az ilyen problémákon.Különben is messze lakom a Fehérvári úttól mert Baranya megyei vagyok.
Majd beszámolok az eredményekről.

Hozzászólás 2008 nov. 21, 20:35 
Szia Krisz,

Én ha már a természet patikája nem segít, akkor felkeresem Gráf doktor rendelőjét a Fehérvári úton.

Azt mondja, hogy a gould légzsákatkája gyakran együtt jár valamilyen idült légúti fertőzéssel. Szerinte a légzsákatka önmagában ritkán van jelen.
Csak adják nekik az atkaölőt aztán semmi eredmény.....
10 naponként egy csepp Light SH ivermectin 3 x megismételve.
+ 5 napig antibiotikum kúra. Ő is azt a típust ajánlotta amit a Marcsi ír.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2008 nov. 20, 21:42 
Szia Krissz!
www.galambászkuckó.hu

Hozzászólás 2008 nov. 19, 19:12 
Köszi Marcsi de milbentot kéne szereznem neki mert torok atka lehet azt hiszem.

Hozzászólás 2008 nov. 18, 22:21 
Üdv mindenkinek.
Az egyik gouldom tüsszög és nyitott szájjal veszi a levegőt.Szerintem atka lehet a gond.Tud valaki ajánlani valami szert?És,hogy honnan tudnám beszerezni?

Hozzászólás 2008 nov. 18, 17:43 
elaci írta:
Gould amandinák eladók!(Fekete fejűek,áprilisi születésüek).

Szia!
Tudnál róluk esetleg feltenni egy-két képet?

Üdv! :D

Hozzászólás 2008 nov. 14, 17:19 
Gould amandinák eladók!(Fekete fejűek,áprilisi születésüek).

Hozzászólás 2008 nov. 13, 21:53 
Két kiegészítés:

A madár talpát is érdemes megnézni, mert ha rossz helyen tartották fekélyes lehet, ez olyan sötétbarna folt a talpon, olyan pikkelyszerű...

Valamint a tojással nincs semmi baj, nyugodtan adhatsz nekik, aki leírta, annál is dögivel eszik a tojást...

Max annyi, hogy legyen előttük faszén, ill, kéthetente 1 liter vízbe keversz 5ml almaecetet, ez sokat javít az emésztésükön, így nyugodtan adható a tojás nekik.

Hozzászólás 2008 nov. 13, 21:45 
Szisztok!
DJackson nagyon jól leirtad,hogy mire kell odafigyelni madár vásárláskor. Seitz nagyon jó lágyeleségeket lehet kapni pl CéDé,Orlux,stb.Ide nézz be itt mindent meg kapsz!!! www.galambászkuckó.hu

Hozzászólás 2008 nov. 13, 18:55 
Azt olvastam vhol a neten, h nem szabad a gouldoknak tyúk tojást adni enni, mert vmilyen májbetegséget kaphatnak. De azt is olvastam, hogy elég nagy a fehérje igényük, akkor ezt mivel érdemes pótolni?

Üdv! :)

Hozzászólás 2008 nov. 13, 18:32 
szívesen :08:

nekem is tetszik a hangjuk, meg a mókás viselkedésük :)

nem untatsz senkit! :)

Hozzászólás 2008 nov. 13, 17:32 
Köszönöm szépen DJackson, hogy szántál rám egy kis időt, nagyon kedves Tőled. Amúgy már nagyon sok mindent olvastam róluk és állatkereskedésben is érdeklődtem felőlük, de úgy gondoltam, hogy mégis csak jobb ha a tulajdonosokat kérdezem :D . Minden amit írtál, nagyon sokat fog segíteni a választásban.Már alig várom, hogy megkapjam Őket.Képzeld fel szoktam menni a youtube-ra és ott hallgatom a hangjukat.Olyan édesek!!! :D
Na nem fárasztok tovább senkit a hülyeségeimmel!

Üdv Mindenkinek!!!

ui.: DJackson mégegyszer köszönöm! :D

Hozzászólás 2008 nov. 13, 17:29 
Így néz ki most:

Kép

hú mire ezek a tokocskák kitollasodnak, addigra már képben leszünk a fejével... (ahogy a pirosfejű hímre visszaemlékszem, ez lesz vagy 2-3 hét...)

Kép

Kép

és végre sikerült egy elfogadható képet összehozni az anyáról

Kép

Hozzászólás 2008 nov. 13, 15:50 
Seitz írta:
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, hogy mit kell megnézni a madár vásárlásakor, mire kell oda figyelni, hogy biztosan egészséges madarakat vegyek.Mivel még nem voltak gouldjaim és még csak most fogok csatlakozni ehhez a csoporthoz :D ezért szükségem lenne néhány jó tanácsra.

Üdv Mindenkinek!!! :D

Szia! Látom nem érnek rá a szakik most, úgyhogy írok én, és a szakik majd kijavítanak/kiegészítenek :)

Szóval először is a madár legyen élénk, szemlélődő. Néha pihennek napkközben is, ha álmosak, de ha megzavarják egy kicsit őket akkor ugrálni kezdenek. Szóval ha gubasztó felfújt madarat látsz aki nem szívesen repked, és csak ül a rúdon vagy a földön, akkor azzal vigyázni kell. Fontos a tartása a madárnak: ne lógassa a szárnyát, ne legyen "görnyedt", szépen húzza ki magát.

Nézd meg a tollazatát. Alaposan vizsgálgasd meg a hátától a hasán át a fejéig, hogy nem hiányos-e, nincs-e összetapadva bizonyos részük, és rendezetten áll az egész testén. Ha mégsem tökéletes a madár, valszeg az eladó azt mondja majd hogy vedlik éppen, de ki tudja ezt biztosan érted... ezért ép tollút érdemes.

Nézd meg a fejét, az sok mindent elárul. A szeme és környéke legyen tiszta, tartsa nyitva mindkét szemét akkor is, mikor nincs megijedve. Az orra ne váladékozzon, ha elég csend van akkor meghallgathatod, hogy nem sípol-e légzés közben. Jól figyeld meg mielőtt megveszed, szánj rá egy kis időt, így megláthatod, hogy prüszköl-e, van-e hasmenése.

A csőrén a két csőrkáva egyforma hosszú és szimmetrikus legyen, és jó ha megfigyeled vásárlás előtt, hogy tud rendesen enni, inni.

A lábát is nézd meg, hogy pl nem pikkelyes-e nincs-e rajta valami furcsa kinövés, és figyeld meg, hogy biztosan fog-e mindkét lábával a rúdon. A fiatalabb madaraknak világosabbak a lábaik. A körmei ne legyenek túl nagyok, bár ha van hozzá affinitásod és csak ennyi a baj, akkor kezdhetsz velük egy kis kozmetikázással :wink: .

Kézbevételkor tüzetesen meg lehet nézni a hasát, hogy egészséges-e ott is a toll és hogy a kloáka körül is minden rendben van-é, tiszta ott a toll, nincs összetapadva.

No és persze gondolj arra, hogy sokáig lesz ő neked valószínűleg, úgyhogy olyan barátságos szimpatikus fejűt, viselkedésűt válassz aki tényleg tetszik!

sok sikert!

Hozzászólás 2008 nov. 12, 22:24 
Szia Spirit!
Már,csak piros fejü zöldek vannak 2db fehérmellű tojó,1db lila mellű hím,
1db rózsás mellű hím de ő még a fején nincs kész teljessen.Ma vittek el 1 sárgafejű rozsás mellű hímet pont olyan volt mint amit vettél!
KB 2 hónap mulva lesznek szürke fejű pasztel zöldek és pasztel kékek is(himek), meg piros,sárga és feketefejű zöldek.

Hozzászólás 2008 nov. 12, 11:29 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, hogy mit kell megnézni a madár vásárlásakor, mire kell oda figyelni, hogy biztosan egészséges madarakat vegyek.Mivel még nem voltak gouldjaim és még csak most fogok csatlakozni ehhez a csoporthoz :D ezért szükségem lenne néhány jó tanácsra.

Üdv Mindenkinek!!! :D

Hozzászólás 2008 nov. 12, 10:08 
Attila69 írta:
Szia Seitz!
Nekem van most elado madaram,hivj és megbeszéljük.
0630 456 6697
Dunaharaszti

Milyen színű eladói madaraid vannak?

Hozzászólás 2008 nov. 11, 21:40 
Nos, már mindegy, ha ez a második költésük, akkor...

Nálam is előfordul, hogy a kicsik, a közösbe összeállnak, de ha meglátom, rögtön szétszedem őket.

Hozzászólás 2008 nov. 11, 21:36 
Sziasztok!
Feketefejű gould párom első költésénél (nálam) a tojások nem normál sorrendben jöttek tehát nem naponta. Az első után jött 6 nap szünet, majd a 2., 3. tojás normál ,,ütemben" , azután kimaradt 2 nap, majd újabb 2 tojás lett. Sajnos normál kotlás mellett sem lett a fészekaljból semmi. Most 3 tojáson ülnek , egy tojás összetört, de megint volt egy ,,üres" nap. Van ötlete valakinek, hogy mi okozhatja ezt? Sikerült már egy pár madarat szaporítanom (tigrispinty, amarant, kékfejű pillang, álarcos stb. de ilyen még nem fordult elő.A páratartalom biztosítása jó ötlet! Köszönöm! Már körbe is tekertem vizes törülközővel a külső odút. Tárnoki Ferenc

http://gallery.site.hu/u/Macky_II/madarak/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macky 2008 nov. 11, 21:44-kor.

Hozzászólás 2008 nov. 11, 21:16 
Szia Péter.
Nekem a gouldok most 1 pár sirálykával és egy pár ezüstcsőrűvel vannak egy 1x1 m-es alapterületü és 2,5 m magas volierben.Előtte a nagy volierben voltak kb 20 madárral ott költöttek egyszer de nem etettek.
Attila69, Cs.Misinek igaza van nem jó gyerekeket költetni mert megviseli őket!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 98  Következő