Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 nov. 17, 13:25 
Sziasztok,

köszönöm szépen a madárkám nevében is :)
Nem tudom sikerült e elfogadható képet csinálnom, még sajna nem tudtam megnézni a képeket, a gépben vannak...

Ezúton gratulálok én is minden résztvevőnek és eredményeket elérő kiállítónak. Az éves munka sokunk számára meghozta a "gyümölcsét".

Hozzászólás 2008 nov. 17, 12:50 
Szia Marcsi

A benned kialakult véleményt, benyomást nem lehet megváltoztatni már, de megjegyzésként írom.
Hogy te nem láttál gammel fürjet, ilyen olyan fürjet. Picit mindannyian szakbarbárok vagyunk, de azért mégis. Én meg nem láttam feketecsízt, szürkenyakú csicsörkét, mongol pirókot, mexikó csízt. Én ezeket akartam látni! A másik barátom meg a barátpapagájok mind az 5 színváltozatát. Ja hogy ezekért legközelebb Hollandiába vagy Belgiumba kell menni? Szorri. De láttál valaha együtt vagy külön külön 4 különböző turakó fajt? Acélfoltos gerlét? Szarkapinty és álarcos amandína keresztezéseket? Azzem a szervezők ott szurhatták el, hogy nem egyeztettek veleled előbb :D . A helyszínek pedig asszem adták magukat. Gyakorlatilag bárhovűá mentél mindenhol madarak voltak. A filmvetítések folyamatosan mentek, előadások úgyszíntén. Ahogy ezt írom látom, hogy azt írod lám köszöntél. Bocs de egyáltalán nem vettelek ezek szerint észre a rohanásban. Sajnálom.
A szagról amít írsz nekem kicsit fura. Az avar nem volt nedves, egyszerűen ilyen illatú, plusz a bambuszok illatát éreztem, de egyáltalán nem volt bántó.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 17, 12:43 
feketemarcsi írta:
Zoli, téged nem zavart az a szag, ami a dekorációból áradt?

Abszolút nem, nem is éreztem hogy kellemetlen lett volna. Dehát, ezt is embere válogatja. Vagy csak náthás voltam. :D

Hozzászólás 2008 nov. 17, 12:32 
feketemarcsi írta:
Én a színesebbet úgy értettem, hogy több fajra számítottunk. Pl. Pannonhalmán volt 4-5 fajta lóri, itt meg csak hegyi és szivárvány, én meg mondjuk kíváncsi lettem volna azokra is, amiket nem láttunk még a környéken.

Szerintem alapveetően az a probléma, hogy túl hosszú a kiállítás, aki dolgozik, nehezen tudja megoldani. A Gábor is szívesen elvitte volna a tukánt, ha mondjuk egy hétvége lett volna és nem 5-6 nap.

Én benéztem volna szívesen az előadásra, de meg sem találtuk, csak a katalógusban, egy teremben láttunk ugyan egy csapat kislányt lepkének öltözve, de aztán ott sem volt senki később.

Jelezni kellett vona, hogy pontosan mi hol található, mi például az emeletre is csak véletlen bóklásztunk fel, igaz később eggyel feljebb is mentünk, hátha ott is van valami, de ott síri csend volt...

Az előadások abban a teremben voltak, ami a lépcsővel szemben volt (az Ifjúsági Házban). A börze a felső szinten jelezve volt, a Madárfesztivál plakátjai egy nyíllal ellátva jelölték ki az utat. Eggyel feljebb nem voltak ilyenek...
Az 5-6 nap tényleg baromi hosszú, de nyilván így lehetett megoldani. Valószínűleg ha jövőre rövidebb lesz, nagyobb eséllyel nevezek én is. Hidd el, a szervezők leszűrik a tapasztalatokat és azok alapján rendezik jövőre. :)

Hozzászólás 2008 nov. 17, 12:07 
feketemarcsi írta:
Bevallom őszintén, a beharangozók után én egy kicsit nagyobb szabású és színesebb dolgot vártam.

Színesebb?? A rendezvény időtartama alatt folyamatosan előadások zajlottak, melyekből egyet sem hallhattunk... Valószínűleg ha beülünk legalább egyre, ami jó esetben a társaság felét is érdekelte volna, akkor legalább néhányan színesebb élményekről tudnának beszámolni.
A fürjek hiányáról és a fehér kakasról: Marcsi, nagyon sajnálom, hogy nem az lett a madárka, mint aminek vetted.
Viszont ezekhez a dolgokhoz a rendezőknek aztán semmi köze nincsen... Ezek a kiállítók, tenyésztők, "tenyésztők" és kupecek dolgai... Az, hogy nem voltak fürjfélék, lehet a rendezők hibája, pl hogy nem hívtak meg fürjeseket, de szerintem az 500 kiküldött nevezési lapból kapott olyan is, akinek vannak kiállítani való fürjei...
Egyébként pedig nem hiszem hogy akár Győr, akár Nyúl a közeljövőben fel tud mutatni 90 kiállítót...

Hozzászólás 2008 nov. 17, 12:02 
guvat írta:
Van valami hivatalos deiníciója is a tenyésszemlének?
Már úgy értem a MDOSZ-től.

Üdv!
Van bárminek is hivatalos definíciója az MDOSZ-től????

Hozzászólás 2008 nov. 17, 12:01 
feketemarcsi írta:
A kis kínaiakon kívül nem találkoztam velük, amik nem voltak gyűrűzve

Kép

Nem gubbaszt, épp vakaródzott. Nézd csak a lábát!
Egyébként igazad van, valószínűleg ha tudtam volna, hogy olyan hamar indulunk vissza, akkor nem megyek el ebédelni...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 17, 11:57 
Üdv!
Sajnos nem tudtam elmenni a kiállításra :cry: .
nagyon sajnálom. így nem is tudok véleményt alkotni.

brimston írta:
...A tenyészszemle pedig pont arról szólt, amit zottan írt, hogy a legérzékenyebb fajok is itt lehessenek, ahol valóban nagy bravúr kell néha a gyűrűzéshez (röpdében költő aranymellűek fészekbontása 3 m magasban stb..)...

Szia!
Van valami hivatalos definíciója is a tenyésszemlének?
Már úgy értem a MDOSZ-től.
Megnéztem a nevezett madarak listájában,
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/madarfesztival/uploads/nevezesilista.pdf
hogy melyek voltak tenyésszemlére jelölve. a felénél járva 36faj 196 egyede volt a fenti kategóriába sorolva.
végigpörgetve ezerig kb. a maradék fele hasonlóan

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára guvat 2008 nov. 17, 12:12-kor.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 11:06 
Helló

Magam 5 napig tartózkodtam Szentesen, és egyáltalán nem csalódtam semmiben. Kiváló rendezés, a helyszínnél jobb szerintem csak az Országház lehetett volna (mondjuk nem Szentesen van). Én ennyi ismerőssel, baráttal, tenyésztővel még életemben nem beszélgettem mint az 5 nap alatt. A madarak kimondottan jó minőségűek voltak, a 90 % még az 5 napon is tartotta magát, habár az a stressz amít így ki kellett bírniuk nem volt mindennapi. A tenyészszemle pedig pont arról szólt, amit zottan írt, hogy a legérzékenyebb fajok is itt lehessenek, ahol valóban nagy bravúr kell néha a gyűrűzéshez (röpdében költő aranymellűek fészekbontása 3 m magasban stb..).
Mindenki nyugodtan írja le a véleményét (persze emberi módon), mert így a szervezők a hibáikból tanulnak jövőre, de aki utánuk tudja ma ezt csinálni, annak minden elismerés.

A börzésekről: Szentes havonta országos hírű és hatalmas börzéket rendez, de ez a Fesztivál most nem erről szólt. Ez egy kiállításhoz kapcsolt börze volt, a tenyésztők madarai alapvetően a kiállítási ketrecekben voltak, és ez így van jól.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 10:45 
Akkor erről én is alkotnék véleményt, igaz ugyanazzal a busszal utaztam, amivel Marcsi.
Roby, teljesen egyetértek veled, a gyűrűvel és a szedett-vedett kölykökkel kapcsolatosan, DE! Nálatok (ahogy Mo.-n kívül mindenhol) valószínűleg sokkal szervezettebben zajlik minden, a gyűrűkészítés is. Nálunk 1 azaz egy fő gyűrűkészítő van, akinek valahogy sosem sikerül sem időre, sem jó minőségben elkészíteni a gyűrűket... Ezek után én is csak szívom a fogamat, amikor a legszebb zebráim kelnek és hajtépve hívom a GK-t, hogy mi a helyzet a gyűrűimmel, mire kiderül hogy MÉG NEKI SEM ÁLLTAK!!! Ezek után meg tudom érteni azokat a fiatal és/vagy kezdő tenyésztőket, akik nem hagyják elkeseríteni magukat, hanem gyűrű nélkül is TENYÉSZSZEMLÉZTETIK a madaraikat, hogy legalább megtudjuk hányadán állnak... Ezen túl az is probléma, elismerem, hogy ebben az országban túl sokan idegenkednek a gyűrűzéstől...
A csalódottságról... Azt tudom, hogy a velem egy buszban utazóknak mi okozta a csalódást: a börzén valószínűleg a számukra kevés madár, a madarak ára és mint azt konkrétan meghallgattam, hogy 'Hol vannak a lágyevők például?'... Erre hirtelenjében csak annyit tudtam felelni, hogy 'Miért nem tenyésztesz és állítasz ki te?'. A börze valóban nem volt akkora mint amire számítottunk, de azon a kedves útitársak nem gondolkodtak el, hogy melyik más börzén találkozhattak mondjuk fenyőpapagájjal, Goffin-kakaduval vagy mexikói pirókkal...
A hazaindulás kitűzött időpontja eredetileg 6 óra körül volt, ehhez képest egyszer körbenéztünk, elmentünk ebédelni és mire visszatértünk, útitársaink már útra készen álldogáltak... Ez okozta, hogy nem tudtam normális képeket készíteni, alaposabban körülnézni, az ismerősökkel beszélgetni (mert nekem -urambocsá'- voltak...) és rendesen másodszorra is körbejárni a Madárfesztivált, mert egy felületes vizsgálódásból nem lehet véleményt leszűrni.
Természetesen ezzel nem kívánok bántani senkit, és be kellene hogy fogjam, mert megszervezték az utamat, elvittek egy teljesen korrekt összegért és nagyon kényelmes buszunk volt, szóval bocsánat, ha valaki magára veszi. Minden bizonnyal csak az a baj, hogy más szemmel madarászunk...
Ettől függetlenül, amit láttam a Szentesi Madárfesztiválból, azért bőségesen megérte elmenni, nekem nagyon tetszett a rendezvény, gratulálok a szervezőknek és remélem hogy jövőre én is a kiállítók között szerepelhetek majd.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 17, 8:13 
Heló!

Majd kicsit később írok egy kis szösszenetet erről az eseményről -ami biztos, hogy hosszú lesz, és nem azoknak fog szólni, akik megálltak a "mezítlábas" még fekete csőrú zebra kölyök előtt, hogy "de édi"!!!!- hanem egy kicsit foglalkozik a mögöttes dolgokkal, úgy ahogy én látom azokat. És kiemelten nem a látogató szemével fogom leírni a véleményemet, mert tudom, hogy őket egy ilyen kiállítás- JOGOSAN- elkápráztatja. Én egy kis "háttér információt" fogok leírni, melyben néhány dolgot szeretnék kiemelni. (És nem BÁNTANI a szervezőket!!!!!)Remélem ebben majd választ kapsz néhány felvetésedre. (MÉg ma este le fogom írni!!!) :07:

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2008 nov. 16, 23:37 
Sziasztok mindenki !!
Ma Szabadkáról tizenegynéhányan meglátogadtuk a madárfesztivált, "korán" :?: érkeztünk 8 óra után és hamar rákellett, hogy jöjjünk börze amire számitottunk hát nem nagy lessz. Talán szombaton volt igy hallotuk ?
A kiállitás ami a megyeházában volt az gyönyörű volt, az épület valami fantasztikus, a kiállitás dekorálásn látszott, hogy a rendezők mindent megtettek a siker érdekében . A MADARAK hát erről felemás véleményem van , a turákók hát azok mindenkit levettek lábról !!!
Sok szép kiállitott madár volt főleg a zebrapintyek, meg a sirálykák között voltak igazán kitűnő példényok, a papagájok úgy ahogy a kanárik viszont nem foglalkoztatnak igazán.
Az ifijúsági házban volt aztán minden , nagy meglepetésemre egy kalitkában több madár , zárt gyűrű imitt amott hát ez aztán a C O M előirásainak messze nem felel meg !!!
Az hogy tenyészszemle az mi , itt nincsennek játékszabalyok :?: milyen verseny az amikor egy saját tenyésztett madarat normális zátr gyűrűvel
versenyeztetek azzal aki talán tegnap vette ( mert volt neki rá pényze ) hát gyerekek ez sport itt a saját magunk tenyésztett ( sokszor sok ügyel bajjal ) egyedeit mérjük össze nem a ki mit vettet................!!!!!
Nálunk szövetségi zárt gyűrű nélkul versenyezni NEM lehet!!!
Neke meg se fordult még a fejemben, hogy gyűrű lélkül állitanák ki madarat ,igen sok madár kihajitja ,nem tűri a meg a gyűrűt, de ha sikerül az kuriózum és ez a sport meg a siker.....
Remélem véleményemmel senkit nem bántok meg :wink:
ROBY

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 nov. 16, 22:34 
Szia Csaba!

Én is gratulálok!
Láthatnánk egy képet a kis bajnokról?:D

:31: :08: :06:

Hozzászólás 2008 nov. 16, 20:18 
Szia Ckuzmos! :wink:

Gratulálok a Magyar Bajnok ezüstcsőrű pintyednek, és ... egye fene... :twisted: Neked is mint gazdájának!

Üdv,

Balance :)

Hozzászólás 2008 okt. 28, 12:27 
Megkerestem, itt a link:

http://www.rtlklub.hu/musorok/reggeli/videok/31352

Hozzászólás 2008 okt. 28, 12:26 
Reggel az RTL-en volt egy riport Dobos úrral a fesztivállal kapcsolatban.
Valószínűleg megtekinthető az rtl honlapján. Műsor címe: Reggeli (?) kb 7:45 -kor volt

Hozzászólás 2008 szept. 29, 18:20 
Csak úgy utózöngének idézném Dobosapa 2008. augusztus 16.-án írt hozzászólását. Sajnos nem úgy tűnik, hogy errefelé indulnának a dolgok, de én még mindig remélem, hogy a rendezvényé lesz a főszerep!
dobosapa írta:
remélem a közös munka békét hoz azért hogy a szentesi fesztivál jol sikerüljön . háboruban hallgatnak a múzsák. itt annyi múzsa tevékenykedik hogy ha összefognak akkor a madárfesztivál egy eposz lesz egy hősi eposz . nekem kell a segitség mert nagy a teher.legyen ez a fesztvál olyan mint az ókorban az olimpia. fegyvert le. majd november után lehet vitázni. de addig egy irány egy akarat egy cél.én mindenkivel tudok együtt dolgozni akinek a segités a célja. az a pici madár nem tudja mennyi veszekedés zajlik a fejük felett. javaslok a szentesi fesztivál szervezése céljábol egy fehérasztalos megbeszélést. állom a vacsorát sőt a résztvevőket is őssze szállittatom kormány janival. tudjátok kikre gondolok . akár emailbe akár privátba irhatnak az éritettek . a szentesi fesztiválig békét akarok hirdetni.

Hozzászólás 2008 szept. 27, 15:27 
eszterolajos írta:
Szia Laci !

A madarakról éa az odu elhelyezéséről is készíts képet...

Ok Lajos'bá!
Átteszem a Rizses topicba a képeket!!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 27, 14:11 
Szia Laci !

A madarakról éa az odu elhelyezéséről is készíts képet...

Hozzászólás 2008 szept. 27, 12:07 
eszterolajos írta:
Szervusz Zottan !

Zottan írta:
Szervusz Lajos bátyám!
No, ilyeneket azért már jobban esik olvasni... Épp a rizsek indításával kapcsolatos információkat kerestem. Most indítom el őket, ha további információkra lesz szükségem, akkor a rizses topikban teszem majd fel a kérdéseket.

Nekem meg írni. Csak nálam az a tudathasadásos állapot is fenn áll, hogy nemcsak tenyésztő vagyok, hanem némi funkció is nyomja a vállamat, amit esetenként írok kényszerűségből kell megtennem, de a tegnapi naptól kezdve befejeztem, kizárólag szakmai hozzászólások fognak tőlem megjelenni.
Jöhetnek a szakmai kérdések, ha tudok rá választ, azt megteszem bármely topikban.
Mindenkinek kellemes madarászást kívánok.

Köszönjük Lajos'bá !
Nekem máris sokat segítettél , hogy a 2 pár Rizskómat miként is kezdjem indítani! A kalitka méretek sztem jók, 80x60 és 120x60-as ban vannak páronként elhelyezve. (majd ebéd után lemenek, és lefényképezem), Talán kevés az 1 odu, vagy nem jó helyre tettem fel... Mert még feléje sem néztek.Már 2 hónapja nálam vannak.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Következő