Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:06 
eszterolajos írta:
Szia Leon !

Leon írta:
feketemarcsi írta:
Az a bomló avar szag szinte elvette a levegőt, a srácokkal többször kimentünk a megyeházáról levegőzni.

Fenyőkéreg mulcs volt, nem avar... szerintem nagyon ötletes dekor, jobban néz ki bármilyen alomnál. Hétvégén vettem én is 50L-t a röpdémbe. Ha kicsit nedves is, lehet van valami szaga, de hamar kiszárad, és ami a lényeg, hogy 100%-ban természetes.

Ha leszorják a mulcsot Zeovittal az közömbösítette volna a kipárolgó gőzőket ( szagot ) ehhez kell a szakember és a háttér tanácsadás..

Gondolom én...

Nekem csütörötök hajnalban mutatta Dobos úr, hogy mit szólok hozzá.
Akkor még kicsit nedves volt, de ez mindig nedves frissen kibontva.
Szerintem 1-2 nap alatt csontra szárad. Én nem éreztem semmit.
Jó ötlet a Zeovit, csak nem olcsó, meg kicsit rombolja a mulcs szépségét( barnára fehér).
Hét végén kiszórom én is (a Fehérfejűek röpdéjének alomja lesz) , aztán írok, hogy milyen!
50L fenyőkéreg mulcs 1200 ft-volt... nem olcsó.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:06 
Pillanatképek

Kép

Kép

Kép

Szia Lajos

Ha leszórod zeovittal lehet hogy nincs szaga, de a lényege veszik el a dolognak. Mulcsos zeovit nem annyira dekoratív mint a mulcs maga. Gondolom én...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára brimston 2008 nov. 17, 18:08-kor.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:00 
Szia Leon !

Leon írta:
feketemarcsi írta:
Az a bomló avar szag szinte elvette a levegőt, a srácokkal többször kimentünk a megyeházáról levegőzni.

Fenyőkéreg mulcs volt, nem avar... szerintem nagyon ötletes dekor, jobban néz ki bármilyen alomnál. Hétvégén vettem én is 50L-t a röpdémbe. Ha kicsit nedves is, lehet van valami szaga, de hamar kiszárad, és ami a lényeg, hogy 100%-ban természetes.

Ha leszorják a mulcsot Zeovittal az közömbösítette volna a kipárolgó gőzőket ( szagot ) ehhez kell a szakember és a háttér tanácsadás..

Gondolom én...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 17, 17:54 
Hi !

Meséljetek még !

Hozzászólás 2008 nov. 17, 17:52 
feketemarcsi írta:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 nov. 17, 16:57 
Sziasztok,

mivel a Szentesi Madárfesztivállal kapcsolatos hozzászólások már 3 topikban voltak, összeraktam őket egybe.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 17, 15:31 
Kössssz!

Kb. ezt vártam!!!

Hozzászólás 2008 nov. 17, 15:27 
Ha narancs csinálj belőle gyümölcssalátát, ha citrom, akkor meg limonádét...

Hozzászólás 2008 nov. 17, 15:06 
ckuzmos írta:
Sziasztok,

köszönöm szépen a madárkám nevében is :)
Nem tudom sikerült e elfogadható képet csinálnom, még sajna nem tudtam megnézni a képeket, a gépben vannak...

Ezúton gratulálok én is minden résztvevőnek és eredményeket elérő kiállítónak. Az éves munka sokunk számára meghozta a "gyümölcsét".

Szia!!

Csak nem mindegy, hogy az a "gyümölcs" narancs, vagy citrom. Kóstold meg, majd megtudod.(Én már gratuláltam!!!) :31: De inkább kétszer, mint egyszersem) :lol:

Hozzászólás 2008 nov. 17, 15:02 
Na ne mááááán!!!!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:59 
Az Országos Bajnokság eredményei után érdeklődők keressék meg az MDOSZ vezetőségét.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:57 
Heló!
Na azt én sem tudom megnyitni, mert ehhez is h...e vagyok.(Már megint!!!!! :41:)

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:55 
feketemarcsi írta:
Na, ez az!

Zoli, csak azt kéne még megszervezni, hogy el tudjunk menni kiállítani is, hátha mások is jönnének a környékről. Azért egy kicsit rövidebbre jó lenne csinálni, mondjuk péntek, szombat, vasárnap és péntek lenne a szakmai nap, a másik kettő a nyilvános.

Naná, majd januárban Straubingban bevásárolnak fényseregélyből, aztán hozhatják kiállítani!...
Egyébként egy ekkora mérvű rendezvényt nehéz rövidebb időre szervezni.Gondolj csak bele, pl. a mi példánkon. Több mint három és fél óra utazás, úgyhogy ha normális időben haza akarunk érni, akkor kora délután el kell indulni. Az alig másfél nap nyilvános látogathatóság pedig nem túl sok...

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:53 
Sziasztok!

Akkor most jövök én.(!) Kedves Sándor, ott a katalógusban nem volt pontszám feltüntetve, mert a katalógust Ők másként gondolták. Én a mai napig nem tudom, hogy a sárga kákám milyen pontszámmal lett magyar bajnok, és megmondom, már nem is nagyon érdekel. Azt is megmondom miért. Ha egy versenyen nincsenek versenytársak, úgy a "bénák" is nyerhetnek. Ezen kivűl még 2. és 3. helyezést is kaptam, -legalább is azt mondják- de számomra fontos lett volna, hogy hogyan értékelte a Kulity a madaraimat.(Mondjuk, csak gondolom, hogy Ő bírálta, mert még azt sem tudom.) Persze, ez mind lehet, hogy nem a szervezők hibája,(?!?!?!) csak már megint én okoskodok.
Más: Hogy az a "tenyésszemle" nem úgy sikerült ahogy kellett volna, azzal meg a "mindenáron" madárkényszer volt a baj, melyről biztos, hogy nem a szervező tehet, hanem MI MADARÁSZOK, és ezt nagyon is így gondolom. (Amikor "térdenállva" kell könyörögni a tenyésztőnek, hogy "meghallgasson, és eljöjjön?)Azt azért hozzáteszem, ha az ott bemutatot madarak képezik a "jövő tartalékait", akkor nekünk régen rossz.Az én értékrendemben egy tenyésszemle nem ezt jelenti!!!Én azt mondom, hogy fogadjuk el azt egy bemutatónak.NEM azt MONDTAM, hogy nem volt ott szép madár, de nem az volt a JELLEMZŐ.(Aztán meg az o.b-n is volt olyan madár aminek "semmi keresni" valója nem volt ott. (Ez sem a szervezők hibája!!!)
Megint más: Azt, hogy ami "cirkusz volt azzal, hogy én miért nem vettem át a díjjat(kat) a díjkiosztó vacsorán?Mert nem VOLTAM ott!!!Mert NEM TUDTAM ott lenni. (Az intermezzo, meg mega....ó volt számomra, de nem haragszom, mert tudom, hogy milyen sok mindenre kell figyelni.)
Megint más: Egy tizenéves fiatal vett részt az egyesületünkből -többek között- a [size=7]magyar bajnokságon[/size](ez direkt van!!!) és harmadik helyezést ért el .(Ez neki igen szép eredmény , melyhez én is gratulálok neki.) Amikor látta hogy , sokan "szaladgálnak" egy -szerintem reprezentatív, és szép vázával- megkérdezte, hogy Ő nem kap-e, megelőztek és válaszoltak neki, hogy Ő is kap, mert helyezett a madara. HÁT NEM KAPOTT!!! Amit aztán nekem "elővakartak", azt pedig oda adtam egy másik tenyésztőtársamnak, aki szintén ért el helyezést, és nem kapott semmit.(Illetve én átadtam a neki járó díjjat?!?!?! De ki vagyok én???)Lehet nagyon h...e vagyok, de mondjuk nem lett volna jobb, ha mondjuk, egy olyan tenyésztő, aki nyolc vázát vitt haza(jogosan!!!), de mondjuk felajánlja egy tizenéves fitalnak? (Aki mellesleg szintén megérdemli azt!!!) De az is lehet, hogy jobb ha időben "orrbavágjuk" nehogy elbízza már magát!!!!!(Csak nem biztos, hogy ez be is jön!!)
Ami engem érint, én csak azt sajnálom, hogy nekem még a bírálati lapot sem sikerült "ellopnom", pedig én a "sz@r "madaraimat pontosan azért vittem, hogy korrekt bírálatot kapjak.És úgy gondolom, ha AZ bírálta, akit az egyik képen láttam, (????) akkor igen is érdekel az Ő "itélete".
Tudom, hogy mindez az egyéni szoc. problémám, és én ezt csak egy széljegyzetnek szánom, de ez is OTT TÖRTÉNT.
Bízom abban, hogy máskor is részt vehetek ebben a városban kiállításon, és nem lesz ennyi "keserű leves". (Igaz, hogy életemben először pont itt, és pont most büntettek meg szabálytalan parkolásért, mert a sötétben nem láttam , hogy fizetős parkolóba állok, -mert a tábla nem volt "kivilágítva", -és 2 perc múlva a kocsimon volt a mikulás csomag.Milyen emberszeretők? :38: )
Én ezek ellenére azt mondom, hogy a helynek "atmoszférája" van, a szervezési problémák kiköszöbölhetők, és elsőnek nem is volt olyan rossz, a hazai viszonyokhoz képest. A kérdés számomra csak az, hogy kiket tudok még magammal továbblendíteni a következőkben.
Még lesz amit lefogok írni, de még az várat magára, mert sok még a "homály". (Vagy lehet, hogy én vagyok a homály???..Lehet!!!)
Ezeket eddig nem azért írtam le mert én bántani akarok valakit, hanem azért, hogyha lehet, máskor senki ne "szaladjon" bele hasonló dolgokba. Számomra a magyar bajnokságon a mézbe belekevertek egy kis "mérget" is. (Hát ez van!!).De holnap újj nap virrad, és megyünk tovább.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:17 
guvat írta:
...és akkor honnan tudta a látogató, hogy
az általa látott madár hány pontot kapott?

Jó kérdés. A másik jó kérdés az, hogy az átlag látogatónak nem volt-e így is túl szakmai a katalógus. :D Persze ilyen nincs, hiszen ez egy szakmai rendezvény.
Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a hiányosságokkal a szervezők is tisztában vannak és egy kis építő jellegű kritika (mint ez a beszélgetés is itt) hozzájárulásával jövőre a Szentesi Madárfesztivál tökéletesített változatát látogathatjuk meg. :D
Elvégre nem lehet a semmiből egyből aranyat teremteni...

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:15 
feketemarcsi írta:
Én nem is tudtam megnyitni a honlapot, mindjárt az elején kidobott, nem is tudtam belemenni egyik menüpontba sem.

Ez sajna az mlap.hu egyik hátránya... :? Időnként ledobál de ha később próbálod fel fog engedni. Én is épp azt nézem.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:11 
...és akkor honnan tudta a látogató, hogy
az általa látott madár hány pontot kapott?

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:07 
feketemarcsi írta:
Mások is hiányoltak fajokat, pl. a lágyevőket, volt valaki, aki kifejezetten azért jött el velünk, hogy lásson fényseregélyt élőben.

Ez azért elég rizikós, nem?? Gondolom nem tájékozódott azután, hogy mik lesznek a nevezett madarak, holott a nevezési határidő után felkerült a nevezett madarak listája a honlapra...

Hozzászólás 2008 nov. 17, 14:06 
Az eredmények fel fognak kerülni idővel, de a honlap szerkesztője is ember, aki szerintem épp kipiheni az elmúlt hetét, ami gondolom eseménydús volt... Hacsak nem még mindig a kiállítást bontják... :shock:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 17, 13:39 
feketemarcsi írta:
...Én olyan szívesen megtudnám pl. hogy egyes madarak hány pontot kaptak a bírálaton.

Erre esetleg van lehetőség?

Szia!
szerintem lehetett kapni katalógust! vagy nem?
mindenesetre a hivatalos weblapon, az eredmények címszó alatt
a kiállítási katalógusban biztosan láthatók az eredmények.
(mondjuk nekem csak a tartalomjegyzék látszik... :( )

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 263 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Következő