Kedves mindenki !!!
A jó pap is holtáig tanul !!! szerintem ez igy is van
Jómagam 2002 óta veszek részt a szabadkai madárkiállitás szervezésében ebből két évben országos bajnokság volt 1000-nél több madárral ( mind zárt gyűrűvel ),a katalógus valóban úgy készül, hogy pénteken az osztájzás után bedobjuk az elért pontszámot és megy a nyomdába és reggelre kész ( csak az országos bajnokságon mert ez alapkövetelmény ), a katalógusban a madarak sekciók szerint vannak betéve és a kiállitáson is igy vannak elhejezve , nem az eggyik aranymellű az egyik végén a másik meg a másikon mire megtalálod elfelejted amaz hogy néz ki.
A madarakat igenis csütörtökön kell elhozni, hogy legyen ideje kicsit rendberakni magát birálat előtt ( hogy gondolod vinni világbajnokságra ami egy hétnél is tovább tart ),a birák nálunk az országoson mindannyian jelen vannak (mind 18-20) és csütörtök este megtartják évi nagygyűlésüket majd péntek reggel nekilátnak a munkához, a dijazott madarakat a versenybiróság szúrópróba szerüen kiveszi a kalitból, hogy valóban az adott tenyésztőtől származik -e és megfelelő-e a gyűrűméret, évjárat stb. ha valami nincs rendben diszkvalifikálják. Az osztájzati lapot minden tenyésztő megkapja a biró pecsétjével ellátva mivel mi egyesületen belül is versenyzünk egymással, az ,hogy ki mit szeretne látni egy kiállitáson az legkevésbé mulik a szervezőn viszont ha a nagyászok nem vesznek részt a versenyen az mért gond hát a világszépe se nem a világszépe hanem azok közül a legszebb akik indultak a versenyen
Nálunk a dijakat a szövetség biztositja ezzel járul hozzá a rendezvényhez viszont a az ő cimere is van rajta meg a megrendezőé.
Elég sok feltételnek meg kell felelni az országos rendezéséhez, de ez mind benne van a szövetség és a házigazda között aláirt szerződésben!!!
Ami a szentesi országoson kiállitott madarakat illeti hazajövetelükkor a birok igen pozitiv véleménnyel beszéltek róluk .
Én gyerekorom óta járom a kiállitásokat(1991 split világ.k., ....stb), láttam és részt vettem szervezésükben de higgyétek el hiba mindig becsúszik és mindig lessz aki mindenbe beleköt de ez igy van és itt nincs mit tenni. A szervezőknek gratulálok mert ez bizony nagy munka és jövőre biztos jobb lessz!!
ROBY