Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 22, 17:21 
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy nem késő-e most elkezdeni a felkészítést? Vissza kellett tennem a fiatalokat a helyükre, és most kerültek abba az állapotba, hogy nem vedlenek már, nem stresszelnek folyton, nem dagik meg nem göthösek, és megszólaltak, napról napra többet nyikorognak!!! Úgyhogy minden káros tényező kiküszöbölődött (legalábbis nagyon remélem!), visszatenném őket a füttykalitba.
Lécci mondjátok el, hogyan tudom az elvesztett időt pótolni, és hogy egyáltalán érdemes-e még próbálkoznom.

Köszi: Mona

Ui: Neco, mielőbbi gyógyulást kívánok, remélem az év végéig már nem ér több baj???
Gabesz, itt is esik a hó!!!!!! :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 22, 16:15 
Kedves Nagy Gábor a MDOSZ Roller Szakcsoport oszlopos tagja, a No. 1 es gyűrűszám tulajdonosa ! Mint a szakcsoport elnöke és egyben ennek a topiknak a gazdája tisztelettel kérlek, hogy számolj be a tenyészetedben kialakult helyzetről, a fiatal hímek iskolázottsági fokáról, a versennyel kapcsolatos elvárásokról, madaraid készültségi fokáról...!
Valami nagyon nyomós indokot találj ki, hogy miért kell neked külön kérvényt benyújtani mert sikerült felhúzódnom ! :41:
A dokiról tudom hogy költöznek tehát a net az utolsó, hogy működjön, a többiekről nagyvonalakban van tájékozottságom de Gabe !?...Rajtad kicsit csodálkozom !?...Állítólag a munkád is net-hez kötött tehát nem nagyon bonyolult benézni idre !?... :shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 nov. 22, 13:06 
Ne dohogj... :24:

Kotkodát most a friss hóesés foglalja le :D . A csibéivel odaki örül a télnek. Végre van HÓ! Hóhahó!

De azért láttam én itt a környéken képzeld valakit! Mégpedig ALMUSKÁT! Azért furcsálltam, hogy még csak be sem köszönt hozzánk. És Nagygabet is itt találtam párszor, ő biztosan gyűjti a szakmai kérdéseket. Ő csak komoly dologról szokott velünk dumálni :wink: . Matyi pedig betemetkezett a tankönyvekkel, :shock: ? Jó sok könnyvvel :lol: . És Mona meg Amaryl? És Perényi doki? Ja, ő most éppen rendezkedik. És Neco? Édes Istenem, mit csinált ez a jóember :shock: ???
Ú, eltalált egy hógolyó... :shock: Piszok kölykök! Na megálljatok csak... :twisted: Puszi, mentem! Kép

Hozzászólás 2008 nov. 22, 10:01 
Akkor a főkotkoda is ezt teszi !?...Köszönöm szépen !...Kezdem magam hülyén érezni !....

Hozzászólás 2008 nov. 21, 22:35 
Ezt nem hiszem el !?...... :23: KÉRDEZTEM !....
Drága kis kotkodám gyere ide meee megőrülök ! Ezek a szüzmárjás kiskukorik meg a jércéink szarnak rám !?... GRRRRRRRRRRRRRRRRR !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hozzászólás 2008 nov. 21, 11:15 
Hát kérem !...Nem hiszitek el de a necóka a múltkor, hogy megmenekült a kaszás elől, most meg a lábát törte !... :( ...Isten nem ver bottal ! Mondottam neki mert hogy éppen a Szentesen begyűjtött csapper tojóit próbálta elszeparálni a rollerok elől ! A fejébe vette, hogy megtanítja fülemüléül a roller és a csapper keverékét !?... Ha megkérdezett volna el tudtam volna mondani, hogy ezt már kipróbáltam és borzalmas volt, mert egészen más a roller hangszíne és ehhez az egész torokkiképzése...
Kéremszépen leírni akiknél fiatalok vagy csak egyetlen fiatal is van, hogy mi a helyzet !
Gabe ! Te annyira elhallgattál, hogy kezdek aggódni !...Csak nincs valami baj ??!!...

Hozzászólás 2008 nov. 21, 9:22 
feketemarcsi írta:
Hát Gabesz... Feltéve, ha le akarna szállni máshová, rajtam kívül még egy helyet szokott mostanában preferálni, 3 m magasan a karnist és a függönyt...

Megyek hozzád panaszkodni a kanárikhoz, mert bántottak a rumlis fácánjaim miatt, pedig azért rumlisak, hogy ne unatkozzanak és ne egyék meg egymást :26:

Amíg nem voltak rumlisak, minden nap találtam egy döglöttet, belek nélkül... :46:

Aztán csináltam nekik rendetlenséget és azóta elfoglalják magukat és egy sem döglött meg...

Szia ! Marcsi

Azt , hogy a fácánok egymást ették nem véletlenül kannibalizmusnak hívják ? Régen nálunk a tyúkok csinálták ezt ha tavasszal ismét be lettek zárva a helyükre . Vajon mitől van ? Szerintem több oka is lehet .
egyik az unalom , de lehet fehérje - vagy ásványanyag hiány is .
Vagy a stressz . Az ÁP-17 - es etetése ilyenkor csodákra képes !
Te megpróbáltad már ?

Hozzászólás 2008 nov. 20, 20:34 
No, gyerekek!

Annyi szó esett róla, hogy meg kellett nézzem magamnak!
Seprűre, akarom mondani rollerre pattantam és elmentem én is Szentesi Madárfesztiválra! :wink: Hú, volt ott minden! Ember egy csomó, ismerős és még több ismeretlen, eszem-iszom, dinom-dánom, pillék, kígyó és szebbnél szebb, színesebbnél színesebb madarak! Egyik ablakban fejtvényt rejtettek, másikban meg kígyót símogattak az aranyos kis csemeték. De hogy ezek a kis oskolás kölkök milyen remek kiállítási anyagot hoztak össze!!! Azt látnotok kell!!!!!
http://madarfesztival.mlap.hu/ Képtár- Rajzverseny 8)
És míg egyik ablakból a másikba keringtem, kikkel találkoztam össze magam??? Na?
Hát a három Rolleros Tarajossal! :wink:

KépKépKép

Ja, bocs, ők az ajtóban álltak...
Hanem ŐK :D : Iker Tarajos, Főkukori és Neco Tarajos

Kép

És itt még Kuzmi, a Nagy Ablakmester :lol: is itt van:

Kép

Majd szóltak, hogy kezdődik egy előadás. Valami hajtányos témával :lol: . Másokat is érdekelt.
Volt, ki még jedzetelt is közben! :cyclopsani:

Kép

Még a :sunny: is kíváncsian lesett be az ablakon :D

Kép

Végül aztán seprűre kaptam, nektek ezt a mesét elmondtam.
Szép álmokat, gyerekek!

Hozzászólás 2008 nov. 19, 23:35 
Rohanás közben ?...A XIX kerületbe vittem egy nagyon beteg haveromat egy kuruzslóhoz mert már lemondtak róla az orvosok... :?
Meg különben sem volt nálam a kedvenc macskám amit látogatáskor be szoktam dobni a röpdébe !... :lol:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 nov. 19, 22:15 
doromboló írta:
Csókolooom !
Ma egész nap megint csak rohantam mint a töketlen kutya !....Most értem haza Pestről. Ma nem volt madarászás sem, látom azért itt nem unatkoztok !.... :shock:

Ha már erre jártál bejöhettél volna egy kis tracspartira.

Hozzászólás 2008 nov. 19, 21:55 
Csókolooom !
Ma egész nap megint csak rohantam mint a töketlen kutya !....Most értem haza Pestről. Ma nem volt madarászás sem, látom azért itt nem unatkoztok !.... :shock:

Hozzászólás 2008 nov. 19, 18:13 
Sziasztok, rolleresek!

No, ma megtartottuk az első énekórát! :D
Alul tettem Gábrist, középre Rolandot, felülre meg Illést. Egy sötétszürke karton volt a színfal. Nem is kellett mondani nekik, hogy miért vannak kint. A két idősebb kis ugrabugrálás, illeszkedés, rácsozás után rá is gyújtott egy bemelegítőre. Roland meg csak nézelődött. Egy kis szünet után Illés rádőlt a rúdra és irdatlan mély duruzsolással fogott neki egy gyönyörű strófának! Lentről meg Gábris nagyrafújt torokzsákkal magas rürürükkel és hosszú dúdúdúkkal dalolt majd leállt, hogy aztán újból nekilendüljön egy újabb dalnak... A kis "baritonom" meg csak hallgatott. És aztán egyszer csak elkezdte. Kicsit sem tudom leírni, mit énekelt, de nagyon hossssszat, az biztos. Csak néztem, hogy Úristen, ez mikor vesz levegőt??? Kb. félórát voltak kint a porondon. És már nem is arra figyeltem, hogy mit hallok, hanem hogy ki énekel... Nem zavarta őket, hogy én is ott ülök az első sorban.
Jó kis előadás volt! :wink:

Marcsika, talán szerencsésebb lett volna, ha hagyod valahová nyugodtan leszállni és úgy kapod lencsevégre... Különben borzasan viselem :lol: .

Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 19, 0:12 
Ok ! Béla Én nem írtam fel eredetileg, de az is lesz, javítok.

Hozzászólás 2008 nov. 19, 0:01 
Kuzmi !...A CHAMPION madár különdíja lemaradt !...A tenyésztők versenyében a 4 futam különdíj előtt a legtöbb pontszámot elérő madár megkapja a Championátust egy különdíj formájában... :shock:

Hozzászólás 2008 nov. 18, 23:25 
Lacikám !
Én is nagy szeretettel köszöntelek a család újabb csodálatos alkatrésze érkezése kapcsán ! Örülök a lakásnak is de nem annyira annak hogy pont most hoztad el a madaraknak a világosságot mikor most éppen sötétíteni kéne !... :lol:

Hozzászólás 2008 nov. 18, 22:50 
Perényi László írta:
Erdélyi Rolleros Társnőnk a vesémig lát ! Költöznek a madaraim,de mi is
velük költözünk !! ...Az idei év három kívánsága megvalósult a csalá-
dunk számára: roller kanári, Annácska és a kertes ház !!!!!!!!!!!

Köszönöm 8) :wink: :lol: !
Nektek pedig sok boldogságot új otthonotokban!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 18, 19:20 
Szia Laci !

Ha lesz időd hívj már fel, ha van skype elérhetőséged azt add meg és ott is cseveghetünk a rendezvényről.
Gratula Annácskához a többi, meg magától értetődik.

Hozzászólás 2008 nov. 18, 19:04 
Sziasztok !
Erdélyi Rolleros Társnőnk a vesémig lát ! Költöznek a madaraim,de mi is
velük költözünk !! Vége a sötétzárkának,ablakos garázsba,szalonképe-
sebben madárszobába kerülnek. A tetőtérben van természetes fény üveg-
téglafalon keresztül, a tojókat ott teleltetem,de a papírröpde marad mert
nekem nagyon beválik.Az idei év három kívánsága megvalósult a csalá-
dunk számára: roller kanári, Annácska és a kertes ház !!!!!!!!!!!
Üdv: Laci

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 nov. 18, 18:11 
Csak hogy azok is olvassák, akik nem szoktak máshol járkálni:
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=221

eszterolajos írta:
Sziasztok Rollerosok !

Amig zajlott az OB Szentesen, addig szép csendesen, de annál nagyobb szorgalommal elkészűlt az énekes kanárisoknak az országos megmérettetés forgatókönyve, a decemberi Országos és Nemzetközi Bajnokság rendezési terve, melyből figyelem felhívóként néhány dolgot leírok azoknak akik érdeklődnek utánna.

- a bajnokság mehívásos rendszerű, a versenyzőket az H-MNK és az IDRE vezetője közösen kéri fel a versenyen való részvételre.
- A hazai versenyzőkön kivűl vendégűl látjuk Románia és a Szerbia 2 - 2 képviselőjét is.

- A bírálatot Szerb és a Román szövetség két bírája egyszerre végzi, majd közösen kialakított eredményt ad a madarak bírálatáról.

- Időpontja 2oo8 december 27 - 28.

- A bírálat 27- én 1o órától 15 óráig, 28 - án 9 órától 12 óráig tart,

- Eredményhírdetés és közös ünnepi ebéd az Aranylabda Szálloda különtermében lesz 28- án 13 órától.

- díjazás : Magyar bajnokság kollekcióban I. - II. - III. díj.
+ 4 futam értékelés.

egyéniben : I. - II. - III. díj.

- A meghívott külföldi vendégeknek I. - II. - III. díj.

- A nevezési díj kollekciónál 3ooo,-/kollekció.

egyéniben 1ooo,- / nevezett madár

- a madarak leadása : december 26.-án 16- 18 ig, illetve 27 -én 8 - 9 óráig lehetséges.

- Szállást a kölföldi meghívott vendégeinknek térítés mentesen a versenyzőknek igénylés esetén térítés ellenében biztosítunk.
- Bővebb információ a o6 / 7o / 2o3 - 755o mobilon kapható.

- A meghívó levelet 23- án postázzuk a versenyzők részére.

- Szakmai programok :

- 27 én. 11- től 16 óráig nonstop magyarázattal egybekötött élő füttykanári bemutató, tartási prezentáció, szaktanácsadás.

- 28 -án 1o órától prezentáció az élősködőkről, 12 óra eredmény összesítés. Ezen a napon 1o órától lehet átvenni az előre megrendelt madarakat is.

mindkét nap a helyszínen nyílt íngyenes büfé áll a vendégek és a versenyzők rendelkezésére.

- A baráti hangulatot a fórum érdeklődő tagjai és a versenyzők biztosítják.

Mindenkit szeretettel várunk a versenyre.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 20:38 
Sanyikám ! Megtisztelsz a látogatásoddal !...Gyere csak ha ráérsz ! :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 261  Következő