Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 nov. 20, 15:42 
Gyuree85 írta:
a csicsörkéről meg majd csinálni kell verekedős képet

oké, nagyon kíváncsi vagyok :lol:

Hozzászólás 2008 nov. 20, 15:30 
A szarka jólvan, a csicsörkéről meg majd csinálni kell verekedős képet, mert még nem készült ilyen :D

A kendert onnan veszem, hogy valami olyasmi forma volt a gyomrában. Egész kitüremkedett a bőréig a hasán, toll meg ugye alig volt még rajtuk, mintha azt láttam volna. Lehet, hogy valami betegsége lehetett, nemtom. :/

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 20, 11:42 
canary1 írta:
Alig jövök ki a Kórházból, máris mit tapasztalok?

Adjon Isten jó egészséget Canary1 komám! :54:
csiripelték a csicsörkék Szentesen, hogy korházba kerültél :( gondoltam majd megcsörgetlek, hogy mizú' de beelőztél engemet itten :D
örülök, hogy már kijöttél a korházból és mihamarabbi jobbulást kívánok Neked :!:
köszönöm szépen a gratulációt! aszittem komolyabb versengés lesz az MB címért a csicsörkefronton is, de tévedten... ne hülyéskedj, Neked nem kell szégyelni magad, hiszen az említett okok miatt igazoltan voltál távol :roll:
ami a Harris röptetést illeti, szerintem ha erre jársz valamikor Pest környékén, nyugodtan bejelentkezhetsz a Karvaly kománkhoz Te is egy kis "Hernyó" röptetésre :lol: nagy élmény volt, még a végén elcsábulok a solymászat felé is :wink:
legmélyebb tiszteletem!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 20, 11:29 
Gyuree85 írta:
10 napos lehetett, azt hiszem, akkor a kanári fogta magát, és otthagyta... Akkor vettem ki.

szevasz Gyuri! :D
köszi a részletes választ
írod, hogy "az egyiknek valami kendert, vagy nemtommit megetetett az "anyja", elpusztult". szerintem a nem valószínű, hogy a kendermag lenne a ludas, hiszen én is folyamatosan adok csicsörkéimnek kendermagot pluszban a magkeverékhez fiókanevelési időszakban is.
az említett "ujjösszeveszésről" esetleg készíthetnél fotókat, biztosan vicces lehet, kíváncsi lennék rá :lol:
tényleg, akartam kérdezni tegnap a telefonban is, hogy milyen madaraid vannak otthon és összesen mennyi? (esetleg a vadmadaras topicba feltehetnél képeket az említett gyengélkedő szarkáról, tényleg, hogy vészelte át az éjszakát?)

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 nov. 19, 21:41 
Szega Tzimbim !
Ahhojtye Csicsörke komám !

Alig jövök ki a Kórházból, máris mit tapasztalok ?
Magyar Bajnok lettél ?
Legmélyebb hódolatom és szívből Gratula !

Ugyanakkor mélységesen szégyellem magam a "többi" Csicsörke-Klub tag nevében is (ha tehetem)...
ApróPopó !
Láttam a szomszédos topic-on Karvaly közös barátunkkal eltöltött Harris Hawk röpítésedet. Háááááát, mit mondjak. Irigyellek !
Mindkét okból kifolyólag is.

Madárbaráti üdv:

canary1

Hozzászólás 2008 nov. 19, 20:46 
Az egyik ismerősömtől kaptam 2 szürkecsicsörke tojást, mert neki nem volt dajkamadara, nekem meg az egy pár kanárim ült, alájuk kerültek. Kikelt mindkettő, de az egyiknek valami kendert, vagy nemtommit megetetett az "anyja", elpusztult. :/ Ő maradt, aztán olyan 10 napos lehetett, azt hiszem, akkor a kanári fogta magát, és otthagyta. Nem mondott semmit, a mai napig titok a miért. Akkor vettem ki.

Nem kell éjszaka is etetni, én utoljára 11-kor, vagy éjfélkor etettem, és először olyan 9 körül, délelőtt.

A ki-be járkálás miatt nincs szabadon, őszintén megmondom, nem igazán nagy a röpigénye, legalábbis ezt mutatja. Eltesz-vesz magának a kalitkájában, amikor meg kint van, akkor valahova felül, és figyeli az eseményeket. Meg eszik, meg iszik. :D Persze, nem havonta egyszer engedem ki... :D A mindennapi foglalkozás az etetésen kívül még az, hogy rendszerint összeveszik az ujjammal, aztán kibékül vele, elkezd etetni, fészket rak egy kicsit, majd megint dürohamot kap, és kezdődik előről az egész :D

A viszony kicsit fura. Mivel nem társas, mint pl a sirályka, ezért olyan magának való... Amikor valami új dolog van, amit még nem látott, akkor persze jön a fejemre, vállamra, de a "büngyürgetést" nem szereti... A kalitból pl nem hagyja, hogy kivegyem, nem lehet az ujjamra ültetve kivenni. Meg kell várni, amíg a nagyságos úr kijön. :D

Gyuri

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 19, 20:10 
Moncsi írta:
További sok sikert!!!

köszönöm szépen neked is Moncsi, a bajnokom nevében is :54:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 19, 20:10 
zozimo2 írta:
Csak gratulálni tudok!

köszönöm szépen a bajnokom nevében is :54:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 19, 20:08 
Gyuree85 írta:
Oks. Na hát a szürke csicsörkéval az a sztori, hogy...

Gyuree85 írta:
a szemem fénye: Szürke csicsörke (Serinus leucopygius) kézzel nevelt, kis harcias. Én vagyok neki az asszonya :D
Kép
Kép

Hello Gyuri!
Köszi a részletes írást, nagyon érdekes! és nem győzök gratulálni :!: én még kézzel nevelt csicsörkével nem találkoztam :shock: és amint írod, még kézzel nevelt sirálykáid is vannak, az iggen!!
Azért vannak ám még kérdéseim :)
Az fióka-otthagyás körülményei is érdekelnének, hogy történt pontosan? A kelés után meddig vártál? Mikor vetted ki a fiókát a fészekből? Egyke volt?
Továbbá még kérdezném, hogy milyen időközönként etetted? Éjszaka is?
És most otthon teljesen szabadon tartod? Vagy csak néha engeded ki a kalitkájából? Minden nap foglalkozol vele? Volt már olyan, hogy több napig nem látott? És utána is töretlenül viszonyult hozzád?
Nomeg utólagos engedelmeddel beteszem idre is a kis kézszelid szürcsifotókat :lol:

Hozzászólás 2008 nov. 18, 14:11 
A lenti kérdés tárgytalan, rájöttem... Fejlődnek, az egyiknek már dobog a szive...

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 18, 8:04 
Hali!

Ismerem Őt, és ezért fontos a számomra, hogy ki bírálta a madaraimat, (bírált már Karcagon) , legutóbb a Goran bírált nálunk, és hasonló pontszámokat adott -ez egyenlőre következtetés, mert nem tudom a Kulity által adott pontszámokat- és a kettő között egy magyar "bíró" le sem bírálta a madaraimat, mert minek ilyen sz...r madarakat lebírálni. A többit itt már nem írom le. (Meg amúgy is nekem innen tünés, mert rosssz helyen vagyok!!!)

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2008 nov. 17, 22:55 
SZIA KUVIK

a Kulity birálatában nyugodtan megbizhatsz nagyon rég óta nemzetközi C O M biró és több tizezer egzótát leosztájzott már, szerte európában elismert szaki, nálunk ha ő birál nincs bunda meg haver meg ilyesmi, aki tőle jó osztájzatot kap az biztos megérdemli nála ajándék nincs én ezt becsülöm benne!!!!
ROBY

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 nov. 17, 21:41 
Szia Csicsörke!

Neked is egy nagy :31:

További sok sikert!!!

Hozzászólás 2008 nov. 17, 21:25 
Szia!
Csak gratulálni tudok!
Kép
Nekem is meg van a weboldalamon.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:44 
FONTOS!

Ha a tojásban a sárgája "megtapadt", kicsit zavarossá vált, akkor az mit jelent? Hogy annyi, vagy hogy elkezdődött az osztódás? 3 naposak a tojások, 38,4-5 a fok, napota 6-7X forgatom, 2x nedvesítek... Ha jól tudom a záptojásban is járkál a sárgája, ha forgatják...

Gyuri

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:38 
Nálunk nem hiszem, hogy ez a jövő, azzal dolgozni kell, de külföldön mindenütt igy van, ha bírálatot végeznek, nomeg aki volt Karcagon kiállítani az már tapasztalhatott ebből nem teljes képet, de egy kis izelítőt mindenképpen.

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:34 
Ez tényleg nagyon jó amit írtál Lajos, nem a szervezők védelmében, de én még ilyen kiállításon nem jártam. (Katalógus renben, pontokkal, a kaliton a pont, helyezés miegymás, a lapok a tenyésztőknék, stb) Lehet ez lenne a jövő?

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:31 
Oks. Na hát a szürke csicsörkéval az a sztori, hogy otthagyták, azért kellett kivenni. A kaja nem nehéz, én nem használok semmilyen méregdrága premixet. Főtt reszelt tojás - egy pupozott teáskanálnyi, egy fél főtt tojássárgája, egy "tesco háztartási keksz" (ez nincs szétégetve), reszelt, apróra vágott s. répa, ugyancsak egy teáskanál, és pitypang levél, az is apróra. Ezt összekeverem, és annyi vizet rakok hozzá - szakácskönyvi se híg, se darabos :D Szal könnyen lehessen fecskendőből nyomni, akadás nélkül. Ja! A tojásos részeket és a darált kekszet villával kemény tésztává kell nyomkodni, akkor nem lesz darabos. Kell még bele egy lapos kávéskanál olyan finomra darált mag, amit amúgy is etetnek a szülők - héjjal együtt, meg egy kis szépiareszelék, és kb 2 csipet finom vízparti homok a zúzógyomornak. Saját recept, a sirálykáknak semmi bajuk tőle, a csicsörkénék voltak gondok, túl sok volt a mag, kevés az állati fehérje, a tollain látszik is - mármint a Csicsörke által látott képen... :D De a köv. vedlésnél eltűnt a hiba hálistennek. A csicsörke úgy kezdett el enni magától, hogy mutogattam neki a magokat, aztán feltörtem, és odaadtam. Gondolom így tanulta el, meg szerintem a mag feltörése ösztönös dolog lehet, mert a sirálykák, akik most 17 naposak, ha a szájukba adom az almát, hogy szoktassam őket a "rágásra", akkor úgy forgatják a szájukban, mint a nagyok a magot. Ja, meg infra kell, stabil 30-32 fok, a kismadarat sima egyrétegű wcpapírral (:D), vagy hasonló vastagságú papírral le kell takarni, mert az infra ugye sugárzó hő, és az nem tesz jót nekik, túlhevülhetnek.

Gyuri

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:30 
Szia!

Nem jól írtad, de ez a legkevesebb. Elárulom neked, hogy nekem VAN jelentősége. Leakartam írni, de meggondoltam magam. Ha TE nem tudud, vagy gondolod, akkor nem kívánok senkinek magyarázkodni.
Köszönöm a felvilágosítást!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 17, 18:28 
A fő probléma az az értékelő lapokkal, hogy az a kiállító tenyésztőé és el kell a szervezőknek juttatni hozzá a saját kezébe..(ezért fizeti a nevezési díj egy részét)
A kalitra meg az eredményt külön ki kell rakni a látogatók tájékoztatására ( ezért meg a látogató fizeti a belépti dijat) a rendezőknek meg kell egy összesítést is hitelesíteni, hogy az esetleges reklamációkat ( óvást) nyomon követhessék, illetve a katalógusban időben megjelenhessen a szemle eredménye, ( ha nincs benne az összes benevezett madár eredménye, az nem katalógus, hanem egy tájékoztató füzet !!!) az összesítést azért is jó elkészíteni és megőrízni, hogy a tenyésztők eredményeit az illetékes felelős nyílvántathassa, a tenyésztői címek odaítélésénél ellenőrizhesse stb... stb...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 59  Következő