fric32 írta:
A mai,naptól én is elkeztem a felkészítést,habár most se panaszkodhatok mert nyomják ezerrel,igaz talán egy kicsit sok hímem van számszerint 44,gondolhatjátok van itt koncert,de majd még eladók belőlük,pedig ha lenne helyem mind megtartanám.
Reggel az automata 5,30-kor kapcsol és este 19-kor kapcsol le,vagyis egy kicsit sok,mint amit kellene ebben az időszakban,de ha korábban lekapcsolna akkor csak reggel látnám őket.
Holnap reggel kapják meg az első lágyeleséges kaját,ma reggel pedig a vízbe kaptak egy kis "csodaszert" ezt kapják vasárnapig,utánna pedig Laktifermet kapnak 5 napig,utánna meg vitaminas TT,szintén 5 napig.
A tojók kint vannak a röbdébe mert én hidegbe tartom öket,ők gyenge kaján élnek,pontosabban azt ami leszedek a benti hímektől(az többségében fémmag) és kapnak még hozzá egy keveset,de hát el kell játszani nekik a téli időszakot.
Az első garnitúra számítások szerint dec.20-án kerülnek be a tenyészkalitokba és utánna folyamatosan ahogy beindulnak.
Ti,hogyan csináljátok,ha gondoljátok osszátok meg.
Sziasztok!
Nálam a hímek kb 3-4 hete a tenyészkalitokban vannak és tegnap néhány tojót is ki kellet tennem,mert elég nagy volt a mozgolódás.A helyzet az,hogy nálam a madárházban elég meleg van (ebben a helységben va a kazán is,ami a házunkat fűti),így egy kicsit korábban kezdődnek a dolgok.
Reggel hat órától világítok 8-ig és délután 3-tól 6-ig.Ezt december végéig este kilencig meghosszabbítom.Hetente 2-szer adok lágyeleséget és csírát.Tavaly karácsony környékén keltek az első kicsik,gondolom,ez idén is hasonlóan fog alakulni...