Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 27, 19:56 
Még valami, most kaptam meg az AZ legújabb számát és egy több oldalas cikk van a legújabb kanári mutációról, a jáspisról. Ha valaki nekifeszülne megint esetleg egy fordításnak, sokat tanulhatnánk belőle. Bárkinek szívesen elküldöm a másolatokat. Ami szöget ütött a fejembe: az új COM beosztásoknál kibővült a lista az úgynevezett fehérszárnyúakkal. Ennek a mutációnak fehér a szárnya, lehet hogy erre gondoltak? Van valakinek információja ezekről?

Hozzászólás 2008 nov. 27, 19:35 
Szia

Ha olyan madarak bírálati lapjai vannak nálad, aminek pontjai nincsenek meg nekünk, tehát hiányoznak a listáról az mdosz honlapon vagy a fesztivál honlapján, megköszönném ha az eredményeket és a kalitszámot eltudnád juttatni hozzám.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 27, 19:20 
eszterolajos írta:
Szia Csaba !

Köszi, ha megkaptátok a Szentesi értékelő lapokat készitsetek már róla fénymásolatot és küldjétek el e-mailban, vagy levélben az összesítés és nyílvántartás miatt:

Ezeket csak az IDRE tagjai részéről kérem, mivel beszámítjuk a regionális mestertenyésztő cím követelményredszerébe, mint eredményt. Csaba a tiédet visszamenőleg 2oo6 január 1 től kérem minden hazai és külföldi versenyről.

Nyíri Feriét és Konkoly Dezsőét meg 2oo7 január 1-től minden hazai és külföldi versenyen elért eredményéről.

Ezekbe a hazai versenyekbe beszámít a Pannónia kupán elért eredmény is. Ne feledkezzetek meg róla.
Küzmös Csabáét is kérem.

Szia, Lajos!

Elküldtem ma 31db bírálati lap másolatát. Elvileg holnap megkapod.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 nov. 27, 18:33 
keegan írta:
Nagyon megtetszett, hogy mindenkinek van képe, ezért a rám legjellemzőbb képet próbáltam megkeresni. Két éve horgászás közben a botomra szállt ez a hullámos papagáj....horgászat-madarászat!!!

Köszönöm,hogy megírtad helyettem a pontos választ az EB-kapcsolatos pontokkal.

Hozzászólás 2008 nov. 27, 18:28 
Szia Keegan!

Üdv a topicon most már fényképpel is. Az e-mailedre válaszoltam, de nyugodtan kérdezhetsz itt a fórumon is. Szeretem én a Deep Purple-t is, sőt ők voltak az első kedvenceim. Tartozunk még neked egy köszönettel, hogy pontosan és érthetően leírtad Feri eredményét az Európa Bajnokságon. Most hogy felraktad a fényképedet egyből beugrott, hogy Szentesen találkoztunk Ez a papagáj milyen csalira jött?

Hozzászólás 2008 nov. 27, 18:18 
rake írta:
Sziasztok!
Az ivermectin light nekünk nagyon bevált, csak tényleg nagyon figyeljetek, hogy csak egy csepp nem tőbb a nyakszirtre. Mi úgy csináltuk, hogy 3 hetente ismételtük kb két hónapi. Tutira eltűnt a madarakból minden.
Más: nagy baj, ha a fiúk és a lányok is egy kb.16 fokos helyiségben vannak? Nálunk is ott van a kazán(fatüzeléses) ahol a madarak.
Feri most még csak a fiukat lágyeleségezed? És ebben még nincs színező?
Mi a véleményetek az Osztrák bajnokságról? Nagyon érdemes átnézni?( Nekünk nincs messze)

Én nem szoktam ennyire sürün csöpögtetni,mert nem látom értelmét,tudom sok minden rá van írva bízonyos termékekre de általában sok minden nem igaz,vagyis én másképp alkalmazom.
A 16 fok szerintem nagyon jó ,nállam is általába tenyészidőszakba 15-17 fok között van évek óta,sőt ez jó mert a lágyeleség se buggyan meg és a fiókák se fáznak,se melegük.
Véleményem szerint érdemes,de ez attól függ ki milyen szempontból nézi,sajnos jó madarat nehéz venni az osztrákoktól mert nehezen adják el és a pénz se érdekli öket,néha ha van egy kis szerencse akkor összejöhet,de legalább van madár.

Hozzászólás 2008 nov. 27, 17:20 
Nagyon megtetszett, hogy mindenkinek van képe, ezért a rám legjellemzőbb képet próbáltam megkeresni. Két éve horgászás közben a botomra szállt ez a hullámos papagáj....horgászat-madarászat!!!

Hozzászólás 2008 nov. 27, 14:26 
Sziasztok!
Az ivermectin light nekünk nagyon bevált, csak tényleg nagyon figyeljetek, hogy csak egy csepp nem tőbb a nyakszirtre. Mi úgy csináltuk, hogy 3 hetente ismételtük kb két hónapi. Tutira eltűnt a madarakból minden.
Más: nagy baj, ha a fiúk és a lányok is egy kb.16 fokos helyiségben vannak? Nálunk is ott van a kazán(fatüzeléses) ahol a madarak.
Feri most még csak a fiukat lágyeleségezed? És ebben még nincs színező?
Mi a véleményetek az Osztrák bajnokságról? Nagyon érdemes átnézni?( Nekünk nincs messze)

Hozzászólás 2008 nov. 27, 8:26 
brek írta:
Sziasztok!
Szia fric32!
Miért nem publikus a válasz?? Ha ez a titka a sikereidnek persze ne add meg!!!

Vagy lehet megint túl szerény vagy?
fric32 írta: "Az a baj ha az ember szerény ez is baj ha vagánykodik"

Nem tudom,brek ki vagy,de csak annyit tudok mondani,mindennek van oka!!!

Hozzászólás 2008 nov. 27, 8:18 
Sziasztok!
Szia fric32!
Miért nem publikus a válasz?? Ha ez a titka a sikereidnek persze ne add meg!!!

Vagy lehet megint túl szerény vagy?
fric32 írta: "Az a baj ha az ember szerény ez is baj ha vagánykodik"

Hozzászólás 2008 nov. 26, 22:58 
ágyuri írta:
Üdvözölek fric32!

Olvastam a délutáni elfoglaltságodat és szeretném megkérdezni, hogy lehet alkalmazni ilyen kis madaraknál az ivermectint. Mivel a dobozban lévő használati utasítás szerint egy cseppet fél kilogramm élősúlyra számítva egyszeri alkalomra használható.Én törpepapagájoknál szeretném használni. Elnézést ha buta kérdést tettem fel, válaszodat előre is köszönöm.
Nagyon szép madaraid vannak.

Igen lehet,mert van a light és azokkal szokták csepegtetni de én nem ezt használom,van egy jobb de azt privátba megírom ha érdekel.

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2008 nov. 26, 22:11 
Üdvözölek fric32!

Olvastam a délutáni elfoglaltságodat és szeretném megkérdezni, hogy lehet alkalmazni ilyen kis madaraknál az ivermectint. Mivel a dobozban lévő használati utasítás szerint egy cseppet fél kilogramm élősúlyra számítva egyszeri alkalomra használható.Én törpepapagájoknál szeretném használni. Elnézést ha buta kérdést tettem fel, válaszodat előre is köszönöm.
Nagyon szép madaraid vannak.

Hozzászólás 2008 nov. 26, 20:43 
Látom megint megállt itt az élet,akkor irom,hogy ma délután hamarabb hazaértem a melóból és szerencsére Csiszár István barátom járt a Szűcs Józsi felé és vett nekem ivermectin cseppet,délután 4-től mostanig vagyis 3,5 órát azzal szorakoztam,hogy lefogtam az összes madaram és becsepegtettem.

Ha már lefogtam fel is írtam a gyürűszámot,hogy tudjam biztosan mi maradt meg és ha lesz időm,talán jövőhéten elkészítem a végleges tenyészlistát,melyik hímek melyik tojóval(kal) fogom összepárosítani.

Most már egyre szükebb az idő és kénytelen vagyok összeírni a párokat,mert ha hiányzik valami madár akkor hátha sikerül vennem az osztrák bajnokságon,ami dec.5-6-7 lesz.
megy esetleg valaki,még?

Hozzászólás 2008 nov. 26, 20:38 
Pappcsa küldtem Neked egy e-mailt. Kérlek nézd meg és válaszolj rá. Köszi!!

Hozzászólás 2008 nov. 24, 20:28 
fric32 írta:
A mai,naptól én is elkeztem a felkészítést,habár most se panaszkodhatok mert nyomják ezerrel,igaz talán egy kicsit sok hímem van számszerint 44,gondolhatjátok van itt koncert,de majd még eladók belőlük,pedig ha lenne helyem mind megtartanám.

Reggel az automata 5,30-kor kapcsol és este 19-kor kapcsol le,vagyis egy kicsit sok,mint amit kellene ebben az időszakban,de ha korábban lekapcsolna akkor csak reggel látnám őket.

Holnap reggel kapják meg az első lágyeleséges kaját,ma reggel pedig a vízbe kaptak egy kis "csodaszert" ezt kapják vasárnapig,utánna pedig Laktifermet kapnak 5 napig,utánna meg vitaminas TT,szintén 5 napig.

A tojók kint vannak a röbdébe mert én hidegbe tartom öket,ők gyenge kaján élnek,pontosabban azt ami leszedek a benti hímektől(az többségében fémmag) és kapnak még hozzá egy keveset,de hát el kell játszani nekik a téli időszakot.

Az első garnitúra számítások szerint dec.20-án kerülnek be a tenyészkalitokba és utánna folyamatosan ahogy beindulnak.

Ti,hogyan csináljátok,ha gondoljátok osszátok meg.

Sziasztok!

Nálam a hímek kb 3-4 hete a tenyészkalitokban vannak és tegnap néhány tojót is ki kellet tennem,mert elég nagy volt a mozgolódás.A helyzet az,hogy nálam a madárházban elég meleg van (ebben a helységben va a kazán is,ami a házunkat fűti),így egy kicsit korábban kezdődnek a dolgok.
Reggel hat órától világítok 8-ig és délután 3-tól 6-ig.Ezt december végéig este kilencig meghosszabbítom.Hetente 2-szer adok lágyeleséget és csírát.Tavaly karácsony környékén keltek az első kicsik,gondolom,ez idén is hasonlóan fog alakulni...

Hozzászólás 2008 nov. 24, 19:15 
A mai,naptól én is elkeztem a felkészítést,habár most se panaszkodhatok mert nyomják ezerrel,igaz talán egy kicsit sok hímem van számszerint 44,gondolhatjátok van itt koncert,de majd még eladók belőlük,pedig ha lenne helyem mind megtartanám.

Reggel az automata 5,30-kor kapcsol és este 19-kor kapcsol le,vagyis egy kicsit sok,mint amit kellene ebben az időszakban,de ha korábban lekapcsolna akkor csak reggel látnám őket.

Holnap reggel kapják meg az első lágyeleséges kaját,ma reggel pedig a vízbe kaptak egy kis "csodaszert" ezt kapják vasárnapig,utánna pedig Laktifermet kapnak 5 napig,utánna meg vitaminas TT,szintén 5 napig.

A tojók kint vannak a röbdébe mert én hidegbe tartom öket,ők gyenge kaján élnek,pontosabban azt ami leszedek a benti hímektől(az többségében fémmag) és kapnak még hozzá egy keveset,de hát el kell játszani nekik a téli időszakot.

Az első garnitúra számítások szerint dec.20-án kerülnek be a tenyészkalitokba és utánna folyamatosan ahogy beindulnak.

Ti,hogyan csináljátok,ha gondoljátok osszátok meg.

Hozzászólás 2008 nov. 24, 13:52 
Szia, Tamás!

Biztos leírtad már, de most hirtelen nem tudom, hogy milyen madaraid vannak és mekkora az állományod? Ha ráérsz egy pár sorban írd már le légy szíves.

Hozzászólás 2008 nov. 24, 13:02 
Köszönöm a szakik hozzáértő jótanácsait és segítségét.
Megprópálom ezekhez igazítani a párválasztást.
Sok sikeret mindannyiotoknak a hátralévő kiállításokhoz és versenyekhez, valamint a tenyészszezonhoz.
Madárbaráti üdvözlettel: Bujdosó Tamás

Hozzászólás 2008 nov. 24, 7:47 
pappcsa írta:
Szia, Fric!
Úgy látom már a ”szomszédban” is bajnok akarsz lenni. Na mi lesz ott régi szép békeidők. :lol:

Timba, rendben még addig beszélünk.

Hahaha,hát azért még ott nem tartunk,de érdekel a téma,kiváncsi vagyok,olvastam,hogy készülsz az osztrák bajnokságra,én is ki akarok menni,de majd megbeszéljük skypon.

Hozzászólás 2008 nov. 23, 22:58 
Szia, Fric!
Úgy látom már a ”szomszédban” is bajnok akarsz lenni. Na mi lesz ott régi szép békeidők. :lol:

Timba, rendben még addig beszélünk.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 134  Következő