juhaszjani írta:
Van egy zebrapinty párom ami már vagy ötödjére kotlott el és az előző négy alkalommal elpusztították kikelés után a fiókákat. Azon felül, hogy mi lehet a baj még az lenne a kérdésem, hogy fel lehet e nevelni egy frissen kikelt fiókát a szülők nélkül? És ha igen, hogyan? Milyen meleg kell a fiókának, hogyan tartsam melegen, mivel és hogyan etessem? Nem vagyok tenyésztő, és nem is akarok lenni csak szívemen viselem a kicsi fiókák életét és sajnálom ami elpusztul, nem ezért hivatott világra jönni, hogy végezzenek a szülők vele

Kedves Jani!
Gyuree85 barátunk a megfelelő ember a számodra! Ő több ízben nevelt kézzel egzótákat és pont az e témában hiányos ismeretek miatt indított egy
honlapot, ami azonban úgy tűnik, most nem üzemel...

Talán ide téved a mester és megosztja a tapasztalatokat, addig is megpróbálok segíteni az okokban:
1. Lehet, hogy valami hiányzik a fiatalok neveléséhez és a pár ezért dobálja ki, vagy öli meg a kicsiket. Mit kapnak a neveléshez?
2. Talán a pár kölcsönös szimpátiája csak a párosodásban merül ki, de egyébként nem férnek össze. Nálam volt egy ilyen pár, az első költésnél a kikelő fiókákat a tojó kidobálta, a hímet pedig megtépte. A másodiknál, harmadiknál ugyanígy, bár ezekben sikerült egy-egy fiókát megmentenem sirálykákkal. Ezek után szét akartam őket választani, de épp volt náluk tojás, szabad helyem viszont nem, úgyhogy hagytam őket, hadd költsenek. És láss csodát! Két szép fiókát felneveltek minden probléma nélkül, azóta pedig most röpítettek ki négyet, szintén gondmentesen. Persze nem azt mondom, hogy ez az általános, valószínűbb hogy az ilyen madarak sosem "békülnek ki".
Írj többet a tartási körülményeikről, táplálásukról és a madarak viselkedéséről, főleg a szülők közti interakciókra gondolok.