Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 júl. 24, 7:13 
Kösz, a vízszint fogalmáról, majd később foglak kérdezni, amikor tudom, hogy Gabeszt mikor látogatom meg, hogy miközben megölel meg tudjon engem, tiszta hargita lelkek prófétáját :o , fojtani.
Amikor hazajövök így fogom csinálni, de tudni szeretném, h miért kell úgy, és nem jó így. Ezt azért is, hogyha valamelyik hargitai lélek, még kezdőbb madarász tanácsot kérne, tudjam. :12: kb 4 napig kuss, részemről.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 júl. 23, 22:57 
Már megint milyen kép agytrösztök ! Már megint milyen zugokat kellett volna felkeresnem...He ?!
Gizmókám ! Életem virágszála ! Tiszta lelkek hargitai prófétája !
Egszinten 2, az azt jelenti, hogy egy szinten 2 !!!...Nem ahogy most van , hogy a felső szinten is van egy meg az alsó szinten is ! Tehát az alsót vidd fel , így egy szinten lesz a kettő, ezérta madár vizszintesen tud ugrálni, nem fel s le !...Ha most megkérded mi a vízszint, a Gabesszal megfojtatlak ! :08:

Hozzászólás 2007 júl. 23, 20:39 
Dorombolo,

beszéltem egyet Gabesszal, s felhomályosított hogyan is kellett volna értsem az irományodat. Kérdem: úgy érted, hogy elégséges egy szint ülőke, s nem kettő amint most van? S ahogy most van az nem jo, tehát szedjek le 1 rendet?
Kösz a türelmed. Előre írom, hogy nem szívatlak :)

Hozzászólás 2007 júl. 23, 19:58 
Szia Laci !
Én ugyan így jártam az eljén....ne várj túl sokáig az elküldéssel, mert a haszú várakozási idő miatt van, hogy elszáll az írás...persze a szolgáltató megbízhatatlanságától is lehet ! Egyet még próbálj meg, ha újra eltünne a szöveg : Klikkelj a tovább gombra, ez egy zöld nyíl a jobb felső részen, meg vissza, egyszer cak megjelenik...Ne kérdezd hogyan, mert annyit értek a géphez, mint bivaly a hátúszáshoz... :31:

Hozzászólás 2007 júl. 23, 19:51 
Üdvözlök Mindenkit !
2 bemutatkozó levelem elszállt-ha nem is roller szárnyakon,ezért rövid leszek.Ha az írásomat sikerül viszontlátnom, fecsegőre fogom.
Sziasztok !

Hozzászólás 2007 júl. 23, 19:18 
Gabesz, Most latom, hogy beirtad Csikszenttamas. Ugyes
Kacagnom kellett, Dorombolo es Neco az irasotokon...
Dorombolo, kosz a tippeket, azt mar megtanultam, h alaja ne tegyek semmit. Keszitettem egy fotot, ahol lathato mind a 3 szilvafadarab. Hat repulniuk kell az egymagasagban levo rudak kozott, ugyanis kb 70 cm re vannak, de
van "pihenohely" is koztuk, a fiokok kozti hely.
Keszitettem egy fotot igy minden lathato rajta. Szivesen veszem a javaslatokat...
Hogy erted azt, hogy harakirinek nez ki?
Ezennel kerezkedek is toletek, vasarnapig.
UdvozuljetekKép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 júl. 23, 18:26 
Már alig várom hogy Doromboló nyaralni menjen. Akkor majd én csapom a szelet egy hétig itt a csajoknak. Kellemes időtöltés lesz!
:88: :40:

Hozzászólás 2007 júl. 23, 16:49 
Gabesz ! Ezzel a természetesen szép csíki arccal beindítottad a srácoknál a költési vágyat !!! ... :86:
Gizmókám ! Ahogy elnézem a fotót nem költési tánc ez a képen hanem készülődés a harakirihez !...Az ülőrudak alá ne tegyél semmit mert tele fogják sz..ni !...Nem látom a másik ülőrudat. Egymagasságban legyen a kettő egy normális madárugrásnyira, 20 és 30 cm-er körül, így marad bőven helye az etetőknek anélkül, hogy beleszórakoznának felülről !?! A vastagság jónak látszik....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 júl. 20, 20:37 
Doromboló, elfelejtettem gratulálni a sikeres vizsgához, amit itt seperc alatt leműveltél :wink: Nem semmi! Talán csak a vizsgáztató tudja, hogy csillagos ötösre feleltél-e...

:55:

Hozzászólás 2007 júl. 20, 18:02 
gabesz,

kosz a valaszod. gondoltam, hogy jonnek hozzaszolasok, s orulok ennek.
Abban a feherban van a lagyeleseg. hmmm, nem kellene 2x viz. esetleg jobb lenne azert, mert nem piszkolodhat az itatoban annyira mint a furdetobe?
Hat egy ulorud fenn van, egy meg lenn. Hely a eleg van mozogni.
most kicsereltuk a szaggatott papirt, tobb homokot tettunk, hadd lassuk most.
Dorombolo irta, hogy tobb oka lehet a papirtepesnek. Hat ha mas udvarlora var, akkor hiaba teszi...
Most magukra vannak, mert megerkeztunk Besztercere.
Udv

Hozzászólás 2007 júl. 20, 17:37 
Na, itt tényleg nagy a cirkusz!

A lágyeleség hol van? A fehér etetőben az lenne? Külön nincs szükség itatóra és fürösztőre is, szerintem, hacsak habfürdőt nem használnak :D És lehet, hogy a homok alá csak sima újságot tennék, azt szórnám meg jól homokkal... Az őlőrudat is fennebb tenném :) Minnnyá jó sok hely lenne 8) Na, és hol a magos tál?

Aztán nekem nagyon úgy tűnik, hogy a csajszi éppen udvarlóra vár :wink: Lehet, hogy azért tépik fel a papirt is, mert fészket szeretnének rakni? Vagy ezt már írtad?

Pussz: Gabesz

Hozzászólás 2007 júl. 20, 6:58 
Én is ilyesmit szoktam mondani, ha ilyen szép képet látok.
A hétvégénk az töltve lesz: após, anyóslátogatás, a németjuhászomat is meglátogatom, aztán vak ismerősünket is fel szeretnénk keresni Besztercén.
Stoppal megyünk-jövünk.
Napsugaras hétvégét.
A lágyeleségre ilyen cirkuszt rendeznek:
Kép

Hozzászólás 2007 júl. 19, 19:37 
Az előbb elfelejtettem, hogy az erdei pintyeknek ma is rendeznek versenyeket, csak úgy mint a kutyaviadalokat, teljes inkognitóban !
Ezek a megszállottak ugyan olyan sötétben tartást csinálnak mint a rolleresek, de azért alapvetően más indítatásból. Ők azt mondják, hogy az erdő homályát imitálják a lezsákolással, meg túlságosan kiváncsi és az eléggé ideges természete miatt borítanak ritka szövésű zsákot a mindenfelé kiakasztott kalitokra....
Ezek az "őrültek" minden tájegységnek meghatározták a sajátos dallavilágát. A mindenki által ismert alapdallamot különféle hangbetétek teszik sajátossá, a területre, vagy a populációra jellemzővé !.....
Hihetetlen ügyességgel próbálják befogni a legkívántabb hangú madarat. Hetekig figyelik a madár szokásait fontosabb ülőágait a territóriumában. Lószőr hurkot helyeznek el a berepülő ágak egyikén, de ha csak egy levelet mozdítanak el néhány fokkal a helyéről, a pinty ezt rögtön észreveszi és soha többé nem fogja azt az ágat használni...!!
Érdekes dolog, de a pinty védettsége miatt nem követendő a dolog !!!!!!

Hozzászólás 2007 júl. 19, 19:02 
Kuzmosnak: eredi pinty tojó a csinos kis fészkében (a képet az osztályom ablakából készítettem :D) A hímnek tényleg nagyon jellegzetes és szép az éneke, az erdőben is könnyen megkülönböztethető a többi madár énekétől. Lekotázni azért nem tudnám, ahhoz magasabb képzés és "vájt fül" szükségeltetik :wink:

Kép
Shot with FinePix S7000 at 2007-07-19

Hozzászólás 2007 júl. 19, 16:30 
Hurááááá ! :01:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 júl. 19, 15:55 
Namár most előkerestem egy 2oo1 - ben íródott COM leírást és azokból válogattam össze Dorombolónak egy kutyvalékot és minő csoda kiválogatta a megfelelő válaszokat. Átmentél a vizsgán
TING-TING-TING...TONG-TONG-TONG...
Továbbra is :king: vagy.

Hozzászólás 2007 júl. 19, 15:14 
Ez is jó válasz lehet, de azthiszem egy özönvíz előtti kanári hangokat imitáló írást talált a Lajos valahol...?!

Az első pontnál a hallható hangok leírásának tárgymutatóját látjuk.
a 2. a roller kanári énekének egy ritkán hallható részlete a KACAGÓ hangjai olvashatók Leg étékesebb mindig az "U" fekvésben előadott hangok ! Tehát a HU_HU_HU......aztán valahogyan belekeverte a KONGVACSENGŐ hangzását a LU-LU-LU..., minél mélyebb fekvésben természetesen ! A Bu-BU-BU-...Pedig a tenyésztő öklendezése egy nehéz buli után...Ha BLU-BLU-BLU - t Írtál volna akkor azt mondtam volna, hogy ez szintén egy ritkán hallható CSOBOGÓ mellék hangzás...
A TJA-TJAP...meg egy nagyon rossz hibás BUGYBORÉKOLÓ utánzat, de inkább a Csapperok alaphangja a TJAPból a CSAP- ba, tehát csap-csap-csap....
Aztán megint egy kis kavarc : a RIRIRI...egy magas csengve gördülő, a RURURU egy szépen, de egyenesen maradt KONGVAGÖRDÜLŐ főhangzás.
Itt is az "O"-nál jobb az "U"..
A végére maradt három FÜTTY ütem a legjobb szintén "U" fekvésben a DU-DU-DU....A legszebb, ha a futamot ilyen három DU-DU-val zárja le, de baromi mélyen ám !!!
A legalsó tutulások meg egy beszédzavaros német tenyésztő bocsánatkérésének első nyökögő része : TU-TU-TUT-TUT-TUTMICHLEIT.. :22:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 júl. 19, 12:49 
Ugyan nem engem kérdeztél, de szerintem a legújabb magyar fiú-, vagy lányegyüttes debütáló lemezét elejétől a végéig :P
Hogy fiú, vagy lány, azt csak képről lehetne megállapítani.... Talán...

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 júl. 19, 12:45 
Hát csak két napot voltam távol és miket látok ?

Tegnap de. 11 től este 6 ig Karcagon a szeptemberi kiállitást terveztük (szerveztük) KUVIKKAL ti meg itthon megeszitek egymást.

Nem helyeslem a dolgot, nem jó felé kanyarodtunk, bár doromboló sokat kinlódik a tisztességes madarászat érdekében. Ezen belől még többet az énekesek hitelének visszaállitásában és még szükebb körben nézve a ROLLEROK hagyományainak felélesztésében. és sokszor/néha JOGGAL dühöng egyes dolgok miatt, :41: de ne legyen ez honlapunk jellemzője, ezért aztán a honlap és saját érdekünkben talán törledö a hozzászólás.

viszont van egy kérdésem dorombolóhoz:

Ugyan homályositana fel, hogy mit hallottam?

1:
BO, LI, LU,
BLUI, BLUA

2 :
HU-HU-HU....
HO-HO-HO...
HI-HI-HI...
LU-LU-LU...
BU-BU-BU..

3.
TJAP-TJAP-TJAP...

4:
RIRIRIRI...
RURURU...
RORORO...

5:
DU-DU-DU..,,
TU-TU-TU...
TUT-TUT-TUT...

Előre is köszönöm

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 júl. 19, 12:15 
Most olvastam Lengyel Tibi lexikonjában!

Erdei pinty:

"...Régen, a múlt század végén és a XX. szd. elején még komoly hagyományai voltak a pinty énekversenyeknek.
A hozzáértő szakemberek osztályozták a madarakat a strófáik, a "verésük" szerint. Az erdei pinty verése februárban kezdődik, amit januárban a beszéd, a "dichtolás" előz meg. Az erdei pinty verése júliusig tart.
A jó verésű hímeket felhasználták a fiatalok tanítására, és nagy értékként becsültek meg.
Ennek azért volt nagy jelentősége, mert az erdei pinty öröklött hangutánzó képessége bizonyítottan nagy, viszont tudni kell, hogy csak a sajátos faji énekéhez illeszkedő dallamokat tanulja el..."

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 261  Következő