Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 23, 20:44 
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS SZAPORULATBAN GAZDAG, SIKERES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!

Hozzászólás 2008 dec. 22, 11:32 
Ja és a három macskáról még nem is szóltam....

Hozzászólás 2008 dec. 22, 11:30 
Nyuzilla írta:
Sziasztok!
Zottan!
Ez a fekete csapat épp olyan, mint a Macskafogóban azok a rosszarcú denevérek! :22:

Kedves Scy!
A madarak miatt morcos férjeket igen könnyű kiengesztelni....
Csak arra vigyázz, hogy soha, mondom SOHA ne legyen alkalma összeszámolni, hány madár van otthon tulajdonképpen!!! :24:
Nálunk nyáron volt vagy 45 madár, ő kb 20-ra tippelte az állományt...Na, most ezt majd jól elolvassa, és mehetek túrótortát sütni. :51:

Nyuzilla, ez eddig rendben is lenne, de nálunk kettő, azaz 2 darab madár van+ a kicsik amik tojásból kelnek ki. Igen nehéz lenne megmagyaráznom, hogy rosszul lát és az tényleg csak két madár a kalitban (mármint ha még tennék bele) :lol: :roll: :oops: . Ráadásul szereti őket nézegetni, és például ma ő adott nekik lágyeleséget (mivel 5 előtt jövök el otthonról nem akarok az etetéssel csörögni-nekem a fagyasztóban van a nagymennyiségű lágykaja és onnan kapják kis adagokban meg ha benyúlok hozzájuk akkor rögtön csivitelni kezdenek mondván ha jön a táp, akkor reggel van és lehet dumálni....)

Szóval nálam ez körülményes.

Elnézi a halakat, mert csendesek. Én mielőtt férjhezmentem 10 évig akvaristáskodtam. Aztán ott van a két tengerimalac. Ők úgy kerültek hozzám , hogy ingyen voltak, mondván majd jól elpasszolom a kereskedésbe őket, és hozok értük madárkaját. Na mondanom sem kell hogy még mindig a nyakamon vannak. Nem kell a kereskedőnek! Sok van neki is :cry:

Hát nagyjából ennyi az akadály.. :lol: :lol:

Hozzászólás 2008 dec. 22, 10:27 
Sziasztok!
Zottan!
Ez a fekete csapat épp olyan, mint a Macskafogóban azok a rosszarcú denevérek! :22:

Kedves Scy!
A madarak miatt morcos férjeket igen könnyű kiengesztelni....
Csak arra vigyázz, hogy soha, mondom SOHA ne legyen alkalma összeszámolni, hány madár van otthon tulajdonképpen!!! :24:
Nálunk nyáron volt vagy 45 madár, ő kb 20-ra tippelte az állományt...Na, most ezt majd jól elolvassa, és mehetek túrótortát sütni. :51:

Hozzászólás 2008 dec. 22, 8:33 
Zottan írta:
Scy!
Természetesen csak vicc volt.
De ha egyszer kevésbé rohansz haza a családhoz, akkor viszek fel neked egy párat. :wink:

Zottan!

Szerintem tavaszra szavadon foglak, ugyanis akkor szeretnék építeni egy kültéri röpdét jópár madárka számára. Addig már a lakásba nem hoznék be többet, mert a férjem madarastul kirak az utcára....

Hozzászólás 2008 dec. 21, 23:13 
nem veszekszenek teljes az összhang az első napon volt egy kis csetepaté de az egyik hím már nem annyira vitéz úgyhogy helyreállt a rend

Hozzászólás 2008 dec. 21, 23:11 
Zottán amit linkeltél videót azt úgy nézném meg amikor még kicsik és a csőrük is fekete:D

Hozzászólás 2008 dec. 21, 23:10 
kockacukor írta:
Az lehetséges hogy az ivarérett párok (zebrák) 3 napja vannak összezárva és már közösen építenek fészket? mert jelenleg az odúba hordják be a füvet egymásnak halkan csacsognak és az odú ülőkéjéről gyakorlatilag csak kajálni járnak le..

Mostanság várhatok esetleg tojásokat? mert pintyet még nem költettem és nem nagyon ismerem az effajta viselkedésüket..
Köszönöm szépen

A leírtak alapján a legjobb úton haladsz! :D A párok nem veszekszenek egymással?

Hozzászólás 2008 dec. 21, 23:07 
Az lehetséges hogy az ivarérett párok (zebrák) 3 napja vannak összezárva és már közösen építenek fészket? mert jelenleg az odúba hordják be a füvet egymásnak halkan csacsognak és az odú ülőkéjéről gyakorlatilag csak kajálni járnak le..

Mostanság várhatok esetleg tojásokat? mert pintyet még nem költettem és nem nagyon ismerem az effajta viselkedésüket..
Köszönöm szépen

Hozzászólás 2008 dec. 21, 21:00 
eljön az idö, hogy teljesen fekete zebrák lesznek, még a farkuk is!

Hozzászólás 2008 dec. 21, 20:04 
DJackson írta:
ezek már nem is zebrapintyek hanem szénpintyek

Ahogy mondod! Charcoal (szén) mutáció...

Hozzászólás 2008 dec. 21, 19:58 
ezek már nem is zebrapintyek hanem szénpintyek

Hozzászólás 2008 dec. 21, 19:51 
Hűűű...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BupF-ZR0UeQ[/youtube] :shock: :o

Hozzászólás 2008 dec. 21, 15:11 
Scy!
Természetesen csak vicc volt.
De ha egyszer kevésbé rohansz haza a családhoz, akkor viszek fel neked egy párat. :wink:

Hozzászólás 2008 dec. 21, 15:02 
Sziasztok
Nos referálnék az elmaradt pintyőke ügyében. Mivel láttam hogy etetik a szülők, és iszonyat nagy volt a különbség fejlődésben a másik kettőtől, ezért kivettem szegényt, és alaposan megvizsgáltam.
A két nagyobbik már álldogál, igaz hogy billegve , de talpon marad. Sajnos a kis satnya fejlődési rendellenességgel születhetett, vagy valami szerencsétlenség folytán a lábaira állhattak a szülők sajnos nem tudom, mindenesetre azt láttam hogy a lábai össze vissza álltak, és ha akart se tudott volna rájuk állni. Az ujjai nem mozogtak, szóval valami szörnyen nézett ki. Kizártnak tartom a vitamin és kalcium hiányt, mert a másik kettő gyönyörűen fejlődik és semmi bajuk.
Így a humánusabb megoldás mellett döntöttem. Nem hagytam tovább szenvedni, hiszem ha megnő még az ágra sem tudott volna felülni, és tuti nincs az az élő ember akinek el tudtam volna adni, hogy én egy ilyet tenyésztésbe meg nem fogok az tuti.

Zottan remélem a fekete pofájúakra használt macskakaja meg csak vicc volt igaz??
Mióta láttam itt a fórumon ilyen madarakról képet, azóta szeretnék magamnak, csak nálunk Nógrádban nem igen akad ilyen. Pesten meg nincs időm eljárkálni kereskedésekbe (munka előtt hiába mennék mert zárva vannak, munka után meg már inkább rohanok haza a családhoz :? )

Szóval mindenkinek köszönöm az ötleteket, és a segítséget, de sajnos a madár menthetetlen volt :cry:

Scy

Hozzászólás 2008 dec. 21, 12:10 
Zoltán!
A képeket holnapi nap folyamán feltöltöm aztán majd ránézhettek... előreláthatóan annyit mondok hogy van teljesen hófehér semmi szín csak a csőre piroslik elöl nagyon cuki és egy jópár fekete pofijú de majd meglátjátok..:D

Remélem a technika nem fog ki rajtam és a képeket sikerül majd felpattintanom..:D

:twisted:

Hozzászólás 2008 dec. 21, 11:32 
kockacukor írta:
Szervusztok!
Kockacukor vagyok a 18. kerületben éldegélek budapesten eddig hullámosokkal foglalkoztam a minap robbantam rá a zebrapintyekre.. Kb 2 hétig építettem nekik a kis szobai voiler-t 2m X1.2m X 1.6 (szélesség mélység magasság)
Jelenleg 4 pár pintyőke lakik benne (2 napja) Szépen kajázgatnak szépen iszogatnak eléggé fröcskölősen pancsolgatnak (nem félek hogy meg fognak fázni mert nappaliban vannak + egy 100-as izzó is melegíti őket így általában 22-26 fok között van a klíma náluk)
A madarak ivar illetve tenyészérettek és garantáltan külömböző vérvonalból származnak.. Meg szeretném kérdezni hogyha szaporítani illetve tenyészteni szeretném őket mikre kell figyelnem miben külömbözik eme madarak szaporítása mint mondjuk a hullámosoknak... jelenleg beraktam nekik 6 db odut 4.3 cm es röpnyílással téglalap alapterületűek 15cm X 19 cm X 14cm(szélesség hosszúság magasság) a házilag készített lágyeleséget kapják (tőtt tojás reszelve, kevés tojáshéj-por, zsömimorzsa, saláta apróra vágva, reszelt répa) mageleségnek jelenleg az Mulitfit exoten magkeveréket kapják abból is a probiotikus kivivel és almával dúsítottat (ebben van A C D3 E vitamin) tápanyagértéke: nyersehérje 13% olajok 7% nyersrost 6%
Meg szeretném kérdezni hogy ezen kívül milyen kiegészítőt illetve még mi mást kellene nekik adni hogy a költésük úgymond sikeres legyen.?

Képeket hamarosan töltök fel csak jelenleg nincs digit gépem de majd megoldom a dolgokat

Kedves Kockacukor! :D
Így kell profin indulni!! A leírásod alapján szerintem semmi sem hiányzik, max a képek!! :twisted:

Hozzászólás 2008 dec. 21, 11:31 
kuvik írta:
Helló!

Látom "sziven találtalak", , de ezt a megjegyzést- melyet idézőjelbe tettem (!!!)- a Goran használta. Én soha nem mondanék hasonlót, hiszen nem mi-ti-ők tehetnek róla, hogy itt tartunk, azonban bízzunk abban, hogy lehet, és tudunk is előbbre lépni.
(A macskák meg addig is éhezzenek!!!)

Kuvik!
Poénosan használtam a kifejezést, tudom, hogy a Goran használta, Kónya Zsoltiék is mondták Szentesen, hogy a Goran nem p***zik, kerek perec kimondja a véleményét. Abszolút nem vettem magamra, nagyjából tisztában vagyok a madaraim értékével és hát megfelelő viszonyítási alap mellett valóban "Friskies"... :D De a lehetőségekhez képest én is igyekszem fejleszteni. :wink:

Hozzászólás 2008 dec. 21, 11:03 
Szervusztok!
Kockacukor vagyok a 18. kerületben éldegélek budapesten eddig hullámosokkal foglalkoztam a minap robbantam rá a zebrapintyekre.. Kb 2 hétig építettem nekik a kis szobai voiler-t 2m X1.2m X 1.6 (szélesség mélység magasság)
Jelenleg 4 pár pintyőke lakik benne (2 napja) Szépen kajázgatnak szépen iszogatnak eléggé fröcskölősen pancsolgatnak (nem félek hogy meg fognak fázni mert nappaliban vannak + egy 100-as izzó is melegíti őket így általában 22-26 fok között van a klíma náluk)
A madarak ivar illetve tenyészérettek és garantáltan külömböző vérvonalból származnak.. Meg szeretném kérdezni hogyha szaporítani illetve tenyészteni szeretném őket mikre kell figyelnem miben külömbözik eme madarak szaporítása mint mondjuk a hullámosoknak... jelenleg beraktam nekik 6 db odut 4.3 cm es röpnyílással téglalap alapterületűek 15cm X 19 cm X 14cm(szélesség hosszúság magasság) a házilag készített lágyeleséget kapják (tőtt tojás reszelve, kevés tojáshéj-por, zsömimorzsa, saláta apróra vágva, reszelt répa) mageleségnek jelenleg az Mulitfit exoten magkeveréket kapják abból is a probiotikus kivivel és almával dúsítottat (ebben van A C D3 E vitamin) tápanyagértéke: nyersehérje 13% olajok 7% nyersrost 6%
Meg szeretném kérdezni hogy ezen kívül milyen kiegészítőt illetve még mi mást kellene nekik adni hogy a költésük úgymond sikeres legyen.?

Képeket hamarosan töltök fel csak jelenleg nincs digit gépem de majd megoldom a dolgokat

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 21, 10:36 
Helló!

Látom "sziven találtalak", , de ezt a megjegyzést- melyet idézőjelbe tettem (!!!)- a Goran használta. Én soha nem mondanék hasonlót, hiszen nem mi-ti-ők tehetnek róla, hogy itt tartunk, azonban bízzunk abban, hogy lehet, és tudunk is előbbre lépni.
(A macskák meg addig is éhezzenek!!!)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 205  Következő