Adjon Isten !
Végig olvastam amit írtatok itt .
Trianonról csak annyit , hogy az ország kétharmadát nem elvették ott , hanem azt mi veszítettük el ( most veszítjük el a maradék egyharmadot )
Az tény , hogy amint liberalizálnák a hazai fajok tartását ,ezen fajoknak nemhogy a napjai de szerintem a percei is meg lennének számlálva !
De ennek ellenére mégiscsak támogatnám a hazai fajok SZIGORÚAN
ellenörzött körülmények közötti szaporítását .
Milyen feltételekkel ? Csak zártgyűrűs egyesületi törzslappal rendelkező madár legyen tartható .
Amely madár nem rendelkezik ezzel annak tartóját szigorúan meg kell büntetni ( a büntetési tételeket a mai viszonyokhoz igazítva ! )
Génhibás hazai fajt NE lehessen tartani ( szin-alak - és viselkedéshibás )
A vadászokról meg csak annyit , hogy vannak tisztességes , elhívatott
vadászok . Akik messzemenően az élővilág érdekeit nézik ,és azt igyekeznek a helyes mederben tartani ( nem könnyű feladat )
És vannak olyan " vadászok " akik a legszebb bikákat lövik csak ki , a selejtet meg a létszám megtartása miatt hagyják szaporodni .
Egyébként meg akinek van egy kis kertje az maga is igen sokat tehet a hazai fajokért .
Oduk kihelyezése itatóhely létesítése , téli etetés , fészkelésre alkalmas fák nevelése stb .
Nekem is van egy kis telek , van vagy tíz pár zöld gyík és két három erdei sikló rajta , meg persze madarak ( sajnos még nem fészkeltek )
Hát egyenlőre ennyit .
Szebb jövőt !