Szia Gabesz
Szép madárkák, a nevük is, az enyémnek nincs konkrét neve, ahányan vagyunk, annyifélének szólítjuk: Csuri, Marci, Papagáj, "Kajaaaa"

Én Csurinak hívom, semmi ötlet nincs benne, tudom, de a kedvenc neveim már foglaltak (exállatok és az autónk viseli, ismételni mégse lehet).
Amúgy nyugodt, érdeklődő, kedves madár (amit meg lehetett eddig ismerni belőle), szemetelni azt nagyon szeret, nem fél, ha közel megyünk hozzá, és bírja ha fütyülök neki, mert közelebb jön, és megmutatja hogy kell ezt csinálni:)))
Dorombi:
Köszi a jó tanácsot, ma már felemeltem Zénit, kapaszkodott belém és kikúvadt szemmel nézte a Csurit, de nem mozdult rá.Igazsághoz hozzá kell tenni, hogy félős macskám van, és szerintem ettől a picike tollastól is inkább tart, mert ha váratlanul megindul a kalitkában Zénó összerezzen, és elbújik, vagy zavartan mosakodni kezd.Panaszkodik nekünk, nyávog, és bámulja dermedten.
De nyugi, a távolság mindenen segít, kizárom a cicct míg alszunk, illetve míg nem vagyok itthon.Csak akkor mozizhat, ha én is a szobában vagyok.
Az ötlet tényleg jó, csak sajnos játszottam már más bűnért is "macskamamát" (ők harapják meg a tarkójuknál fogva a kicsiket, majd pofozzák fel) és sajnos mit sem ér, max annyit, hogy a nap további részében fel vagyok mentve a macskával való játszási és simogatási procedúra alól.
Úgyhogy madár bent, macska kint, így mindenki túlél mindent.Csak a szoba ajtómat sajnálom....
Gabe:
A 86-ra emlékeztem, hogy miből tevődött össze, arra nem.Viszont Neco oldalát szívesen hallgatja, utána énekel az ott hallható madárkának, gondoltam lejátszom neki, el ne farsuljon itt nekem