Krissz írta:
Üdv Gyula.
Ez nagyon jó hír még ha nem is nálam keltek.Örülök,hogy végre összejött.
Azt a receptet velünk is megoszthatnád hátha nekünk is jól jöhet majd.
Csak a gyűrű a kicsik lábán ne zavarja majd a szülőket,nehogy kidobják őket.Mert előfordult már ilyen.Én is akarom majd gyűrűzni a kicsiket egyszer,de ettől mindig tartani fogok.Én ha leválasztottam őket csak utána teszek rájuk jelölő gyűrűt.
Az enyémek tavaszig pihennek.
Grat...csak így tovább és várjuk a fejleményeket.
Szia Krissz!
A receptet november 23-án írtam le, de hogy ne kelljen keresgélni, ide másolom:
"Szia Krisztián!
Az ücsörgésnek vége. Görbe Gabi barátom tanácsára különválasztottam a 3 tojót a 3 hímtől. Elkülönítés alatt E-vitamin adagolás + lágyeleség + csíráztatott mag. Ez egy hete történt, még legalább egy hetet kell kivárni, aztán az első hím megy a tojókhoz háztűznézőbe. Ha összeáll egy pár, megy külön. Aztán megy a következő hím, a végén pedig a 3. hímnek már nem lesz választása, kapja ami marad.
A hímek kezdenek felpörögni, már arcoskodnak egymással. Remélem sikerül annyira felkavarni az állóvizet, hogy eredmény is legyen."
Szóval ezt csináltam végig, azzal a különbséggel, hogy csak egy párnak sikerült külön röpdét biztosítanom.
De ez az összeállt pár egy másik eredménytelen "pár" tojójából és egy harmadik - szintén eredménytelen - "pár" hímjéből állt össze, saját párválasztással! Érdemes volt tehát megmozgatni az állóvizet.
A gyűrűzéstől én is f...sok egy kicsit, remélem nem lesz baj.