Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jan. 16, 23:15 
TISZTELT GABESZ :!: Majd holnap még rakunk fel képeket mert még nem vagyok profi e fajta munkában :!: :oops: ez ami a képen van csak eggy tőredéke a madárlaknak :!: Minimum 30-40-fiatal trubaduron szoktam gyakorolni :lol: :lol: Majd máskor bővebben adok leirást :!: :!: ŰDV. TIBI

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 16, 22:03 
Úgy illene, hogy a Főkukori fogadjon, vagy legalább Neco Tarajos... Dehát ők most valahol másik dombon kapirgálnak kincs után :roll: ígyhát én köszöntelek helyettük is, kedves Csaba! Köszönjük, hogy megtiszteltél a képes bejelentkezéssel szerény udvarunkban ahol, Jesszus Pepita, már ííírtózatosan a kokasok javára billent a mérleg... Nem is tudom, merre csámborognak a jércikék... No jó, legalább Marcsika tartja a frontot, de ő is a dunántúliak bandájába tartozik... De mi van??? Azért ugye, mégsem lesz kétpártos a rolleros társaság??? Ugye nem? Ilyen lovag meg olyan lovag... Hm... Szóvel, Csaba kiskokast vagy már szakos tarajost tisztelhetünk benned? A kukorik biztosan ismernek téged, legalábbis, kitől a madaraid vannak. Mesélj kicsit! 8)

Tisztelt Tibor Tarajos, ugyan hogy van az, hogy a profilodban nem azt írja, zeneoskola karmestere? :lol: Mindig is tűnődtem, hogyan képes egy énekes kanári bíró egyszerre négy madár énekét hallgatva kiválogatni a legjobb hangokat... :shock: Azért nem egyszerű feladat :? . Igencsak vájt fülű kell legyen a bíró... Nincs igazam? Mutisd csak!!! :lol: :shock: :lol: Ja, hogy ezen a szobányi madárhadon gyakorolsz... Gonodolom, ők mind rollerok, ugye?

Ja, és egy kedves üzenet: "Puszi minden csőrre Rainatól!" :D
Kedves Raina, puszi neked is!

Hozzászólás 2009 jan. 16, 20:48 
Jó estét mindenkinek!Már régóta nézegetem az oldalt de mivel nem volt fenn arcképem nem szerettem volna úgy hozzászólni.Ha minden szerencsésen alakul az idei versenyen már én is részt szeretnék venni ,de ezt a madarak még nem tudják.Erő egészség a többi majd jön magától kellemes hétvégét mindenkinek Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 16, 19:36 
Kép[/img]

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 16, 15:17 
Cin-cin... :D

Egyelőre semmi újdonság, hacsak az nem, hogy megrendeltem 20 gyűrűt :wink: . Naggggyon remélem, lesz is kire feladnom, nem úgy mint tavaly... Gyöngyöt fűzhetek a maradék 19 monogrammos karikával :lol: . A pasijaim csendesülnek, bár még fújják a nótát, de egyre rövidebb strófákkal. A csajok meg készülődnek az eksönre... Remélem, sikerül összehangolnom őket 8) .

No, hát ennyi mára, cin...
Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 15, 22:44 
feketemarcsi írta:
Ezt most nem értem!

Most akkor a rollerek mennyi ideig tudnak versenyképesen énekelni.

Egyedtől, és a tartási körülményektől függően 1-1,5 hónapig. Ezután rövidülnek, keményednek a strófák arányosan azzal az állapottal ahogy a hormonok megmozdulnak. Különben a versenyző fiatal, és az öreg madarak éneke közti különbség nem jelentős (főleg egy laikusnak!) max. 10 %. (ami a versenyen viszont sok! gondold el a különbséget a 81 és a 90 pont között!)
Akinek nem tetszik az öreg madarak éneke, annak a verseny madarak hangja sem fog bejönni.

Az ideális versenykondíció azonban a korral is összefügg, éppen az ivarérettség, azaz a hormontermelés beindulása miatt. Nálam sztem a gond alapja az volt, hogy nem tudtam összehangolni a 11 és a 7 hónapos madarakat a versenyre. Az egész okát a tavalyi nagyon széthúzódó költési szezonban látom.

Nem baj! Meglátjuk jól okoskodom-é, oszt mire jutok idén az "alföldi lovagokkal" megerősített mezőnyben?! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 15, 21:26 
Mi a helyzet ezzel a topikkal?
Nincs itthon a macska és nem cincognak az egerek?

Hozzászólás 2009 jan. 15, 15:09 
cwg írta:
Neco! Lehet az, hogy az én madaram is a kissé elkésett felkészítésed áldozata lett? Napról napra jobban fújja. Eddig a ma reggeli koncert volt a csúcs. Vagy csak most kezd beilleszkedni a többi madár közé? Nem is látja őket.

Nem lehet, biztos! Itt most mögöttem piszok jól nyomja ez a néhány maradék. Bánom, hogy nem neveztem a VB.-re! Oda pont jó lett volna az időzítés. :cry:
Ez a fehér dög eszméletlen! A kollégái sem semmik, de ez.... :87:

Feri a tesóját vitted el, az nálad is jól fújja?

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 jan. 15, 14:42 
Sziasztok!

Na végre be tudok kapcsolódni! Otthon összeomlott a hálózatunk, alig tudtam a netre jönni, mérgelődtem meg minden. Remélem hamarosan rendbe tudom hozatni. Közben itt meg úgy pörög a fórum, hogy alig győzöm követni. Így muszály a munkahelyről írnom, na mindegy.

Örülök az elszánt terveknek és kívánom, hogy mindenkinek jó tenyészéve legyen a 2009-es. Az ördög úgyis a részletekben búlyik el.
A magam részéről 12-14 tojóval indulok, most készítem fel az állományomat a költésre. Az első keléseket február végére, március elejére tervezem.

Ami a földrajzi elhelyezkedést illeti én csaknem az ország (jelenlegi)közepén lakom és bármilyen alkalomra szivesen elmegyek, ha az időm engedi.

Már többször leírtam, mennyire fontos, hogy a bázis nőjön. Úgy látom, hogy nő is.
A rollerezésnek viszont fontos eleme a verseny, a nélkül én nem is nagyon látom az értelmét, függetlenül attól, hogy milyen helyezést érek el!

üdv

Hozzászólás 2009 jan. 15, 14:36 
Sokunknál / színesek.../ most indul a tenyésztés és lehet, hogy valaki "bajban" van kalitka ügyileg. Nekik próbálok segíteni! Egyes, páros tenyészkalitkák, fiatalok leválasztására alkalmas nagyobb méretű kalitkák, falra szerelhető kisebb röpdék megrendelhetőek!
Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 jan. 15, 13:51 
Szia TIBI

.............. És hol vannak a papagájtenyésztők a KIÁLITÁSROL? ............

Hát ezt a kérdést talán nem nekem kellene feltenni !!! A mi klubunk minden hazai kiállitáson ( Szabadkától- Nisig )( ej ha ki is mehetnénk a határon :D ) rész vesz 50-60 madárral (többnyire papagájok ) hol vannak a többiek ( kb 35-40 klub van szerbiában ) igy a mi madaraink alkotják a kiállitot madarak kb 20 százalékát. De gondolom a Márkó és az én munkánkról neked nem kell semmit mondanom !
Na de ezzel inkább ne untassunk itt senkit külömben is ez az eggyik legvidámabb topik főleg ha jelen vannak a csa....ok . bocs hölgyek :D
ödv ROBY

Hozzászólás 2009 jan. 15, 12:55 
Neco! Lehet az, hogy az én madaram is a kissé elkésett felkészítésed áldozata lett? Napról napra jobban fújja. Eddig a ma reggeli koncert volt a csúcs. Vagy csak most kezd beilleszkedni a többi madár közé? Nem is látja őket.

Hozzászólás 2009 jan. 15, 12:41 
HELLO ROBI....Igazad van én őrűlnék ha NÁLUNK is beindulna CSAK ÉN MÁR BELEFÁRADTAM az egésszbe ........van 10-12 roller tenyésztő SZERBIÁBA-elég jó tenyésztők, de versenyre nem lehet őket verbuválni.....Évek óta járom a városokat -BEOGRÁD,NIS, UJVIDÉK,PANCSOVA,POYSAREVAC,STB, ...Nevetséges de kőnyőrgők és lealászkodok mint BIRÓ hogy vegyenek részt a Ku..a versenyen .....EGGY KICSIT LEALÁZÓ NEM? NÁLUNK EZ VAN EZ A RÁKBETEGSÉG ŰTŐTTE FEL A FEJÉT.............. És hol vannak a papagájtenyésztők a KIÁLITÁSROL? ............ ŰDV TIBI

Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2009 jan. 15, 11:58 
szia TIBI

Én nagyon örülnék ha ithon ( szerbia ) is beleadnánk apait anyait és lennétek legaláb 2-3 -an :D már akkor is többen lennétek mint most :D
Üdv TOMEK ROBY

Hozzászólás 2009 jan. 15, 11:55 
LAJOS KOLLÉGA Értesits mindenkit aki jőnni akar A NAGGYŰLLÉSRE hogy hozzák magukkak a madaraik tőrzslapját evdenció miatt+PAPIR-CERUZA......SZERETETTEL VÁROK MINDENKIT ....ŰDV TIBI

Hozzászólás 2009 jan. 15, 11:42 
SZIA NECÓ,....Néztem a Német értékelőt és belefájdult a szivem,ezért kellene ősszedni magatokat hogy legalább 10-15 komoly tenyésztő dolgozzon KOMOLYAN,,,,,Látok fantáziát az egésszben,,,,,Bele kell adni anyait-apait..........AMI ENGEM ILETT AMIT TUDOK ÉS BIROK SEGITEK,,,,,,,ŰDV. A ROLLEROS BRIGÁDNAK...SZERETETTEL.....TIBI

Hozzászólás 2009 jan. 15, 11:20 
eszterolajos írta:
neco írta:
A "Deutscher Meister Siegerlisten", ha valakit érdekel:

http://www.dkb-online.de/DM2009/SiegerGesang.pdf

Itt jól megszorították a győztest !

Más információ nincs ?

Pl : hány roller tenyésztő van, voltak -e selejtező versenyek stb...

Beszélgettünk erről a Bélával egy éve... nem emléxem pontosan, de a'sszem ponthatárhoz kötött az indulás joga, tehát területi versenyen kell kvalifikciót szerezni. Általában 100 felett van a nevezett kollekciók száma, az első 25 helyet díjazzák. Ezen 100 madár között nüansznyi a különbség, legtöbbször a pillanatnyi forma dönt. Azért az észrevehető, hogy a 25 spicctenyésztő közt 10-12 évek óta szerepel a "siegerlist"-en. Valamit ezek tudnak... :wink:

A komolyan tenyésztők száma 1.000 felett van, de a különböző roller klubbok regisztrált taglétszáma (+kedvelők, egy-két madarat tartók) 10.000 körüli.
Ha rosszul emléxem, és az adatok nem valósak majd helyesbít a "főkokas" ha hazajön. :wink:

De most látom itt a Tibi is! Javíts Tiborom, ha valami nem stimmel! :17:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 jan. 15, 10:51 
neco írta:
Szeva' Lacidoki! Febr. 20.-tól b@szogasd a kuckós embert háromnaponta. 4-5 alkalom után állítólag megunja, és küldi a karikát. :wink:

Szia Vili! Nem kell ilyenkor csámborogni! Rollert kell hallgatni otthon a jó meleg szobában... :lol:

Most olvasom a gyűrűzős topicban, hogy Kuzmi is szív az idrés gyártóval. Röhej, hogy nincs senki aki meg tudja magának szervezni ezt a melót, amit ráadásul meg is fizetnek neki! :evil:

Szia,Neco!!!

Az idre valójában ott rendelte meg a gyűrűket ahol én,vagyis a vecsésieknél a Distrimpex kft és ott is a Dravesky Zoltán a felelős a gyűrűkért a tavaly 3 hét alatt megvoltak de az idén nem tudom mit csinált de,hogy elkúrta az biztos és megint megszívják a madarászok.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 15, 6:59 
neco írta:

Itt jól megszorították a győztest !

Más információ nincs ?

Pl : hány roller tenyésztő van, voltak -e selejtező versenyek stb...

Hozzászólás 2009 jan. 15, 4:54 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 261  Következő