Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 18, 20:41 
Köszönöm Gyuri !

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2009 jan. 18, 20:37 
Szia Lajos!

A füttykalit mérete lábakkal:
hosszuság: 21 cm
magasság: 20 cm
szélesség: 15 cm

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 18, 19:48 
Figyeltem ma a madaraimat, néhány tojó kezd beindulni. A hímek énekére egy-kettő már görbíti magát. Találtam egy tojást is az egyik kalitka aljában. Hát ez elég korai! Tavaly február 4-én raktam össze az első párt, az még két és fél hét... Ráadásul idén (jövőre) még a verseny is később lesz. A gyűrűim sincsenek még meg, és nem is tudom, mikor lesz...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 18, 15:39 
Igérem legközelebb pótolom !....(mármint a fotókat)
Végre maradt annyi időm, hogy kirakjam a madarakat .... Gyerekek !
Ha létezik andalító muzsika, ez az !...Ezeket a Gheling madarakkal együtt ki sem lehetne rakni mert egyszerűen nem hallanánk semmit !...Azaz hogy hangerőt kevésbé de azt a suttogó mély kiséjji zenét !?.... :shock: ...
Ez az igazi gyógyszer kategória !....Elhoztam 4 hímet amiből egyik egy kicsit hétköznapibb de azt meg azért mert az apja a Sydow tenyészetének legrangosabb darabja a maga 25(!)-ös holl-jával !...Miközben a rigókat hallgattuk addig persze a KÖNYVET bújtuk :lol: ... Már mint a törzskönyvet...mert ez a helyes neve annak a vaskos nagy könyvnek amiben a tenyészetben szereplő összes egyed tevékenység szerepel !...Amit mi néhányan (bocsánat a kifejezésért) komolyabb tenyésztők a kiadó madár mellé adunk az a SZÁRMAZÁSI LAP. Ami tulajdonképpen egy törzskönyvi kivonat !....Ez ugyan így van minden komolyan tenyésztett élőlénnyel, a kutyával és az emberrel is. Mondjuk hogy a kutyának van törzskönyve...pedig a kutyának is "csak" származási lapja van, ill. van törzskönyv is a MEOE központjában....
Már többször akartam ezt az egyik alapfogalmat tisztázni csak valahogy mindig elmaradt....Tudom azt is hogy a fentiekkel sokan tisztában vannak ezért azoktól elnézést kérek....

Hozzászólás 2009 jan. 18, 10:34 
Sziasztok mindenkinek a tyúkudvarban !
Hát én már jártam sok helyen, de a kamerát, ami fényképező gép is csak a Ghelingnél vettem elő !...Nem azért mert ő volt és marad is a legnagyobb, hanem mert ott volt egyetlen alkalommal ahol a nejemnél volt a gépes táska !...A többi esetben pedig egyszerűen elfelejtem elővenni annyira eufólikus hangulatba kerülök, ahogy sikerül odatalálnom és megállok a házuk előtt !...Onnan már csak a madarak járnak az eszemben és se kép se hang !... Az asszonynak meg egyáltalán nem fontos hogy mi is történik az "idiótáknál" !....Mert mikor megláttuk egymást ezzel a főmogullal is, már onnan beborult minden emberi ésszel mérhető megnyilvánulás...Szóval nincs se fotó, se film !...Az a legfurcsább hogy nem is az úton hazafelé jutott eszemben a hiánya hanem csak itthon !.... :oops: :shock: ...Sajnálom !?... :?

Hozzászólás 2009 jan. 18, 10:26 
SZIASZTOK ROLLERBARÁTOK :!: Nekem az idén sajnos nem futotta a pénztárcám hogy vásároljak külfőldi madarakat :!: Ezért muszály lessz az én vérvonalombol kitenyészteni az ATOMBONBÁKAT ugye SAMPION KOLLÉGA(gonoltam a Bélára) Lajos nem vállaszoltá az űzenetemre :!: MI volt veled tán már meditálsz a tenyésztésre :?:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 18, 9:46 
eszterolajos írta:

Köszönöm az adatokat.

Csak egy kérdés :

a fényes felületen kívűl kipróbáltátok e már a meghallgatásnál, hogy a matt, vagy hangelnyelő anyag milyen hangzásbeli változást ad a versenyzőknek,

Javítja - e, vagy rontja az ének hangokat ?

Szia Lajos! Matt fekete bútorlapból lett eddig készítve mind. A fényes tükröződik, és a madarak azt figyelgetik éneklés helyett.
Tehát nem akusztikai okai vannak az anyag megválasztásának. (szerintem inkább a terem mérete, akusztikája befolyásolja a hangzást, mint a paraván anyaga)
Ha valaki nem egy ilyen böszme nehéz dögöt szeretne otthonra, az vágasson bútorlapból egy sima 50x80 cm méretűt, vagy fessen be egy kb. ekkora farost, vagy bármilyen lapot mattfeketére támassza neki valaminek, és az előtt gyakoroljanak majd a rigói.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 jan. 18, 9:31 
Szia Béla !

Örülök neki, hogy épségben hazataláltatok.

A videó arra való, hogy használjuk....

Hallottál -e már olyat, hogy valaki a Rolereket inszeminálással tenyészti, vagy létezik-e spermabank e fajtánál?

Hozzászólás 2009 jan. 18, 9:29 
Szia neco !

neco írta:
Szia Lajos! Múltkorjában kérted a paraván méretét. Lehet, hogy azóta megszerezted, de hátha mást is érdekel.

1xalaplap: 35x75
1xhátlap : 33x90
2xoldallapok:30x90 cm.

Emigyen van összerakva:

Kép

Köszönöm az adatokat.

Csak egy kérdés :

a fényes, vagy matt felületen kívűl kipróbáltátok e már a meghallgatásnál, hogy a matt és nem síma felületű, vagy hangelnyelő anyag milyen hangzásbeli változást ad a versenyzőknek,

Javítja - e, vagy rontja az ének hangokat ?

Pótkérdés !

A szabvány füttykalit kiugrásokkal mért / lábak /befoglaló méretét is add már meg légy szíves, mert az asztalos azt nem vette le és a csuklóajtó sinjének méretezéséhez szükséges lenne.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2009 jan. 18, 9:49-kor.

Hozzászólás 2009 jan. 18, 9:23 
Szia Tibi !

Kép

Látom falióra, vagy nagyméretű karóra, netán egy páratartalom mérő fityeg a kalitok köpéppontjában. Netán feljegyzed a mért értékeket is ?
Ha igen, milyen adatokat rögzítessz, vagy figyelsz meg?

Hozzászólás 2009 jan. 18, 9:19 
Szervusz Csaba !

Üdvözöllek a topik lakójaként... érezd jól magad közöttünk Pécs é Szeged nincs nagy távolssgra így találkozhatunk személyesen is. Szoktak a Szentesi börzére Pécsről is jönni esetleg össze lehetne hangolni az utazásokat. Szentesen a börze alatt tartunk klubfoglalkozást. Igaz, hogy az egzotás, de a Február elsejei Rolleres találkozóra is szívesen látunk.

Hozzászólás 2009 jan. 18, 9:07 
Sziasztok !
Na én is megtaláltam a klaviaturát !

Gabesz írta :

Idézet:
De mi van??? Azért ugye, mégsem lesz kétpártos a rolleros társaság??? Ugye nem? Ilyen lovag meg olyan lovag... Hm...

Ne aggódj Gabesz ez csak a területi összetartozás és a trónkövetelők elnevezése, hát mégsem settenkedhet csak úgy szétszórtan "Magyar Király" elé a "Talpasok" gyülekezete.
Koronát levenni :37: jövőre is csak nagyon felkészűlt csapat egy tagjának lesz módjában.

Hozzászólás 2009 jan. 18, 5:45 
Szeva' Béla, Isten hozott! Néhány fotót azért csak csináltál, vagy azt sem!? :(

Tiborom, nem semmi a madárházad! Gratulálok! Hány tojót ültetsz le ebben a madármetropoliszban tavaszonkint'?

Hozzászólás 2009 jan. 18, 1:42 
ISTEN HOZOTT BÉLA :!: Keztél ám már hiányozni MINDENKINEK :!: :!: :!: Idehaza zajlik ám az élet, a csapat az szaporodik, majd meglátod december végén :lol: :lol: :lol: ÜDV. ÉS JÓ HOGY SZERENCSÉSSEN MEGJÁRTAD :!: :!: TIBI

Hozzászólás 2009 jan. 18, 0:16 
Sziasztooooook !
Megérkeztem !....Nem semmi volt Nyugateurópa !....Bizony össze kellett szednem mindent amit valaha a versenypályákon tanultam .....
2600 km-tettünk meg az oldaltáskámmal 3 nap alatt ! ... Megismerkedtem Bernd Sydow-al aki a mostani Deutsche Meisteren a győztes kollekció bírója volt !...Tavaly padig 6. lett itt de pontazonossággal a 4.-el.... Végtelenül kedves ember...Régóta tenyészt rollereket, igazi nagymogul de a spiccre azóta került mióta a Rőder madarakat és a Gheling madarakat behozta a tenyészetébe. Annyira megilletődtem a látványon ami ott várt, hogy elfelejtettem a videókamerámat behozni a kocsiból....Csak most ért el az agyamig, hogy ezt a néhány sort írtam, hogy mekkora barom voltam !... :? ... Na mindegy....hoztam élő bizonyítékot az ottani kiválló munkából !....Sikerült 4 hímet és 8 tojót hoznom a "laboratóriumomba" ahol a Szlovák Bajnokok és a Deutsche Maisterek tenyészteiből fogom kikeverni az idei atombombát ! :lol: .... A jövő héten már lehet jönni a madarakért....Csabi, André, Necó, Marcsiék és a Moncsi !... :wink:

Hozzászólás 2009 jan. 17, 22:10 
TISZTELT CSABA :!: Őrülők hogy még eggy rollerossal tőbben vagyunk :lol: :lol: :lol: ISTEN HOZOTT A CSAPATBA :!: ÜDV. VARGA TIBOR PALICSROL-SZERBIA

Hozzászólás 2009 jan. 17, 17:40 
Köszönöm a fogadtatástást jól esett . Magamról csak annyit nős vagyok van egy fiam 14 éves.Hosszú évek óta szeretnék roller kanárikkal foglalkozni voltak erőfeszítéseim ez irányba, de mivel fél órára lakom Pécstől kézenfekvő volt hogy a régi elavult a autónyira zsugorodott társaság kegyét kerestem ..Rossz döntés volt ébren aludtam .Mára a körülményeim idealizálódtak így nekilátok a holtig tartó tanulás és tapasztalás útjának.Nagyon sok madárfaj megfordult nálam de nem volt az igazi mert olyan szenvedélyesen mindent akartam ,hogy rabszolgává váltam a mennyiségtől,Most már csak roller! Nekem meggyőződésem hogy a takarmány nagyon nem mindegy mivel a munkám egy része galamb takarmányok keverése ,tisztítása ,kiszerelése .Mérhető a versenyeken a genetikai és tartási háttéren túl a takarmány minősége is . Ez lehet nem sokat de az ének művészeknél is pár pontocskát kell , hogy eredményezzen. Minden jót Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 17, 16:21 
TISZTELT ROLLERT TENYÉSZTŐ KOLLÉGÁK :!: Ime pár képpel bemutatnám nektek a madár álományom és a madarászó KUCKÓMAT :lol: :lol: :lol: Két helységből áll-az eggyikbe nevelek a másikba csak a himek vannak eggy nagy rőpdével+az iskola :!: Kint van kűlőn hely 3 nagy rőpdével ezt csak májustol-oktoberig használom :!: ŰDV. TIBI
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 17, 12:49 
Szia Lajos! Múltkorjában kérted a paraván méretét. Lehet, hogy azóta megszerezted, de hátha mást is érdekel.

1xalaplap: 35x75
1xhátlap : 33x90
2xoldallapok:30x90 cm.

Emigyen van összerakva:

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 17, 3:08 
Köszöntelek a topicon Csaba! Írj egy pár sort, mióta madarászol, mekkora és milyen madarakból álló állománnyal rendelkezel?

Gabeszom drága! A dagi tojókat zavard meg naponta a konyhádba, és fogd őket fénymag kúrára. Tavaly sem funkcionáltak a dagik nálad, félek tőle idén sem fognak?! :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 261  Következő