Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 25, 11:34 
Igen ! Ez egy jó észrevétel bár én is írtam már erről még a XVII. században, hogy a Németek nem tartják komoly versenynek a VB-t a rollerek esetében...Meggyőződésük ha nem ők adhatják a bírók mindegyikét akkor már irreális erdmények születhetnek !....Az Olaszokat pl. korruptaknak találják a Franciákat, túlságosan lazáknak, a Holland, Belga szakikat meg egészen más szempontok alapján bírálókat mint az anyaország mestrei !....Meg kell hogy mondjam, van is benne valami !...
Az észak-Nyugat európaiak minden szart belepontoznak a bírálatba, az Olaszok meg soha nem rugtak még lasztiba a VB-k történetében, érdekes módon most hogy náluk volt a verseny, kettő is felkerült a dobogóra !?.. :wink: ... Azért vannak Németek akik neveznek de csak akkor ha a verseny Németországban van és a bírókat a rendező jogán ők állíthatják össze !...A Németeknél nincs részlehajlás !!! Ez náluk ismeretlen fogalom !...Az Osztrák már más világ ! Abba már sokminden belefér...Ott a nemzei sovinizmus vagy nacionalizmus már keményen megtalálható. Persze a Németeknél is csak ők nem védik egymást és segítik az erdmények elérésében, hanem egyszerűen el sem mennek !...
Egyszer kérdeztem a Gehling mestert, hogy miért nem megy el a VB-k ra...Aztmondta azért mert ő nem hajlandó lejáratni magát akkor ha már lebírál egy csomó csiricsáré madarat előtte mondjuk a Francia bíró, csak úgy szórva a 90-pontokat és jönnének az ő madarai akkor már megszeppenve érzi a hollok - knorrok közti különbséget de már késő !...
Neki sértő lenne ha egy Olasszal vagy Franciával kellene együtt állni a dobogón !....Lehet hogy ez kicsit nagyképűnek tűnik de valahol érthető !..
Azt nem értem, ha a világon a Németek a Harzer Roller kanári fajtagazdái akkor miért van az hogy a világ különböző pontjain vastagon sz..nak rájuk hogy mi is lenne a standard !....Lehet a Németekkel vitatkozni sok mindenről, erre megvannak a lehtőségek de hogy fittyet hányni arra amit ők leírnak a hangváltozatokkal kapcsolatban az pofátlanság ! Az a szentírás,abban nem létezik mese !...Ha van olyan kanári bárhol a világon amelyik nem azokat és nem úgy énekli akkor az valózínű nem roller !...
Jól néznénk ki ha pl. egyszer csak az Amerikaiak mondanák meg, hogy hogyan kell kinézni a magyar vizslának !?....
Szóval ez a nagy harzi helyzet !...Fogadok, hogy az az Osztrák is az Olasz határnál lakik !?... :shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 25, 10:50 
neco írta:
...elképzelek egy párbeszédet valamikor....a távoli jövőben.....egy messzi-messzi galaxisban.....ami Dorombolómogul és Erdélyország többszörös bajnoka, Gabeszmogul közt zajlik video dolbi szörránd ultra digitális háromdimenziós száztizenharmadik generációs szkájpon és vebkamerán:
G.m.: "Hallod azt a duplafaktoros-vörös-fekete-pasztell-mozaik-szürkeszárnyút ott a kettesben?! No azt a hímet fogom párbatenni egy vörös-achát-opál-mozaik tojóval, ami szatiné hordozó."
D.m.:" Nem, nem....szerintem egy normál-vörös-fekete-achát-mozaik-intenzív hímet rakj hozzá rengeteg melaninnal, és minimum 24-es hollal, 23-as knorral."
Őőőőrület lesz... :lol: :D :lol: :D

:57: :75: :89: :alien: :93: :72:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 25, 9:42 
:22:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 25, 6:27 
andré írta:

Neco!
Hoztam etetőket 39ft-ra jön ki darabja majd hivj és megbeszéljük a részleteket.

Oké, hívni foglak. A hollandus haverodnak tetszettek a jégrigók? Vagy azokat nem Taljánhonban adtad oda néki, az külön kirándulás lesz?

andré írta:
Sziasztok!
Most értem haza Olaszból.
Ezek a roller eredmények:
Garzon Hernandez spanyol 90p
Mariella Michele olasz 90p
Armiraglio Aurelio olasz 89p

Oberhauser Karl osztrák 358p
Mariella Michele olasz 358p
Mariella Michele olasz 353p

Kb 45 kollekció indult(majd holnap megnézem pontosan)

A te zöld trubadúrod is kapott volna minimum 89 pontot, bármilyen mezőnyben.
Érdekes, a németek nagyívben tojnak a VB-re... :roll: ...elvannak az ő kis Deutscher Meisterükkel. Lehet, néhány év múlva nyaralás közben a koszta bráváról elruccanok majd roller nézőbe-vásárlóba egy torreádorhoz?! :shock:

andré írta:
plusz külön értékelték a szines rollereket lipokrom és melaninban.Mit mondjak érdekes volt.Én nem találtam olyan rossznak a hangjukat.

Az biztos, hogy ez az osztály fejlődik a leggyorsabban, és egyre közelebb kerülnek a klasszikus rollerhez. Ezekből nem hoztál valami különleges színben?

.....elképzelek egy párbeszédet valamikor....a távoli jövőben.....egy messzi-messzi galaxisban.....ami Dorombolómogul és Erdélyország többszörös bajnoka, Gabeszmogul közt zajlik video dolbi szörránd ultra digitális háromdimenziós száztizenharmadik generációs szkájpon és vebkamerán:
G.m.: "Hallod azt a duplafaktoros-vörös-fekete-pasztell-mozaik-szürkeszárnyút ott a kettesben?! No azt a hímet fogom párbatenni egy vörös-achát-opál-mozaik tojóval, ami szatiné hordozó."
D.m.:" Nem, nem....szerintem egy normál-vörös-fekete-achát-mozaik-intenzív hímet rakj hozzá rengeteg melaninnal, és minimum 24-es hollal, 23-as knorral."
Őőőőrület lesz... :lol: :D :lol: :D :lol: :D

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 jan. 25, 6:45-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 25, 2:23 
Sziasztok!
Most értem haza Olaszból.
Ezek a roller eredmények:
Garzon Hernandez spanyol 90p
Mariella Michele olasz 90p
Armiraglio Aurelio olasz 89p

Oberhauser Karl osztrák 358p
Mariella Michele olasz 358p
Mariella Michele olasz 353p

Kb 45 kollekció indult(majd holnap megnézem pontosan) plusz külön értékelték a szines rollereket lipokrom és melaninban.Mit mondjak érdekes volt.Én nem találtam olyan rossznak a hangjukat.

Neco!
Hoztam etetőket 39ft-ra jön ki darabja majd hivj és megbeszéljük a részleteket.

Hozzászólás 2009 jan. 24, 17:40 
neco írta:
Nem avulnak azok, csak belefáradtak a hőbörgésbe. :wink: :lol:

:24: :77:

Hozzászólás 2009 jan. 24, 16:35 
Gabesz írta:

És hogy a neveknél maradjunk,- közben kérdezem, Mona, ezt te olvasod??? Avulnak a pasik! Már nincsen hiszti a nevek miatt!

Nem avulnak azok, csak belefáradtak a hőbörgésbe. :wink: :lol:
Ne haragudj Gabesz, hogy szkájpon bosszantottalak, de ki szerettem volna próbálni hogy működik-é, és csak Te voltál bejelentkezve....de nem működik!!! :twisted: :cry:

Még egy gondolat a két tojóddal kapcsolatban: nem csak q..a jó származásúak, hanem piszok jól nevelő anyától vannak! Ha idén ezek közül egyikkel sem sikerül normális szaporulatot elérned, akkor költözz a szomszéd faluba, mert roller elleni átokkal van sújtva Csíkszenttamás! :wink:

Tibi! Néked is üzenem innen, hogy ígéretem ellenére nem elfelejtettelek megkeresni azon a rohadt szkájpon, hanem valami gebasz van vele nálam.
Bocs!

Hozzászólás 2009 jan. 24, 16:17 
...
És hogy a neveknél maradjunk,- közben kérdezem, Mona, ezt te olvasod??? Avulnak a pasik! Már nincsen hiszti a nevek miatt! 8) :lol: - a Gerti azért gerti, mert G betűset akartam, hogy tudjam, Gábor féle madár :wink: , a Gizust egyből kitaláltam és a Gábrist is. Gyerekkoromban nevezett engem így a szomszéd madarászbácsi, mert rosszcsont voltam, mint a fiúk. És mert másik G betűs a Gertrúd jutott eszembe, hát ezért lett Gerti. De igazad van, a Gréti sokkal szebben hangzik.

Úgyhogy ezennel át is keresztelem: mától Gréti a neve. :D Mit iszunk? :shock: :lol:

Hozzászólás 2009 jan. 24, 16:00 
Te Kotkoda !...Nem lehet hogy az a Gerti Gréti ???...Me má másoccor írod így !?...A Gerti is szép csak nincs semmi értelme !... :?

Hozzászólás 2009 jan. 24, 15:56 
Már lehet ám a Tibivel is skypolni még szóban is meeer má van a horgász Damil fiának géptye !...Még beszényi is lehet !...Ja ! Damír !...Szép név ! Igazi férfias....De magyar név nem jutott eszedbe te Bírók gyöngye !...Mondjuk BÉLA !.... :shock: nyauristenit !.... :roll:

Hozzászólás 2009 jan. 24, 15:56 
Halihali!

Hú, de lementünk komolyba kérem! Porzik itt minden!!! 8)

Nos, én sem leszek kivétel. Megkezdődött a tenyészsezon. Egy csajszi, Icám kivételével, aki éppen vedlik, a többi összes nagyon úgy tettek, mintha a rácsok közé is tollat akarnának beépíteni, gondoltam, még szövőmadarat nevelek belőlük...

A román lányokból kiindulva, hogy féltestvérek a papával és én nem ismerem még annyira a spéci rájuk jellemző jó tulajdonságokat, mit tutibiztos rögzítenének és félve a rossz visszaütéstől, hát Gábrissal terveztem őket párba állítani.

Egyelőre Ilus a párja, aki német származású, apja 90 pontos hím, szóval Neco, jó családból való, a menyed :wink: . Majd ha Icám is elkészült a drága, megkapja ő is Gábrist, aki igencsak aktív az udvarlásban!

A 86 pontos Illésem jó csajt kapott! Gerti apja és nagyapja is 90 pontos hím, úgyhogy reménykedem, hogy ügyes fiakkal ajándékoznak meg. Illés kedvesem olyan hosszú áriával szédíti a babáját, hogy az szó nélkül megadja magát :D . Ők már rendezgetik a fészket. Fúrás még nem volt.

És a kis szűz pasim, Roland, egy megtermett asszonysággal, a Gizussal van párba. Mindkettőnek a nagyszülei között van 90 pontos hím. Hátha ...

Nos, ez a felállítás. Szorítsatok, nagyon nem szeretném a tavalyi sikertelenséget újból átélni. :oops: :) .

Puszi nektek: Gabesz

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 24, 6:16 
iker írta:
Sziasztok!

Kedves Lajos Bátyám! Hol lesz szegeden a roller fejtágító? Szívesen elmennék, most úgy néz ki, hogy ráérek!

Szervusz Feri és mindenki más aki a Rollerkanárit kedveli!

Az első szegedi Rolleres klub összejövetel helyszíne :

Szeged Szántó Kovács János u. 28. a Petőfi- telepi Művelődési Ház tükör terme.

Ugyanabban az épületben ahol a verseny volt és ott ahol az előadásokat tartottuk.

Február elsején de. 9 órától a rendelkezésünkre áll a tükörterem.

A témakőr, melyet átbeszélünk :

- a párzási, kotlási, nevelési időszakra való felkészítés tennivalói ,

(hőmérséklet, napfény, páratartalom, magkeverék összetétele, lágy és zöldeleség, gyümölcsfélék, vitaminok köztük a párzási időszak előtti "E" vitamin adagolása)

- párzási hajlam jelei a tojónál, hímnél,

- párosítási javaslatok ( származási lap és a tapasztalatok alapján)
a származási lapokat minden tenyésztő hozza magával...

- ideális párzási körülmények biztosítása.

( legoptimálisab napszak, párzás gyakorisága, időtartama,
meg minden amit egy kezdőnél szükségesnek vélünk.)

Az összejövetel ingyenes az érdeklődőket is szívesen látjuk.

A rendezvény előre láthatólag 13 óráig tart.

A bevezető előadást és a konzultációt Varga Tibor a Szerb szövetség Rollerkanári bírája tartja.

Kép

Hozzászólás 2009 jan. 23, 14:02 
Marcsikám !
Teljesen mindegy ! Ha nekem kibírták Ausztriába menet-jövet szappantartóban, vagy a Tibor a bíró hajdanán is ezekben szállította a rollereket az akkori pécsi versenyekre akkor mindegy hogy dobozka vagy kalitka !...Ha azt szeretnéd, hogy már hazafelé az autóban is szóljanak akkor hozz füttykalitot, ha meg azt hogy nyugodtan utazzon hazáig,akkor meg célszerűbb egy kicsi dobozka ! Mivel a dobozban sötét van ezért akár egyetlen süteményes doboz is elég !....Ebből ne csinálj kardinális kérdést ! Nem nitroglicerinről van szó, hanem néhány rigóról !... :roll: :lol:

Hozzászólás 2009 jan. 23, 12:07 
Hát te HUN-kujtorogtá idáig Rollercsóka !??...
Egyetértek a Tibivel...De ott ahol ezt találtad van egy madárház belső részében felállított 6 kalitka egymáson és egy lefegő mikrofondrót lóg a kalitkák előtt...Na az hasonlít a rollerek hangjára !...Felül egy tarka madár van...nem sokat énekel de az már nagyon hasonlít !...

Hozzászólás 2009 jan. 23, 11:57 
HELLÓ NECO :!: Irt a fiam űzenetet hogy jelentkeztél skypen :!: Ha nem ma akkor majd holnap haljuk egymást :!: Elérhető vagyok SKYPEN- Varga Damir Ludas Szerbia A Damir név ne zavarjon senkit-a fiam neve :!: MINDENKIVEL SZERETETTEL ELBESZÉLGETEK :!: :D :D ŰDV. VARGA TIBOR

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2009 jan. 23, 11:56 
JESSZUSOM ! ÍGY VAN,AZ LESZ A LEGJOBB !
KÖSZI !

Hozzászólás 2009 jan. 23, 11:32 
HELLÓ ROLLERBIRD :!: Ez a felvétel le van lassitva melegen ajánlom hogy halgass meg roller kanárit ÉLŐBEN, ha van lehetőséged :!: :!: :!: Az volna az igazi :!: TISZTELETTEL ŰDV. VARGA TIBOR :30:

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2009 jan. 23, 11:14 
Sziasztok !

Na végre itt-HUN-ból írok:) Ezt gondolom senki sem értette ,de nem is lényeg ! :)

Szóval, találtam egy felvételt és azt hiszem ezt mindenkinek meg kell hallgatnia !!! ( SZERINTEM GYÖNYÜRŰ ) Nekem fogalmam sincs milyennek kell lenni egy roller éneknek főleg úgy ,hogy még csak nem is hallottam élőben,de ez a felvétel magáért beszél !!!!!!!
A főkukori már egyszer priviben megjegyezte nékem ,hogy szarabbnál szarabb felvételeket tudok begyüjteni :) ,de igaza van, mert amennyi felvételt meghallgattam szerte a világhálón ez az egy ének ragadott meg igazán !
Én mint laikus ebben a felvételben találtam meg először a "fuvola" szerű hangzást, az összes többinél nem. Mitől van ez ?? :)Én csak halk huhogásnak nevezem,de ISTENI !!!!
Rémlik valami mintha már egyszer mutattam is volna ???

Lehet hülyeséget kérdezek,de közületek tenyésztők közül van olyan akinek ugyan így énekel ??

Nagygabe ! Priviben elküldenéd a telefonszámodat ? A közeljövőben meglátogatom a fővárosunkat és ha lesz időm elmennék hozzád egy roller meghallgatásra ! Már épp ideje lenne ! :? :roll:

Szóval a felvétel: Hangot neki ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=VACLuo4cuuA

Üdv.: Tom

Hozzászólás 2009 jan. 23, 4:22 
neco írta:
Kinyó! Holnap hozom a spaccokat!

OKÉ!

:thumright:

Hozzászólás 2009 jan. 23, 3:32 
Szia Feri! Örülök, hogy végre lesz időd a rigókra is. Már csak a gouldokról kell hogy lebeszéljelek, oszt a miénk leszel teljes mivoltodban. :wink:

Kinyó! Holnap hozom a spaccokat!

Amúgy de nagy lett itt a csend.... :shock:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 261  Következő