Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 30, 2:49 
Szeva' André!

Maga a l'ik, tehát a belső átmérő 23mm.

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 29, 23:04 
Szia Neco!
A malino standart kalitodon mekkora annak a lyuknak az átmérője amin a madár kidugja a fejét az etetőhöz?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 29, 17:00 
Marcsi ! Az nem létezik hogy a kis hím bele ül a fészekbe és nem tud kefélni !...Igenis erősek a nemi ösztönei de valamiért nem látod őket csinálni azért azon kívül meg már csinálhatták ötvenszer !...
Figyelj ide ! Tegyed be a hímet és várjál kb 5 percet, aztán mikor a tojó mellett de legalább vele szemben ül a boton és nem a földön, akkor fütyülj rá a tojóra ! Ha az begörbül a hím közvetlen közelében és a hím erre nem ugrik rá akkor nyugodtan falhoz ba...hatod !...Kapsz helyette másikat !...
A fehérrel vigyázz mert most fogyaztottam le ! Napi 2 kanál vegyes mag és hetente kétszer egy félkanálnyi lágykaja, naponta kevés zöld !...
Pontosan így csináld !!!...

Hozzászólás 2009 jan. 29, 13:14 
feketemarcsi írta:

Na de ez a némber sem csinál ám semmit!

Akkor szedd ki a hímet tőle, és hagyd békén!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 29, 12:48 
Sziasztok !

Emlékeztetőül :

Február 1. -én délelőtt 9 órakkor Szegeden a verseny helyszínén
(Szántó Kovács János utca 28.)
tartjuk a rollerkanárisok első klubfoglalkozását
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Ea. Varga Tibor Szerb szövetség bírája, Rollerkanári tenyésztő.

Aktuális témakőr :

Felkészülés a tenyésszezonra.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2009 jan. 29, 13:07-kor.

Hozzászólás 2009 jan. 29, 12:13 
Amaryl, a lentebb vázolt elképzelés működőképes lehet, de a külön-külön több sikerrel kecsegtetne.
Mindenesetre ha nincs jobb, dobd be a hímet mert üresen fog letojni a rigód napokon belül. Ha elég tökös a jampi' le fogja rendezni a némbereket.

Marcsi, nálad szerintem annak a legénynek még nincs készen a cerkája. Ha nem kövérek -ahogy írtam már lejjebb-, mehet a kandúroknak a lágykaja, négermag, alma, csíráztatott mag.
A tojókat még ha lehet fékezzétek, mert ha egyszerre kezditek nyomni őket a hímekkel beelőzik őket! Az első eresztésben sok lesz a terméketlen tojás!
A hímek lassabban pörögnek fel.
De hát erről is volt már szó egy évvel ezelőtt.....

Hozzászólás 2009 jan. 29, 11:41 
Mind a 2 hímem,apa és fia fütyül,megveszekedetten,azzal nem hiszem hogy gond lenne! Az a helyzet,hogy azért gondoltam arra,hogy még ráér az a tojó,mivel kettesével lesznek együtt továbbra is,és 1 hím lesz a kettőhöz,jobb lenne ha együtt jönne rájuk a hoppáré,és nagyjából együtt tojnának le....vagy azt úgysem tudom beszabályozni??? mert attól félek,ha úgy rakom be a füttyöst,hogy csak egyik hajlandó kellőképp fogadni,akkor a másik úúúúgy elveri szegényt,hogy csak úgy füstöl!!!!!Mikor ezt elterveztem,hogy ilyen háremtartást végzek velük,akkor erre nem gondoltam! mi a véleményetek???

Hozzászólás 2009 jan. 29, 11:16 
Hímet kéne csrélni bogaram ! Mert ha a füttyre lapul akkor ezt a lapulást melátva a hímnek azonnal rá kellene ugrania !?...Én addig szoktam tartani a füttyöt míg tiporja a pasi !...Nálad mi a szentszar van !?... :roll:

Hozzászólás 2009 jan. 29, 9:50 
doromboló írta:
Szia Katy !
Szerintem ne várj azzal a fészkelni vágyó tojóval mert az ilyennél már beindulnak a tojás érési folyamatok...félő hogy eltojja magát !...Ha van hímed amelyik kitartóan énekel és melegen voltak a golyócskái akkor akció !...
Aztán ne kóricálj má annyit !.... :14:

És ez mindenkinek szól! A hímeket lassan el kell kezdeni tuningolni. Hetente kétszer mehet már lágykaja, kétszer alma, esetleg a dagadtabbaknak csíráztatott mag, a göthösebbjének kevés néger-, és kendermag.
A tojókat még hagyjátok békén legalább február második feléig. De ha indulnak akkor már ne fogjátok vissza őket, fészket nekik, oszt mehet a pajzánkodás. :wink:

(ezt aki megy az ankétra ne olvassa el. a Varga Tibi ugyanezt fogja mondani majd ott. azoknak van itt virtuális továbbképzés akik nem jutnak most el Szegedre :wink: :lol:
amúgy nagyon leült a topic?!...ha Marcsi Ga(i)zellájával nem történik semmi, még Kuvik sem néz be ide :wink: ...bár ez az időszak a legeseménytelenebb. a csődörök kikerültek a füttykalitokból, fészkelés majd 1-1,5 hónap múlva... :roll: )

Hozzászólás 2009 jan. 29, 9:24 
Szia Katy !
Szerintem ne várj azzal a fészkelni vágyó tojóval mert az ilyennél már beindulnak a tojás érési folyamatok...félő hogy eltojja magát !...Ha van hímed amelyik kitartóan énekel és melegen voltak a golyócskái akkor akció !...
Aztán ne kóricálj má annyit !.... :14:

Hozzászólás 2009 jan. 29, 2:34 
Hali ifjúság! megvagyok azért,csak olvasásig jutok el,de az írás már elmarad.Azért látom,szaporodunk!
Mi a nagy helyzet,raktatok már fel fészket? gondolkodom rajta,de még azt hiszem várok kicsit.Az egyik tojó kezdte hordani az etetőbe a mindenféle pihét,papírt,szénát,amit talált a közelében.Kivettem tőle és kisebb etetőt adtam nekik,így leállt.A másik 3 még jól elvan.A kondijuk jó,azzal nincs gond.A tavalyi 2 szem nálam kelt tojóból eladtam egyiket,állandóan bunyózott,bármelyik csipet csapatba raktam,mindenhol békétlenséget szított! Így most van 4 tojó és 2 hím,bőven elég egyelőre!A rizsák viszont,mivel ősszel nem tojtak le,most nagyon úgy néz ki hogy akció van.Hát majd meglátjuk,csak már jönne a tavasz,mert unom a telet!

Hozzászólás 2009 jan. 28, 16:51 
Még valami fontossat elfelejtettem :!: Nagyon apró szemű napraforgót is szoktam tenni a keverékbe-15-20%-ot a felkészites ideje alatt vagy ha nagyon hidegen vannak a tojók :!: a soványkás madarak előtt álhat a koncentrátum amit kevertek a tojásba+édes keksz,déli gyűmőlcsből még nagyon jó a kipréselt FŰGE :!: Én még tudnám ajánlani a mézet minden formában :!: ÉVENTE2-3 k.g. mézet elhasznnálok 80-100 madárra :!: ŰDV. TIBI

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 jan. 28, 16:49 
Helló!!

Akkor remélem ismered a fokhagyma kúrát. (Mármint hogy hogyan kell elkészíteni a madaraknak? )

Hozzászólás 2009 jan. 28, 16:25 
Helló!!

A négermag, meg a fokhagyma csodákat tud tenni. (Bocs az átszólásért.!)

Hozzászólás 2009 jan. 28, 15:39 
Tisztet HŐLGYEIM :!: HA akarjátok hogy kőver legyen eggy madár akkor a recept a kővetkező- a magkeverékbe minél tőbbKENDERMAGOT,NÉGERMAGOT, naponta 2-szer tojást, a tojásba lehet keverni darált DIÓT,MANDULÁT,MOGYORÓT :!: Eggyet ne felejtsetek el SOHA a madár 100-fokot megtud változni HA GAZDÁT CSERÉL :!: ŰDV TIBI

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 28, 14:48 
feketemarcsi írta:
Olyat nem emlékszem, hogy láttam volna, hogy a tojót is fogyasztani kell, úgyhogy erre azonnal rákérdeztem Dorombinál és ő azt mondta, hogy nem, mert kell, hogy legyen rajta egy kis husika, úgyhogy nálam kezdettől fogva önkiszolgálók voltak. Ettek is rendesen, az első napokban délutánra teljesen kiürült az önetető, még éjjel is ettek, és verekedtek rajta, hogy ki ehessen, aztán kevesebbet ettek és már nem balhéztak.

Én úgy döntöttem, hogy had egyenek, de másnap megkérdeztem a Dorombitól, nehogy ártsak nekik vele, hogy többet esznek. Mivel ő azt mondta, hogy nem kell a tojót fogyókúráztatni, kivéve, ha az ülőre lóg már a hája, ezért folyamatosan volt előttük kaja.

Azért olyan sok zöldet nem kaptak, csak amikor a többi kapott, egy-egy szál búzafüvet fejenként, legfeljebb hetente kétszer, mert nem volt szívem nem adni neki, mikor odarepültek a rácsra és várták, kérték.
...

...és mindezek ellenére még mindig sovány. Elmúlt már az ősz, a tél is mindjárt. És nálad már jól eszik, nem "verekszenek a kajáért"... És mégis sovány. Akkor hogy is van ez? Mi köze az előző gazdinak hozzá???

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jan. 28, 13:49 
feketemarcsi írta:
...Adtam neki mindenféle finomat, gyűmölcsöt, zöldet, főtt tojást. Mivel lehet még hízlalni?

Amikor megkaptam, nagyon sovány volt, ahhoz képest már sokkal szebb, de ezek szerint még kerekedhet...

Ősszel, mikor hozzám került, kifejezetten éles volt a mellcsontja és kiállt. Azt a tanácsot kaptam, hogy a másik kettőnek meg fogynia kell, mert az a jó, mint ez.

Sajnáltam őket, úgyhogy nem azt a szerintem rémesen kevés 1 kávéskanál kaját osztottam ki, amit kaptam hozzájuk használati utasításban, hanem feltöltöttem az etetőt és mikor kiürült, tettem bele újat. Az első napokban verekedtek a kaján, de aztán abbahagyták, miután rájöttek, hogy annyit esznek amennyit akarnak. Az első napokban nagyon sokat ettek, még éjjel a sötétben is megkeresték az etetőt, aztán később már kevesebb fogyott.

Hmmm... Ennyire nem tudta volna az első gazdi, hogy hogyan kell etetni a madarait??? Holott nála két fészekaljat is felnevelt??? Az ősztől egész mostanáig elég sok idő eltelt, Marcsika. Nem lehet, hogy pont nálad fogyott le a kedves? Netán az a sok "finom" zöld, amit olyan szívesen adtál? Az egy kávéskanál kaja pedig csak a fogyasztásra van. Itt írja a topikban is. Nem is egy helyen. Marcsika, szerintem te is jócskán vissza kellett volna keresgéljél, olvassál, mielőtt elhozod a madarakat. És mielőtt másban keressük a hibát.

feketemarcsi írta:
Nem lehet, hogy röptették? Ez attól az L betűs szlovák Kristóftól való..

Hacsak nem röpdében tartotta...

Ma nyirkos és hűvös. Az én kedvem is. Bocs.

Hozzászólás 2009 jan. 28, 11:23 
HELLÓ MINDENKINEK :lol: :lol: :lol: Mi ez a nagy szélcsend?Mindenki meditál. vagy NETÁN titokba MADARÁSZIK??? A legelső gyűrűt sikerűl, NEHEZEN felraknom-001-23-SRB-105-09 :55: BÉLA-Doromboló NEM ISMERŐS A 105-ŐS SZÁM VALAHONNAN :?: :roll: :roll: :roll: ŰDVŐZLETEM MINDENKINEK-VARGA TIBOR ZOO PALICS

Hozzászólás 2009 jan. 27, 19:34 
Hi!

Megvan a rollfürj.(!!!!)
:55:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 27, 19:05 
Szegasztok roller kerekeken gördülő madarászok!

Fény az alagút végén:
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=12

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 261  Következő