Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 szept. 4, 6:19 
Jó, ez így rendben is lenne. Akkor majd foglak hívni telefonon, hogy mikor tudnánk menni a Katival ujra Hozzátok. Addig is, ha esetleg a kalitkákról lesz valami információd,-- mert azok a kalitok lassan olyanok lesznek, mint a Calombo felesége,-- kérlek értesíts!!
Ödv Tangara

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 szept. 3, 22:21 
Én fogok gyűrűszámot adni ! El ne felejtsd, mikor jössz a madarakért...

A Tóth Sándor elnök úrnak,de Eszteró Lajos elnökségi tagnak, szeretett mentorunknak ezúton szeretném ötletszerű kérvényemet beadni ami arról a gondolatról szólna, hogy üljenek le a madarász kuckós emberrel, hogy csak azoknak készíthessen MNK-s gyűrűt, aki rajta van egy általunk kiadott tenyésztői listán !....Ha ez megoldódna, akkor már csökkenne a hamisítók száma. Meg kell nézni a a KUCKÓ minőségileg milyen gyűrűket gyárt és aztmondom, hogy olyan egyszerűen nem tudnak ilyent hamisítani !

Hozzászólás 2007 szept. 3, 21:12 
Szervusz Béla!
BÁR LENNE HÁROM FIATAL ROLLIM!!!!! De csak a három glosztim kezdett prüntyögni még, kettő meg csöndben van. De azt a tojót, ami a tied volt, és van hozzá egy szép sárga hím, az is MNK-s, de mivel most vedlés vége felé jár, nem akarom bojgatni, hogy mi a száma-- szóval a "kökény virágzásakor" szeretném párba állítani. Beszéltem Lajossal és kérdeztem tőle a gyűrüt, hogy milyen úton lehetne nekem is MNK-s gyűrüm. Mert akkor a következőn eggyel többen lehetnénk!! Amit őszintén szeretnék, mint azt már nálatok jártunkkor elmondtam. Remélem valahogy sikerül, mert nagyon őrzöm a két kincsemet!!
Üdv Tangara

Ui:- egyébként a madrakhoz egy ismerősömön keresztül jutottam hozzá, aki helyhiány miatt volt kénytelen megválni tőlük. Majd elküldöm a számukat, ha már kivedlettek rendesen. Szervusztok

Hozzászólás 2007 szept. 3, 19:42 
Sziasztok !
Lassan belökök egy hosszabb szakmai dumát is de most kérdésem van !
Tangi mangi barátom ! Neked van 3 fiatal rollered ??!!!....
Azonnal válaszolj !...Mert ha így van, vakarjál még össze egyet és akkor egy indulóval többen leszünk a versenyen ?!....

Hozzászólás 2007 szept. 3, 18:50 
Szervusztok!
Hát nálam még javában tart a vedlés, mindennap kétszer söprök össze a madárszobában és mosok fel. Valamelyik nap bejött a Kati, megállt és miután szétnézett, jelentőségteljesen csak annyit mondott: - Feltünően nagy itt a rend! Mi van veled?!- Tehát továbbra is csak söprögetek és felmosok, mert egyenlőre még csak három fiatal idei hím nyikorog, az öregebbek türelmesen hallgatnak. Mindenkinek üdv Tangara

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 szept. 3, 8:12 
Igen nagy a csend! Csaknem vihar készül? Ág sem rezdül...
Vagy tán betemetett titeket a sok levedlett toll? Azt rég ki kellett pucolni...
Vagy a roller ifjakat is iskolába küldtétek, és az első nap izgalmait élitek át velük? Talán még korai, vagy mégsem?

Hozzászólás 2007 aug. 29, 18:06 
Egy kiállításról volt szó ahol a különféle madarak mellett énekversenyt is rendeztek a rolleroknak. A bírálat előtt sötétben tartott madarakat a sorsolás szerint felhordják a bírónak, aki különféle trükkökkel próbálja megszólaltatni a rosszul trenírozott kollekciót. Fél óra után kollekció csere. Egy mélyfekvésű madarat lehetett hallani, de csk egy rövid szakaszban aztán megállt ?!....Tehát gyakorlatilag semmit nem hallottunk...talán annyit, hogy itt a mély hangok adják a nagy pontszámot ! ...A kalitok mérete szabvány volt, de nem fekete dróttal és sötét háttér sem volt biztosítva ezért az ugráló madár a saját árnyékának látványa miatt ideges és nem adja le a várt teljesítményt....
Persze nálunk sincs mindenkinek a világszabvány versenykalitja, de igyekszünk adni a versenyre...
Szóval ez egy nagyon házi bemutató lett volna sok hibával !...

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 aug. 29, 13:10 
Sziasztok,
Egy francia (Strasburg) Harzi roller kanári tenyésztő honlapján, a SECH STRASBOURG 1892 Harzer Edelroller honlapon ( http://perso.orange.fr/canariharz ) egy érdekes híradó részletet találtam.
Ugyan nem értem miről beszélnek :D, de egy pillantást mindenképp megér!

http://s.tf1.fr/FluxJt/jt20d05122006/jt ... 006r13.asx

Hozzászólás 2007 aug. 27, 21:22 
Azthittem az Iker Ferit már bemutattam nektek, de ahogy visszatekertem a hozzászólásaimba láttam megkövültem, hogy akit bemutattam a Perényi doktor volt...
Szóval és tettel ! Iker Feri végzettségét tekintve mezőgazdász, pontosabban állattenyésztő mérnök, tehát a tenyésztés szakszerűségében legalábbis ami a lexikális részét illeti topon van. Régebb óta egzotázik, gyönyörű guldokat láttam korábban nála és most már a roller tenyészetében gyakorolhatja a "szakmát"....Az elmúlt évi országos énekversenyen először indultak a madarai és rögtön a dobogó III. fokán találták magukat. Mindig javuló tenyészállománya konkurenciát jelenthet a dobogósoknak !
"Sajnos" egy német műszaki vállalat igazgatójaként kevés ideje marad ránk ezért külön öröm számomra a bejelentkezése.
Az ujjá alakult roller szakcsoport vezetőségi tagja. A Neubrand Gabival egyetemben rá is számítok a szakcsoport megerősödét illetően...

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 aug. 27, 9:36 
Sziasztok!

A magkeverék témában nagyon fontos, hogy hogyan tárolja a termelő, mielőtt az hozzánk kerül. Ha nem megfelelő szárazanyagtartalommal történt meg a betakarítás könnyen megpenészedhet, méghozzá úgy, hogy ezt szemmel nem is vesszük észre!!! A gombák egy csoportja a fuzárium, amely toxinokat termel, garantáltan rövid idő alatt képes az állományt megtizedelni !!! Ezért vigyázzatok, honnan szerzitek be az eleséget! Lehet, hogy az olcsóbb lesz a drága. A takarmány gombamentesítése komoly technológiát igényel, ami nem megy kisüzemi szinten. Ezért én mindenképpen olyan gyártótól javaslom a takarmány beszerzését, amelynek van valami rendszere a minőség biztosítására. A nagy cégek mind ilyenek, de meg lehet a honlapjaikon is nézni. Figyelem! Az ilyen mentesített magok nem alkalmasak a csíráztatásra, ezért erre külön létezik ún. csíráztató magkeverék. Takarmányozási szempontból én nagyon fontosnak tartom a csíráztatott magokat, rendszeresen adok a madaraimnak. Kis odafigyeléssel könnyen meg lehet oldani. Vigyázat ! A roller versenyre való felkészítésnél nem kell adni! Tenyésztéskor és a nevelési, költési , ill. az arra való felkészítéskor viszont fontosnak tartom.

A fuzárium ügyben sajnos vannak tapasztalataim. Kb 3-4 évvel ezelőtt a fiataljaim 50%-a elpusztult miatta. Különben mintából az állatorvosi egyetem meg tudja vizsgálni a takarmányt. 5000 Ft-ért. Ennyi pénzért viszont már vehetünk 1 zsák kockázatmentes magot.

üdv mindenkinek:

Iker Feri

Hozzászólás 2007 aug. 24, 18:15 
...és ez a vadrepce kissé vöröses és kisebb, mint az ismert olajrepcék és borzalmasan fanyar ízűek, bár kétségtelen sokkal kevesebb olajtartalma miatt kevéssé hízlaló....Az olajrepcék attól függően, hogy mikor vetik s milyen a felhasználó igénye, lesz takarmány repce vagy olajrepce.
Igaz, hogy magas az olajtartalmuk, de nem zabálja halálra a madár, csak amennyi szükséges, tehát ez nyugodtan előtte maradhat külön is, nem jelent problémát. Érdekes, hogy a kanári nem él-hal a repcéért, mégis az alap takarmánya. A jóízű (dió) repce karbantartja a roller énekét és elősegíti a méy hangok képzését.

Köszönöm szépen Feri a méltató szavakat !

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 aug. 24, 15:43 
A repce :

vadrepce: mely kevesebb növényi zsírt tartalmaz és nem hízlalja a madarakat, és vanak a kinemesitett
olajrepce félék: melyeket olajnyerésre használnak és sokal több energiát tartalmaznak, így jó téli energia forrás a hűvösben tartott madarak számára...........

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 aug. 24, 14:08 
A magkeverék, amit adok a kanáriknak, kétféle repcét tartalmaz. Az angol neve alapján nem tudtam rájönni, hogy mi a különbség a kettő közt, egyáltalán milyen repce van benne.
Van valami tippetek? Doromboló, te biztos tudod!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 aug. 22, 16:14 
Kedves rolleros család!

Örömmel jelentem, hogy végigrágtam mind a 47 oldalt! Nagy élmény volt! Kedves a csevegés is, nem kell abbahagyni! Szakimailag is jó, lehet belőle tanulni!

Igazán egy jó hangulatú társaság, öröm itt lenni!

Néhány dolog részemről:

Idén 37 fiókát gyűrűztem, sajana néhány már az örök nérgermag mezőkön szedeget.

Idén is szeretnék 2 kollekcióval szerepelni, és persze Ausztriába is szivesen megyek, majd iszunk egy kis sört. (persze csak mellékesen!)
Teljes szívemből örülök, hogy szaporodi k a rollerkedvelők csapata. Véleményem szerint a fajta (szerintem az, ha kell kifejtem) Mo-n az összeomlás szélén állt. Ha Maróti Béla Barátunk nem "nyúl a hóna alá", kb 20 évet veszítettünk volna. E helyről is köszönöm!

Egyrészt genetikailag fontos, hogy minél szélesebb legyen a bázis, másrészt a versenynek is igazán úgy van értelme, ha minél többen vagyunk, akik versenyzünk és nem négyen vagy öten cserélgetjük a helyezéseket.
Ez egy igazi kúltúrmadár, fantasztikus vele foglalkozni!

Most ennyit, legközelebb a tenyésztésről írok egy pár gondolatot.

Dorombolónak és Necónak külön minden jót! Üdv NŐI versenyzők!

Iker Feri

Hozzászólás 2007 aug. 21, 22:56 
Szia Laci !
Perényi László álnéven mutatkozott be nektek Dr Perényi Laci A legszimpatikusabb állatorvos középeurópában !...és egy népes, tündéri család apukája !...Laci megígérte nekünk, hogy madárra fogja specializálni magát !...Alig várom, legalább lesz egy hiteles ember aki válaszolni tud ezirányú kérdéseitekre....A tapasztalatot pedig - ha nem veszi tolakodásnak - továbbra is hozzáadom ha szükséges !
Rezelváltam a madarait, úgy, hogy jövőrétől "reszkessetek egereeeek !"
Hát Lacikám, üdvözöllek itthon !.... :08:

Hozzászólás 2007 aug. 21, 21:01 
Jó estét Mindenkinek !
Szegeden a hétvégén volt Díszmadár Kiállítás,az idén nem csábultam el,
már ami a madárvásárlást illeti ... . Sőt ,50 %-al csökkentettem az állo-
mányomat ! A bronz csapper hímet elajándékoztam egy leányzónak,de
először megérttettem vele,hogy piszok hangosan fütyül . A sárga hasú
csicsörke árából repcét vettem. Így a bronz-narancs tarka hím kanárim
és a szürke csicsörke hímem maradt,ők felszabadulva a zajszmog alól
gyönyörűen szólnak sztereóban . Ezt a kiforrott duót kellene majd lemosni
a pódiumról a rollereknek !/Bárcsak már ott tartanék ! /
Üdv: Laci

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 aug. 21, 17:16 
:04:

Kedves Doromboló!

Féléve még csak remélted, de ma már örülhetsz annak, hogy ilyen lelkes és népes rolleros tábort tudtál verbuválni :D Látod, szép számmal akadt rollerimádó vagy "zug rolleros", ahogy te írtad...

Gratula és üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 aug. 21, 10:29 
Azt nem értem, hogy jó múltkor azt az értesítést kaptam, hogy elindult a kocsi Bácsalmásról olaszba a kalitokért....Azon gondolkodom, hogy hol tévedhetett el, hogy még nem ért vissza...?! :07:

Hozzászólás 2007 aug. 20, 23:23 
Szia Doromboló!
Nálam a rollerok most vannak a vedlés közepén -kb-, kapják is a fürdőt rendesen. A multkor írtad, hogy felváltva kapják nálad a madarak a fürdetőt, így én is kipróbáltam. Egész kényelmes megoldás és mondhatni már-már olyan, mintha várnák amikor fölteszem nekik. A kalitokról ha megtudsz valamit, légyszives értesíts. Két garnitúra kellene, ha nem gond.
Üdv Tangara

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 aug. 18, 2:10 
doromboló írta:
...A kalitok felől ne idegeskedj, valami lesz, mert úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna !!! :24:
Szép hetet kívánunk nektek !..... :08:

Na ja! Senki sem azért kezd rollerezni hogy az idegbaj kerülgesse... :77:

Ááááá Pocilo !
Akkor a Te édesanyád kezdett roller ügyben szervezkedni! Ha hazajöttem majd intézkedünk. :wink:

Jók legyetek mindannyian! Csak annyit veszekedjetek, amennyit eddíg!

Üdv : neco :43:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 261  Következő