Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 feb. 12, 19:57 
Szia Sz!

Először is miért akarod levágni a szárnytollai végét? Szelidíteni akarod?
Egyébként hosszú fojamat amíg újra növeszti a szárnytollait, konkrétan nem tudom de kb 3 hónap szerintem.
Javítsatok ki légyszives ha nem így van!
Miután újra nöttek a szárnytolak ugyan ojanok lesznek mint előtte.

Hozzászólás 2009 feb. 12, 19:39 
Sziasztok
Ha levágatom a papagájomnak a szárnya végét mennyi idő alatt és ugyan úgy nő vissza?

Hozzászólás 2009 feb. 10, 0:07 
Sziasztok!

Én is madarászkodásra adtam a fejem. 7végén elkészült a röpde, kb. 3,5 hosszú, 2 széles és 2 magas teljesen zárt akár fűteni is tudnám. Tavasszal kiegészítem egy külső röpdével is. Régi vágyam volt ez de csak most lett alkalmas helyem a tartásra. Úgy gondoltam hullámossal kezdek mert arról van némi fogalmam (gyerekkoromban egy pár folyamatosan költött nálam) és "kezdésnek", tapasztalatszerzésnek jó lesz. Tehát volier kész, lefertőtlenítve. Lassan jöhetnek a madarak. Inkább hobbiként szeretném mint a pénzszerzés miatt, bár nem szeretném ha a családi kassza rövidebb lenne a madarak miatt, ezért eladni is szeretnék legalább a fenntartási költségeket megteremteni. Mennyire lehetséges ez? Mármint hogy necsak vigye, hanem hozzon is valami pénzt, legalább 'nullszaldósra'. Olvasgattam a topik-ot és láttam van jópár aki nagyon vágja a témát. A véleményetek érdekelne. Úgy gondoltam négy-öt párral kezdenék. A többi majd alakul.

Üdv! Gumisember.

Hozzászólás 2009 feb. 9, 22:23 
Sziasztok!
Lenne egy hullámosom, nagyon ari, kézhez van szoktatva!
Kezdi érthetően mondani hogy "szia", de kb egy honapja elkezdett
egy nagyon rossz szokást és már zavarja az egész családod!
nagyon nagyot csíp az ujjba, fülbe!
irtozatossan zavar mindenkit, ez mitől lehet?

Marcsi tudsz erre mondani valamit?
De mindenkitől szivessen fogadom a tapasztalatokat!

Köszönöm!

Hozzászólás 2009 feb. 5, 14:25 
Sziasztok
Milyen fajta fák nem mérgezőek egy hullámos papagájnak?

Hozzászólás 2009 jan. 22, 21:49 
Szia István !

Semmi gond, a lényeg, hogy az almaecet egy remek kiegészítő szer a madártartáshoz!

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2009 jan. 22, 21:25 
Tamás,
köszi, akkor megerősítetted, amit láttam, mert azt hittem, nem hiszek a szememnek, hogy fiú fiút (is) etet. Most már ezen sem lepődöm meg. Biztos azért csinálják, mert kicsi koruk óta együtt vannak, és kötődnek egymáshoz.
Végülis most jut eszembe, hogy van olyan, hogy egyedül tartott papi lehányja a tükröt, vagyis etetni akarja a tükörképét, aki ugye vele azonos nemű :D
Jaj, de jó lenne, ha igazad lenne, és a fehér v.h. is tojó, mert akkor 2 pár papim lenne, és nem lenne senki magányos :D
Üdv.: Évcsi!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 jan. 22, 21:12 
Üdvözöllek Attila.
Mindjárt az elején gerincesen be kell ismernem,hogy nem tudok ésszerű és elfogadható magyarázatot adni arra ,hogy mi a fenéért írtam az ellenkezőjét annak amit az almaecet használata kivált.Amikor megvettem az első adag almaecetet kaptam a gyógyszertárban (állat) egy tájékoztatót.Ezt többször átolvastam nagyon röstellem,hogy ennek ellenére pont az ellenkezőjét írtam.Most átolvastam megint és égtem mint tűz a kandallóban.Mégegyszer elnézést kérek mindenkitől ,hogy nem szándékosan de rossz információt írtam.Attila neked külön köszönöm,hogy felhívtad a figyelmemet a hibára.
Idézek az előbb emlitett tájékoztatóból..:Baromfi-nyúl-sertés-kérődzők.Az almaecet SAVAS hatást alakít ki a bélflórában,gátolja a baktériumok szaporodását.Szinte alig van gyógyszer és vitamin költség.Szárnyasoknál a Kokcidiózis nem fordul elő.Antioxidáns hatása van.Nyomelem és magas B-vitamin tartalma miatt roboráló hatású.Száraz széklet,kevesebb ammónia szabadul fel,ezáltal jobb az állat közérzete.Az itató rendszert karbantartja,nem engedi eldugulni.Elősegíti a hasznos bélflóra kialakulását,korlátozza a rothasztó és más mikróorganizmusok tevékenységét.A fent leírtakon kívül több oldalon keresztűl"Az almaecet jótékony hatásának tudományos vizsgálata"cím alatt példákat sorol fel.
Mégegyszer elnézést(ha lehet)a buta hibáért.Czinege István :cry:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 jan. 22, 19:56 
Szia Évcsi!

Az én hím hullámosaim is etetik egymást. Ez álatalában nálam akkor marad abba amikor kikerülnek a röpdébe és költéshez látnak. De itt is elfordul, hogy két hím udvarol egymásnak és közbe hol egyik hol másik etet, szerintem ezzel nincs gond. A kék és a lila viaszhártyávak rendelkező madarak tuti hímek.
A "lila"- viaszhártya-szín általában albínó, lutinó vagy tarka szinekere jellemző, ez életük végéik is ilyen színű maradhat.
A fehér színre nem tudok mit mondani, de szerintem tojó mint ahogy a barna színű is. A fehérre azért mondanám a tojó mert ellenséges, és ez erre a nemre jellemző. Hát igy látatalanban ennyit tudok segíteni.

Üdv.

Hozzászólás 2009 jan. 22, 18:40 
Sziasztok!
Csak egy kis apróság:
4 hullámosom van. Kettő nyári születésű, és sokáig annyira világos volt mindkettőnek a viaszhártyája, hogy megmutattam a tenyésztőnek decemberben, aki azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy mindketten lányok. Erre vettem 2 őszi születésű fiút, akik most úgy néznek ki, hogy az egyiknek kék, a másiknak lila a viaszhártyája, a régiek közül az egyiknek bebarnult, a másiknak meg maradt ugyanolyan világos, szinte fehér.
Ez utóbbinak nagyon kétséges a neme számomra. Viselkedését tekintve mindenkivel ellenséges, néha úgy néz ki, jóban van a tojóval (ha nem koppint oda neki, akkor csőrőznek, de nem eteti. :? A lila v.hártyájú viszont eteti, de eteti a kék v.hártyájút is! :D
Barátságból is etethetik egymást? És azonos neműek is?
Még úgysem akarom őket tenyésztésbe fogni, csak zavar, hogy a pintyekkel ellentétben az ő nemüket olyan nehéz megállapítani (legalábbis nekem).
Hátha tudtok még valami módszert, amivel rá lehet jönni :D Fejformát is néztem, de nekem az is egyforma.
Képet nem tudok róluk ígérni.
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2009 jan. 22, 1:26 
Üdvözöllek István!

Az almaecettel kapcsolatban lenne észrevételem! Rengeteg ellentmondásos cikket olvastam már ezzel kapcsolatban, főként humán vonalon. Több helyen is említik a citromlével együtt, hogy hiába savas karakterűek, mégis lúgosítják az emésztőkészüléket. Sajnos olyan cikket még nem sikerült találnom, ahol ennek a biokémiai hátteréről is pontosan tájékoztatnának. Ha esetleg ezzel kapcsolatban van információd, örülnék ha megosztanád velünk, én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok ennek a hátterére!
A legtöbb állatorvosi és takarmányozási cikk (legalábbis amiket olvastam) a fentiekkel ellentétben pont a savasságot emeli ki. Egyrészt az ivóvízben a pH csökkentésével gátolja a lúgos kémhatást kedvelő coli és salmonella baktériumok elszaporodását, másrészt az emésztőrendszerben is savas környezetet teremt. Egyes antibiotikumok adásánál (pl. tetraciklinek:doxiciklinek, oxitetraciklin, klórtetraciklin) külön javasolják is az almaecetes itatást, mert ezek a szerek savas közegből szívódnak fel jól, így pl. a mésztartalmú, lúgosító készítmények adását ilyenkor mellőzni kell. Probiotikumok adásánál is kiemelik, hogy a hasznos bélbaktériumok savas környezetet teremtenek, így gátolva a káros coli és salmonella baktérium törzseket.
Egy-két helyen (nem állattenyésztési cikkekben!), már olyat is olvastam, hogy a gyomorban lúgos kémhatást okoz! Azért valljuk be őszintén, az már régen rossz lenne, ha a gyomorban lúgos kémhatás lenne, embernél madárnál egyaránt. Igazából azt sem értem, hogy a savas karakterű karboxilcsoport milyen közvetlen vagy közvetett úton okoz lúgos irányba eltolódást!?

Hozzászólás 2009 jan. 21, 22:30 
Üdvözlök mindenkit. Az előző két megszólalásomhoz még egy pár mondatot leírok.Ha lehet és van rá mód akkor elkell követni mindent a megelőzés érdekében egyszerűbb és olcsób már amit meglehet előzni.Olvastam valahol sajnos már nem emlékszem,hogy hol:"az a madarász aki a beteg madarát elkezdi gyógyítani eleve vesztéssel indul" ez a legtöbb esetben igaz.Az egyoldalú táplálkozásból eredő problémákat(vitaminhiány a máj betegségei a túlsok napraforgó miatt stb).Téli időszakban az eggyik legkézenfekvőb a csíráztatott (áztatott)mag.Nagyon oda kell figyelni a csíráztatás végén a többszöri bő vízzel való átmosásra.Ugyanis amennyit segít a tiszta jó csíráztatott mag,egy besavanyodott,penészes,gombás mag nagy és gyors pusztítást végez a madarak között.Én minden madarammal egész évben folyamatosan etetek csíráztatott magot.Ha túl lett a mag csíráztatva 1-1,5cm hosszú "szőrök"gyökér-csíra fejlődött ki a magból már nem a legjobb a madaraknak sem fog kelleni. A másik jó természetes vitamin forrás az almaecet, plussz a madár egész szervezetét (emésztőrendszerét) savas irányba alakítja. (Ennek következtében a különböző kórokozók amelyek lúgos közegben érzik jól magukat nem tudnak megtelepedni.Szintén egész évben folyamatosan itatom a madaraimmal,10-l vízhez 10ml almaecet.Ezt a módszert 5 éve alkalmazom azóta nállam nem jelenetkezett pl a hullámosoknál az atka még új madár beszerzése után sem.Czinege. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madár 2009 jan. 22, 21:19-kor.

Hozzászólás 2009 jan. 21, 8:33 
feketemarcsi írta:
A legnagyobb esténként még mindig szeret bebújni a nagynéném takarója alá, ül a mellén és a kezét piszkálgatja és közben néha aranyosan beszélget. Akár órákig is képes így el lenni.

Ez csodálatos :!: :D

Hozzászólás 2009 jan. 19, 2:53 
Kedves Csaba. Hátulról kezdem a választ: Nem tapasztaltam nemkívánatos mellékhatást pedig csináltam egy neméppen madárbaráti kísérletet.Egy olyan zebrapintyel amely születési rendellenesség miatt eutonáziára szorult,5 cseppet adtam a nyakára-6napmúlva megismételtem és 8-9 napmúlva az eutonáziát kellett alkalmaznom tehát a csepegtetést túlélte. Melléktünet:3-4 napig enyhe bágyadtság (kicsit többetvan a feje a szárnya alat).Az 5-7nap múlva történő ismétlésné ezt már nem tapasztaltam. Túladagolás:Ahol 1 csepp elég ott nincs értelme többetadni.Nagyobb madaraknál pl rozella,pennant, kissándor,nagysándor,jákó,rózsakakadu,nemes,itt már két cseppet adok. A röpdében levő madarakat ha csak megelőzésként 3-4 havonta nemfogom meg ebben az esetben az itató vízben oldódó SH-LEVABIRD-et használom. Ezt isszák 5-6 napig (a víz tisztaságát figyelni). Fontos: Ha költésben levő madarakat vagyunk kénytelenek kezelni és a fiókok nincsenek még kirepülve akkor nincsmás megoldás megkell fogni a szülőket és CEVAMEC-1%. Ugyanis az SH-LEVABIRD-et megisszák a szülők és perceken belül átadják a fiókoknak, és ez afiókok életébe kerülhet-én jártam így. Az SH-LEVABIRD-et én úgy adagolom, hogy méret alapján rozella alatt 1csep/1madár max. 1dl vízbe. Rozellától fölfelé másfélcsepp/1madár-mivel ez így nem mérhető 1pár madárnak 3csepp 1,5dlvízbe. Majd az 5-6 nap letelte után 6-7 napmúlva megismétlem(peték érése kikelése). Nem egyszerű a madarak nyakába cseppenteni(papagáj csip tiltakozik a nem papagáj csak ficánkol).A mutató és a középsőúj közé kell fogni a madárnyakát-fejét tollat szétfújni és csepp a börre,kétfőnek könyebb. :)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 19, 0:31 
Kedves István,

köszönöm szépen a hozzászólásodat, azt hiszem sokak számára hasznos információkat tartalmaz.

Gyorsan egy kérdés is: a CEVAMEC-1% használata esetén lehetséges e a túladagolás, illetve van e valamilyen melléktünete, nem kívánatos hatása?
Nem mindig olyan egyszerű egy viháncoló madárkára pont egy cseppet tenni, bármilyen cseppentőt is használunk. A hullámosoknál nem hiszem hogy ez akkora nagy gond lenne, de egy lényegesen kisebb tömegű madárkánál (egzota) ez már jóval nagyobb adagnak számít.

Hozzászólás 2009 jan. 19, 0:19 
Szervusztok. Ha egy madár csőre vagy lába rüh atkás jeleket mutat akkor azt kell figyelembe venni, hogy az atka a madár test nedveit (vérét) szívja. Elsősorban olyan gyógyszerrel kell védekezni, ami bevihető a madár szervezetébe. Vagy szájon (csőrön) át, vagy a nyakbőrre cseppentve. Én kicsivel több mint 10-éve tartok madarakat úgy 140-pár körül ebből 20-pár hullámos(van adószámom!?).A kezdetek elején Perubalzsamot használtam. Ha tojáson vagy fiókán ültek a kezelés után otthagyták őket. Állatorvos madarász barátom segítségével eljutottam a CEVAMEC-1% nevű gyógyszerhez.Ez egy injekció de a nyak börre cseppentve eléggyorsan felszívódik,így kikerülve az emésztőszerveket (máj-stb).A külső és belső élősködőket(bélféreg-atka)(a tollat károsító élősködőkre nemjó),elpusztítja. Ez amit itt leírok az említett gyógyszerrel kapcsolatban 6-éves tapasztalatom.Hat-hétnap múlva megkell ismételni(peték érése-kelése).Hullámos esetében egy csepp,Gould amandina-kanári torok atka esetén 1-csepp,vörös vérszívó atka-zebra-sirályka 1csepp. Ez a gyógyszer 50ml-es kiszerelésű müa.flakon ban van.Kivenni belőle 2db injekcióstűvel és 1db fecskendővel lehet.Az egyik tűvel és a fecskendővel történik a kiszívás a másik tűn keresztűl kap levegőt a flakon.Én vettem a gyógyszertárban(humán)10ml-es műanyag cseppentőt és ebbe veszem ki a szert.Az 50ml-t ellehet osztani töb madarász között.Felbontás után hűtőbentartom(nem fagyasztóban).2008-ban Kecskeméten 2500-ft-ba került.Az ujjonnan beszerzett madarakat addig elsem engedem amig a nekikjáró cseppet meg nem kapják.Itatóvízbe nem adható ,olajos alapú nem keveredik a vízzel!!!!!! Másiktéma:Itt a fórumon olvastam(dujuor-tól)valami eszi a hullámosa tollát.Ez ellen olyan szer kell a tapasztalatom és nem a véleményem szerint amit a tollra kell felvinni.Úgy,hogy a bőrig átázzon a toll.Az előzőekben leírt CEVAMEC-1% itt nemhasznál.Én is találkoztam ezzel a problémával (ujonnan beszerzett madár).Nekem a megoldást a Piret-mix(folyadék) jelentette.Ez egy 0,5l es kiszerelésű pumpás flakon. Használat:5-7 nap múlva többször meg kell ismételni, két embernek könyebb.A madár szemébe szájábakerül nemgond,le kell takarni a fejét.Én állatgyógyszertárban vettem 1200-1500ft. Elnézéstkérek,hogy egyenlőre ismeretlenül mindjárt kezdésnek ilyen sokat írok.Én egy ilyen cserfes,védett,röpképtelen MADÁR vagyok.Ha van kérdés szivesen válaszolok ha tudok. Jó és eredményes madarászást mindenkinek: Czinege István.H11 elnöke Kecskemét. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára madár 2009 jan. 19, 20:16-kor.

Hozzászólás 2009 jan. 17, 21:10 
a család kedvence! :)
:27:
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 16, 18:23 
Sziasztok!

Segítséget kérek. Valami eszi az egyik hullámosom tollát. Ugye jól emlékszem, hogy Ivermectin Light-al kell lecseppenteni (és mindegyiket, mert gondolom átmászik)? Vagy nem?

Off: Ma télak volt a lakásban, az egyik rózsásfejű kiszökött. Azt nem mondom, hogy örült, amikor behálóztam, de annak igen, amikor visszaraktam).

dujuor

Hozzászólás 2009 jan. 14, 18:56 
Ha nem lenne elég a rühatka, jöhet a nyaklánc a nyakba :roll: Vagyis Öcsi guminyakláncot tett a nyakába. A zöldség zöldjét ui.azzal fogom össze és lógatom fel egy rugóra. A zöldség kiesett, a gumi meg ott maradt a rugón. Ő meg ügyesen rátette a nyakára és ott ült nagy begyesen. Nem volt más választásunk, a fiamon volt a sor, hogy elsőként megfogja, mert csak levágni lehetett a nyakáról a gumit. Több próbálkozás után sikerült is. :P A gyerekem megfogta én meg levágtam a nyakéket. Nosza hoztam a paraffint is és bekentem a csőrét meg körbe az egészet. Úgy állta a drága, néha megcsipegette a fülpiszkálót, aztán elfogyott a türelme és csípdesni kezdett, de nem erősen. Sajnos a csőre másik oldalát így nem sikerült bekenni. De majd holnap. Utána megnéztük, hogy mekkora trauma érte a megfogással, de ugyanúgy ráugrott a kezünkre mint előtte.
Remélem sikerül őt atkátalanítani, mert nagyon szeretjük. Még egyszer köszi mindazoknak, akik tanácsukkal segítettek :)

Hozzászólás 2009 jan. 14, 15:44 
A férjem fogja ezt megcsinálni, mert én egy gyáva nyúl vagyok. Amúgy egy kis tündér, soha nem csípett még. Mármint a madárkám. Ha a csőrét simogattam lágyan, akkor csak nyitogatja a bőröm felett, eszébe sem jutna csípni. Köszi a tanácsot Marcsi!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408 ... 422  Következő