Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 49  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 márc. 8, 20:14 
Halihó kacagósok!
Március elsején a már magukkal nem bíró kacagó költőpárok kikerültek költőhelyeikre.
1. pár hím:
Kép
1. pár tojó:
Kép

2. pár hím:
Kép
2. pár tojó:
Kép

A "papírforma" idén is bejött, azaz a teljesen a szabadban lévő kalitkában lakó 1. pár kezdett hamarabb költéshez. Mint a képen is látható, nem sokkal a "hazakerülés" után a tojó már a fészken ücsörög, azóta meg is született mindkét tojásuk, 16.-a és 19.-e között kell kelniük a tojiknak, azért a négy napos ráhagyás, mert nem tudom pontosan mikor rakták a tojásokat. :oops:
A 2. pár egyelőre rendezkedik, ők a kényelmesebbek.
Időközben kitaláltam a két vérvonal mesteri elkülönítését! :idea:
Mégpedig, az 1. pár utódait jobb lábukon, a 2. pár utódait pedig bal lábukon fogom gyűrűzni. Persze ha valaha megjönnek a gyűrűk... :roll:

Hozzászólás 2009 márc. 6, 14:32 
Sziasztok!

Ha jól számolom, akkor jövő hét közepe vége fele kelnek a kicsik! :D És a napokban egy másik kettős is elkezdte igencsak rendezgetni a fészket... Még a végén ott is lesz valami?!

Gábor:
Igaz nem biztos a tudásom, de lehet, hogy még nem szokták meg egymást párban és így valamiért nem akarnak költeni! Nálam ez a pár, amelyik a jövő héten költ az első két tojásrakásnál mindig ott hagyták a tojásokat és a harmadik alkalomtól kezdve nagyon szépen ülik és vigyázzák őket! De ez csak az én megfigyelésem, talán valaki tapasztaltabb is ad választ neked/nekünk!

Zsolt

Hozzászólás 2009 márc. 5, 19:02 
hali! van egy uj pár kacagóm és ma délutánra letojt a tojó de rá sem ulnek szinte! a tojót egyszer láttam a közelébe de hímet sosem! egyébként udvarlást is alig hallotam párzást pedig egyszer sem láttam! na akkor most ilyenkor mi van? lehet hogy a hím öreg ugyanis azt idegentől hoztam és lehet hogy átvágott? a válaszokat elöre is köszönöm!

Hozzászólás 2009 márc. 4, 19:41 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az almaecetes víz miért jó a gerléknek és, hogy milyen arányban kell a vízükbe tenni? Akkor is lehet nekik adni, ha tojáson ülnek vagy épp fiókát nevelnek?

Hozzászólás 2009 márc. 4, 13:39 
Érdekelne két kacagó gerle tojó, lehetőleg vörös és fehér színekben!
Székesfehérvár környékén.
marhofferpeter@freemail.hu

Hozzászólás 2009 márc. 3, 20:55 
Helló!

Selyem tollú.Nem annyira mint a selyem tyúknak,de hasonló.

Hozzászólás 2009 márc. 3, 19:41 
Sziasztok új tagok! :)

Itt általában időszakos beszélgetések vannak, utána egy darabig csend ül a topikra, de segítséget szinte mindig gyorsan kap az ember!

Tudásomhoz mérten én is szívesen segítek bárkinek!
Cservig: a selyem kacagó miben más, mint a sima kacagó?

Zsolt

Hozzászólás 2009 márc. 3, 10:23 
Üdvözlök MIndenkit!
Én még új vagyok a fórumon.Most fogok beszerezni selyem kacagókat(remélhetőleg).Érdeklődni szeretnék,hogy hol tudok beszerezni kacagókra való gyűrűt.Olyan "hivatalos" érdekelne,mint pl. a galambokra és díszbaromfikra teszünk (MGKSZ gyűrű).
Ha van köztetek valakinek selyem kacagója,az legyen szives írni pár szót róluk,de bármilyen tanácsot szívesen veszek.
Minden jót.
Üdv.

Hozzászólás 2009 márc. 2, 20:13 
Sziasztok!

Remélem nem bánjátok, ha eggyel bővitem a forumozók létszámát és egy pár kérdéssel fordulok majd felétek, mert nemrég kezdtem gerlézni és szerintem még van 1 pár dolog amit nem tudok :D

Hozzászólás 2009 feb. 10, 21:08 
hali! tojó kacagó gerlét keresek Hatvan-Pásztó-gyöngyös környékén!

Hozzászólás 2009 feb. 10, 13:03 
Sziasztok!

Gondoltam helyzet-jelentek, hogy történjen valami a topicban...
Nos, a találomra ősszel összepárosított 3 pár gerlémből egy pár sikeres volt, ahogy azt olvashattátok korábban, ugyanis költöttek, csak felnevelni nem sikerült! Most, hogy kicsit enyhült az idő, úgy vettem észre, hogy beindultak a hormonok! Az eredménye az lett, hogy a másik két pár elkezdett verekedni, van amelyik komoly toll-veszteséget szenvedett, de nem súlyos a dolog! Ennek véget vetéseként az érintett két párt, és egy szóló madaramat majd 3 napra összeengedtem a garázsban, hogy legyen mindenkinek lehetősége saját területet uralni! Annak ellenére, hogy rosszul indult, ugyanis az első órában eltűnt egy madaram, ami a fagyasztó mögött lett meg, szépen kialakultak a párok... és természetesen a kis kaszkadőrömnek sincs semmi baja, a gyors helyzetfelismerésnek köszönhetően! Az így kialakult három pár immáron külön-külön turbékol és állíthatom, hogy nagy a szerelem mindenhol! Remélem lassan gyümölcse is lesz!!!

A sors fintora, hogy most az a madaram maradt pár nélkül, amelyik a legjobban verekedett eddig, aki a legtöbb tollat tépte...

Hát, nálam ez a helyzet! Szívesen olvasom mások beszámolóit is!

Mindenkinek sok örömöt és sikert kívánok!
Zsolt

Hozzászólás 2009 feb. 1, 21:12 
Nálam már többször is elő fordult, hogy akár két hím vagy kettő tojó is össze párosodik és teljes harmóniában él együtt, a hím párnál értelem szerint nincs tojás a fészekben, ha tojóknál meg 4 tojás van a fészekben. Ha ellenkező neműt teszünk hozzájuk akkor felbomlanak a párok és valamelyik össze áll az új jövevénnyel.

Hozzászólás 2009 jan. 31, 15:13 
nagyon üres a fórum! na mind1

Hozzászólás 2009 jan. 29, 12:34 
valaki segítsen!!!

Hozzászólás 2009 jan. 28, 16:53 
üdv! valaki segítsen! van 4db fiatal kacagóm (3db tavaly tavasz elejiek 1db 2007 nyári) együtt voltak egy nagy kalitban és a 2007-es meg egy tavalyi tollászták egymást, ezért külön tettem öket egy másik kalitba! most is abba a kalitba vannak de a tolászkodáson kívül semmi mást nem csinálnak, egyszer tettem be nekik egy tojótálat a hím hívta fészekre kb fél percig de más semmi még csak udvarolni se udvarolt soha! de viszont ha egy másik gerlét is beteszek közéjük azt néha üzik néha meg a 2007-es hím ráugrik a hátára és probál vele pározni! na akkor most mi van? kérem valaki segítsen ja és mind a kettő szokott bologatni ha beteszek melléjük egy harmadik madarat, pedig én ugy tudtam hogy csak a hímek szokták alkalmazni ezt a modszert udvarláskor! segítsetek

Hozzászólás 2009 jan. 26, 23:48 
Szia!
Kösz az elismerő szavakat, bár nem szolgáltam rá, én is csak a tapasztalatokat osztom meg. :)
A kukoricát valóban szeretik, de fiókanevelés idején tényleg nem árt vigyázni vele. Ilyenkor inkább daraként a "gerle-lágyeleség" (ami nálam inkább száraz, mert tojás nincs benne) fontos része lehet. Bár nálam mit sem törődnek a kukoricával, ha van nekik Quiko vagy WitteMolen.... :roll: Megőrülnek a gyári lágykajákért...

Hozzászólás 2009 jan. 26, 23:45 
Sziasztok!

(Végre megint van egy kis élet ebben a topicban is! :lol: )

Zottan!
Nem tudom, hogy ki, de valaki itt írta az oldalon, hogy -10 fok alatti hőmérsékletet egy napig sem bírják... Nálam ezért kerültek garázsba, pedig kint akartam hagyni őket! De ha Te mondod... Nálam Te vagy a "gerle-király", tőled tanultam a legtöbbet, a Te szavadra hallgatok többségében! :wink:

gabor000!
Ezt én is hallottam, hogy bajuk lehet a kukoricától... De, nálam ugyanazt a kukoricát eszik, amit a tyúkok és állíthatom, hogy az a kedvencük! Keverve kapják általában, de először mindig a kukorica szemeket csipkedik ki! Néha a más magvakat meg sem eszik, csak jóval később! De nem árt az óvatosság!

Zsolt

Hozzászólás 2009 jan. 26, 20:51 
gábor0000 írta:
üdv! a kacagóknak egyben lehet adni a kukoricát? azért kérdezem mert én egyszer ugy hallotam hogy megakad a gigájukon és megfuladnak. és ha lehet adni akkor mindegy hogy mennyi idösen kapják?

Szia!
Nálam az alaptakarmányukban is van kukorica, de csak egészen apró szemű. A nagyobb, lófogú kukoricát egyben nem tanácsolom, inkább csak daraként. A nevelés alatt pedig az apróbb szeműt is jobb darálva adni.

Hozzászólás 2009 jan. 26, 20:47 
üdv! a kacagóknak egyben lehet adni a kukoricát? azért kérdezem mert én egyszer ugy hallotam hogy megakad a gigájukon és megfuladnak. és ha lehet adni akkor mindegy hogy mennyi idösen kapják?

Hozzászólás 2009 jan. 26, 18:38 
Ha tavasztól őszig kint vannak akkor kibírják a telet is. A lényeg, hogy fagypont alatt naponta kétszer kapjanak langyos vizet és sok napraforgót, kukoricát. Meg, hogy ne legyen huzatos a helyük.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 49  Következő