Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 76  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 12, 20:19 
Sziasztok!
Nos az elején: Béla, Margareta köszönöm a tanácsot az állatorvossal, de sajna ezek a madarak Kecskeméten vannak. Ha esetleg arrafelé valaki tudna valami speckó dokit???!!!
André köszönöm, továbbítom a szer nevét és beszerezhetőségét. Ez nem ugyanaz, mint a síma Ivermectin (nem a light)?
Köszönöm: Emő

Hozzászólás 2009 márc. 12, 10:28 
:wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margareta 2009 márc. 14, 17:43-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 11, 22:27 
Szia Emő!
Valószinű a madarakat tollcséve atka támadta meg(ha raknál fel képeket okosabbak lennénk).
Egy barátomnál is jelentkezett kanáriknál.A madarak véresre vakarták magukat.Vegyél a galambászkuckóban a saját gyártású ivermectinükből és kezeld őket.3 hét után már kezd nőni a toll kb 6-8 hét és teljes javulás
várható(már ha tényleg tollcséve atka).A többi lájktos csepegtetős szereket felejtsd el mert erre sz@rt sem érnek.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 11, 22:12 
Szia Rake !
Ki volt az állatorvos ?...Mert a Jenő a lovakhoz és a kutyákhoz ért de a madarak tünő álom neki mint az állatorvosok többségének...A megyében egy Levente Attila nevű állatorvos volt spéci madárban de már ki ment külföldre dolgozni...Talán a Bujáki Miklós Veszprémben vagy a pápai rendelőjében tud segíteni mert elkezdte a madarakat tanulmányozni egy ideje...A veszprémi rendelője a Stadion és a NEVIKI közötti kis garzssori utcácskában van a Neviki oldalán...

Hozzászólás 2009 márc. 11, 22:05 
Szia Doromboló!
Igen már tavaly is és azelőtt is hasonló keveréket kaptak, egy két kiegészitőkkel kombinálva. Szoktam fénymagot, négermagot, repcemagot, kendermagot, de most ezeket eszik jobban. Nyáron nincs hiány vitaminban, reszelt zöldségek gyümölcsök, de igy télen csak alma, répa, idönként apróratört dió,v. napraforgó, de csak kevés. Amit most legutóbb kivettem elpusztult fiókát annak színe vörös volt.Azért estére teszek be nekik fehér anyagot és reggel majd meglátom mi lesz rajta. Még ég a lámpa nekik sietek is, mert mindjárt kikapcsol az időzítő. Na ez megvan. Viszont azt még nem irtam, hogy fészekanyagnak szívesebben használják a puha papircsykokat, mint a füvet. Azht mindig kidobálják, vagy megeszik, de az eltünik.Nem győzöm pótolni, de nem egyeznek ki vele. Lehet hogy inkább mefázott a kicsi? A tojó az rendesen ülte.

Hozzászólás 2009 márc. 11, 21:47 
Szia
Gabesz!
Most harmadjára kezdek bele ebbe az irásba, mindig kitörlődik mikor elindítom. Szóval kösz az elismerő szavakat. Kérdéseidre válaszova, nem használok gyűrűket. Talán ha nagyban tenyészteném őket, vagy hordanám kiállításra, akkor igen. És akkor biztos tudnám az egyes madarak pontos neveit is. Nagyobb szakértelemmel birnék, ha erre specializálódtam volna, de mivel nekem most az egyéb gondokon kívül az a fontos hogy szép és egészséges madaraim legyenek, igy nem tudok erre összpontosítani. Ez lehet hogy rossz fényt vet rám, de egyszerűen nem tudom beazonosítani a madarakat a megfelelő névvel. Igy továbbra is marad kanári, zebrapinyt, hullámospapagáj, törpepapagáj stb. Szerintem rosta van a fejemben mert csak átfolynak a dolgok rajta. Persze volt már olyan ötletem, hogy hátha akad olyan tenyésztő aki kép alapján beazonosítja a madarakat , szívesen venném. De ez csak terv.
A vörös vérszívókról annyit, hogy nekem még nem volt velük találkám, szerencsére, de ugy hallottam, hogy egy fehár anyaggal letakart kalitka a megoldás. Reggelre rámennek és el lehet pusztítani őket, és akkor nem csapnak be senkit. Ugyan is én egyszer megijedtem, mert azt hittem azokat látom a kalit falán, de mint később kiderüt, miután már jól kitakarítottan a helyet nem azok voltak. Csak a szülők etetés után a lágyeleség maradékát dörzsölték le csőrükről a kalit oldalára, és ott a répa volt a bűnös. Szia

Hozzászólás 2009 márc. 11, 20:15 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nemtudjuk mit tegyünk. Az egyik ismerősnek elpusztultak a már kitollasodott madarai, kisebesedtek, lekopaszodtak, azután elpusztultak (a csőrük és a szemük kezdett sebesedni elősször). A szülőpár sem akar rendbe jönni. Az állatorvos elősször bakteriális fertőzést mondott, most legutóbb torokatkát. Valakinek valami tipp, vagy csodaszer nincs a birtokában???
SOS!!!
Előre is köszönöm: Emő

Hozzászólás 2009 márc. 11, 20:15 
Szia Anikó !
Tavaly is ezt ették a kanárik ?...Mert ha nem, akkor nem csoda, hogy ők ennék meg a tojást és nem maradna a kicsiknek...A vörös és fehér kölessel csak kínozni lehet a kanárit de ha adsz mást is akkor esetleg életben tartani is de csak éppen !.....De bármelyik probléma a már felsoroltak közül lehet a baj igazi oka !...Ha nagyon meleg van akkor a fészek anyagában óránként szaporodik az atka...Ha reggelenként ugyanolyan pirosas hússzínűek a picik mint este voltak akkor nincs piros dög !....De ha olyan gumikesztyű színűek akkor gyorsan amit leírtam korábban !....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 11, 19:24 
Szia, Ancsa!

Megnéztem a honlapod! 8) Na hallod! Van ott madár nálatok bövön! Ennyi madárnál tenyésszezonban el is hiszem, hogy elfogy egy rakat tojás... De figyu, volna egy pár kérdésem, ha nem bánod! Először is a bibid miatt. Volt már eseted a "piros dögökkel" ha már így néven nevezted őket, és most ezalkalommal hogyan néztél utánuk? Állítólag nagyon makacs egy népség!!! Aztán gyűrűzöd a saját madaraid? Itt a kanárikra godolok főként. De ami még inkább érdekel, miután ennyi "kanárit" láttam nálad a rengeteg másik között, melyeket már böcsületös nevükön nevezel... Csak azt írod a képek alá, hogy kanári hím, kanári tojó, kanári/már elvitték :shock: , tarka kanári tojó :shock: :shock: :shock: ... Itt asszem csak odagondolom a kérdést :oops: .

Különben nagyon tetszett a családalapításról szóló képsorozatod! :wink:

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2009 márc. 11, 18:37 
Sziasztok!
Akkor kezdjük az elején. A felkészítés elején ment a tojásozás az alapvető kajákon kívül ami sárga,ill. vörösköles, fénymag, négermag időnként, alma tyúkhúr amig volt. mikor már letojt, elmaradt a tojás, és kelés után 1 nappal kezdtek kapni lágyeleséget, ami tojás, reszelt répa meg keksz. ásványi anyag a homok, zeovit és tojáshéj keveréke. A tojásokat hütőben tárolom és egy 30-as tálca 4 nap alatt elfogy, mivel papagájokat is etetek. A főzési idő 40 perc, és mivel minden nap frisset készítek igy gondolom nem lehet a tojás hibája.Székletük rendben, tollazatuk ép. A hely ahol vannak világos, és fútött.Eredetileg ebédlő volt, de a madarak kisajátították. Képeket meg lehet nézni a weblapon. Azok a piros kis rondaságok még szerencsére nem találtak ide hozzánk, ugy hogy ezt is kizárnám.Viszont most eszembe jutott, hogy a két tojó amiről szó van mind a kettő ugyan azzal a hímmel volt együtt, de a hím is egészséges és mindig énekel. Tavaly még a hímet is láttam etetni, de most nem.Most már a harmadik költéshez készülődnek. Persze vannak olyan tojóim, amik most is nevelnek, van amelyik már elült és a kicsit a hím eteti, és van amelyik már elkezdett vedleni. De ezek felnevelték a kicsiket.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 márc. 11, 14:18 
Szia Gabesz!

A Salmonellával az a helyzet, hogy a madarak ilyen szalmonellái ugyanazok, mint az ételfertőzést okozók. A madarak tünetmentes hordozók lehetnek, és hajlamosító tényezők (hideg, éhezés, költés, szállítás stb.) betegedhetnek meg.

Szerencsére az ember csak akkor betegszik meg, ha kellően sok baktériumot megeszik. A legfőbb forrás a tojás és a baromfihús. Persze nyersen. (Minél nagyüzemibb, elzártabb egy baromfitelep, annál kisebb az esélye hogy szalmonella legyen ott, és minél háztájibb, annál nagyobb. )

Ha valamiben van egy kis nyers tojás, és benne a szalmonella, az általában nem okoz semmit. Ha hosszabb ideig tárolod, hűtés nélkül, elszaporodik és betegséget okoz. (Lásd közkonyha)

A tojáson leginkább a héján kívül van kórokozó, de lehet benne is. (Ez ritka) Jó tehát a tojást alaposan megmosni. A hőhatás könnyen elpusztítja. 100 fok bőven elég, akár néhány másodpercre is. A szalmonella a keménytojásban elpusztul, ha a sárgája teljesen megfőtt.

Jó kórokozóforrás az a vágódeszka, amin nyers csirkét pucoltunk, aztán mosogatás nélkül, csak leöblítve salátát vagdosunk.

Az átlagos konyhai higiénia otthon szerintem bőven elég ahhoz, hogy nyugodtan alhassunk.

Üdv:
emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 11, 13:30 
Hali-hali!

No, Ancsa, most te jössz! Lehet válogatni az okok között :? .

És apropó szalmonella... Ha az van ne add Isten, akkor az ugyanúgy nem veszélyes a családra nézve is??? (Csak magamból indulok ki, a madaraknak is abból a tojásból főzök, mint amit magunknak készítek, vagy használok az ételekbe.)

Dani, nálad mi a helyzet??? Keltek már fiókák? :)

Hozzászólás 2009 márc. 11, 6:19 
Helló!!!

Vagy egy jellemző dolog, hogy "pont" öt napos kor körül a kicsik elkezdik nem kérni,nem elfogadni a kaját. "Tipikus" szalmonellás jelenség. (Antibiotikum!!!!). Ezt nekem annak idején kb. 15 pár "lemásolta", és a kezelés (mely kb 2 hét volt,) a jelenség megszünt.. A segítség nekem akkor a Tóth Sanyitól jött, és maradéktalanul bevált, melynek az eredménye 51 szép, egészséges fiatal lett,- előtte meg 57 elhullás.(!!!!!)
Ez is csak egy tipp. (Akkor én sem gondoltam szalmonellára,mert már nem is főztem a tojást, hanem "sütöttem". És mégis az volt.!!!) :30:
Az az "ÖT" nap nagyon feltűnő!!!!!(Lehet hogy csak nekem???)

Hozzászólás 2009 márc. 10, 23:25 
Az előbb írtam egyet neked Gunaraska de valamiért elugrott !?... :shock:
Szóval cseréldd ki a fészekanyagot és fujjad ki rovarölő szerel a fészek sarkait és a kalitka zúgait, mert gondolom atka frtőzésük van !....Nem vetted észre, hogy reggelre teljesen kisárgulnak, kivilágosodik a bőrük a kicsiknek ?....
Ezen kívül lehet még 3 millió más is, de ez látszik így részletek ismerete nélkül a leg valószínűbbnek .....

Hozzászólás 2009 márc. 10, 22:30 
Szia, Ancsa!

Ahoz, hogy segíteni lehessen, többmindent el kellene mondanod a madaraidról és a körülményeikről... Pl. milyen táplálékot kapnak??? A fészekrakás előtt-alatt-és után?! Hogyan vannak elhelyezve? A hímmel egy térben vannak? Hallhatják?...mert ha újból beindulnak, és én elsősorban erre tudok gondolni, akkor újból fészekrakáson törik a kobakjukat odahagyva a kicsinyeiket :roll: .

Hozzászólás 2009 márc. 10, 21:34 
Sziasztok!
Reméllem tud nekem segíteni valaki! Van 2 kanári tojóm, már 2 évesek elmultak és eddig mindig sikeresen nevelték fel a kicsinyüket. De ez a szezon nekik nem sikerült. már a harmadik költéshez készülődnek és kérnék segitséget, hogy végre sikerüljön nekik utódot nevelni. Amikor kikeltek a kicsik, szépen etették őket, de csak 5 napig azután semmi. Ülték még a fészket kb. 3 napig és aztán elhagyták. Először a gunarat elvettem mellőlük, most utóbb együtt voltak, de ez sem volt megoldás. Mi lehet a baj?

Hozzászólás 2009 márc. 4, 18:12 
Hali, Zottya!

Jó nagy az a kalit, egyből kettő is lehetne :wink: . Azt hiszem, nem szerencsés két tojót tartani azért egy ekkora helyen főként költési szezon idején... De ha középen elválasztod és a hímet hol egyikhez, hol másikhoz teszed be párzani, biztosan eredmény is lesz! Ha nagyobb lenne a röpde, akkor biztosan meglennének gond nélkül egyhelyen, de szegény hímet sajnálnám... Nagyon lestrapálná két helyen a nevelés, vagy teljesen összezavarodna. Asszem :roll: .

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 márc. 4, 16:41 
sziasztok
ebbe a kalitba menyi kanárit tehetek
57 cm hossz..
52 cm magas
29 cm szél..
mert most van benne egy pár kanári
de szeretnék bele tenni még egy tojó lehetséges??
és igy szeretnék eredményt látni
2db tojobol
és egy himből

Hozzászólás 2009 feb. 23, 10:09 
Sziasztok!

Ma reggelre kihagyás nélkül bekerült a 3. tojás a fészekbe. Félek nem lesznek termékenyek a tojások... node hátha :)

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2009 feb. 20, 9:05 
Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne hogy tud e valaki gloster kanári tenyésztöröl baranya megyébe,ha igen akkor valami elérhetöséget ha lehet.
Nagyon meg köszönöm a segitségeteket.
Maradok tisztelettel.Mazsiba.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 76  Következő