Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 22, 23:03 
Sok sikert Béla!

Ez egy örök dilemma. Ha sikerül még jóra is fordulhat.

üdv Feri

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 22, 20:47 
Hát ez az !....Olyan szülőkről van szó hogy beszarás !....Pedig ha engednénk elpusztulni az ilyeneket biztos jobban stabilizálódna az állomány, a természetes kiválogatódás hatására hosszú távon erősödne a genetikai bázis !
Ez a kicsi még él ! Most jobban néz ki mióta a madarász kuckó leküldte a spéci felnevelő tápot, de majdnem egy kilót küldtek mert ez a legkisebb kiszerelés ! Ráadásul csak egy évre jó mert tele van különféle élő flórával...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 22, 18:34 
doromboló írta:
Köszi Necóka !...Azért jó az éjjszakai madár a háznál !...

Naja! Én is ezt akartam sugallni! :wink:

Bélám! Nálad a későbbiekben lett valami, az ilyen nyamvadt, rásegítéssel felnőtt kölkökből?! Mert nálam is előfordult, hogy ráetettem, majd miután leválasztottam a madarat, azt vettem észre, hogy fogy a delikvens mint a telihold. Külön kalit, külön kondis kaja, esetleg valami varázsszer stb.... oszt mindig az lett a vége, hogy lefordult a pálcáról a madár első éves koráig.
Tavaly már nem is csináltam ilyet. Igaz, nem is nagyon fordul már ez elő...?!... szóval én már nem kínlódok ilyesmivel...., bár ha sok helyen előfordulna, és olyan helyen (mondjuk a Shydow tojómnál, vagy a "tizesem kölkeinél) a fene tudja mit tennék?!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 22, 9:35 
Köszi Necóka !...Azért jó az éjjszakai madár a háznál !...
Aztán tenyésszünk már meeer megőrülök !.... :lol:
Leírok rögtön egy érdekességet !....A természet parancsáról szól !...A létért való küzdelemben egy fészekalj fióka (mondjuk három) közül egyet a többiek legyűrtek és a másik kettő intenzívebben elkérte a mamától a másiknak járó kaját is !....Ez a kicsi 2 -3 nap alatt elpusztul. A megmaradt kettőből is egy idő után lesz egy aktívabb amelyik mindig benyúl és eltakarja a a másikat ha jön etetni a tojó !...Mivel a rollereknél elég sok a nem igazán jó anya, ezért ha letellet az etetési idő és a két picinek szánt etetni valót belerakta az intenzív eltakaró egyikbe a mami akkor a másik ha kap is közben azért valamennyit el fog maradni a fejlődésban....Na ! Egy ilyen helyzet alakult ki nálam amit a gyűrűzéskor vettem észre....Gondoltam,hogy besegítek a kisebbik etetésében és naponta kétszer megetettem de csak annyira, hogy mellette azért kérjen ha jön a muti etetni..... Ennek ellenére sem tudott érvényesülni a rendkívül vitális testvére mellett...Ezután (3 nap mulva) naponta kétszer degeszre tömtem mert már egyre nőtt a különbség...Szegénykém annyira kérte pedig mindig a kaját !....Most már végig kell csinálnom de nem tudom sikerül e mert a mama le sem szarja, mintha ott se lenne. Rossz nézni, hogy a tátogó kis száját féretolva hogy eteti meg a másikat !...Nem tudom érdemes e küzdeni a természet parancsa ellen ami ezt a kismadarat már rég kiselejtezte volna !....Most megyek ki a madarakhoz !?...Nem tudom él e még szerencsétlan !?... :?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 22, 6:55 
kuvik írta:
... Láttam én azt, hogy esetenként a hozzászólásom után nagy lett a hallgatás....

Szeva' Sanyi!
Ez csak azért van, mert rosszul választottál nicket. A "kuvik" mégiscsak a "halálmadár", ujjat húzni vele rossz ómen' ?! :57:

A viccet félretéve: rossz az okfejtésed. A helyreigazító hozzászólások utáni csend azt igazolja, hogy mindenki egyetért vele. Lehetne észérvekkel vitába is szállni a véleményeddel. Te vagy olyan rutinos öreg róka, hogy ha tanácsolsz vagy helyreteszel valamit az ül, évtizedes tapasztalatokon alapul. Lehetne ezekről vitatkozni, de nincs értelme.

Ha meg valaki egy jogos helyreigazításon megsértődik, azzal nincs mit tenni.... :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 márc. 22, 18:34-kor.

Hozzászólás 2009 márc. 22, 1:33 
Melyiket?? az aktfotósat vagy a viagrásat?
Nálam 4 tojóból 3 ül,de az első már nem fog kikelni,mint ahogy mondtam vala! Majd a 3.lesz jó,ott 5 tojás van,és a 4. is,de ő még nem tojt,viszont megy a l'amour....

Hozzászólás 2009 márc. 21, 23:17 
Dorombolo koszi a valaszt,megfogatam a tanacsod.

Hozzászólás 2009 márc. 21, 22:03 
Köszönöm Feri hogy te is bejöttél a neked kötelező témához bár nem gondoltam volna, hogy egy ilyen helyreigazítás ekkora port kever !?...Egyszerűen tudomásul kellett volna venni, hogy oké ! Értve van és kösz !...És kész...De most úgy tünt egy pillanatra mintha ezeket az alapfogalmakat én találtam volna ki !....Egy fenét de a topik rangjához mérten már csak tegyük helyre ezeket a kifejezéseket nem ?...Különösen akkor, mikor a legnagyobb egyedszámú hobby állat tenyésztési csoportnál a KUTYÁKNÁL a SZAPORÍTÓ szót csak és kizárólag lekezelő leminősítő aspektusban használják azokra akik semmilyen tenyésztési cél nélkül, a legalapvetőbb tenyésztési kötelezettségek elhagyásával tömegre tenyésztik a kutyát hogy eladják külföldi kereskedőknek kilóra !
Mezőgazdász hallgatóként a legelején belén sulykolták, hogy pl. a dísznövények jól SZAPORÍTHATÓK ilyen olyan módszerekkel tehát a szaporítás itt szakszó....Később mint vadász vadtenyésztő megtanultam, hogy az apróvad zárttéri TENYÉSZTÉSE megint egy más alapfogalom, mint hogy az is, hogy a bolygó élőlényei SPONTÁN egyébként meg SZAPORODNAK !...Ennyi a lényeg és az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy ennyit mindenki ebben a 3 percben tanuljon meg (mert kb. ennyi idő kell rá) és hagyjuk már ezt a témát mert bár nagyon fontos, mondhatnám az kell hogy legyen a továbbiakban ezen a szinten, és térjünk vissza a tyúkudvarba a napi eseményekhez stb... Nem vitaindítót szerettem volna hanem ezt egyszer és mindenkorra 3 percben elintézni mivel észrevettem, hogy ezeket a szakkifejezéseket gyakorta keverjük itt többen is !...Ami egyébként meg természtes hisz szakavatott ember alig van itt a fórumon....Ha ebből is valaki meg tud sértődni az (majdnem azt írtam, hogy nem normális, de akkor meg azon sértődne meg !)...elképesztő, komolyan mondom !...

Hozzászólás 2009 márc. 21, 21:42 
Mutogass a kanodnak neztelen kanári képeket !....Vagy nyomj be neki egy kis viagrát !... :lol:
Ha nem kövér a hímed és nem is kezdett el vedleni...Jó paszban van mert mondjuk fütyül ...Vagy rollereid vannak ?...Bocs akkor énekel, akkor semmi baj nincs csak nem fog nekiesni az arának mert te ott lesegeted....Hagyd benn és a reggeli ébredéssel biztos meg fog törtánni az eksön !...

Hozzászólás 2009 márc. 21, 20:35 
Sziasztok
Az egyik tojom megfurta a feszket es a parjat atengetem hoza de nem tortenik semi csak a him matat a feszekben !
Mit ajanlotok mit tegyek?

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 21, 20:34 
Sziasztok!

Úgy érzem, hogy az alábbi szóelemző eszmecseréhez hozzá kell szólnom:

A szaporítás és tenyésztés két alapvető fogalom, amelyekkel igen is tisztába kell lennie annak, aki madarak tenyésztésével foglalkozik. Természetesen senki sem úgy született, hogy ezeket az anyatejjel szívta magába, tehát tanulni soha sem szégyen.

A szaporítás egyszerűen a jövő nemzedék "előállításáról" szól, tehát az eredmény önmagában az utódok világrajötte. Egy kezdőnél természetesen elsősorban ez a cél, sőt sok fajnál még eddig sem jutottak el, vagy csak eddig. Tehát a szaporítás nem negatí és nem pozitív kifejezés, egyszerűen egy biológiai esemény, amelyet az ember csak nagyon kis mértékben folyásol be. Ha még ezt sem teszi, akkor spontán szaporodásról lehet beszélni, pl zebrapintyek közös röpdében egyszerűen költenek. Az is igaz, hogy ez a kifejezés a mezőgazdaságban elsősorban a növénytermesztésben használatos, mert az állattenyésztők tenyésztenek.

Merthogy mi is a tenyésztés? : tudatos emberi tevékenység, amely arra törekszik, hogy az általa megfogalmazott tenyészcélt az állattenyésztés eszközeivel elérje. Tehát ez egy magasabb szint, mint a szaporítás, mivel a szülők komoly alapossággal ( saját, ivadékok és utódok vizsgálata) alapján vannak kiválogatva. A tiszta tenyésztés, keresztezések, szelekció stb mind az ebbe a témakörbe tartozó fogalmak, amelyeket ismerni és használni kell. Ha nem tesszük, akkor megmaradunk a szaporító szinten, amivel nekem különben nincsen semmi bajom, hiszen sok jóérzésű madárbarát ilyen. A tenyésztés azonban mégis más.

Egyébként tartozom egy kiselőadással a csoportnak, amelyet "Alapfogalmak az állattenyésztésben" címmel a szegedi roller versenyen tartottam, le kellene írnom, mivel vetített előadás volt. Hamarosan meg lesz.

Azzal meg, hogy ki minek tartja magát nem kellene foglalkozni, azt úgyis az eredményei határozzák meg. Az igazi eredményhez hosszú évek, évtizedek munkája kell. Ez egy ilyen hobby. Az lenne a fontosabb, hogy mindenki a saját tehetségéhez mérten tegyen hozzá egy közös munkához! Azt hiszem, hogy itt igazán igaz az a mondás, hogy a részvétel az igazán fontos és nem a győzelem.

sok sikert mindenkinek!

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2009 márc. 21, 17:37 
Helló Kynyoo!!

Na ez az amiről kezdek leszokni, mert sokan félreértik, és azt gondolják, hogy bántom őket. Pedig az én véleményem is az, hogy az elején kell helyére tenni a dolgokat- és jól megtanulni- mert utólag már "bonyolultabb". Így én inkább nem nyílvánítok véleményt az elkövetkezőkben, nehogy valakit megbántsak. (Mert sok minden van "itt" amit én nem úgy látok mint más, és ezért megtartom a véleményem magamnak. Persze néha "elszakad a cérna", de mostmár vigyázni fogok a "számra".)
Egy azonban biztos, hogy mindenki volt egyszer kezdő, és szerintem a segítség- főleg ha önzetlen- mindíg jól jön. Sajnos itt sok olyan fórumozó van, akinek van öt-hat madara, és a honlapját így kezdi:"Itt mindent megtudhatsz a XY madárról!" (És már volt siker, mert a madarai felnevelték NÉGY utódjukat.)
Én több évtized után sem mernék ilyen kijelentést tenni, mert tudom azt, hogy a szabályokat a madaraim írják, és én legfeljebb próbálok hozzájuk alkalmazkodni.
Összefoglalva: Tőlem e fórumon kritikus hangvételt nem fog hallani senki.
És akkor így most tisztába tettem a dolgokat. Láttam én azt, hogy esetenként a hozzászólásom után nagy lett a hallgatás, és ezt én többé nem akarom.
:30:

Hozzászólás 2009 márc. 21, 15:27 
Hali ! Az az ember aki leszaporítózott ha ezt természetesen tette akkor tudod, hogy tőle sokat nem fogsz tanulni, mert alapvetően pancser !...
Ha viszont azért szaporítózott le mert sok a tenyészmadarad és azt gondolta hogy tömegtermelő vagy akkor megint pancser mert tenyésztési eredményeket, különféle megállapításokat csak megfelelő egyedszám mellett lehet !....
Én "csak" azt szerettem volna ill. szeretném ha azok az emberek akik szívesen jönnek utánam, utánunk azok feltétlen rendbe kell hogy tegyék a legalapvetőbb tenyésztési alapismereteket !....Úszó verseny a rajtkockáról indul és nem közönbös, hogy milyen a vízbe érkezés, arról nem is beszélve, hogy valaki a rajtkőről nem a vízbe ugrik, hanem körbaszaladja a medencét és csak a cél előtt ugrik újra bele !....A házassági ceremónia sem a nászéjjszakával kezdődik hanem a megfelelő körítéssel, öltözettel, virággal stb !....Lehet egy pongyolában is mgtenni de akkor különféle jelzők jutnak az eszünkbe !?....
Hát azért fontos, hogy ez a kis csapat olyan legyen amelyik bármilyen szinten tárgyalóképes legyen ha komoly dolgokról van szó !...Mondom én aki imádja a humort és a csajokat ! :25: ...Élükön a főtyúúúkkal !... :88:

Hozzászólás 2009 márc. 21, 7:37 
Sziasztok!

Nem hinném hogy 1 esetleg pár év után bárki is tenyésztő lehet vagy lesz!
Tehát én se vagyok az még. De azért próbálkozni lehet és az is lehet hogy valami jó sül majd ki belőle ezt előre nem tudom. Fontosnak tartom hogy alapfogalmakkal azért tisztában kell lenni illetve ha szükség van rá akkor tisztázni kell őket! Tegnap előtt egy régi rolleres engem is simán le szaporítózott de nem sértődtem meg hiszen egyrészt minek másrészt lehet hogy igaza van egy bizonyos szintig. Egy kezdő madártartó aki már esetleg elindult a tenyésztés rögös útjain nem feltétlenül kell egy napon említeni olyan emberrel aki csak azt nézi hogy a madarak darabra meglegyenek! Illetve itt akár ki lehetne tűzni tenyésztési célokat módokat vagy legalábbis beszélni róla esetleg leírni. Mondjuk Varga Tibi ezt mintha el kezdte volna Albertirsán de nem vettük végig a lehetőségeket! Engem érdekelt volna ezért kérlek Tibi ha olvasol hogy egy e-mailben vagy bárhogy írjál már róla légy szíves ha nem okoz ez neked nagy gondot!
Amúgy például nagyon érdekelne ebben a témában Kuvik véleménye mert ő aztán szereti tisztába tenni a dolgokat! :wink:

Üdv Neco!

A fehér hímed jól tiport lassan 4 kis kölöknek kell majd kelni. Remélem büszke apa lesz!

Na további szép hétvégét mindenkinek!

Hozzászólás 2009 márc. 20, 22:52 
Picikém ! Az a helyzet hogy ez nem vicc volt ! És nem is annak szántam !...Ez a roller kanári tartók és tenyésztők lapja....A tartók bárhogyan beszélhetnek de a tenyésztők nőjjenek fel a feladathoz s ennek alapja a tanulás !...Ezt elkezdtük a közepével sajnos, ezért van ez a nagy kuszaság a mai napig...
Egy ismerősöm kikerülte a vadásztanfolyamot és szerzett valahol egy vadászengedélyt. Vett magának fegyvert és öltözéket és kiment Ausztriába egy milliárdos ottani vállalkozó meghívására, hogy a vadászházba élete legnagyobb üzletét üssék nyélbe az Osztrák urral. Ennek megpecsételése képpen hívta meg a sógor az ismerősömet vadászni....Már mikor meglátta ezt a papagájnak öltözött vadbarmot a tradíciókra sokat adó meghívó igazi vadászember már rosszul volt...Amikor meg előkerült a tokjából a sörétes fegyver és azt elfelejtette kinyítni emberünk és forgott pörgött vele mint [cenzúrázva] a lavorban, robbant a bomba ! Az üzletember csak annyit mondott, hogy kérem ne haragudjon de én ezennel hazamegyek, ön maradjon amig jólesik. A jövőben pedig nem szeretnék önnel találkozni sem üzleti sem más ügyben !....Ez a szerencsétlen azt se tudta mi történt ..csak később magyarázták el neki, hogy olyan alapvető hibákat védett a vadászati szabályok és az alapvető tradicionális szokások ellen amit nem kellett volna !....
Tisztában vagyok vele, hogy itt kevesen vagyunk állatenyésztők de ha olyanba vágjuk a fejszénket amire nincs meg az alapvető felkészültségünk akkor igyekezni kell megszerezni a hiányzó ismereteket.
Ez kicsit húzós dolog de azért vagyok - vagyunk itt néhányan, hogy a rengeteg hülyéskedés közepette segítsünk is a tanulásban !....Nem kellene ezért megsértődni !... :idea: :twisted: :)

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 20, 19:17 
doromboló írta:
...Hogy mennyire fontos hogy hogyan beszélünk arról talán nem kellene vitatkozni !...

És amennyire fontosak a szavak, ugyanúgy minden árva bötűnek jelentősége és súlya van! És a sorok között is tudni olvasni!
Hát igen, jó lenne. Immá mind1.
S kösz a besorolást.

No, hát Isten áldjon!

Hozzászólás 2009 márc. 20, 18:28 
Köszi srácok !....Látom rajt vagytok a szeren és egyből jöttök ha szükség van rá !.... :08:
...Hogy mennyire fontos hogy hogyan beszélünk arról talán nem kellene vitatkozni !...."Mindössze" arról van szó, ha kevered ezeket az alap kifejezéseket akkor egy képzett szakember 2 perc alatt tudja, hogy egy pancserral van dolga !....Persze aki keresztnév anyja neve stb. beszél a madarairól annak nem igazán fontos ez ! Ha mégis akkor tessék ezeket az alapfogalmakat megtanulni ! :twisted: ... Például ha azt mondja nekem egy vendég vadász hogy ő szokta eteni télen a vadakat, onnantól kezdve már nem is figyelek rá mit mond mert tudom hogy ez a többségbe tartozik, akik harcolni járnak az erdőbe, javarészt fótos deszantharcos ruhában, íránytűs rambókéssel az oldalukon stb.....Nem az a baj hogy etet ! Hanem a VADAKAT eteti ! Vadak meg a bantu négerek, meg a pitt bullok,... baromi vadak de amit ez a szerencsétklen etet az a VAD ! A VAD gyüjtő név ugyanis, és eszerint a vad téli etetéséről lehet volna szó, ha egy igazi vadász mondta volna !....Ez túl azon hogy nyelvészeti alapismeret, egyben jelzés is arra vonatkozólag, hogy aki rosszul használja annak rossz iskolája volt !.....És ezeket az inteligens (szakmai és emberi) vadászok nem szeretik !...
Na ! Ilyesmiről van szó ha szaporítod a kanárit....Olyan akarsz lenni mint Magyarország fő kanárisa aki még a reklám anyagában és az írásaiban is rendszeresen szaporításról beszél......És ne keverd a szaporítást mint növénytermesztési szakkifejezést a szaporodásssal ami egy sokkal általánosabb és más célú kifejezés. A tenyésztést meg pláne !....Te tenyészet vagy nem egy növénytani szaporító intézet !....
Tetszik érteni bogaram - im !?.... :shock: :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2009 márc. 20, 22:58-kor.

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 20, 17:09 
Na, nem jutalmas szavakon lovagölni. Ne mind tenyésszétek tovább a szavakat, úgyis mindmegy, nemdebár?
Egyenlőre a zeremmény a fotós!

No, őrültem nektek :lol: . Kősz Marcsi.

Hozzászólás 2009 márc. 20, 15:37 
Helló Marcsi

Hidd el néha van értelme a szavakon lovagolni. Neked sem mindegy hogy aktív időbeni elhatárolásokról vagy aktív időbeni elhatározásokról beszélsz, habár nekem és az átlagembernek ez egykutya és alig jelent valamit.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 márc. 20, 15:05 
feketemarcsi írta:
Azért most is a saját akaratukból csinálják, mert ha ők nem akarják, mi ugyan küszködhetünk velük... :lol:

Ez igaz, de remélem érthető volt az okfejtésem... :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 149  Következő