Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 18:39 
Gumisember írta:
Már van három tojás az egyik párnál... :D :D :D

Szia Gumisember!
Sok sikert hozzájuk :D !

Nálam 6 párnak összesen 30db tojása van. 5 pár normálisan üli őket, a 6. ik pár tojója meg állandóan összetöri a tojásokat 6 ból már csak 2 db tojás van alatta.
Állandóan "kaparó" hangot hallok az odujából de el nem tudom képzelni hogy mi a fenét csinálhat?! Jó pár éve hullámosozok (velük kezdtem) de ilyet még nem tapasztaltam.
Esetleg valakinek van valami ötlete hogy mot csinálhat???

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 18:31 
Már van három tojás az egyik párnál... :D :D :D

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 ápr. 4, 11:01 
Ha csatlakozni szeretné ide:

http://ilpetbt.shp.hu/hpc/web.php?a=ilp ... dalak_YnNt

itt jelentkezhetsz: ildiko@shp.hu

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 23:16 
Érdekes párbeszédet hallottam a boltban:

- 20 deka parizert kérek.
- Milyen legyen?
- A legolcsóbb! A papagájoknak viszem...

Mondom ez nem semmi. Nem tudom, ki hogy van vele de nem hiszem, hogy jót tesz a madaraknak.

Hozzászólás 2009 márc. 31, 17:39 
Szia!

Ha jól tudom 5 cm a "szabvány" de nagyon jó a 6 centi is.
Ha egyszer kelteni akar egy hullámos 1 centit nem néz! :D

Hozzászólás 2009 márc. 31, 15:56 
SZIASZTOK !

ODÚRA A 6CM ÁTMÉRŐJŰ NYILÁS JÓ?

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2009 márc. 29, 18:12 
Helló,
akkor megnyugodtam :)
És tényleg, ma voltam börzén Békéscsabán, és 500-1000 Ft körül mentek a kínai és japán fürjek. Ez tényleg olcsóbb, mint egy hullámos.

Valódi név: Bányai Norbert

Hozzászólás 2009 márc. 28, 22:14 
Sziasztok!
Ez egy rossz vicc:) Ilyen nincs. Ha Olaszországba vitték volna akkor elhiszem de így…

Én Kolozsváron éltem 17 évet és fürjeket tartottam, amikor jól ment a fürj biznisz! Most is elég sokan foglalkoznak fürjekkel és nem igazán tudják eladni a vágni való madarakat! Sőt 400-500ft egy fürj, ami sokkal olcsóbb, mint a hullámos! Egy vágni való felhizlalt fürj nem annyi grammos mint egy hullámos!

Évcsi írta:
Sziasztok!
Nagyon szép szekrénykalitokat látok itt! :D Én is most csinálok egy ilyesmit a 2 pár hullámosomnak!
De most nem ezért vagyok itt.
Ma beszélgettem egy ismerősömmel, akinek sok hullámosa van, és valaki mindig megveszi tőle a szaporulatot. Nem rég tudta meg, hogy ez a valaki, aki romániába viszi ki őket, fürjként árulja utána a megölt, megkopasztott és megcsonkított papagájokat, mert úgy már állítólag össze lehet téveszteni a fürjjel, amiért jó pénzeket adnak.
Én ezt eddig nem hallottam, és nagyon elszomorodtam. :(
Ezek után, ha nekem valaha születnek kis papagájaim, biztos nem adom el egyben őket.
Most, ahogy visszagondolok, tavaly tavasszal a szentesi börzére elmentünk nézelődni, és amint leparkoltunk, valaki odajött, hogy nem hoztunk-e hullámost, mert azonnal megvette volna.
Honnan lehet megtudni, hogy aki fel akarja vásárolni, annak milyen célra kell :?: Gondolom, nem szabad akárkinek eladni, csak megbízható vevőnek, aki leinformálható vagy ismeri az ember... De aki először ad el, és nincs kiépített kapcsolata?
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2009 márc. 28, 20:57 
Hát nem tudom... Eléggé más alkatú a két madár nem tudom össze lehet-e téveszteni őket mégha a tányéron is?

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2009 márc. 28, 20:46 
Sziasztok!
Nagyon szép szekrénykalitokat látok itt! :D Én is most csinálok egy ilyesmit a 2 pár hullámosomnak!
De most nem ezért vagyok itt.
Ma beszélgettem egy ismerősömmel, akinek sok hullámosa van, és valaki mindig megveszi tőle a szaporulatot. Nem rég tudta meg, hogy ez a valaki, aki romániába viszi ki őket, fürjként árulja utána a megölt, megkopasztott és megcsonkított papagájokat, mert úgy már állítólag össze lehet téveszteni a fürjjel, amiért jó pénzeket adnak.
Én ezt eddig nem hallottam, és nagyon elszomorodtam. :(
Ezek után, ha nekem valaha születnek kis papagájaim, biztos nem adom el egyben őket.
Most, ahogy visszagondolok, tavaly tavasszal a szentesi börzére elmentünk nézelődni, és amint leparkoltunk, valaki odajött, hogy nem hoztunk-e hullámost, mert azonnal megvette volna.
Honnan lehet megtudni, hogy aki fel akarja vásárolni, annak milyen célra kell :?: Gondolom, nem szabad akárkinek eladni, csak megbízható vevőnek, aki leinformálható vagy ismeri az ember... De aki először ad el, és nincs kiépített kapcsolata?
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2009 márc. 27, 20:40 
Nyuzilla! Neked is jövök egy sörrel, megcsináltam a csúsztatható ablakokat, bár nem az üvegezőléccel, mert hiába kérdeztem akármelyik boltban csak néztek rám mint a metszett birka hogy mi az. Ebben a tetves városban mindennel így járok. Sőt még hasonló U profilt sem találtam. Nem baj megoldottam lambériával a nút-ban csúszik, szerintem így is jó lett. Röhej hogy egy 25 ezres városban nem lehet patkó etetőt kapni. Köszi mégegyszer a tippet!

Hozzászólás 2009 márc. 24, 22:03 
Szia, Gumisember!

Igen, az ajtó elcsúszik oldalra, elég épp annyira kinyitni, amennyi helyre épp szükséged van. Az üvegezőléc fémből készült és U alakú, a vasboltban biztos tudni fogják. :-)

Hozzászólás 2009 márc. 24, 21:55 
Nyuzilla! Ez a kis rácsos ablak ha jól látom elcsúsztatható ugye? Bár a te kalitod szebb is és profibb a kivitelezés is, azt hiszem én is megpróbálkozom vele. Pontosan mi is ez az üvegezőléc?

Hozzászólás 2009 márc. 24, 13:24 
Sziasztok!

Van egy 1 éves fiú hullámos papagájom aki nagyon vad. Ha meglátja a kezemet a ketrecen kívül egyből odakap a ketrecen bellül még rosszabb.Hogy szelidíthetném meg?

Hozzászólás 2009 márc. 24, 8:56 
Hali!

Akkor mutatom, nekem hogy van. Még egy óra munkát megér. Anyag: pár méter üvegezőléc, maradék háló, csavar.

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 márc. 24, 8:48 
Szia Gumis!

Csak ha már szoba jöttem! :) :D
Tapasztalatból mondom Én is kergetem a madaraimat 15x40 ajto mellett, tervbe van hogy megfelezem 15x20ra :) tehát ha zárt helyen van a kalit csukd az ajtot. mert ugy jársz mint én ! :D
Elment egy gyémántgalambon 4 nap után be tudtam fogni ! :D
de rafinált lehetett mert elmondta a párjának milyen jó a szabadság! :D:D
NA AZÓTA SE LÁTTAM!:D:D

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 márc. 23, 21:26 
Na az jó, ha nem komoly a hobby ellenzése...nehéz megszokni az asszonyoknak a madárőrületet, de egy idő után belenyugodnak...

Hozzászólás 2009 márc. 23, 21:11 
eszterolajos írta:
Idézet:
így néz ki a kalit. Az esetleges hasonlóság a csendes99 által hirdetett kalittal

Szia Gumisember !

Az ülőpálcákat a kalit hosszúságára merőlegesen helyezd el, mert így a madaraid többnyire másznak rajta és ücsörögni fognak. Viszont ez a madarak gyors elhízásához vezet, melynek hozadéka a nemi aktívitás és a szaporodás csökkenése lesz.

Ha egymástól távol helyezed el az ulőpálcákat rákényszeríted a madaradat a repülésre, ez viszont némileg karban tartja a kondiját.

A legjobb viszont az lenne, ha az egymás melett lévő két kalitot egybenyitnád, igaz, hogy így kevesebb egyed fér el benne, de madaraidnak egészségesebb mozgási lehetőséget biztosítanál....

de ez csak tanács.......

Kellemes madarászást "már megint azok a [cenzúrázva] madarak " helyett...

Köszönöm a tanácsokat. Megfogadom. Az ajtócsapkodást és a "szalonképes" beszólást a feleségemnek köszönhetem. Persze Ő sem gondolta véresen komolyan :D , mert ő is szereti őket, csak amikor még este 7-kor is fúrtam-faragtam akkor egy kicsit haragudott rám. De persze Ő is lelkesen viszi nekik a kaját... Etetőnek patkóetetőt gondoltam egyet a magnak, egyet pedig a lágyeleségnek és önitatóból innának amiket az ajtó rácsán helyeznék el. Hát az ajtó megoldáson én is sokat gondolkodtam, de a részben nyitható ajtó sokkal nagyobb munka lett volna, ezért így oldottam meg. Remélem nem szökdösnek meg. A tálca a takarítás miatt lett kialakítva. A tálcán azért nem akarom őket etetni-itatni (pl.: tányérból) mert nagyon könnyen piszkolódik, tele megy ürülékkel és azt nem szeretném. Láttam pár helyen ahol a földön van a vizük és undorító zavaros trutyi lesz pár órán belül.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 márc. 23, 19:12 
Nem ajánlatos az önetető...
Nálam a verebeknél volt...de a szotyi mindig elakadt benne...
De ha csak kölest kapnak, az jó kismadaraknak.
Nálam a zebráknál meg az a gond az önetetővel, hogy egyet belecsíp és három mag kihullik mellette! :SMert ennyira nyomja a kismagot...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 márc. 23, 19:03 
Szia Gumisember!

Nekem is nagyon tetszik ez a szekrény!

Ha az ajtók így maradnak nagyon sokszor kell majd a madaraidat összefogdosni! Vagy a kihúzott tálcán fogsz etetni?
Az önetetőt nem javaslom mert nagyon hamar elakad benne a mag és azt fogod látni hogy tele van az etető és mégis gyengülnek/elhullanak a madarak.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400 ... 422  Következő