Sziasztok,
segítséget kérnék a tapasztaltabb tenyésztőktől, mivel ismét sikeresen elakadtam....Az egyik tojóm fészekalja már majdnem teljesen felnőtt, de még egy kalitkában vannak ( 3 fióka, 25 naposak ) Füttyre kb. 1 hete görbül, be is lett neki rakva 15 percre naponta 2-3x a hím. Letojt idáig két tojást, viszont ha mostanában berakom a hímet, akkor nem görbül, a hím viszont annyira begőzöl pár perc után, hogy hajtja a tojót, és a fiókákat is megtámadja, csak úgy szállnak a tollak...A másik tojó viszont nem is nagyon görbül, ő első fészekaljnak lerakott 3 vagy négy tojást, amiből 1 kelt ki. Hozzá is ugyanezt a hímet szoktam berakni, most második fészekaljnak ő is lerakott már suttyomba két tojást...Előtte volt pár párosodás, de nem annyi mint az első tojónál. A hím már annyi fáradtságot sem vesz, hogy udvaroljon, a csőrébe vesz valami fészekanyagot a kalitka aljáról, és már ugrik is a tojókra. Ha meg nem jön össze a dolog, akkor pikk-pakk begőzöl, úgy hogy ki kell vennem.
Tudom hogy kicsit bonyolultan hangzik, de mit kellene csinálnom, hogy ne legyen terméketlen a második fészekalj ? Párzáskor csak akkor sikerült ha a tojó rákoppant a hím fejére ? És a legfontosabb a végére : létezik hogy ha a tojó elkezdte lerakni a tojásokat akkor már nem kell neki a hím ? Esetleg ha előtte többször bepárzott a tojóval akkor a petevezetékben a spermiumok életben maradnak a tojásrakás végéig ? Vagy nagy hülyeséget írtam, és a görbüléstől az utolsó tojás lerakásáig naponta be kell raknom a hímet ? De akkor mit csináljak a fiókákkal ? Mert már azok is kezdik csípkedni meg kergetni a hímet ha meglátják
Köszönöm a válaszokat előre is.