Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2009 márc. 27, 9:57 
Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!

Ez a tojó igazi kezdőnek való jószág, eddig mindent úgy csinált ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva, remélem ez így is marad!
Már nyitva a kicsik szeme, és egyre hangosabbak, nagyon helyesek, főleg a hosszú nyakuk!

Az a bizonyos léc már néhány madaramnál le is esett, nemcsak rezeg, hisz helyet kell csinálni a kölyköknek. Óvatos leépítésbe kezdtem, de van pár olyan madaram, ami tuti marad! :lol: Nagy a szívem, sokan elférnek benne! :wink:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 27, 7:52 
Na ! Ez az !...Azt mondtam én is ...De ezt nem is lehet másként csinálni !?....Ez az a legyegyszerűb ami a legkisebb bonyodalommal medúszható...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 27, 3:27 
doromboló írta:
Mit akarsz venni Feri ?...Csak nem a Gouldok kelrülnek lapátra ???... :shock:

:lol: ...és úgy érzem ha így megy tovább Moncsinál, nála is rezegni fog a léc minden más fajnál. :D

------------------------------------------------------------

Én végig etetem a lágykaját, és a fió'kok egy hetes korától csíráztatott repcét is adok.
Ha a tojó beindul a kölkök 25 napos kora előtt (szerintem amel'ik tojó pörgésre hajlamos, azt lehet sanyargatni bárhogy, akkor is pörögni fog! persze ezt a folyamatot hülyeség fokozni vitaminokkal és egyéb stimuláló szarokkal, de egy 4 fió'kot nevelő tojónak és a kölkeinek meg kell adni ami jár.) kap egy csomó fészekanyagot, és ha nincs bent hím azt is. Nálam hím még fiókát nem bántott. Reggelenként kicserélem a tojásokat "mű"-re, és mire megjön a 3. tojás a fiókákat eddig (röpke 25 esztendő) minden esetben ki tudtam venni. Ekkor ki a hím, ki a kölkök, tiszta fészekben az igazi tojások, és mehet a következő....
Ehhez hozzá tartozik, hogy nálam a költő kalitok az átlagosan ajánlottnál nagyobbak, tehát kényelmesen elfér benne minden, még ha 5 fióka röppen ki akkor is.

...szóval: ahány ház.... :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 26, 22:21 
Mit akarsz venni Feri ?...Csak nem a Gouldok kelrülnek lapátra ???... :shock:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 26, 21:21 
A monori börze április 5-én lesz a kapukat már éjjel 1-kor kinyitják.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 21:03 
iker írta:
Halihó!

Ki tudja mikor lesz a következő monori börze?
üdv
Szia,ha jól tudom április 5. :wink:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 26, 21:01 
Halihó!

Ki tudja mikor lesz a következő monori börze?
üdv

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 26, 20:59 
Sziasztok!

Jó, hogy ahány ház, annyi szokás! Kedves Doromboló, dehogy sértődök meg, Neked nagyobb tapasztalatod. Azért néhány dologtról van határozott elképzelésem, de most nincs időm kifejteni. Hétvégén jelentkezem és várom a hozzászólásokat!

Addig is jó tenyésztést! Eddig nálam minden rendben van, nőnek a kicsik.

üdv

Hozzászólás 2009 márc. 26, 20:41 
Gratula Moncsibaba !....A több ugrálót tegyél és alura is, hogy fel tudjanak röppenni a földről egy lépcsővel ...
Úgy tegyél ahogy az André mondja !...

Hozzászólás 2009 márc. 26, 18:18 
Szia Moncsi!
A lágyeleséget végig add a madaraknak még leválasztás után is legalább 2-3 hétig!!!
Nekem egy 110X100X30-as röpdébe most 23db kanári fiatalom van de ahogy elkezdik az első tollakat dobni mennek ki a kinti röpdékbe amik 2,5 köbméteresek és kb 40 madár van egybe.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2009 márc. 26, 18:09 
Sziasztok!

Na most akkor mit kezdjen szegény kezdő? Hány napig adjam a lágykaját? :shock:

Itt vannak a kis elsők, mindjárt négyen :D
Jól vannak, nőnek mint a gomba, és a mama nagyon gondos, mindegyik kap rendesen kaját, nem hagyna ki senkit! Már az sem zavarja az etetésben, ha épp van valaki a szobában.
Egyeske, ketteske, hármaska és négyeske :lol:

Kép

Kép

A második tojó alatt is kelt 2 kicsi, de másnapra az egyik elpusztult. :cry:
Az egykére viszont szépen vigyáz a mamája.

Egy 100X50X100-as röpi jó lesz leválasztás után a kölyköknek? Hány rollerbébit bír el egy ekkora kalit?

Hozzászólás 2009 márc. 26, 14:12 
Gabikám ! Azokat a tojókat amelyik 2 hétig csak maggal eteti a fiókáit és ezt bírta végig, ha elpusztul feltétlen tömesd ki mert azt a németországi Harzbergben a Roller múzeum előtt ki fogjuk állítani !....Pont amikor a legnagobb az étvágyuk akkor kell a mamának annyi magot törni, és megpépesíteni a begyébe hogy etetni tudjon és mire elkészül ezzel már mehet a következő adagért ...és így tovább !...A lágyeleséget meg egy pillanat alatt összekaokodja és egy-két perc múlva már nyomhatja is át !.......Persze hogy van tojó amelyik nem csak etet de maga is eszik bőven a lágyeleségből és ez már önmagában is gerjesztő nem is kell neki még rá a csíra, ilyenkor ha elkezdené tépni a kicsiket akkor bőséges fészekanyagot kell berakni a kalitba és kész !.. De a leválasztással igyekezni kell ! Nem kell megvárni míg teljesen kifejlődik a kicsi...ha már van 1,5 centis farka és még pihés egy kicsit a feje, nemes eleganciával ki kell b@szni a fészekből és ki kell venni a fészket...Valamelyik fel tud ugrani a botra valamelyik még nem de ez nem baj...Vagy teszünk be a kalitba átlósan a földről a botig egy kapaszkodót, vagy jó ott a földön is...majd lejár a muti etetni !... Ha meg csak egy kicsit is próbál enni az alacson oldalú edénykéből, akkor már kifelé a röpibe !!!....
Aztán tojó vizsgálat és ha szépen feszesen ki van telve a poci megint akkor mehet vissza a fészek új anyaggal és mehet be a trubadúr is..Ha még nem akaródzik a csajszi akkor hagyjunk neki 4-5 napot a regenerálódáshoz bár kétségtelen a felzabosított tojók többsége alig várja hogy megüresedjen a fészek és már herélne is !?... :)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 26, 13:22 
Nomá' megin' oda l'ikadunk ki, hogy ahány ház annyi szokás... ?!.... :shock: :wink: :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 26, 12:27 
HELLÓ :!: Nálam a tojó végig lágy eledelt kap és avval eteti végig a kicsiket valamelyik tojóhoz bekell raknom a himet 15-18 nap után de olyan himet rakok be amelyik eteti a kicsike :!: ERRE KŰLŐN ODA KELL FIGYELNI Van olyan tojó is hogy addig nem akar párosodnia amig a kicsik nem haggyák el a fészket Normális dolog hogy a kajával lehet manipulálni DE SOHA A KICSIK KÁRÁRA A himek szelektálásakor KŰLŐN figyelmet szentelek arra hogy a tenyésztésre kiválasztott him maga is ETESSEN :!: AZ ilyen dolgokra már kicsi korukba jeleket adnak-az eggyik fiatal eteti amásikat tojással EZÉRT KELL MINDEN APRÓSÁGOT FELJEGYEZNI ŰDV. TIBI

Hozzászólás 2009 márc. 26, 12:26 
És akkor mi a helyzet a két héttel? Én tavaly is, idén is az első két hétben sok tojásos lágyeleséget adok (Cédé gyári). Annyit, hogy mindig legyen előttük. Két hét után leválasztásig egyáltalán nem, csak a száraz magot. Leválasztás után megint adok a tojónak és a fiataloknak is.
Kevés a két hét? Tavaly volt olyan egy esetben, hogy a tojó elkezdte tépni a fiatalokat, a 24-25. nap környékén már le kellett választani, mert farkuk egyáltalán nem volt. Idén az egyik tojóm meg elpottyantott 2 tojást is, még mielőtt leválasztottam volna a fiókákat. Ez két eset volt, ettől eltekintve úgy tűnik, hogy működik.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 12:17 
A Feri biztos megbocsájt de ezt kicsit kozmetikázni kell !...Én nem adnék csíráztatott magot a nevelés alatt egyáltalán mert ez egy E vitamin bomba ami ugye a nemi érést stimulálja tehát meghajtja a mamikát is ! !... Csíráztatott magot a leválasztás után lehet adni a kicsiknek hetente többször is de az őszön már vigyázni kell nehogy a fiatal hímeket túl korán begerjessze mert nincs borzasztób ha a versenyen láthatóan kilóg a gatyából a kuki és a visitó roller legény a premieren szétkúrja a botot !....Amúgy meg a költés megelőző időben, hogy a tenyészanyagunk előbb beérjen adjuk a csírát akár folyamatosan is !...Az meg elírás, szerintem, hogy 3 l víz egy kanál abrakhoz ! 3 dl a helyes gondolom ?!...
Az etető keverék rendben de zöldet se !... Sőt a vitaminport se !...Vagy ha igen akkor E vitamin nélküli enyhe koncentrátum legyen !....A zöldet csak nagyon ritkán hetente max 2 szer egy keveset ha nincs semmi adalék a lágykajában !....Ez a baj a CD nevelőtáppal is mert tele van négermaggal miáltal begörögnek a tojók időnap előtt !....Inkább ne legyen az a kismadár egy vitamin bomba míg ki nem repül, majd utánna lehet turbózni de azt is módjával !!!...Viszont a tojók nyugodtan teljesítsék nevelési feladatukat és a periódusok ne gyorsuljanak fel a mi szorgoskodásunkat követően....

Hozzászólás 2009 márc. 26, 10:29 
Visszakerestem :) 2008.01.18-án íródott:

iker írta:
3, takarmány: fehérjében gazdag lágyeleség etetése. Én így csinálom: Egy főtt tojást lereszelek, hozzá ugyanannyi sárgarépát ( felétek murok). Ez lesz az un. nedves rész. Ugyanennyi lesz az un. száraz rész, ami a következő elemekből áll: egy-egy rész Orlux táp, étkezési búzacsíra, zabkorpa és darált keksz. Ehhez adok még egy csapott evőkanál zeolitot és takarmány meszet. Ha kell por alapú vitamint is lehet bele keverni ( Promotor 46). Először a száraz és nedves részeket külön keverem jól össze, azután az egészet. Ez egy alap keverék, amit a hűtőben kb 4-5 napig gond nélkűl lehet tárolni. Ehhez jön még a csíráztatott mag: Szintén Prestige csíráztató magkeveréket használok. Egy púpos evőkanálnyi magot kb 3 l víbe dobok és lefedem. Egy napig duzzad, utána leszűröm, jól átmosom, és egy kisebb műa tartóba, már csak nedvesen teszem. Másnapra (szobahőmérsékleten) megjelennek a gyököcskék és a rügyecskék, a mag úgymond megpattan. A mag ekkor a legkiválóbb az etetésre! Nem amikor már egy fél centis szára van! Természetesen jól átmosom, és mindíg megszagolom. Max enyhe savanykás illata lehet! Ha büdös, ki kell dobni, mert akkor már káros bomlási folyamatok indultak be. Éppen ezt előzöm meg a bő vízben való áztatással és az alapos átmosással. Nyáron, amikor meleg van az átmosást akár naponta többször is meg lehet (kell) csinálni.
No, amikor átmostam, összekeverem annyi tojásossal, hogy se száraz, se lucskos ne legyen. Lehet bővíteni egy csipet mézzel, mákkal.
A nevelőben egykicsi tyúkhúrt is szoktam bele vágni.
Ezt a keveréket nagyon szeretik és azonnal rábuknak.
Vigyázni kell vele, mert ez egy kis energia és fehérje bomba is! Én pont ott szúrtam el tavaly, hogy a nevelés végéig adtam. A tojó túlpörgött, kezdett új fészket rakni és nem etette többé a fiókáit. A 20-22 napos fiókák meg csak bután bámultak és koldultak, a végén meg az utolsó pillanatban éhendöglöttek. Hát nem volt egy népünnepély.
Tehát ennek a keveréknek az etetését csak tojásrakáskor és a fiókák kb 2 hetes koráig való neveléséig javaslom.
Csíráztatott magot mindig lehet adni.

Hozzászólás 2009 márc. 25, 23:03 
Tőle sajnos ilyen infókat már nem tudtam meg :(

Ha jól emlékszem, Iker Feri írta legalább 1 évvel ezelőtt. És remélem arra is jól emlékszem, hogy tavaly így csináltam. Bár most elbizonytalanítottál....

Hozzászólás 2009 márc. 25, 22:22 
Azért az a 14 nap egy kicsit kevés lesz Gabikám !?....Honnan van ez az infó ?...Saját tapasztalat ? Esetleg az öreg csinálta így ?...Kiváncsívá tettél...Én azért alágy kaját 22 napos korig adom és ekkor kvágom őket a fészekből...és kiveszem, vagy leveszem a fészket...Még ezután is adok lágyat kis tálkában de már a földön, hogy megtanuljanak az anyjuktól enni....Ha már egyszer láttam, hogy ott vannak a tányérnál és bele bele kóstolnak akkor azonnal teszem át őket a röpibe ! Én a madkeveréket keverem soványra tehát 70% repce, fénymag fehérköles ...Igaz a lágykajától gerjed a tojó, de ha meg a mag része sovány akkor annyira nem tud gyorsan begerjedni, mintha a mag is erős kendermagos lenmagos keverék lenne !....

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2009 márc. 25, 22:07 
Nagygabe,

ott is a pont !!! :) Ha nehezen is de tanulok ! Köszönöm !

nagygabe írta:
Krisz, a fiókák 2 hetes kora után már ne adjál lágykaját egyáltalán, mert megint beindul a tojó! A fiókákat akár szét is tépheti ettől. Leválasztás után megint mehet a kicsiknek és a tojónak is.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 149  Következő