Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 22:56 
Tisztelt Vezérigazgató szaktárs ! Köszönjük szépen a felajánlásod !....
Én csupán a rolleresek nevében írhatom, hogy ha megint jön egy zavartabb időszak jelentkezni fogunk...Egyébként miről van szó ...Iskolarész vagy egy üzemrész ?...

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 19:10 
Köszönöm a tanácsaitokat. Így már érthetőbb a dolog. A fene sem gondolta volna, hogy ezekkel a kis füttyösökkel nem is olyan egyszerű a dolog mint ahogy az le van írva.

Üdv: Bence

Valódi név: Csiszár István

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 15:38 
Tenyésztő Urak!
Egyszer már írtam,de nem tudom ,hogy miért nem ment fel a szöveg.Ismét neki futok.Szeretnék egy vagy több alkalommal tenyésztői összejövetelt,szemlét,madár csere napot-vagy vásárt-létre hozni.Külsős börze jellegü csödületet nem szeretnék,hiszen arra ott van Monor.Azért hogy monori napok jol sikerüljenek kellene egy szakmai összejövetel.
Ez csak egy felajánlás.Helyszín:XVI.Keringő utca,kb 40nm-es terem.Várom gondolaitokat.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 12:07 
doromboló írta:
Én nem azt írtam, hogy a 22 naposakat le kell választani csak annyit hogy kibaszarintom a fészekből !....És ki a fészekkel mert a fészek látványa erős stimuláns az újratojásban !....

Szia Béla! Oké, én tudom, és ül is minden abban amit írtál. Csak a legkisebb esélyét is ki akartam zárni annak, hogy valamit félreértsen a srác. :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 9:42 
Én nem azt írtam, hogy a 22 naposakat le kell választani csak annyit hogy kibaszarintom a fészekből !....És ki a fészekkel mert a fészek látványa erős stimuláns az újratojásban !....

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 0:55 
Ámen! :72:

Doromboló Béla-bá majd' mindenre válaszolt. :wink:

Amire konkrétan nem:
1.)"A könyv szerint 21 napot betöltött fiókák önálló életre is képesek, ezek szerint különrakhatom őket?"

Én nem szoktam 25 napos kor előtt önállóan leválasztani őket, mert mindíg van olyan hímem, ami közel egykorú fiókákkal van és etet, ezek mellé szoktam tenni a madarakat 25 napos kor előtt ha kell. De valóban a'szonják-írják megy a dolog magában is huszonegykét nap után, főleg ha idősebb, már önálló kölkök mellé teszed őket, amiktől tanulhatnak. Ki k'öll próbálni, csak nem írnak hülyeséget a szakik.
(amúgy biztosan volt, hogy korábban szedtem ki fiókokat, de nem emléxem pontosan mi lehetett a legkorábbi?!? :30: )

2.)"Rakhatok melléjük beindult tojót amivel nem szeretnék költetni?"
Ha nem b@szogatja őket rakhatsz. De szinte biztos, hogy hülyére fogja zabálni magát lágykajával, dagadt lesz mint a disznó, és pörögni fog a kondis kajától mint a ventillátor, minden sarokba le fog ponttyantani 1-1 tojást.

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 22:20 
Holó !Kétszer háromszor attól függően, hogy nevelt e kétszer, vagy csak egy vagy mindkét esetben üres tojásokon ült...Ez esetben esetleg háromadszor is összerakjuk...Válaszolná a necó !...
Figyelj ide ! Azt nem lehet szakkönyvből megtanulni, hogy melyik tojó vagy hím mikor szedi vagy nem szedi szét a fiókáit !...Ha látod, hogy cibálja akkor azt ne hagyd benn, hanem próbáld a hímmel neveltetni, vagy ha a hím eszi őket akkor a hímet baszarintod ki !...Ha a könyv azt írja hogy a tojót vedd ki akkor azért nem kell kivenni ha az nem bántja a kicsiket !...És fordítva !...Ha a kicsik 22 naposak akkor avtomat kib..szni a fészekből és a fészket kivenni !...Ezután figyelni kell hogy nem bántja e a kicsiket a mama ! Ha ekkor is igen akkor két helyre a rácsok közé fészekanyagot kell tenni !....Ezzel is időt nyerünk.. A kalitka aljára egy sekély kis tálba kell adni a lágykaját, hogy mikor a mama lemegy etetni a kicsik is lássák hogyan és honnan eszik !....Előbb utóbb ők is megpróbálják...aztán azonnal menjenek a röpibe..A fészek vissza és azonnal mehet a hím is !...A fészket te csináld meg egy villanykörte segítségével....

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 19:13 
19 naposak. De hiába raktam be fészekanyagot ugyan úgy tépkedték őket. A tojót azért vettem el, hogy ne akarjanak költeni mert a szakirodalom azt írta, hogy a hím felneveli őket. Egyébként nem verekedős, lehet, hogy rossz szokás? A könyv szerint 21 napot betöltött fiókák önálló életre is képesek, ezek szerint különrakhatom őket? Rakhatok melléjük beindult tojót amivel nem szeretnék költetni? Te hányszor rakod őket párba?

Üdv Bence

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 1:54 
Szeva' Bence!

bence07 írta:
jól nevelő hímnél a tojót vegyük el a fiókáktól a második költés előtt
Ezek szerint a tojó kerül új helyre, oszt a kölkök mellől jár dugni hozzá az apuka?!? :shock: nem hszem, hogy ez általánosan elterjedt technológia lenne...

Ezt'etet a rolleres topicba írtam néhány napja, én általában emigyen csinálom:
neco írta:
Ha a tojó beindul a kölkök 25 napos kora előtt (szerintem amel'ik tojó pörgésre hajlamos, azt lehet sanyargatni bárhogy, akkor is pörögni fog! persze ezt a folyamatot hülyeség fokozni vitaminokkal és egyéb stimuláló szarokkal, de egy 4 fió'kot nevelő tojónak és a kölkeinek meg kell adni ami jár.) kap egy csomó fészekanyagot, és ha nincs bent hím azt is. Nálam hím még fiókát nem bántott. Reggelenként kicserélem a tojásokat "mű"-re, és mire megjön a 3. tojás a fiókákat eddig (röpke 25 esztendő) minden esetben ki tudtam venni. Ekkor ki a hím, ki a kölkök, tiszta fészekben az igazi tojások, és mehet a következő....

Milyen idősek a fió'kok?

Hozzászólás 2009 márc. 31, 21:29 
Köszönöm a válaszát. Kezdő madarasként elég nehéz kiigazondnom a kanárik világában. Egyik szakkönyv azt írja, hogy jól nevelő hímnél a tojót vegyük el a fiókáktól a második költés előtt a másik irodalom meg épp fordítva ajánlja.

Üdv:Bence

Hozzászólás 2009 márc. 31, 21:12 
bence07 írta:
Ugye ez visszanő nekik? Vagy már nem?

Szeva' Bence!

Kinő. :wink:

Hozzászólás 2009 márc. 31, 20:54 
Üdv. mindenkinek
Ez az első tenyészetem és van egy-két ismeretlen dolog.

Tudna nekem valaki segíteni, a tenyésztésnél egyik barátom azt tanácsolta, hogy a hímet nem feltétlenül kell elvenni a tojótól a tojások lerakása után így ott hagytam, mikor kikeltek a fiókák a hím intenzíven etette őket és a tojót is , ám amikor a fiókák 2 hetesek lettek rendszeresen tépkedni kezdte a tollukat és nem tudtam mit kezdeni vele. Ahogy utánnanéztem a dolognak azt írták,hogy + fészekanyag berakása megoldhatja a problémát de nem így lett. Mikor elvettem a hímet a fiókáknak már elég rondán hiányzott a toll a hasukon. Ugye ez visszanő nekik? Vagy már nem?

Előre is köszönöm

Bence

Hozzászólás 2009 márc. 26, 22:08 
andré írta:
Szeva Gyevi1!
Jól értelmezed.A tojód és a himed is B-s madár de nem igazán bronzok.
Valószinű bronz és valamilyen achát keverékek.Erre utal a lábuk szine és a himnek az achátokra jellemző szakálla van.Nézd meg a Nyiri Feri honlapját és látni fogod a te madaraid és a bronz közötti külömbségeket.
Szinezd a kicsiket ha a barna is felveszi rendesen a cantaxot(nem narancsos lesz)akkor piros-barna lett.

Kösz a kimerítő válaszokat! Most már legalább tudom milyen madaraim vannak. :)
A Nyíri féle madarakkal inkább nem is hasonlítgatom az enyémeket... :shock:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 26, 21:56 
En simam tudom,hogy miert es teljesen igaza van,mert itt ha valamit leir valaki teljesen jo szandekkal,vagy sajat tapasztalatait,akkor jonnek a kritikak es sajnos olyanoktol akik csak elmeletbe ertenek a szinkanarihoz.

Ezer van ott a madartenyestes ahol van,remenykedunk,hogy minden evben jobb lesz,de en erre szemely szerint addig nem latok eselyt amig egyes emberek szitanak,onnan neznek dolgokat ahonnan nem kene es nem az elismeres hanem az irigyseg a dominans tenyezo.

Meg jo lenne rajonni ha valaki ott van eveken at az elsok kozott az nem veletlen,hanem van ott valami a haterbe es jo lenne egyszer tudomasul venni,hogy #SAS CSAK SASBOL LESZ#!!!!!!!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 26, 21:18 
Szeva Gyevi1!
Jól értelmezed.A tojód és a himed is B-s madár de nem igazán bronzok.
Valószinű bronz és valamilyen achát keverékek.Erre utal a lábuk szine és a himnek az achátokra jellemző szakálla van.Nézd meg a Nyiri Feri honlapját és látni fogod a te madaraid és a bronz közötti külömbségeket.
Szinezd a kicsiket ha a barna is felveszi rendesen a cantaxot(nem narancsos lesz)akkor piros-barna lett.

Hozzászólás 2009 márc. 26, 20:37 
Hát akkor ki írta hogy zöldjei vannak !?... :shock: ...Akkor bocs én kevertem össze valamit !....

Hozzászólás 2009 márc. 26, 17:48 
doromboló írta:
Az a baj Emőkém, hogy jóval korábban mintha azt írtad volna, hogy a Pappcsától hoztatok szuper madarakat...Mivel zöldekről kezdtél beszélni ezért írtam én, hogy szuper zöldekről van szó mert azért a Pap Csabi madaraira rá lehet mondani, hogy szuperek akárki akármit mond !...
Most meg kiderül, hogy nem is ezekről és nem a tieidről van szó...
A képen nem zöldek vannak az olyan biztos mint a halál !....Van ott achát cíktól minden a világon de hogy B s madarakról van szó az is !...
Én alapvetően rolleres vagyok de mivel nem a színkanáris topikra írtatok, hanem a kettő köztire ezért bátorkodtam leírni a véleményemet ami most sem változott....

Nem én nem írtam ilyent!!! Az tény, hogy a Pap Csabi madarai szuperek, de ezek nem tőle valók. Miért van zöld madara?
Nos majd ha lesznek képeim akkor visszatérek erre a témára, csak mint írtam nekem nem akarnak fényképezkedni a francosok.
Egyébként azért ide írtam, mert úgy veszem észre, és ez nem behízelgés, hogy aki számít, az lassan mindenki itt ír, ezét gondoltam, hogy itt segítségemre lehetnek.
Majd a képekkel együtt írok, addig is :
Köszönöm Emő

Hozzászólás 2009 márc. 26, 8:13 
Az a baj Emőkém, hogy jóval korábban mintha azt írtad volna, hogy a Pappcsától hoztatok szuper madarakat...Mivel zöldekről kezdtél beszélni ezért írtam én, hogy szuper zöldekről van szó mert azért a Pap Csabi madaraira rá lehet mondani, hogy szuperek akárki akármit mond !...
Most meg kiderül, hogy nem is ezekről és nem a tieidről van szó...
A képen nem zöldek vannak az olyan biztos mint a halál !....Van ott achát cíktól minden a világon de hogy B s madarakról van szó az is !...
Én alapvetően rolleres vagyok de mivel nem a színkanáris topikra írtatok, hanem a kettő köztire ezért bátorkodtam leírni a véleményemet ami most sem változott....

Hozzászólás 2009 márc. 25, 22:12 
Sziasztok!
Tehát az én madaraim:
színezetlen bronz hím nem intenzív,
színezetlen bronz tojó, (intenzív vagy nem intenzív?)
a 4 db fiókából:
3db színezetlen bronz,
1db sárga-barna nem intenzív
Jól értelmezem? :roll:
Kép

Hozzászólás 2009 márc. 25, 19:18 
[quote="andré"]Biztos,hogy szuper zöldek a szülők?Mert én nem hiszem.Az is lehet,hogy zöld achátok és innen már csak egy lépés a barna madár!!!
Egy komolyan gondolkodó tenyésztő ezért nem vásárol magyarországon madarat mert nem tudja mit hordoz magában.
Sziasztok!
Na az elejéről: Köszi mindenkinek a segítséget, de ez a kismadár nem az enyém, csak az enyém is ilyesmi.
Andre: a szülők nem tudom, hogy "szuper" zöldek -e vagy másik zöldek, mert nekem ezek a dolgok még nem mennek. Amint tudok teszek fel róluk képeket csak a kis bestiák nem akarnak megállni. De az tuti hogy nem színezetlen "bronzok"!!!!
A papa Osztrák vérvonal, a mama pedig olyan helyről való, hogy nem vezettek volna meg egy színezetlen bronzzzal.

Tudjátok én nem komoly tenyésztő akarok mindenáron lenni, csak nagyon tetszenek a kanárik . Ha majd időközben kitanulom a szakmát annak csak örülök, de most inkább csak hobby és csak a hobby madaraknál tartok!
Sziasztok Emő

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 134  Következő