Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 10:49 
Matyikám !...Ezt a tenyésztés kontra szaporítás ügyet jó múltkor már letárgyaltuk de te valahol ippen kujtorgóban voltál gondolom !...
Szóval csupán arról van szó, hogy ha valaki beleveti magát bizonyos szakterületekbe akkor annak az alapszabályait azért illik megtanulni !...Ez nem b@szogatás de tényleg !...Van ennek a topiknak egy olyan profilja ahol dőlhet a baromság de van egy komoly oldala is !...Ha velem valaki jön hülyéskedni akkor fogadja el a komoly oldal tanácsait is !...Én amit írtam azért írtam, hogy a továbbiakban így kérem használni, nem véleményezni !?... :twisted: ...Megboldogult mezőgazdász, állattenyésztő tojás koromban, ha véletlenül elhibáztam ill. kevertem ezeket a szakkifejezéseket akkor a tanáraim nagyon leb@szarintott érte !...
Tehát a "szaporítást" használjuk a növénytermesztésben ! Pl : Szaporító anyag az angolnyelves párosításhoz (amerikai vad alany és olaszrizling csapok)....
A "tenyésztést" meg az állattenyésztésben ! Pl : A magyar vizsla tenyésztése...
Az alacsonyabb rendű élőlényeknél aztán lehet keveredés pl. baktérium tenyészet stb...de az előző két csoportba ne keveredjünk !....
Ha egy kutyatenyésztőre azt mondják, hogy "szaporító" ez egy lesulytó vélemény !...Azt jelenti, hogy tömegre "gyártja" a kutyákat csak azért, hogy az Olaszoknak eladja a szaporulatot kilóra mindenféle tenyésztési célt mellőzve !.... Rendben alkirályom !?... :shock: :lol:

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 23:04 
Sziasztok!!!

Kedves Doromboló, szerintem André és én is következetesen használtuk és jó hellyen a szaporítás szót.
André, olimpiai sífutó+olimpiai céllövő=olimpiai biathlon-ISTA :lol:
Szerintem nem törvényszerű. De a csúcstenyésztés alapja természetesen ez. Nem vagyok genetikus de az igazság félúton(oda át) van, ezt MÚRDER ügynök is megmondta.Hiába a jó gének, ha nem jól örökít az egyed, vagy eleve nehezen öröklődik a tulajdonság. A labdát feldobtam lehet a csonton rágódni!!!!! Ezt egy tekercselő mondta(EX) most kamionos.
Gabesz az a két csodahím Doromboló és ÉN!!!

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 16:23 
TISZTELT Kukorik és Kotkodák :!: Felraktam eggy pár képet arrol hogy szabadidőmben mivel szoktam szórakozni :lol: Van itt APRÓ ÉS NAGY tenyésztésre való álomány :!: Remélem érdekes lessz,de itt is a GENETIKA afontos :roll: TISZTELETTEL ....TIBI
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 15:06 
Varga Tibor írta:
Kép

Szép nagy hím! Hány pontot énekelt? :D

Idézet:
Te Zottan, ne légy ilyen csalódott! Csaknem őt vártad?
Nyugi, létezik! Legalább annyira, mint Konrád rolleros Negro Caballoja a Május 35-ből.

Nem őt vártam, én vagyok az. 8)

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 15:01 
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 10:41 
Zottan írta:
Ajjaj! Akkor a szőke herc(z)eg fehér lovon sem lehetséges? :(

Te Zottan, ne légy ilyen csalódott! :lol: :lol: Csaknem őt vártad? :07:
Nyugi, létezik! Legalább annyira, mint Konrád rolleros Negro Caballoja a Május 35-ből :wink: :lol: .

Doromboló írta:
ne "szaporítsatok" mert ez nem a szaporodás szinonímája

...na má megint. Hát ti sosem tanultok? Doromboló, húzd meg a fülüket! :shock: Vagy ültesd szamárpadba! üres :57:

Matyesz írta:
Gabeszka néni, én bagoly vagy véreb??? Komolytalan vagyok? Vigyázz mert besértődöm és tudod, még a keresztény ünnepeket amik mind valami pogány előzményre épülnek nem beszéltük ki.

Na má nehogy felsértődj! Te bagoly, én véreb :lol: . A verebet már valaki megette. S akkor Matyesz, hát nem felejtetted el a néprajzos témát 8) ? Pedig az több, mint egy éve volt! :shock: Naháát. És ha jobban megmatatod a postaládád, meglátod, hogy ott lapul a skype címem valahol mint kövület. :wink:

Amaryl, kedves, azért örülök én, sokkal jobban állok, mint tavaly! Van ugyan egy tojóm, kivel az Istennek sem megyek semmire, másik, amelyik szintén gyanús, de van két nagyon jó pasim meg másik két aranyos tojókám! :wink: És a fiak közül kettő énekel! Jóvanna, csak úgy dalolgat, nyekereg a rúdon, csak úgy magának :D . A napokban meg másik 4 fiókát fogok meggyűrűzni. Ám nagyon sajnálom az elpusztult fiókát... Nagyon jó ősöktől származott, és egyedüli volt :( . Azért nem adom fel olyan könnyen. Még van egy halvány reménysugár, hogy fióka legyen a Neco féle hímtől...

Szép hétvégét mindenkinek!
Puszi nektek: Gabesz

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 8:10 
Üdv Doromboló bátyám !

Így utólag is Nagyon Boldog Névnapot Kívánok Néköd, valamint óriási türelmet és +értést az utánunk jövendő rolleres nemzedék szakmai képzéséhez.

Jja, és a Humorod SOHA el ne hagyjon, az egészség mega fizetés ugyis a legkevesebb, hi-hi-hi...

canary1

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 23:35 
doromboló írta:
Ez olyasmi mikor egy lovs embernek azt mondod egy fehér színű lóra, hogy fehér !..A profi lovasnak ez sértés és látja rögtön, hogy pancserrel van dolga nert ugyanis a fehér színű ló hivatalosan SZÜRKE !....

Ajjaj! Akkor a szőke herc(z)eg fehér lovon sem lehetséges? :(

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 23:32 
Oké srácok csak ne "szaporítsatok" mert ez nem a szaporodás szinonímája ! Többnyire növénytermesztési szakszó..a melegvérű állatoknál, különösen a fajtatiszta tenyésztés esetében meg pejoratív használják ezt a szót azok ellen akik ész nélkül tömegre tenyésztenek különösebb tenyésztési cél nélkül, tehát nem tenyésztők hanem "szaporítók"... Szóval tessék használni a tenyésztés szót !
Ez olyasmi mikor egy lovs embernek azt mondod egy fehér színű lóra, hogy fehér !..A profi lovasnak ez sértés és látja rögtön, hogy pancserrel van dolga nert ugyanis a fehér színű ló hivatalosan SZÜRKE !....
Szóval tessék szakszerűen beszélni !... :twisted: :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 22:35 
A tenyésztés alapja az hogy a legjobbat a legjobbal párositsd!!!
Nekem fogalmam sincs róla melyik madaram mit tud vagy mennyit ér.Ahoz,hogy jó tenyésztő legyél tisztában kell lenned a madarad énekével ezálltal az értékével.Majd ha belejövök és tisztában leszek azzal mit mivel kell párositani akkor már tenyészteni is fogok.
Szerintem a legtöbb rollerosnál a tartási körülményeken kellene változtatni ahoz,hogy jobb legyen a szaporulat.Lehet itt a fórumon kérdezni de mindenkinek magától kell rájönnie,hogy melyik madarának mik az igényei.A rollernál álltalánositani nem lehet mindegyik madár külön egyéniség különféle igényekkel(mindegy,hogy himről vagy tojórol beszélünk).Ha tudod kezelni a madaradt akkor a szaporulat sem marad el!
Nálam is történnek olyan dolgok amitől meg tudok őrülni és a freskó gyártáson gondolkodom de a sok szarozás után mindig megcsillan egy kis reménysugár :wink:
Azt hiszem a rollerban ez a szép...

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 22:11 
Tudom van külömbség, de látod, még szaporítani sem egyszerű. És a tenyésztés alapja a szaporulat.

Na most okosat mondtam. :lol:
Ne haragudj rám André, de én ilyen INFANTILIS vagyok

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 22:02 
Szeva Matyi!
Nem hinném,hogy álszerény lennék!
Szaporitani már tudom a rollert de tenyészteni még nem :wink:

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 21:59 
André, nem vagy te álszerény??? 8)
Gabeszka néni, én bagóly vagy véreb??? Komolytalan vagyok? Vigyázz mert besértődöm és tudod, még a keresztény ünnepeket amik mind valami pogány előzményre épülnek nem beszéltük ki.

Mivel az én tyúkjaim továbra is szinglik, nekem nincs mit szakmázni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királymátyás 2009 ápr. 24, 22:04-kor.

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 21:47 
Szia Amaryl és többiek!
Engem innen nem lehet elüldözni :lol:
Már leharcoltam magammal,hogy rolleres leszek.A 2010-es gyürüimet is megrendeltem már(MNK-21).
Olvasom a fórumot mindig csak nincs mihez hozzászólnom ha nem kérdeznek.A rollerhez meg még nem nagyon tudok de már egyre okosabb leszek :lol: :lol: :lol: !
Szóval maradok a pedálnélkülikerékpárosszagcsoportban ha nem bánjátok.

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 21:17 
Szép az élet ha zajlik! Gabesz,látom ott is!Bele sem merek gondolni,vasárnaptól unoka látja el a csipetcsapatot,és a 10 nap alatt míg nem vagyok,kikel éppen a 3,és 5- tojásban levő fióka,de már tovább nem tudom halogatni az elmenetelemet.Sok jóra nem számíthatok,még ha tudom is,hogy a jó szándék megvan a lánykában.Na majd meglátjuk.
A másik amit mondani akarok: Andréééééé,hun vagy,hun nem????? Nekem írtad hogy megsértődtem,viszont úgy veszem észre,pont fordítva történt,mert azóta nem láttalak!!!! :03: nehogymááá én üldözzelek el a hülyéskedésemmel innét,inkább befogom! Meg most 2 hétig úgysem nagyon leszek,jobb dolgom is akad mint a net! Remélem! :01:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 18:51 
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű... :lol: :lol: :lol:

A piciny fiókáim számszerint négyen vannak. Egyik közülük kisebb a tobbinél, másfél nap késéssel kelt... Picikém, igencsak nyújtania kell a nyakát. A legnagyobb fiókám pedig a nagy négy közül, egyet gondolt, és feldobta a talpát. Két nap folyton a kajástál mellett ücsörgött, gunnyasztott. A hasa eléggé puffadtnak látszott, és piros volt. Estére megmurált szegényke. Úgyhogy korai volt az öröm és hiábavaló a reménység, mit hozzá fűztem :cry: .
No, hát ennyit mára.

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 18:25 
Most már jó lenne szakmázni !
Micsoda komolytalan népség!!! :evil: :twisted:

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 13:04 
Éljenek a GYURIK !
Legyenek nagy murik !
A GYURIK mid SZENTEK
Bélákra rá vertek,
Nem is olyan nagyot
Mindössze egy napot ! :lol:

Hozzászólás 2009 ápr. 24, 8:51 
ÁCS GYŐRGYNEK éS a TŐBBI GYURINAK BOLDOPG NÉVNAOT kivánok :31: ŰDVŐZLETEM MINDENKINEK.....TIBI

Hozzászólás 2009 ápr. 23, 22:33 
Köszönöm, köszönöm, KŐŐŐSZŐŐNÖM !!!
:08:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 149  Következő