Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 1, 8:37 
Marcsi! Biztos hogy az patkány volt? Szerintem inkább a menyétre vagy a nyestre jellemző hogy elrágja a fejüket, vagy kiszívja a vérüket. Én patkányról még nem hallottam ámbátor lehet az is szemét egy jószág tud lenni!

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 22:40 
Attól,hogy ketté rekeszted a röpdét a fürjeknek még nyugodtan maradhat a régi nagy helye,csak a talaj szintjén csinálj egyetlen nagyobb lyukat a drótra és totál meg fogják szokni. Nekem pontheggesztet hálóm van,abból kb 4 szemet nyitottam össze,azton átférnek. A papagájok viszont nem férnek át. Tudatosan használják, nem jelent nekik problémát.

daniduke írta:
feketemarcsi írta:
Nem!

A betont is kirágják, ha akarják. Nálam a télen egyik reggelre mindegyik ketrecet végig látogatta és a madarak nagy részének lerágta a fejét. A csibedrót hajlik, és ahogy rágja, többszöri hajlításnál egyszer csak elpattan és annyi, főleg ha már amúgy is korrodálódott egy kicsit. A jó erős ponthegesztettbe viszont beletörik a foga! :wink:

Nálam is ponthegesztett rács van. De mit sem ér, ha a röpde másik 3 fala meg OSB :lol:

Úgy tűnik, el fogom felezni a röpdét. Így kb. 1x2m-es helyük lesz. Ez gondolom elég egy párnak, de ha lesznek kicsik is, el fognak férni :?:

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 16:46 
feketemarcsi írta:
Nem!

A betont is kirágják, ha akarják. Nálam a télen egyik reggelre mindegyik ketrecet végig látogatta és a madarak nagy részének lerágta a fejét. A csibedrót hajlik, és ahogy rágja, többszöri hajlításnál egyszer csak elpattan és annyi, főleg ha már amúgy is korrodálódott egy kicsit. A jó erős ponthegesztettbe viszont beletörik a foga! :wink:

Nálam is ponthegesztett rács van. De mit sem ér, ha a röpde másik 3 fala meg OSB :lol:

Úgy tűnik, el fogom felezni a röpdét. Így kb. 1x2m-es helyük lesz. Ez gondolom elég egy párnak, de ha lesznek kicsik is, el fognak férni :?:

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 12:02 
Hát ez szuper! Tök jó hogy vagytok nagyon sokat segítetek! Ezt a kétliteres flakon dolgot most még nem tudom elképzelni kicsit le vagyok lassulva :?
De lehet akkor hogy a tálacskák jók lesznek. Alájuk forgácsot tegyek vagy szalmát is lehet tenni? Ja és úgy olvastam hogy akkor tojótápot nekik azon kívül még mit javasoltok? Marcsi nagyon szépek a madárkák! :D

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 11:48 
Ha figyelembeveszed hogy a falat is kirághatja, akkor sztem nem :wink:

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 11:47 
Hú nem ijesztgess! Nekem is van ahol csibedrót van. Azt mondod kirágja a patkány? Csak nem Csernobil-ből jöttek a dögök? :D :D

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 11:27 
Nálam egy 2 l-es múanyag flakon az itató felfüggesztve. Nem túl szép, de praktikus, mivel könnyen cserélhető és így nem kell folyamatosan fertőtlenítgetni. Teteje mindenképp legyen, mert repülni is tudnak és a macska is bejut. A csibedrót felnőtt fürjeknek elég, de a kicsik simán kiférnek rajta (azon még a japántyúk csibéi is kiférnek). gazdasági fürj=japán fürj.

Csak egy tanács: Amikor nálunk kikelnek a kiscsibék ("natúr" vagy japántyúk) egy ketrecbe rakjuk aminek nincs alja. Így tudnak legelészni, amikor a fű elfogyott arrébvisszük. Aztán mikor már kitolasodtak úgy nagyjából, akkor kiengedjük őket had rohangáljanak az udvaron. :D
Ilyenkor már nem nagyon szokott bajuk esni, nem úgy mint kicsinek és így gyakorlatilag szabadon vannak.

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 11:10 
Igen igen erre már mi is rájöttünk a párommal (kigondoltuk) Szóval úgy variálunk hogy legyen nekik egy kis szabad rész és fedett is. Mit gondoltok ha a szabad rész megcsináljuk csirkedróttal az jó lesz? Persze estére meg bezárjuk őket! Felül is le kell fedni ugye? (tényleg: tudnak repülni? :oops: )
Tavaly sok kiscsirkémet elintézte a nyomorult szomszéd macska! (ezért nem igazán jó a szabadtéri tartás) nem tudott rá vigyázni az anyjuk. Nem tudna valaki képeket feldobni hogy nektek hogyan vannak? Legalább látnám az etető itató dolgokat és azt is hogy mekkora helyen vannak. Szerintem maradok a gazdasági fürjnél (gondolom az a japán fürj na ezt sem tudom :oops: ) Szóval légyszíves segítsetek! Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat is! :81:

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 10:47 
Köszi a tippeket! De sajna egyenlőre nem nagyon próbálkozhatom, mert csak 3 db tavalyi fürjem van, amiből 2 kakas a 3. pedig nem akar tojni. De azért szépek :D

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 10:28 
rencsi0808 írta:
Húha nehéz kérdés ! Nálam az ilyen ketreces tartás szóba sem jöhet. Nekem a csirkék is szabadon szaladgálnak és a libáim is úgy voltak. Lehet nem voltak 8 kilósak csak 5 amikor a kis családommal beebédeltük. Lehet morbidan hangzik, de szeretem a madarakat így is úgy is. Gondoltam veszek egy keltetőt mert hallottam a fürjtojás áldásos hatásairól és finom húsáról. De nagyon szeretem nézni és nevelgetni is őket. Hú de rohadt nehéz a döntés!! :shock:

Helo!

Fürjeknél nem igazán jön be ez a szabad-tartásos dolog.
Bár "természetközelibb" tartéást lehet alkalmazni pl. növényeket pakolni a röpdébe meg hasonlók, de ketrec vagy röpde kell nekik.

Amúgy húsa finom, a tojás is jó. Ahogy Marcsi is írta. A tojással az az egyik probléma hogy amikor feltöri az ember kis tojáshéjdarabok beleeshetnek a tálba, amiket nehéz kiszedni. Meg sokat is kell feltörni, ugyanis kb 5 fürjtojás tesz ki egy tyúktojást (persze gazdaságiból :P ).

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 8:53 
Rendben :D
Ha kikelt irok most várom a posta kocsit rendeltem gazdasági fürj tojást.Keltetni szeretném s utánna tartani .A tojását a gyerekeknek akarom mert sok jót olvastam felőlle.Neked mi a véleményed ?Imádom a srácaimat/ 1 fiú 10 éves s két csajszi 9 és 6 évesek/ s nem szeretnék nekik rosszat .
:D

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 8:33 
El se hiszed mennyire izgulok . Vettem bábolnai inditó és nevelő tápot is /szerencse itt kilozzák is/ .Igen a Laktiferm m+c -ből te mennyit adsz?nekem papagáj itató van egy olyanba mennyit rakjak?
:oops:
Böbe

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 8:00 
Sziasztok
Ma reggelre egy tojásom megpattant :D de a többiné még semmi .Meddig maradjon a keltetőbe kibujás száradás után vehetem ki vagy 2-3 órát maradjon ott s utánna kerüljön át a kis vackába :roll:

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 0:02 
Bernát írta:
rencsi0808 írta:
Sziasztok! Kínai vagy japánfürj ? Szeretnénk a párommal fürjeket tartani de nem tudom melyik fajtát. Ti mit gondoltok? :shock:

Szia Rencsi!

Dísznek vagy haszonálatnak szeretnél fürjet?

Húha nehéz kérdés ! Nálam az ilyen ketreces tartás szóba sem jöhet. Nekem a csirkék is szabadon szaladgálnak és a libáim is úgy voltak. Lehet nem voltak 8 kilósak csak 5 amikor a kis családommal beebédeltük. Lehet morbidan hangzik, de szeretem a madarakat így is úgy is. Gondoltam veszek egy keltetőt mert hallottam a fürjtojás áldásos hatásairól és finom húsáról. De nagyon szeretem nézni és nevelgetni is őket. Hú de rohadt nehéz a döntés!! :shock:

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 21:49 
A tojót február közepén vettem, már akkor is kb ekkora volt, a korát nem tudom. A farktollai mintha fodrosabbak lennének mint akkor. A kakas meg még tavaly őszi-téli.

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 19:06 
Gumisember írta:
Sziasztok!

Nekem is van egy párom a röpdében. Szépen megvannak, bár nem láttam hogy a kakas tenné a "dolgát". Kapnak kukoricadarát felesben keverve tojótáppal (akitől hoztam azt mondta nála bevált) plusz köles meg az éppen aktuális lágykaja és zöld mindig van előttük. Van keltetőm szeretnék piciket, de hogyan tudom tojásrakásra bírni a tojót? Vannak búvóhelyeik is.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Helo!

Szerintem akkor mindent megtettél. Ha túl fiatal a tojó, akkor még nem tojhat. Milyen idős?

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 16:53 
rencsi0808 írta:
Sziasztok! Kínai vagy japánfürj ? Szeretnénk a párommal fürjeket tartani de nem tudom melyik fajtát. Ti mit gondoltok? :shock:

Szia Rencsi!

Dísznek vagy haszonálatnak szeretnél fürjet?

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 15:33 
Értem, Nagyon szépen köszönöm:),valószínű akkor ,hogy megijedtek... Lehet egy macska a tettes,mert kint vannak. Nagyon szépen köszönöm, a segítséget. Egyébként ivarérettek már? kapnak mindenféle magot, és gilisztát néha. Vga ytöbb dolgot kéne adnom nekik?:) Mit ajánlotok?:)

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 15:28 

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 14:45 
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni lehete hogy véresre verekedik a pár?(tojó fejét semmi toll és vérzik, hím "mellkasán" seb és vérzik). 50x30x65 ketrec. Eddig szépen megvoltak.Most, hogy hazajöttem akkor is együtt ültek szépen. Viszont vízük és mag sem volt már reggeli nem tudom hova lett... Ezen is összeveszhettek?
És feketemarcsit szeretném kérdezni,hogy nála voltak e gondok ezekkel? :) (Nyúli börzén vagy kiállításon tőle vettem az ezüstX vadas párt :) )
Köszönöm előre is a válaszokat:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 225  Következő