Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 11, 11:09 
Üdv.madaras 86!

Pontosan feljegyeztem,hogy mikor tojta a tojásokat,a másodiktól rendszeresen üli.Figyelni fogok és megírom ,ha kikelnek.Örülök,hogy nekem
sikerült,korábban szerezni,ezt a zöld hímet,mert ezek szerint Monoron megint nem jártam volna sikerrel.

Hozzászólás 2009 máj. 11, 8:36 
Sziasztok!

Valóban alig volt kecske Monoron. Én csak fél8-ra értem oda, elővettem az eladó madaraimat(sárga kecskék) és fél percen belül elkeltek,pedig nem egyben vették meg őket. Én ilyet még nem láttam:)))))))) Mondjuk nagyon jó madarak voltak. Végigjárva a börzét, egyetlen egy normális kecskét se láttam se zöldben,se sárgában.
Ilona! Megtennéd,hogy majd beszámolsz pontosan hány napra keltek a kölykök? Én nem szoktam sose számolni a költőpár viselkedésén illetve a hangokból azonnal észreveszem ha kölyök van,de nekem az a tapasztalaom,hogy későbbre kellnek,mint a könyvben írják.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 máj. 10, 20:57 
jocooo írta:
Most amikorra odaértünk már sárga kecske alig volt 1-2 db, azért volt már csak ilyen kevés mert a külföldi kereskedők felvásárolták mindet :? mindegy volt nekik, hogy hogy néz ki a papagáj csak megvették és kész és így a magyar kecsketenyésztőknek alig jut valami :x . Zöld most több volt, de azokat is majdnem mindet felvásárolták 9órára már, volt 1 olyan külföldi ember akit töbször is láttam és csak nagyon szép zöld kecskék voltak a hordozójában vagy 8db, szegény kecskéket vitték külföldre :(

Lehet le kellett volna ütni :wink:

Hozzászólás 2009 máj. 10, 20:06 
Most amikorra odaértünk már sárga kecske alig volt 1-2 db, azért volt már csak ilyen kevés mert a külföldi kereskedők felvásárolták mindet :? mindegy volt nekik, hogy hogy néz ki a papagáj csak megvették és kész és így a magyar kecsketenyésztőknek alig jut valami :x . Zöld most több volt, de azokat is majdnem mindet felvásárolták 9órára már, volt 1 olyan külföldi ember akit töbször is láttam és csak nagyon szép zöld kecskék voltak a hordozójában vagy 8db, szegény kecskéket vitték külföldre :(

Hozzászólás 2009 máj. 10, 16:50 
Érdekes,áprilisban sárga volt több,zöldet már nem találtam.Korábban
mindenki arról írt,hogy mennyire megfogyatkozott a zöld kecskék száma,mert a sárgákat többen tenyésztik.

Hozzászólás 2009 máj. 10, 13:48 
jocooo írta:
Na voltam a monori börzén, sok zöld kecske volt! De sajna 7-fél8 fele már nem találtam szép sárga kecskét:S, következő csak augusztusban lesz:(, tehát majd tenyésztőhöz kell majd mennem venni sárga kecskét.

Sárga kecskéből azért nem szokott hiány lenni, azt sokkal többen tenyésztik, nem?

Hozzászólás 2009 máj. 10, 10:47 
Na voltam a monori börzén, sok zöld kecske volt! De sajna 7-fél8 fele már nem találtam szép sárga kecskét:S, következő csak augusztusban lesz:(, tehát majd tenyésztőhöz kell majd mennem venni sárga kecskét.

Hozzászólás 2009 máj. 9, 19:43 
Üdv.Rasta!

A harmadik tojás is meg van.Több most nem lesz,a jövő hét végén már kelni kellen a fiókáknak.A tojó rendesen ül,a hím pedig szorgalmasan eteti.
Gratulálok a hímedhez,jó érzés látni a ragaszkodását egy ilyen kis jószágnak. Megkértem egy ismerősömet,hogy tegye fel a madaraimról készült képeket,remélem sikeres lesz.

Hozzászólás 2009 máj. 9, 0:32 
Ilona írta:
Üdv.Rasta!
Nálam már megvan a második tojás is.A többit majd meglátom,remélem lesz még.

Grat! Azóta van már 3. ? :lol:
Nálunk is volt előrelépés, bár nem ilyen téren: A hím kecske elfogadja a kezemből a tyúkhúrt, paprikacsumát és a fürtöst. Ráadásul nem én nyomogatom az orra elé, hanem ő jön :!: 8)

Hozzászólás 2009 máj. 3, 11:42 
Mifelénk új, mélyebb odút kaptak a madarak, el is nyerte a tetszésüket, a tojó rögtön kisajátította és elzavarja a hímet a közeléből folyton... Ha az mégis valahogy az odú szájához jut, akkor képes szegénykét a lábánál fogva elráncigálni onnan :) Elég sokat jár be a tojó, viszont ha bemászik, egy fél perc múlva elkezd a hím mekegni, hogy hova tűnt a párja? :D Az pedig fogja magát és szépen kimászik, hogy megnyugodjon a hím... Hogy lesznek így tojások? :D Tegnap már napraforgómagot adtam szemenként a hímnek, hogy befogja, és ne hívja ki a tojót, de sajnos csak pár percig működött, utána megint jött a mekegés, kimászás :D

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 17:19 
Üdv.Rasta!
Nálam már megvan a második tojás is.A többit majd meglátom,remélem lesz még.

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 16:49 
Ilona írta:
Kösz a gratulációt,most már reménykedem,hogy lesz több is.
Hány naponként tojnak?

Nálam mintha 2 naponta tojt volna. Egyik nap volt egy tojás, másnap bent volt az odúban és keservesen sírt, harmadnapra meg volt még egy tojás.

Hozzászólás 2009 ápr. 30, 8:04 
Kösz a gratulációt,most már reménykedem,hogy lesz több is.
Hány naponként tojnak?

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 16:55 
Ilona írta:
Hurrá :!: :!: :!:

Egy csudaszép kis tojás csücsül a fészekben.
:31:

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 16:04 
Hurrá :!: :!: :!:

Egy csudaszép kis tojás csücsül a fészekben.

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 19:51 
Szia madaras 86!

Jó dolgokat írsz nekem,remélem,hogy a második fele fog bekövetkezni nálam és lesznek fiókák.A tojót tavaly az udvarban találtuk,valahonnét elszökött.A szeme színéből és a lábáról gondoltam,hogy nem idős madár.
Amikor kiválasztotta a fészket napokig csak kaparta az alját és a forgácsot oldalra kotorta.Ezt a ténykedését már abba hagyta és egyre hosszabb ideig ül a fészekben.

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 10:15 
Szia!

Az,hogy nem tojt le előző évben,nem feltétlen annak tudható be,hogy fiatal. Van tojóm,ami rengeteget költött,utána kihagyott másfél évet! De most szerencsére újra kezdi. Viszont már a 6 hónapos madár is letojik,ha odút kap. Hónapokig képesek úgy kaparni az odút és bent ülni,hogy nem csinálnak semmit,nem tojik le a tojó, csak párzás és odúzás van. De itt a tavasz, szerintem nem lesz gond. A 2 hét meg roppant kevés idő még.......

Ilona írta:
Segitség :!: :!:

Szükségem lenne a tapasztalatotokra.A kecskéim két hete elmult,hogy együtt vannak a röpdében.A hím három éves,a tojó februárban múlt egy éve,hogy nálam van.Fiatal madár,mert tavaly még nem mutatta a jeleit,hogy fészkelni szeretne.Kiválasztotta a neki megfelelő fészket,egyre többet ül benne és három napja inkább a hímtől kéri,hogy etesse meg.A "férjeknek" már csak ez a dolga,szorgalmasan meg is eteti. :D A fészekbe viszont hiába nézek bele,egy tojás sincsen,túl türelmetlen vagyok :?: :cry:

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 10:02 
Segitség :!: :!:

Szükségem lenne a tapasztalatotokra.A kecskéim két hete elmult,hogy együtt vannak a röpdében.A hím három éves,a tojó februárban múlt egy éve,hogy nálam van.Fiatal madár,mert tavaly még nem mutatta a jeleit,hogy fészkelni szeretne.Kiválasztotta a neki megfelelő fészket,egyre többet ül benne és három napja inkább a hímtől kéri,hogy etesse meg.A "férjeknek" már csak ez a dolga,szorgalmasan meg is eteti. :D A fészekbe viszont hiába nézek bele,egy tojás sincsen,túl türelmetlen vagyok :?: :cry:

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 21:04 
Ilona írta:
Sajnálom Rasta.biztosan nem érezte biztonságba magát a kecske tojó.
Szeretnék,de nem tudok képet feltenni,mert az infrám nem működik,a másik telefonomhoz meg nem kapok USB kábelt.Igyekszem megoldani.

:lol: Úgy látszik sikerülni fog a tervem, és békességben élhet mostantól Snidling és Mangó 8)

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 19:45 
Sajnálom Rasta.biztosan nem érezte biztonságba magát a kecske tojó.
Szeretnék,de nem tudok képet feltenni,mert az infrám nem működik,a másik telefonomhoz meg nem kapok USB kábelt.Igyekszem megoldani.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 143  Következő