Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 máj. 13, 18:50 
Spirit írta:
Timba írta:

Szia!

Hát én ilyen odúba még nem láttam zebrát költeni,

Sziasztok! nálunk is ilyenbe költenek pedig! amúgy szerintem az hogy papagájodú, az a méretétől függ. mostanában pedig ilyen fajtából a téglalap alapút használjuk.

Szia!

Jól van, megadom magam! :cry:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2009 máj. 13, 17:39 
Sziasztok!
A következő a helyzet: mivel nem kaptam félig nyitott odút, vettem ilyen fonott egzóta fészket, de mivel belülről nem tudtam feltenni, és nem akartam a drótot kivágni hozzá, kívülről eszkábáltam rá, a régi odú helyére. Levétel után találtam az odúban egy tojást, ami szokatlanul kicsi volt, és szerintem nem friss, mert az alján volt egy karika belülről, ami számomra azt jelenti, hogy a tartalma már nem jó, leülepedett, nem tudom, így lehet-e érteni, hogy mire gondolok... Mindenesetre ezt a tojást beletettem az új fészekbe.
Képek:
Kép

A normális pár 4 fiókája odúban!
Kép
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2009 máj. 13, 15:50 
Timba írta:

Szia!

Hát én ilyen odúba még nem láttam zebrát költeni,

Sziasztok! nálunk is ilyenbe költenek pedig! amúgy szerintem az hogy papagájodú, az a méretétől függ. mostanában pedig ilyen fajtából a téglalap alapút használjuk.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 máj. 13, 13:15 
Kedves Szilvi,

az elképzelésedben egyáltalán nincs semmi szégyellnivaló! Bárcsak minél többen lenének olyanok is mint te, akik csak kedvtelésből, díszként tartanak madarakat. Egy esztétikusan kialakított röpde komoly dísze lehet a lakásnak amit tovább fokozza a jól összeválogatott madarak látványa, viselkedése és éneke. Sokak számára a madarak által okozott kosz és "folyamatos" takarítás tart vissza az ilyen irányú tartástól, amit azonban egy kellően kialakított röpdével vagy kalittal nagyszerűen kézben lehet tartani! Ez irányban szeretném javasolni neked Kardos Miklós (gombi46) módszerét és kialakítását:
http://www.idre.hu/diszmadarak-tartasan ... nalom.html

Visszatérve a problémádra, csak azonos nemeket tartva könnyen kivitelezhető az elképzelésed. Mivel a hímek fajtól függően díszesebbek, ezért én őket javasolnám elsősorban, illetve mert ők énekelnek is. :wink: Továbbá a lakókat nem feltétlenül csak a zebrapintyekre lehetne lekorlátozni, van még számos más faj is, melyeknek hasonló tartási körülményeket igényelnek: sirálykapinty, ezüstcsőrű pinty, nyársfarkú amandina, szakállas amandina, kákapinty, rácsos szárnyú asztrild, gould amandina, papagáj amandinák...
Ezekből a fajokból esztétikusan, hímeket összeválogatva minden természetbarát szívét megdobogtató díszállományt lehetne létrehozni. Itt már csak az ember pénztárcája szabhat határt az elképzelésnek...

Hozzászólás 2009 máj. 13, 12:50 
Helo!

De furcsák ezek a madarak. Egyik rokonomnak adtam egy pár pintyet nála a kalitba volt egy kis tuja. Annak az aljában költöttek (sikeresen) csak aztán nem kaptak fehérjét (tapasztalatlan gazda), úh nem maradtak meg. Nálam meg az etetőbe, meg a fürdetőbe is fészket raktak (a fürdetőben végül költöttek is)... :roll:
Amikor beraktam őket a röpdébe, akkor nem kellett nekik a fészek, vagy az odú. A tuja alja tetszett (nem is tudtam locsolni), aztán a földön levőben ültek el (hiába raktam magasabbra, az nem kellett nekik).

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 máj. 13, 12:21 
Szia Évcsi,

Timbának bizony jó meglátása van! A zebrapinty is alapvetően "odúlakó" madárka, és szeret költési időn kívül is odúban aludni. Ha a tojód nem ezt tette, hanem inkább a rúdon szundikált éjszakánként, akkor bizony nem tetszik neki a felkínált lakás :wink:
Igaz a kép alapján nem látszik az odú mérete pontosan, de itt szerintem nem is igazából ezzel van a gond, hanem a bejárattal. Cseréld le az odút szabvány, félig nyitott pinty odúra, valószínű teljesen meg fog változni a tojód hozzáállása is a családalapításhoz.

Hozzászólás 2009 máj. 13, 9:56 
Évcsi írta:
Timba,
egy próbát valóban megér. Könnyebben be tudok szerezni egy másik odút, mint itt a környéken másik pintyet.
De jó lenne, ha csak ez lenne a probléma, és sikerülne családot alapítaniuk! :)

Hát akkor próba szerencse! Szerintem nem lesz gond a tojóval, csak kicsit finnyás! :lol:
Írj, ha kicserélted és elfoglalták az új odút!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 máj. 13, 8:34 
Timba,
egy próbát valóban megér. Könnyebben be tudok szerezni egy másik odút, mint itt a környéken másik pintyet.
De jó lenne, ha csak ez lenne a probléma, és sikerülne családot alapítaniuk! :)

Hozzászólás 2009 máj. 13, 7:53 
Évcsi írta:
Timba írta:
Szerintem nem a madarakkal van a probléma hanem az odúval!
Ez papagájoknak való odú! Elöl félig nyitott odút rakj fel nekik!

Timba,
pedig a normális párom ilyenben költ első perctől kezdve. Akkor nekik miért ne lenne jó?
Papagájnak nem a mélyebb változat való?
Én mégis inkább a rossz magatartásra tippelnék :idea:
Évcsi

Szia!

Hát én ilyen odúba még nem láttam zebrát költeni, de persze kivételes madarak mindig vannak. Ha ez a tojó ilyen odúba még nem ment be és nem költött, akkor ez egyszerűen nem tetszik neki, ezért nem hajlandó bemenni. Cseréld le egy pinty odúra, szerintem azt gond nélkül el fogja fogadni! Egy próbát megér szerintem!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 máj. 13, 7:46 
Timba írta:

Timba,
pedig a normális párom ilyenben költ első perctől kezdve. Akkor nekik miért ne lenne jó?
Papagájnak nem a mélyebb változat való?
Én mégis inkább a rossz magatartásra tippelnék :idea:
Évcsi

Hozzászólás 2009 máj. 12, 21:34 
Nerys írta:
...de én épp azt szeretném tudni, hogy lehet "nem szaporítani" őket... Teljes kezdőként nem akarok fiókaneveléssel bajlódni..
Valahol olvastam, hogy két hím is tartható együtt, van esetleg erre vonatkozó tapasztalatotok? Illetve hogy ha hím-nőstény párt tartunk, a lerakott tojásokat rendszeresen el kell tőlük venni. Ez elég brutális módszernek hangzik... és nem tudom, hosszú távon van-e értelme.

Szia!

Szerintem ha nem akarsz szaporulatot, akkor 2 hímet vagy 2 tojót tarts. Ha elég tágas a helyük elvileg nem lesz gond velük. Tarthatsz párban is, de odú nélkül, így nem fognak nagyon felpörögni. Igaz lehet, hogy így pl. az etetőbe fognak tojni..., szóval a pár mégsem ajánlatos. :wink:

Tojásokat nem szoktunk kivenni alóluk, ez inkább a kanáriknál megszokott, hogy egyszerre keljenek a kicsik...!
De majd jönnek a többiek és biztosan ők is írnak valami okosat!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 máj. 12, 18:56 
Kedves Fórumozók!

Reményeim szerint nemsokára én is "zebrapintyes" leszek, egyelőre még csak tervezgetek, de minél több mindennek nézek utána, annál inkább szerelmes vagyok ezekbe a szép kis madárkákba. Elsősorban hobbiból tartanám őket, "gyönyörködni" szeretnék bennük, semmiképp sem szeretném tenyészteni őket. Elolvasgatva a hozzászólásokat ebben a fórumban, kicsit el is szégyelltem magam, hogy ilyen szentségtörő kérdést teszek fel, kérlek ne is vegyétek sértésnek, de én épp azt szeretném tudni, hogy lehet "nem szaporítani" őket... Teljes kezdőként nem akarok fiókaneveléssel bajlódni..
Valahol olvastam, hogy két hím is tartható együtt, van esetleg erre vonatkozó tapasztalatotok? Illetve hogy ha hím-nőstény párt tartunk, a lerakott tojásokat rendszeresen el kell tőlük venni. Ez elég brutális módszernek hangzik... és nem tudom, hosszú távon van-e értelme.

Kérlek, adjatok tanácsot!

Üdv
Szilvi

Hozzászólás 2009 máj. 12, 18:30 
Évcsi írta:
Sziasztok!
Timba, nagyon szép színűek a kicsik :!:
Én is hoztam 2 képet a balfácán párról :(
A hímet 1 hét különélés után ma tettem vissza a tojóhoz, és ugyanazt csinálja, mint előtte: szinte megerőszakolja, semmi udvarlás, utána meg zavarja be az odúba, de ő nem megy be nyöszörögve előre, ahogyan a normális páromnál csinálja a hím.
A tojó béna? Vagy nem jó a hím? Pedig ettől a hímtől nagyon szeretnék utódokat.
Tanácsokat szívesen fogadok!

Szia Évcsi!

Köszi!

Ilyet (jobbra fentiek):
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 máj. 12, 17:56 
Sziasztok!
Timba, nagyon szép színűek a kicsik :!:
Én is hoztam 2 képet a balfácán párról :(
A hímet 1 hét különélés után ma tettem vissza a tojóhoz, és ugyanazt csinálja, mint előtte: szinte megerőszakolja, semmi udvarlás, utána meg zavarja be az odúba, de ő nem megy be nyöszörögve előre, ahogyan a normális páromnál csinálja a hím.
A tojó béna? Vagy nem jó a hím? Pedig ettől a hímtől nagyon szeretnék utódokat.
Kép

Kép
Tanácsokat szívesen fogadok!

Hozzászólás 2009 máj. 12, 16:08 
Sziasztok!

Hoztam néhány képet:

6 hetes legényke:
Kép

Csipegetnek végre:
Kép
Kép

Aztán a jól megérdemelt pihenés:
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 máj. 10, 19:10 
Helo mindenkinek!

Képzeljétek! Ma kirepült az első idei zebrafióka :lol: Nagyon édes. De képet nem bírtam csinálni, mert mire kiértem mindig csak azt láttam hogy a fészekben ól, vagy hogy éppen visszarepül. Az volt a legjobb, mikor adtam fürtöskölest. A szülők meg "tanították" enni. Ő pedig csak ült a kölesen, míg a nagyok azt cibálták. :D

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2009 máj. 10, 17:16 
audivhat írta:
Szia!!A 2,7-2,8mm a standard méret!!Valószinüleg azért csúszik le a lábáról mert még kicsi a madár ehez a mérethez!Had növekedjenek még picit.....

köszi várok nincs mit tenni :lol:

Hozzászólás 2009 máj. 9, 19:45 
Szia!!A 2,7-2,8mm a standard méret!!Valószinüleg azért csúszik le a lábáról mert még kicsi a madár ehez a mérethez!Had növekedjenek még picit.....

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2009 máj. 8, 22:46 
ckuzmos írta:
jucusss írta:
sziasztok!

mindig le esik a kis pinty lábáról a gyűrű pedig alig tudom rá tenni. :evil:

szerintetek mit csináljak?

Szia,

mekkora gyűrűvel próbálkozol illetve milyen idősek a fiókák?
standard zebráról vagy kisebb méretről van szó?

Ha lejön, akkor sajnos addig mindig meg kell próbálni visszarakni, amíg le nem jön :) Ez gyakorlatilag az elején napi mulatság, majd belejössz te is hogy mikor célszerű rárakni. Én a fiókák szárnyán lévő tokok nagyságából szoktam megállapítani hogy érdemes e gyűrűzni, vagy még várjak vele.
Egyébként pedig rárakni mindig nehezebb, mint levenni. Parafinolajjal jobban csúszik a gyűrű is, de a madár lábát is nehezebb úgy megfogni :wink:

szia!

a kis pintyek 5-6 naposak kicsit tokosak már, ők a kisebb mérethez tartoznak ha jól emléxem 2,7 mm -es a gyűrű , hát akkor még próbálkozok:) köszönöm a választ

Valódi név: Szűcs Zoltán

Hozzászólás 2009 máj. 8, 22:45 
Viktor!
Nekem 80 x 40 x 50 kalitban van 1 pár st. zebra és 1 pár sirályka. Minden gond nélkül költenek, a kirepült kicsiket sem üldözi egyik sem.
Zoli

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 205  Következő