Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 66  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 okt. 1, 15:40 
Kösz Doromboló,

tudtommal Cézi nem rágja a dróthálót, de biza néha köveket hord a szájába. Én ugyan nem engedem, de sajnos keveset vagyok vele...más engedi. Nem ettől lehet?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 szept. 30, 21:30 
Szia Gizmóóó !
Na végre, hogy hazataláltál ! ...
Persze, hogy mindennel foglalkozunk ! Ha kell kutya szakértünk de ha a cerkáddal történne valami ne adj Isten, akkor is számithatsz a jó öreg dorombira ! Olyan főzeteket ismerek amitől még a javas asszony is megférfiasodott ! :lol:
A kutyira visszatérve, nem tünt fel neked, hogy kicsi a kennelje és rágja a kerítést, hogy minél többet a közeletben lehessen ?!... Gondolom egy 4-5 éves blökiről van szó amelyiknél már egy kis fogkőnek kelleni mutatkozni, ezzel szemben egy erősen koptatott fogazatot látunk gyönyörű fehérséggel villogni ! Ilyen csak akkor tapasztalható, ha a rágók folyamatos használatban vannak !... Te jó gazdi vagy mert tudom, hogy kijártok vele és sok szeretetet kap tőled, tőletek. Ő azonban többet akar, vagy a mostanság sok elutazásaid miatti hiányérzete a kiváltója, hogy eszi a drótot, vagy valamit a környezetében ha kikötve van ?!...Lehet, hogy mellé lőtem, de a bemutatott ábra szerint ilyesmire tudok gondolni...

Hozzászólás 2007 szept. 30, 21:10 
Hello,

hogy vagytok?
Mi jól, remélem ezentúl is, ugyanis a Beszterce melletti erdőben gombát szedtünk, s most sül...Viccelek, apósom gombaismerő.
Most vettem észre hogy a németjuhászomnak 2 foga is meg/el van törve. Tudtommal itt állatorvos is van, vagy tudom, hogy neked, Doromboló kutyád van, gondolom értessz is hozzá. No a lényeg: készítettem fotót a fogairól, ha valaki megnézné jó lenne. Felteszem a fotóalbumba: http://gzsylm.xfree.hu/84589
Köszi

Hozzászólás 2007 szept. 29, 11:00 
Kedves Zsolt!

Örömmel üdvözöllek ezen a fórumon (is). Nálunk is hűvösek az éjszakák, de nappal ragyogó napsütés van, legalábbis itt, Nyugat-Magyarországon. Nagyon szépek a madaraid, remélem hamarosan sikeres lesz a költésük és gyönyörködhettek a picikben!
Tetszik az elköszönésed!
Nektek is Áldott napot: Mona

Hozzászólás 2007 szept. 29, 8:25 
Kedves Barátaim,

egyik ismerösöm említette, hogy van ez a fórum, errenéztem, megtetszett s szívesen jöttem közétek. Elolvastam az eddig írtakat is.
Úgy gondolom, hogy inkább az állatainkat, s főleg a kanárinkat mintsem magunkat mutatom be, de szívesen írok magunkról, is amennyiben valaki érdeklődik.
Tehát, egy pár szinkanárink van, a hím Emmánuel névre hallgat :) ,a tojó meg a Rebekkára. Dehogy hallgatnak, csak így nevezzük őket.
Ők karácsony óta vannak meg, volt 2 sikertelen költésük is. Eddig a teraszon voltak, de mivel eléggé lehül nálunk, Marosvásárhelyen reggelre a levegő, így behoztuk őket a házba.
Örülök, hogy tagja lehetek a fórumnak.
Áldott napot nektek,
Zsolt
Kép[/img]

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 szept. 28, 23:01 
Na azér'! :D

Kép
Sárika (2 éves tojó):
Kép

Gabesz

Hozzászólás 2007 szept. 28, 16:50 
Szia, Díszmadár!

Aranyos ez a picúr! :D 3. hetes lehet, ahogy elnézem. Nem hiszem, hogy lenne neve a sok szomszéd között...
Vagy mégis? :wink:

Az én madaraim nagyon rendetlenül tartották a fészket... Mire ekkorák lettek a fiókák, mint a tied, már szinte alig maradt fészekanyag a fészekben... Csicsörkénél láttam, hogy készen kibélelt fészket tett a madarainak. Próbáltam, hogy kibélelem és lefűzöm a bélést, de elég gyatrán sikerült... Az enyémek mindig télen költöttek idáig.

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 szept. 28, 15:06 
Egy őszi egyke:

Kép

Hozzászólás 2007 szept. 27, 20:02 
Nem, a Karesz marad, és mivel kiderült, hogy csapper, így egy csapper lányt szereztem neki. A Lüszi is csapper, őt odaajándékozom, mert a Karesszel testvérek. De nagyon érdekelnek a rollerek, mert elolvastam a rolleres topikot, és "megfertőződtem", így egy tiszta roller párt is szeretnék, és annak a fiúnak lesz majd a neve Edi. Így oké?
Akkor én a pintyet néztem el kanárinak??? (Doromboló, ezt ne olvasd el!
:oops: )
Nekem is voltak pintyeim, én a lánynak a farkát téptem ki sikeresen, amikor meglépett a kalitból. Na, onnantól kezdve elvágtam magam nála, tehettem én bármit, fütyörészhettem neki akármilyen szépen, nem bocsátott meg.
És ugyanolyan volt a fiú pintyem, mint a tied. Ők már sajnos elpusztultak, fiókát meg nem sikerült nekik nevelni, lehet, hogy terméketlen volt valamelyik. Ezért is tértem át a kanárikra, de nem bántam meg, bár a pintyeket továbbra is szeretem.

Pussz: Mona

Hozzászólás 2007 szept. 27, 19:32 
Örülök, Mona, ha a kis beteg gyógyulóban van már! Teljes felépülést!

Nem, nem! Zebrapinty az illető :lol: , rendes nevén Karcsika. Egy nagyon jólnevelt és igencsak erős szülői ösztönökkel megáldott kismadár! Nagyon sok fészekalja kis pintyet felnevelt párjával, Pintyővel (nálam 3 éve van), de sajna a tojót elügyetlenkedve kiröptettem a röpdéből :( Karcsika azóta egyedül van... De a hangja a régi :lol:
Hoztam is pár képet- bár ez kanáris topik...
Egy marék toll:
Kép
Négy fióka:
Kép
Kiköpött az apja:
Kép
Röpdében:
Kép
Szóljatok rám!!! :wink:

Akkor már el van döntve, hogy Lüszi megy? :shock: És neki lesz a roller párja, Edi, igaz? Miért nem fordítva, Kareszt adtad volna, hogy az új roller hím maradna nálad???

Puszi nektek: Gabi

Hozzászólás 2007 szept. 27, 19:04 
Sziasztok!

Köszi Gabesz, kicsit talán jobban van a Tamcsikám, ma már nem ment a láza 38 fok fölé, és így jobb kedve volt. Persze most minden időmet leköti, nagyon anyás lett, most is az ölemben kuksol (de nem baj, imádom), így ha elgépelem a betűket, bocsi mindenkinek.
Meghallgattam és néztem én is a videóidat, nagyon tetszettek! Édesek a madárkáid, és tényleg ahány fajta, annyi énekhang. Jól értettem, hogy zebrakanárid is van? Az volt, amelyik az első videón "közbeszólt"? Ilyen fajtáról sem hallottam még! De érdekes!
Szombatra ígértek párt a Karesznak, Lüszikét meg elkunyizta az unokahúgom, nem volt szívem nemet mondani neki. Így megint csak 2 kanárim lesz. De ők már egy pár lesznek, és jöhet a love! Aztán jöhetnek a rollerek is, ha vége az énekversenynek. És a fiú neve Edi lesz, így te meg keresztanya leszel. Neked is pezsgőt bontok, ha itt lesz a fiúcska, oksi? :01:

Látod-látod Doromboló, egy asszonnyal nem szabad ujjat húzni! :D

Puszi!Mona

Hozzászólás 2007 szept. 27, 18:29 
:45: Ejnye-bejnye! Ne huncutkodjatok! :D

Mona, mi zújs? Jobban van a picikéd?

Hozzászólás 2007 szept. 27, 18:16 
:85:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 szept. 27, 11:01 
Hát ez az !...Mikor utoljára kihasználtam a szabadságérzetemet kettétörték a derekamat s most sodrófa komplexusban szenvedek ! :65:

Hozzászólás 2007 szept. 27, 10:41 
Mona örülök, hogy tetszettek a képek, eleinte még gyakran fotóztam minden mozdulatukat, tudod akkor még újdonság volt...
Mivel Csirikém sokáig egyedül volt, ő sokkal kiváncsibb és ügyesebb a konyhában, mindent kipróbált, valamivel akkor is szórakozni kellett neki :lol:

Látod milyen kis ügyesek a tiedek is, mondtam, hogy nem mennek ezek vaktában, sokkal óvatosabbak. A másik fórumon, egyik topiktársunknak sokáig ki sem ment a csicsörkéje a nyitott ajtón sem, ha jól emlékszem...
A lényeg a szabadságérzet, és akkor használják ki, amikor ő akarják...

Hozzászólás 2007 szept. 27, 10:36 
Sziasztok!
Gabi meghallgatam a kis Csibikét, nagyon aranyos. Amikor a másik sárga folyton fejbekólintotta szegénykét, és kénytelen volt elmenekülni, nagyon sajnáltam.. Lehet, hogy féltékeny volt, hogy ő nem énekel ilyen szépen? :lol:
Ahogy látom a tiedek is elmenekülnek a gép elől. Nekem is ez a bánatom, hogy nem tudok róluk igazi jó hangfelvételt csinálni, mert akkor mindig elhallgatnak, éppen, hogy nyikorognak kicsit...

Hozzászólás 2007 szept. 26, 21:59 
Sziasztok!

Ó, hát ünnep van itt nagyban! :D
És akkor már Lüszi mellé feltétlen jöjjön egy Edi, Edgar után... :wink: És Karesz is kap majd hozzá illő csajszit. Mikor is?

Jöhetek én is a mulatságba? Hozok vendégeket is :lol:
Csibike, a legidősebb fiatal kanárim (tavaly decemberi)- itt még pihés korában:
Kép

Aztán itt már szépen fejlett fiatal kanáripasi és még csomó rosszcsont, Karcsikával (a kontrás zebrapinttyel) az élen:
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search
http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search

Bocsi, a felvétel fényk.géppel történt lenylonozott röpdében, de azért mégiscsak Csibike énekel 8)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 szept. 26, 17:05 
Sziasztok!

Mivel ma nem tudtam menni dolgozni (kisebbik lányomnak mandulagyulladása lett), kieresztettem a madárkákat egy kicsit. Tényleg nagyon okosan viselkedtek, és egyszerre csak egyikük volt kint. Miután körülnézett a lakásban, odament a másikhoz, beszélgettek egyet és bement a helyére tollászkodni. Első nekifutásra valóban a szőnyegen landoltak, mert meglepődtek szerintem, hogy nincs rács, de hamar szárnyra kaptak és huss!!!

Megnéztem Margó a képeket, nagyon szépek a madaraid, nekem nagyon tetszenek. Érdekes a fehér színű, mivel olyant még nem láttam eddig, nagyon szép. Gratulálok!

Pusszancs: Mona

Hozzászólás 2007 szept. 26, 10:47 
Sziasztok!
Mona látom sikerült a keresztelő, akkor Doromboló a "keresztapa" :lol:

Próbálgasd csak a kieresztést, meglátod, milyen jó műsor lesz. Persze, ha együtt lesznek kint, akkor már nehezebb lesz őket külön zárni, így meg egyik mindig bentről hívogatja majd, és valószínű fáj a pici szíve, ha ő nem mehet ki hozzá....
Nálam ezért vannak együtt, bár eleinte az újabb jövevény mindig külön volt és lassan szoktattam össze, (igaz mind három fiú, én nem akartam szaporítani!) ki- be jártak egymás kalitkájába és lassan kialakúlt a végeredmény és a tartalék kalitka pihenőbe ment....
Ha érdekel a kezdetektől fogva vannak fotóim, amikor még Csirike egyedül volt és ahogy jöttek a másikak, itt megnézheted őket (persze akit még érdekel és nem látta, szintén megnézheti):
http://freemail.hu/fototar/gyujtemeny.jspv?setId=1772702

Hozzászólás 2007 szept. 25, 18:27 
Szia Mindenki!

Köszi Doromboló és Margó a jótanácsot, a hétvégén lesz időm kísérletezgetni a kiengedéssel, megtanítom rá a madárkáimat. Az ejtőernyőt már szerkesztem... :D
Kis csurikáim kezdik megszokni, hogy nincsenek együtt, bár a Karesz amióta Lüsszi nincs vele, észrevehetően kevesebbet eszik. Biztos fáj a kis lelke a tesó után.
És itt ragadom meg az alkalmat, hogy másodszor keresztapának nyilvánítsam Doromboló barátunkat. Éljen! Virtuális pezsgő mindenkinek! :06:
Megnéztem a másik topikban neco iskoláját, nagyon édesek a kisiskolások, olyanok, mint az első osztályba menő gyerekek! Érdekes dolog ez a tanítás, kíváncsian várom a fejleményeket.

Pusz: Mona

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1311 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 66  Következő