Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 máj. 31, 10:59 
Helo!

Csaba!
Éppen ezért nem értem. Nem hiszem h a fürjeimnek problémáik vannak a bacijaikkal. Egyszerűen nem értem miért kell még több nekik.
(Én pl nem eszek ien "hangzatosan" reklámozott joghurtot sem és mégis elég jól megvagyok. :P )

Hozzászólás 2009 máj. 31, 9:52 
Sziasztok!
Az én nanocsirkéimnél is van kis valtozás: a lányzó már tegnap elvette kézből a lisztkukacot :) olyan kis helyeskék, állandóan halkan csipognak egymásnak.A lány nagyon ügyes, fürge, mindig ő kapja fel elsőnek a finomságokat, és ő már nőtt is.Kakaska még kis ügyetlenke, és kisebb is nála, de már azért ő is elbánik a lisztekkel :D
Ők is Lactifermet kapnak a vízbe, meg a pici japán törpik is.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 máj. 31, 7:31 
Hali,

a Laktiferm M+C nem egy vitamin készítmény! Probiotikum és vitaminkészítmény egyben!
Ha megnézed az összetevőit, láthatod hogy van benne baktérium is. Ezért nagyon fontos a szavatossági idő, ugyanis gyártásától számítva csak fél évig szavatos a készítmény.

Ez a madarak joghúrtja.

Hozzászólás 2009 máj. 30, 22:31 
Viktor82 írta:
...laktifermem nincs.... Az nagyon kell? Vagy jó a kamilla tea...

Helo!

A Laktiferm egy vitamin. Vígan elvannak nélküle is. Ez csak ajánlott. Nem is értem pontosan miért jobb mint más vitamin. (Nekem teljesen megfelel a normál vitaminkészítmények valamelyike).
Nálam is kamillateát kaptak az első napokban a gépből kelt kicsik. A röpdében tyúk alatt pedig vitaminos vizet kaptak. Egyszer volt csak elhullás egy D-vitamin hiány miatt. Azóta minden rendben ment.

Te tudod hogy neked kell-e Laktiferm.

Remélem tudtam segíteni. :)

Hozzászólás 2009 máj. 30, 20:55 
Sziasztok!

Most csak bejelentkeznék. A fürjeim jól vannak, még mindig 1 kupacban. Remélem jövő hét végén el tudunk menni az Osb lapokért. Ellenben papagájügyben fejlemény van.

8 tojáson ül a fiatal hullámosom, az ifjú apa vígan őrzi őket. Ma kikelt az első kis fiókám. Még jó, hogy 2 lányt vettem nem? Így most remélem etet majd az anyjuk. Nem akarom őket nagyon háborgatni. Amíg fürj nincsen, addig drukkoljatok a hullámosomnak.

Bernát! A kis fahéjad zabálnivaló. 4 napig nem szedtem ki a tojásokat. 16 tojást próbált teljesen eltakarni a kis testével. Azon gondolkodom, hogy őt, és 1 fehér kakast behozok a szobai röpdébe. Hátha megkotlik.

Most visszaolvasok, és holnap jövök.

dujuor

Hozzászólás 2009 máj. 30, 20:17 
Szia Bernát!

Ha minden jól megy, kedd körül kelnek életem első törpéi :)
Az indítótápot már beszereztem, meg ekodiár is van itthon, de laktifermem nincs.... Az nagyon kell? Vagy jó a kamilla tea, ekodiár, lágykaja, indítótáp együttes?

Hol lehet venni?

Köszi!
(emlékszem, hogy már beszéltetek a laktifermről, majd gyorsan utána olvasok, szerintem Marcsi is használja, ha jól emlékszem. megyek művelődni)

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 máj. 30, 18:02 
zold2005 írta:
Sziasztok! Én még új vagyok itt és nem is sokat tudok a fürjekről. Nagybácsim vett a monori kisállatbörzéken fürjeket és múltkor a csirketojásokhoz próba képpen betett 3 fürjtojást is a keltetőbe. Sajnos csak egy kelt ki közülük és a kiscsirkék meg bántották őt, ezért külön tette. Amikor náluk voltunk, nagyon megtetszett nekünk a kicsike és nekünk adta, hogy gondozzuk. Adott hozzá indító tápot, meg eljött hozzánk beállítani a lámpát, hogy jó legyen. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire rossz neki, hogy egyedül tartjuk? Mert a kiscsirkék között nem maradhatott volna, mert majdnem eltörték a lábát.
Később majd szeretnénk hozzá venni néhány másikat is. A ketrecüket majd házilag fogjuk elkészíteni és néhány praktikus tanács jól jönne, hogy hogyan építsük meg. Megköszönném, ha tennétek fel a ketreceitekről képeket.
Üdv: Anikó

Szia Anikó!

Nálam van most napos törpi.Ma kelt 13db.
Van még 1-2-3-4hetes törpök is,külömböző szinekben.
A fütést 60w-os izzóval oldom meg.
Laktifermet kapjanak az első naptól.

Az oldalamon találsz képeket.
http://mybirds.try.hu/

Hozzászólás 2009 máj. 30, 16:55 
Üdv a fórumon!

Napos fürjhöz nem hiszem hogy egyszerű társat találni de lehet próbálkozni.

Nálam egyszerű téglatest alakú ketrecekben vannak körben ponthegesztett drótháló, vagy drótfonat. Teteje, vagy oldala nyitható. Talán célszerűúbb, ha nem a teteje nyílik, mert a fürjek felugranak ha megijednek. Egy pár fürjem van még egy gyémátngalamobos röpdében.
A weblapomon a kedvenceimről menüpont alatt találsz két leírást és képeket is.

Hozzászólás 2009 máj. 30, 15:50 
Sziasztok! Én még új vagyok itt és nem is sokat tudok a fürjekről. Nagybácsim vett a monori kisállatbörzéken fürjeket és múltkor a csirketojásokhoz próba képpen betett 3 fürjtojást is a keltetőbe. Sajnos csak egy kelt ki közülük és a kiscsirkék meg bántották őt, ezért külön tette. Amikor náluk voltunk, nagyon megtetszett nekünk a kicsike és nekünk adta, hogy gondozzuk. Adott hozzá indító tápot, meg eljött hozzánk beállítani a lámpát, hogy jó legyen. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire rossz neki, hogy egyedül tartjuk? Mert a kiscsirkék között nem maradhatott volna, mert majdnem eltörték a lábát.
Később majd szeretnénk hozzá venni néhány másikat is. A ketrecüket majd házilag fogjuk elkészíteni és néhány praktikus tanács jól jönne, hogy hogyan építsük meg. Megköszönném, ha tennétek fel a ketreceitekről képeket.
Üdv: Anikó

Hozzászólás 2009 máj. 29, 20:00 
Sziasztok!

Az egyik fürjem ül, egy másik össze-vissza tojik, de ma már járt az egyik bújóban is :) . Nem szedem össze a tojásokat, majd ő elintézi melyik sarok, vagy fedezék neki a biztonságosabb. Szegénykének kopasz a háta, de úgy látom szépen összeszoktak a kakassal. (bár nem akarom elkiabálni)

Hozzászólás 2009 máj. 27, 20:49 
Navy írta:
Köszönöm. Ha tudod,légyszi a születési dátumukat is...
A fürtös kölest hogyan etetted velük, nem is emlékszem, csak úgy fürtben, és ők lecsipegetik, vagy le kell nekik morzsolni?

2009.04.18

Csak úgy.Ők csipkedik. :D

Hozzászólás 2009 máj. 27, 20:35 
Köszönöm. Ha tudod,légyszi a születési dátumukat is...
A fürtös kölest hogyan etetted velük, nem is emlékszem, csak úgy fürtben, és ők lecsipegetik, vagy le kell nekik morzsolni?

Hozzászólás 2009 máj. 27, 17:38 
Szia Zita!

A fahéj kakaska vadas szülőktől való.
Tesók csak fahéj és vadasak.

Az ezüst tojó fahéj kakastól és fehér tojótól való.
Tesók ezüst és vadasak.

Örülök,hogy jóhelyre kerültek és jól vannak a törpik. :D

Hozzászólás 2009 máj. 27, 17:22 
Jó hírrel jövök, a pipike teljesen jól van, remélem, már nem fáj a fejebúbja.Marcsi, a kis butus a fejét ütötte be, még vérzett is kicsit neki.
De már kicsit talán megszokták az új helyet,élénkek, folyton vagy esznek, vagy homokoznak, és egész sokszor isznak is pl. a pintyekhez képest.Külön jó, hogy a normál itatót ismerik, ez így sokkal jobb, mint a földön egy tál víz, amiből egész hamar pocsolyát tudtak csinálni.Ráadásul így a lábuk sem lesz vizes, mert nem lépnek vízbe, na szóval illedelmesek nagyon, "pohárból isznak" , jó gyerekszobájuk volt!! :D A homokban úgy ki tudnak terülni, mint a halottcsibe.Lábuk égnek áll....szárnyacskák szanaszét...aztán hopp, elkezd tollászkodni.Vicces kis nanotyúkok :D

Hozzászólás 2009 máj. 26, 23:40 
Holnap veszek is nekik.
Jaj és légyszi írd le, hogy melyiknek milyenek voltak a szülői, esetleg ha tudható, akkor a testvéreik, mert már keverem.És hogy mikori születésűek.
Jöhet mailben is.Előre is köszönöm:)

Hozzászólás 2009 máj. 26, 20:25 
Navy írta:
Jól vannak a picik, a kislány még délután is elég sokat bóbiskolt, lehet, hogy az ütés miatt.De most már úgy nézem, kipihenték magukat, remélem, nem lesz már baja.Nyugisabbak, mint amire számítottam :) legjobban a fördőhomokban szeretnek , mint a kisgyerekek a homokozóban.íha meglátnak vmi kis legyet vagy bogarat, egészen lázba jönnek, le akarják vadászni.Már látom, hogy holnap bogarat kell szednem nekik :roll: A kiscsirkéknek hangyabábokat szoktam keresni, az nekik is biztosan jó lesz.

Szia Zita!

Örülök,hogy jól vannak. :wink:
Vegyél nekik liszkukacot.Imádják.
Kapjanak még fött tojit.
És minden szükségletük ki lesz elégitve. :wink:

Hozzászólás 2009 máj. 26, 20:18 
Jól vannak a picik, a kislány még délután is elég sokat bóbiskolt, lehet, hogy az ütés miatt.De most már úgy nézem, kipihenték magukat, remélem, nem lesz már baja.Nyugisabbak, mint amire számítottam :) legjobban a fördőhomokban szeretnek , mint a kisgyerekek a homokozóban.íha meglátnak vmi kis legyet vagy bogarat, egészen lázba jönnek, le akarják vadászni.Már látom, hogy holnap bogarat kell szednem nekik :roll: A kiscsirkéknek hangyabábokat szoktam keresni, az nekik is biztosan jó lesz.

Hozzászólás 2009 máj. 26, 19:38 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m1sSFqT4fSY[/youtube]

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 máj. 26, 15:32 
Bernát írta:
Szia Dani!

Nem.Nálam volt,hogy 20-25 toji volt értelmetlenűl a fészekben és nemkotlott meg a tojó.
Ha nemadsz nekik vitemint és fehérjét+tojótápot akkor nem tojnak.
Igy sikeresen leállitottam már némely tojómat.

Köszi.

Hozzászólás 2009 máj. 26, 11:13 
Szia Marcsi, na jó, de mit mondasz, milyen szín ez?Nálad milyen szülőktől lett ilyen?

Más:
Hazaértek a picur új jövevények, most még pihenik ki a rettentő fáradalmakat és izgalmakat.Édesek nagyooon!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 225  Következő