Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 232  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 1, 9:21 
Tamás, köszi!
Persze, tudom, hogy a pároztatás későbbi téma.Csak felmerült, hogy mi van, ha testvérek, és elkezdett foglalkoztatni a probléma.
Ők még úgyis picik, csak jövőre lesz téma a hogyan tovább...
Most megcsináljuk a helyüket, aztán előbb-utóbb kiderül talán a nemük is.
Csak mire arra kerül a sor, szeretnék minél többet tudni a dologról.

Mekkora hely kell nekik?Télen is kint lehet hagyni, vagy be kell hozni a nagy hidegben?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 jún. 1, 8:45 
Szia Luca!

Attól függetlenül hogy testvérek párba állahatnak és pározhatnak is. HA idegen vérvonalat hozol akkor sem garantálaj semmi hogy nem a saját tesójával áll párba. Egyenlőre a nemüket kellene tisztázni, és majd utána párt hozni melléjük. Mert ha megint veszel 2 fiatat aminek nem lehet tudni a nemét akkor az is lehet hogy mind a 4 egynemű lesz és nem leszel előrébb. És egy fontossági sorrend :D "először a madarak helyének elkészítése utána a madár beszerzése"!!!

Hozzászólás 2009 jún. 1, 8:18 
Be kell szereznem még 1-2 madarat, akik tuti nem testvérek.
Gondolom, akkor az idegennel fog pározni,és nem a rokonnal, nem?

Hozzászólás 2009 jún. 1, 7:49 
Ha a madárkáim testvérek, nem fognak pározni, ugye?Vagy hogyan van ez madáréknál?
Ne haragudjatok, ha hülyeségeket kérdezek, de szeretnék minél többet tudni róluk.
Tudtok ajánlani valami szakkönyvet, ahol mindezt megtalálom?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luca 2009 jún. 1, 8:29-kor.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 máj. 31, 17:33 
András írta:
Dani, jól tetted h elvettél tőlük mindent. Igazából még én sem jöttem rá mitől vannak ezek a piros beütések, egy időben gyűjtöttem néhány ilyen nimfát, de a karotin megvonás után is ilyenekké vedlettek, valószínű valmi nyomelem hiány, vagy túltengés, bár én jobban szeretném ha ez szinmutáció volna! :)

1éves nimfától legtöbbször csak tojást várhatsz! A hímek lassan érnek, habár valóban elég nagy a párzó kedvük általában! A tojók meg nem mindig kotlanak fiatalon. Én ugy vettem észre h a kis testű tömeg nimfa már nevel és költ egy évesen, ez azért van mert a minőség rovására a nevelő hajlam erősödött, de mint gondolom rájöttél már én ezt nemigazán díjazom. Persze én is boldog vagyok ha sok a kicsi, de mostmár teljesen más szemmel látom őket, így könnyebben kiszűröm a rosszakat.

Egyébként a nimfáim nagyon szépen ülték a tojást. Míg a többi madaram otthagyta az odút, addig a nimfák szépen felosztották egymás közt, és néha együtt is ültek a tojikon.
Csak hát hiába :lol:

Hozzászólás 2009 máj. 31, 17:05 
Dani, jól tetted h elvettél tőlük mindent. Igazából még én sem jöttem rá mitől vannak ezek a piros beütések, egy időben gyűjtöttem néhány ilyen nimfát, de a karotin megvonás után is ilyenekké vedlettek, valószínű valmi nyomelem hiány, vagy túltengés, bár én jobban szeretném ha ez szinmutáció volna! :)

1éves nimfától legtöbbször csak tojást várhatsz! A hímek lassan érnek, habár valóban elég nagy a párzó kedvük általában! A tojók meg nem mindig kotlanak fiatalon. Én ugy vettem észre h a kis testű tömeg nimfa már nevel és költ egy évesen, ez azért van mert a minőség rovására a nevelő hajlam erősödött, de mint gondolom rájöttél már én ezt nemigazán díjazom. Persze én is boldog vagyok ha sok a kicsi, de mostmár teljesen más szemmel látom őket, így könnyebben kiszűröm a rosszakat.

Hozzászólás 2009 máj. 31, 16:17 
András írta:
Na sziasztok!
Daniduke, ha nem hallottam volna még az import tojómat hasonlóan fütyülni mint a te madarad, akkor én is hímnek mondanám. A kép alapján viszont valóban tojónak néz ki! (az h még nem párzott semmit nem jelent mivel még alig egy éves ahogy állítod) Még az az egy lehetséges, ha nem haragszol meg érte, hogy valamit elrontottál az etetéssel azért nem kezdett vedleni (mivel elég sok piros tolla van ami nem oda való). Azt azért jó tudni h az első vedlés után (még egy éves kora után sem) még nem lesz százas, szóval nem tünik el teljesen a gyöngyözöttség, a tiéden viszont még egyáltalán nem történt meg, sőt a szárny fonákja is elég csíkos, ezen kívül erős tömzsi madár, ami tovább növeli a tojó mivoltát.
Érdemes volna szerezned egy valódi hímet, mert így nem sokra mész, legfeljebb agyon tojatod szegényt.

Köszi!
A párzást azért mondtam, mert az egyidős, és fiatalabb kecskéim és hullámosaim ilyenkor már ezerrel pároztak, míg a nimfákat még nem láttam.
A piros tollakról gondoltam, hogy nem természetesek, de nem kaptam rá választ, hogy miért. Te tudod? Az etetésben mit ronthattam el?
Azon vagyok, hogy szerezzek nekik párt, de amíg nem tudom elválasztani őket a kecskéktől, addig nem szeretnék új madarat.(nemsokára eljön:))
Nem tojatom őket agyon, kb. egy hónapja beköltöztek a fürjekhez és oda tojtak, így gondoltam adok nekik odút, abba tojtak 8 tojást, aztán kiderült hogy 2 tojóm van, így elvettem tőlük mindent, azóta sem tojtak.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 máj. 31, 14:29 
luca írta:
Daniduke, nagyon tetszik a madarad!

Gyönyörűen ezek a nimfák!

Az itteni kereskedésekben olyan kis semmilyenek voltak, a bóbitájuk is kicsi volt.
Igaz, Lórit is kereskedésben vettük annak idején, Ő szép volt, de sokáig keresgéltük.

Most már látom, hogy igazán szép madarat csak olyan tenyésztőktől lehet venni, aki a szívét és lelkét is beleadja, és nem csak a mennyiségre törekszik.

András, köszi a tanácsokat!
Az etető patkó alakú, de csak 1 van, olvastam, hogy a zöldkajának még egy kell.
Gyorsan kicserélem az itatót is, és veszek szépiát.
Azt hol lehet kapni?Állateledel-szaküzletben?

Minél előbb meg kell csinálnom a röpdét, mert nagyon kicsi a hely Nekik.
Lizi folyton löködi Fülöpkét, meg csípkedi a lábát.
Férjem szerint tuti, hogy tojó. :wink:

Egy jó állatkereskedésben mindent meglehet kapni!
Szépiát. Én helyben 90Ft-ért veszem. Neten 250 Ft volt...
:D

Hozzászólás 2009 máj. 31, 13:53 
Daniduke, nagyon tetszik a madarad!

Gyönyörűen ezek a nimfák!

Az itteni kereskedésekben olyan kis semmilyenek voltak, a bóbitájuk is kicsi volt.
Igaz, Lórit is kereskedésben vettük annak idején, Ő szép volt, de sokáig keresgéltük.

Most már látom, hogy igazán szép madarat csak olyan tenyésztőktől lehet venni, aki a szívét és lelkét is beleadja, és nem csak a mennyiségre törekszik.

András, köszi a tanácsokat!
Az etető patkó alakú, de csak 1 van, olvastam, hogy a zöldkajának még egy kell.
Gyorsan kicserélem az itatót is, és veszek szépiát.
Azt hol lehet kapni?Állateledel-szaküzletben?

Minél előbb meg kell csinálnom a röpdét, mert nagyon kicsi a hely Nekik.
Lizi folyton löködi Fülöpkét, meg csípkedi a lábát.
Férjem szerint tuti, hogy tojó. :wink:

Hozzászólás 2009 máj. 31, 13:44 
Köszi a dícséretet!Bár én nem értek hozzájuk, de nekem is tetszenek.

András, szerintem testvérek. :cry:
Azt hiszem, csak 1 pár volt a srácnál, a többi mind kicsi volt.

Hozzászólás 2009 máj. 31, 13:13 
Na sziasztok!
Daniduke, ha nem hallottam volna még az import tojómat hasonlóan fütyülni mint a te madarad, akkor én is hímnek mondanám. A kép alapján viszont valóban tojónak néz ki! (az h még nem párzott semmit nem jelent mivel még alig egy éves ahogy állítod) Még az az egy lehetséges, ha nem haragszol meg érte, hogy valamit elrontottál az etetéssel azért nem kezdett vedleni (mivel elég sok piros tolla van ami nem oda való). Azt azért jó tudni h az első vedlés után (még egy éves kora után sem) még nem lesz százas, szóval nem tünik el teljesen a gyöngyözöttség, a tiéden viszont még egyáltalán nem történt meg, sőt a szárny fonákja is elég csíkos, ezen kívül erős tömzsi madár, ami tovább növeli a tojó mivoltát.
Érdemes volna szerezned egy valódi hímet, mert így nem sokra mész, legfeljebb agyon tojatod szegényt.

Lucának: nagyon szépek ezek a fiatalok, becsüld meg őket! Nekem az az érzésem h még pár is lehet belőle (de azért annak ne higgy aki fiatal madarakra párt mond, csak akkor ha esetleg tisztában van az öröklődéstannal és figyelemmel követi a tenyészpárokat), ezen kívül nagyon remélem nem testvéreket adott neked!
Amelyik szerintem hím lesz (az első képeden) azt úgy hívják hogy fahéj tarka, a másik pedig egy opalin, abból is egy szép arany változat. Még bármelyikből lehet hím is, tojó is, ha türelmes vagy kiderül.
Addig is had tanácsoljam h dobd ki az önitatót, és ha van akkor az önetetőt is, nem nimfának való! Sokkal jobb a patkóetető és itató, mivel mindenképpen kell naponta vizet cserélned, abban nyugodtan tud pancsolni a madarad, az etetőből pedig rendesen tud enni, sosem tömődik el. Szépiát adj nekik (de igazit, ne ilyen gipsz másolatot), mert hamarosan elkezdhetnek vedleni és akkor sokkal hamarabb túl lesznek rajta!
Sok sikert!

Hozzászólás 2009 máj. 31, 11:48 
Tamás, József, Luca: köszönöm.
És ha 100% hím, akkor miért van, hogy a tojóval még nem láttam pározni, és még mindig babos? (már majdnem 1 éves)
Róla van szó:
Kép
Kép
Kép
Köszi.

Hozzászólás 2009 máj. 31, 11:29 
Nekem egy bevált módszerem az, hogy felvettem egyszer a hím énekét, és mindig ha megyek valahova és megkérdeznek, hogy szerintem milyen, lejátszom neki! Ha visszafütyül neki, akkor hím, ha csak sipákol, meg nyammog akkor tojó! :)

Nem biztos módszer de hatásos ha érett a hím!

Hozzászólás 2009 máj. 31, 10:42 
Nagy Tamás írta:
Szia Daniduke!

Szerintem is hím! A tojó nem tud így fütyülni! Úgyhogy nem csak tojód van :D

Ezek szerint az énekéből egyértelműen meg lehet állapítnai a nemét.
Ez egy jó támpont lesz nekem is.
Csak szólalnának meg...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 máj. 31, 10:07 
Szia Daniduke!

Szerintem is hím! A tojó nem tud így fütyülni! Úgyhogy nem csak tojód van :D

Hozzászólás 2009 máj. 31, 9:00 
LOOOL :D

Szépek a madaraid! :)

Hozzászólás 2009 máj. 31, 8:26 
Még mondtam is a barátnőmnek, hogy hímet szeretnék, mert úgy tudom, az énekel szépen, erre mondta, hogy hallgassam csak meg, hogy énekel náluk a tojó... :oops: :lol:

Hát, most már kíváncsi leszek az enyémekre.

Fülöpke
Kép

Lizi
Kép

Hozzászólás 2009 máj. 31, 8:22 
Előfordulhat! :D

Hozzászólás 2009 máj. 31, 8:17 
Jocc55 írta:
Szerintem akkor a barátnődnek is hímje van luca!
Mert ez ha így fütyül 100%, hogy hím! :)

Akkor az gáz, mert Ő is attól a sráctól kapta, akitől én vettem,és hímnek adta...
Akkor lehet, hogy az enyém sem pár.

Hozzászólás 2009 máj. 31, 8:13 
Szerintem akkor a barátnődnek is hímje van luca!
Mert ez ha így fütyül 100%, hogy hím! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 232  Következő