Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 52  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 jún. 8, 16:12 
Köszi Zoli! Igen ezekről beszéltem, gyönyűrek!
Ha el tud válni a fej foltja, akkor "sapkás".
De nálam is, egy fészekaljból max 1 fiatalra lehet mondani, hogy sapkás.
A faroktőnél levő gyűrű folt is beletartozik, ez minden egyednél megtalálható, legfeljebb nem teljes kör.
Zottan írta:
Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jún. 8, 13:19 
Úgy néz ki, hogy a reszelt sárgarépa tetszik neki, mind megették. Amúgy nem vagyok a műeleségek támogatója. Papagájaim voltak eddig, és hosszú életet megéltek a természetes lágyeleséggel (egy nimfám 19 évig élt nálam). Zöldséget és tojást reszelni tudok, és csíráztatni is szoktam :)

Idézet:
Hát én próbáltam a gyári lágyeleséget, rá sem bagóztak. Nálam egy hetes korig főt tojás, laktiferm, kekszpor a menű minden fészekben lakó apróléknak, aztán a második héttől reszelek bele nekik sárgarépát.

Nálam a zöldön, lágykaján, magon kívűl nem nagyon szeretnek semmit, az almát, répát megcsipkedik, de nem igazán fogy belőle, a fürjek tápjából szoktak lopkodni még, de mást nálam sem szeretnek.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 jún. 8, 12:41 
Kép

Kép

Hozzászólás 2009 jún. 8, 11:35 
péter írta:
Sziasztok!

Szia!
Hogy mi a szín neve? Régi könyvekben azt olvashatnád, hogy tarka, de akkor hol volt még a standard...
Egy mai TARKA madár az fehér alapon tarka, szóval több a fehér szín benne, mint a tarkaság. Kívánatos, hogy a tarka foltok minél szimmetrikusabb elhelyezkedésűek legyenek a hát vonalától nézve (jobbra-balra), és minél élesebb határvonalúak legyenek.

Ezt a madarat az eddig használt "mezei"-tarkának mondanám

Ez pl egy oltári gyönyörű és szimmetrikus mintázat (bocs hirtelen csak ekkorába van meg)
Kép
illetve a poszteren utolsó előtt sor, balról jobbra az első 4, a következő kettő már a "mezeire"hajaz, de standard minőségben (méretben) talán. Ezeknek összevissza mondanak minden nevet a németek, sokszor egyszerűen a tarkaságot adó színt (mogyoró v őz barna)
Kép

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 7, 21:58 
Anyám! :D

Hányan vannak? :D

Hozzászólás 2009 jún. 7, 17:56 
Sziasztok,tíznaposan:
KépPapa:
KépMama:
Kép

Hozzászólás 2009 jún. 7, 17:40 
Sziasztok!
Kirepült két kis sirályka az odúból.Meglepődtem mert az egyik igen érdekes színű lett.Nálam ez a harmadik generáció,de még hasonló sem volt.
Kép
Kép
Kicsit félénkek,így alig tudtam csinálni pár képet.
Leon ,ez a kis ,mezei' milyen színű?
Üdv mindenkinek,Péter.

Hozzászólás 2009 jún. 7, 7:25 
Köszi :)

Akkor hát a "gyári" eleséget választom, ahogy írjátok, ezt csak megszeretik.

Megnyugodtam, mert kiderült, hogy tényleg az egyik fiú, a másik lány - ahogy az eladó mondta. Most már egyértelmű :)

Krisztián

Hozzászólás 2009 jún. 6, 1:41 
Akkor most fogd meg azt a könyvet és dobd el jó messzire, vagy gyújts be vele... jesszusom

kristiano írta:
Helló Marcsi,

Milyen lágyeleséget érdemes adni nekik? Én próbáltam csírát adni, de egyáltalán nem érdekelte őket. Adtam uborka-szeletet, hátha belecsipkednek, de az sem érdekli őket, és ugyanez van a banánnal (egy pinty-könyv javasolta ezeket).
Répát v. tőtt tojást még nem próbáltam - gondolom, ez az, amit még adnom lehetne.
Két hete vannak nálam, eszegetik a mézes rudat, elpusztítják a fürtös kölest, eszegetik a magkeveréket, de mást nem.

Köszi, K

feketemarcsi írta:
gyula76 írta:
Én az első madárkámat kb. 12-13 nap után választottam le és egyáltalán nem evett egyedül.
De ahány ház annyi szokás.

Ott már valami más baj lehetett. Nálam eddig a kirepülés után azonnal ették a lágykaját, és két-három nap múlva már a magokat is. Sőt én azt is láttam, hogy a fészekben ülve már próbálgatták rágcsálni a szénát, ami a fészekben volt.

Én eddig azt tapasztaltam, hogy a sirálykák egy nagyon eleven, étkes kis társaság.

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 jún. 5, 20:18 
Hellóka.

Vásárláskor érdemes megkérdezni a tenyésztőt, eladót, mit etetett a madarakkal.
A legjobban beválltak a gyári lágyeleségek, és a főttojásos lágyeleségek, de lehet kisérletezni, a madarak kíváncsi lények...

Üdv:
Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 jún. 5, 9:02 
Helló Marcsi,

Milyen lágyeleséget érdemes adni nekik? Én próbáltam csírát adni, de egyáltalán nem érdekelte őket. Adtam uborka-szeletet, hátha belecsipkednek, de az sem érdekli őket, és ugyanez van a banánnal (egy pinty-könyv javasolta ezeket).
Répát v. tőtt tojást még nem próbáltam - gondolom, ez az, amit még adnom lehetne.
Két hete vannak nálam, eszegetik a mézes rudat, elpusztítják a fürtös kölest, eszegetik a magkeveréket, de mást nem.

Köszi, K

feketemarcsi írta:
gyula76 írta:
Én az első madárkámat kb. 12-13 nap után választottam le és egyáltalán nem evett egyedül.

Ott már valami más baj lehetett. Nálam eddig a kirepülés után azonnal ették a lágykaját, és két-három nap múlva már a magokat is. Sőt én azt is láttam, hogy a fészekben ülve már próbálgatták rágcsálni a szénát, ami a fészekben volt.

Én eddig azt tapasztaltam, hogy a sirálykák egy nagyon eleven, étkes kis társaság.

Hozzászólás 2009 jún. 5, 8:43 

feketemarcsi írta:
Én a három hetet sokallom, nálam ha mind kijött, 10 nap múlva leválasztom őket, de akitől annak idején vettem a párt, egy hetet mondott.

Hozzászólás 2009 jún. 4, 22:10 
Szia!

A fészek elhagyását követően még legalább 3 hét mire a kicsik önállóak lesznek.
Addig ne válaszd le a szülőktől őket míg nem táplálkoznak egyedül.
Én addig nem szoktam a kicsiket átrakni röpdébe míg nem önállóak.
Igaz nálam a szülők és a gyerekek külön röpdében vannak.

Viktor82 írta:
Sziasztok!

Nálam 5ből 4kelt ki, kettő már három hetesen (egy hete) folyamatosan kijárkál, de a másik kettő, ők a kisebbek még nem! (?)
Ha kijött mind a négy, akkor mikor tehetem őket a szülőkkel együtt a röpdébe? Csak ha már esznek, vagy ha kijöttek a fészekből utána egy két nappal?

Köszönöm!
V.

Hozzászólás 2009 jún. 4, 22:09 
Szia V.
Én ha nem jön ki mindegyik kicsi, akkor a lustábba(ka)t kipakolom a kalitkába. Nappal leveszem az odút, este visszarakom. Így nem fordul elő,h a bentmaradt fiatalokat elhanyagolják és azok is jobban erősödnek.
A szülők sem kezdenek hamarabb költeni, minthogy önállósodnak a kicsik.
De ez csak az én módszerem.

Hozzászólás 2009 jún. 4, 18:56 
Sziasztok!

Nálam 5ből 4kelt ki, kettő már három hetesen (egy hete) folyamatosan kijárkál, de a másik kettő, ők a kisebbek még nem! (?)
Ha kijött mind a négy, akkor mikor tehetem őket a szülőkkel együtt a röpdébe? Csak ha már esznek, vagy ha kijöttek a fészekből utána egy két nappal?

Köszönöm!
V.

Hozzászólás 2009 jún. 4, 17:02 
Oké, köszi, akkor veszek nekik.
Krisztián

feketemarcsi írta:
Én a fonott fészket nem javaslom, kicsi egy népes családnak, nehezebben ellenőrizhető, szerintem vegyél nekik egy pinty odút, nem drága, nyitható a teteje, kívülről akasztható és tágas hely van benne.

Hozzászólás 2009 jún. 3, 11:33 
elaci írta:
Hatból-hat :)

Nagyon aranyosak!

Írtam előzőleg a két madaramról; most már határozottan állítom, hogy az egyik énekel (érdekes éneke van :) )

A másik nem énekel, tehát vsz lány?

Betettünk nekik egy kis fonott fészket, éjszaka a tetején alszanak, meg persze nappal is ott pihegnek, de nem mentek még be egyszer sem. Gondolom, ha fiatalok, nem kezdenek el költeni. Akitől vette, azt mondta, hogy fél évesek lehetnek.

Üdv, Krisztián

Hozzászólás 2009 máj. 30, 9:34 
Hatból-hat :)
Kép

Hozzászólás 2009 máj. 27, 12:16 
Helló

Érdekes, hogy este, amikor a kiskosaruk tetejére ülnek, az egyikük olyan fura, dongóhoz hasonlító hangot ad ki. Az mi lehet? Olyan hosszú zümmögés-szerű.

Reggel pedig egy másik fajta hosszú, olyan fura "éneklés" félét csinál. Ha igaz, ugyanaz a madár csinálja.

feketemarcsi írta:
Minden madárra igaz, ha óvatosan mozogsz, nem teszel hirtelen mozdulatokat, jelzed, hogy be fogsz lépni a helyiségbe, megvárod, hogy ők közeledjenek, akkor elfogadnak és nem félnek.

Hozzászólás 2009 máj. 26, 11:10 
No, ennek örülnék. Eddig mindig papagájom volt, köztük kézzel nevelt is. Most direkt azér tartok pintyet, mert már nem szeretném annyira emberiesíteni a madarakat :) De azt szeretném, ha nem félnének tőlem, megismernének ha látnak, és elfogadnának.

feketemarcsi írta:
Az én párocskám a zöldet rácson keresztül már egy hét után elvette a kezemből.

A maguk módján barátkoznak, de a megfogástól félnek.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 52  Következő