Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 10, 7:27 
Na én azért ennyire nem mosolyogtam volna! :D

Aztán, nemsokára azt vesszük észre, hogy valahol elszaporodtak szabadon a hullámosok! :D 24Db-ból szép kis kolónia lenne!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 jún. 9, 23:10 
Heló Gabikaaa.
Az igaz, hogy a madarak a felső részre próbálnak menekülni, de ugyanezt egy pár napja kirepült fióknál- fiókoknál már nem merném állítani, repked össze vissza mint a vaklégy. Egyik madarász ismerősöm mikor építette a madárházát mondtam neki a zsilipet az volt a válasza, hogy a madarak úgyis félnek az embertől és nem hozzá hanem el menekülnek így nem valószínű a kirepülés veszéje, és növeli a költségeket. Egy hónapja ment be vitte be az enni inni valót megbotlott eldobta ami a kezében volt a nadarak bepánikoltak és a hátamögött a nyitott ajtón 24 db hullámos távozott. Azóta kész a zsilip. ÜDV: madár. :)

Hozzászólás 2009 jún. 9, 22:38 
Nekem is az a véleményem, hogy nem az az első dolguk a madaraknak ,hogy felém jöjjenek!
De ha a madár leesik véletlen és fel akar szállni akkor keresi a lyukat!
Szóval szerencsés lenne egy zsilipes megoldás! :)

Hozzászólás 2009 jún. 9, 22:29 
madár írta:
Gabikaaa írta:
Felkerült a rács is az elejére:

Kép

Üdvözöllek Gabikaaa.
Lenne egy kérdésem , a képen látható madárházad külső röpdéjének valamelyik ajtaján be kell menned és ha kint vannak a madaraid ( nem lettek becsukva belűre) mit teszel, hogy melletted ne szökjenek ki. Mert sok madarász így szokta megröptetni a madarait. Van rá megoldás zsilip kell az ajtók elé, abban az esetben ha gondoltál rá és akarsz csinálni zsilipet, de még nem készült el - bocs az okoskodásért. ÜDV.

Köszi az ötletet! Zsilipet eddig nem terveztem elé. Ez a röpde középen 2 részre lesz osztva és terveim szerint 4-4 törpe fogja lakni. Az ajtó 80 cm magas és eddigi tapasztalataim szerint - amikor lehajolva megyek be a jelenlegi madaraimhoz - a madarak mindig a legmagasabb pontot próbálják elfoglalni. Mindenesetre köszönöm az észrevételt és a hozzászólást. Megnézem hogyan tudom megoldani, hogy biztosan ne szökjenek ki.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 jún. 9, 22:07 
Gabikaaa írta:

Kép

Üdvözöllek Gabikaaa.
Lenne egy kérdésem , a képen látható madárházad külső röpdéjének valamelyik ajtaján be kell menned és ha kint vannak a madaraid ( nem lettek becsukva belűre) mit teszel, hogy melletted ne szökjenek ki. Mert sok madarász így szokta megröptetni a madarait. Van rá megoldás zsilip kell az ajtók elé, abban az esetben ha gondoltál rá és akarsz csinálni zsilipet, de még nem készült el - bocs az okoskodásért. ÜDV.

Hozzászólás 2009 jún. 9, 20:47 

Kép

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati Renátó

Hozzászólás 2009 jún. 9, 18:22 
lax20 írta:
Mint írtam én még csak olvastam róluk, meg hallottam. Amúgy akkor nem is egyfajta csibedrótra gondoltunk. Meg olvastam egy olyan cikket is h micsoda szabadulóművészek. Laughing Nekem csak ilyen szabadulós pintyeim vannak Razz

azt a cikket szerintem én is olvastam,de magán a dróton keresztül csak akkor jutnak ki ha elcsípik vagy szétbontják,mert 15mm magas és 20mm széles hatszögletű lyukon nem hinném hogy egyben átférnének.

Hozzászólás 2009 jún. 8, 22:45 
Minusz írta:
hát,mostmár mindegy mert megvettünk 18métert,úgyhogy ez lesz...2-3 évet kibír,addigra talán lesz valami rendesebb is.
Mi is ilyen zöld műanyaggal(PVC?) bevontat vettünk,ha elkezdik lerágni akkor lesz +1 elfoglaltságuk.A levágott szélei olyan helyen lesznek rögzítve ahol nem érik el.Budapest zöldövezetében lakunk,ráadásul a kertünk vége után van egy erdő,láttunk már valami nyestet vagy menyétet ami beköltözött a padlásunkra(már ki lettek paterolva,ahol be tudtak járni le lett zárva rendesen),ragadozómadár is van erre,a röpde teteje viszont ilyen dróthálós üvegből lesz amin nem lehet átlátni,úgyhogy remélhetőleg az nem fog próbálkozni,úgyhogy maradtak a macskák(légpuskával elűzhetem őket? :D )meg az a nyest szerűség...
lax20 írta:
sztem az ezeknek a papagájoknak kevés lesz (bár nekem nincs papagájom, de láttam már oat aki munkáskesztűben meri csak megfogni a törpepapagájokat).

ha magas a fájdalomküszöböd nem feltétlen kell :D

Mint írtam én még csak olvastam róluk, meg hallottam. Amúgy akkor nem is egyfajta csibedrótra gondoltunk. Meg olvastam egy olyan cikket is h micsoda szabadulóművészek. :lol: Nekem csak ilyen szabadulós pintyeim vannak :P

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jún. 8, 20:04 
hát,mostmár mindegy mert megvettünk 18métert,úgyhogy ez lesz...2-3 évet kibír,addigra talán lesz valami rendesebb is.
Mi is ilyen zöld műanyaggal(PVC?) bevontat vettünk,ha elkezdik lerágni akkor lesz +1 elfoglaltságuk.A levágott szélei olyan helyen lesznek rögzítve ahol nem érik el.Budapest zöldövezetében lakunk,ráadásul a kertünk vége után van egy erdő,láttunk már valami nyestet vagy menyétet ami beköltözött a padlásunkra(már ki lettek paterolva,ahol be tudtak járni le lett zárva rendesen),ragadozómadár is van erre,a röpde teteje viszont ilyen dróthálós üvegből lesz amin nem lehet átlátni,úgyhogy remélhetőleg az nem fog próbálkozni,úgyhogy maradtak a macskák(légpuskával elűzhetem őket? :D )meg az a nyest szerűség...
lax20 írta:
sztem az ezeknek a papagájoknak kevés lesz (bár nekem nincs papagájom, de láttam már oat aki munkáskesztűben meri csak megfogni a törpepapagájokat).

ha magas a fájdalomküszöböd nem feltétlen kell :D

Hozzászólás 2009 jún. 7, 22:06 
Nekem is ilyen kalitba vannak ahol csiberács van!

Hozzászólás 2009 jún. 7, 20:54 
A kis szemméretű csirkedrót jó, bár a külső betolakodók ezt könnyen kikezdhetik. Nálam az egyik volier műanyaggal bevont csirkedrótból készült(eredetileg ékeseknek szántam), a bevonatot szépen lerágják, utána sajnos gyorsan rozsdásodik. A háló leszabásával keletkező vágott széleket úgy érdemes rögzíteni, hogy a törpék ne férjenek hozzá, mert ha egyszer megbontják a háló anyagát, ez lesz a kedvenc időtöltésük!!!! Összességében nem a legtartósabb és legbiztonságosabb megoldás, de használható!

Hozzászólás 2009 jún. 7, 20:19 

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jún. 7, 17:38 
akkor jó :D
úgy néz ki hogy hamarabb megvalósul a bővítés,és apám csirkehálóból akarja csinálni,abból melyik átmérőjű jó(és elég-e a drótvastagsága)?

Hozzászólás 2009 jún. 7, 16:27 

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jún. 7, 13:40 
Tényleg,törpepapagájokhoz milyen szemméretű és milyen huzal átmérőjű drótháló ajánlott? 1,4/19x19mm-es jó,vagy az már nagy?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 jún. 6, 17:53 
nah,gondoltam bátorkodok felrakni pár képet hogy nálunk miben vannak a madarak(2 darab törpe rózsásfejű és 2db fischeri)

a rózsások helye és a zsilip
Kép

és az lesz az őszibarackfejűek helye,még ide is fog kerülni egy olyan háttér mint amilyen a rózsásoknak van,csak remélhetőleg ez nem fog lepotyogni a hálónak hála(hmm,ez így érdekesen hangzik),előre egy üveg és természetesen faágak és odú,etetők és itatók
Kép

egyszer talán meg lesznek hosszabbítva a fényképezés helye felé dróthálós,üveg vagy hullámtetős,fa vázas megoldással(a mahagóni szín természetesen akkor is maradni fog :D)

Hozzászólás 2009 jún. 5, 15:39 
Kalitkák készítése!!!
Kép

Kép

Hozzászólás 2009 máj. 29, 14:46 
Kép

Hozzászólás 2009 máj. 28, 23:12 
Üdv mindenkinek az oldalon. Ma regisztráltam, ezért gondoltam felteszek ide 1-2 képet az új, még készülőben lévő röpdémről.
A méretei: 250*125*200 cm
Majd még jönnek képek ahogy készül.
Kép
Kép

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 máj. 26, 15:53 
schalby írta:
Sziasztok ! Valaki tudna nekem segíteni, hogy és milyen anyagból építhetek kerti röpdét hullámos papagájaimnak amibe télen is kint maradhatnak? Kíváncsi vagyok a méretekre, az anyagokra.

Szia!
Én egy kocka alakú madárházban tartottam a hullámosaimat, 3 oldala OSB és 1 oldal rács. Az alja térkő, és a teteje vízhatlan. Télen a rácsos oldalát lefóliáztam, a hidegebb estéken infralámpával fűtöttem, és bőven túlélték a telet.
Persze nem ez a követendő módszer, az OSB nem valami tartós, és biztosan lehet egyszerűbben is, de leírtam, hátha ad ötleteket.
Sok sikert!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 625 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Következő